Ups :)
http://dnevnik.hr/vijesti/znanost-it...zumiranje.html
Printable View
13.12,11h jos jedan prosvjed
ovoga puta da se promijeni ime trga marsala tita u kazalisni trg :D
pitam se kaj je iduci tj. na redu...:D
u zadnje vrijeme svi nekako angazirani...
LINK......
hmmm.......oni nisu normalni....na onim leonom sam iso od prvog do 4 OŠ i uvijek je bio problematičan....a i ovo mu nije prvi put da je pobjegao....a ovaj mali matija......s njim sam se druzio od malena i uvijek je bio dobar sve dok nije upo u krivo drustvo........zviv odmah prekoputa moje zgrade......cak i pretpostavljam di su sada ali nisu to moja posla.......
Ma, debili.
Nek ih niti ne nađu- kad su pametni.
A 14 i 15 godina...
Ma, to nije normalno.
Pa, prijavi ih ako znaš di su, barem da pomogneš roditeljima.
Iako bi ih ja ostavio da se sami snalaze.
sumnjam zato jer su otisli u pravcu poreča........a to je sta ja mislim da su se oni sakrili je nekih 15km od umaga........mozda su isli na koncert u pazin od M.P.T jer je taj matija uvijek htjeo ici.......mah vratit ce se oni.....
pa kojim roditeljima pomoc ?!?!
prvo sto bi starce malo na ispitivanje, kako se brinu o svojoj djeci.
Pa nisu djeca kriva sto su tako odgajana. Prilika cini lopova i to je tako.
meni takvo sto nije u tim godimama palo na pamet jer vjerojatno nisam imao prilike a ni zelju.
Kad su starci debili onda su debili za citav zivot.
Ovo izjednacujem sa situacijom kada dijete u kvartu (medju zgradama) istrci za loptom izmedju auta a kreten se dopela sa 70 kmh. Dijete definitivno nije krivo (barem za mene).
Ne mora biti do roditelja.
Ima svakavih debila- djece.
Zbog loših ocjena bježe od kuće :lol:
Samo mi sad nije jasno, ovaj od 15 godina ide u 7. razred- ja imam 15 i idem u 2. :hm:
Ali dobro- nije bitno.
Ja ne bih baš usporedio to sa izletavanjem na cestu.
Kod izletavanje djeca ne znaju da će doći auto- kod bježanja od kuće- sami su krivi (ne vjerujem da ne znaju da su pobjegli od kuće :D).
mozemo mi sad do prekosutra nagadjat kakvi su im roditelji, to ne znamo.
ali znamo da djecu danas odgajaju igrice i televizija. pa ti budi normalan. ja ih ne bih nalupala, jos bi ih i nagradila, pa brate mili, osli momci na svjez zrak umjesto da se napucavaju preko neta ;D
Ono malo slika što dolazi iz Irana sa trenutnih prosvjeda:
http://www.bbc.co.uk/persian/iran/20...shooting.shtml
http://shooresh1917.blogspot.com/200...evolution.html
tebe je fakat posao uzeo skroz na skroz..
otvaram ovu temu i mislim si "stavio iks link na pijavicu u Medulinu, ipak mu je to susjedstvo.."
but noooo, iksovo susjedstvo je iran :D
Nije samo zbog posla, nego općenito zbog ljudi tamo i pozicije u kojoj su se našli. Mislim, ti izbori uopće ne moraju biti fake, ali opet i prije izbora mi je bilo nevjerojatno čuti kako im je zabranjeno imati zapadnjačke frizure i slične nebuloze. A očito je da ljudi traže promjene što su i očekivali s izborima.
A vero mi nije svejedno ni za ove moje Irance :rolleyes: Ovog jednog iz Tehrana nisam vidio online već 4 dana, a drugi je na drugom kraju države tako da.. Režu im net, čak ni sms nisu mogli slati prije par dana. Strah me i nazvati ih jer navodno prate sve te stvari..
Pijavica u Medulinu? Neznam, CNN niš ne govori o tome :D
Mislim, teba uzet u obzir da je Iran, uz Karpate, i pradomovina Hrvata. Zato idemo u obranu pradomovine. :notooth:
Za pradom -spremni!!!!:hrv:
ima da sad pokupim ban ;D:banme:
Zverko ludila,
što si se probudila?
:rolleyes:
..i još traje.
Makar jako malo od tih vijesti je službeno. Neke su potvrđene kao npr da je najmanje 19 poginulih:
http://edition.cnn.com/2009/WORLD/me...ion/index.html
Na youtubeu je izašlo nekoliko snimki gdje je vidljivo da su prosvjednici nenaoružani i da na metke uzvraćaju kamenjem. Neke od snimki su iznimno potresne i uznemirujuće tako da se ne odlučujete na gledanje ako se ne osjećate sposobnim i dovoljno starim:
http://shooresh1917.blogspot.com/200...evolution.html
Pored toga da biste dobili bolju sliku o situaciji najbolje izdvojiti tri stvari:
- mobilne stanice u užem centru Tehrana oko mjesta prosvjeda su (bile?) isključene radi ograničenja komunikacije među prosvjednicima. Internet je također ograničen, a pristup stranim novinarima je skroz zabranjen. Jedino državna TV kuća ima dozvolu emitirati reportaže.
- umjesto u bolnice, ranjeni se vode u strane ambasade jer se bolnice kontroliraju od strane milicije koja traži prosvjednike i uzima im podatke (institucija slična policiji, ali fora je što ne nose uniforme pa ih je teže identificirati).
- osim što su u početku rastjerivali prosvjednike suzavcem i gumenim mecima, počeli su iz helikoptera po masi prskati neku kiselinu ili sličnu mješavinu.
ne znam zasto ali ne mogu se oduprijed dojmu da je ovo jos jedno americko maslo.
Ijebiga, nuklearnu silu se ne smije teka tako avijacijom tuc, nego se treba napast iznutra....
Čisto sumnjam da će ameri umočiti prst u ovo "govno".
To što je Obama rekao kažem i ja i to nije niš konkretno revolucionarno. Trenutna vlast u Iranu govori da iza prosvjeda stoji Zapad, ali to su samo špekulacije. Ako je Amerika stvarno iza svega, zašto bi izazivali prosvjede i sad preko Twittera pratili šta se dolje događa? Zašto nisu lažirali izbore u Mousavijevu korist, bilo bi puno jednostavnije.
Nije Amerika iz svega, ovo je generacija ljudi nakon iranske revolucije koja je, kao i njihovi roditelji, još jednom tražila promjene
Genijalni novinari..
Glavni naslov kaže da je preminul, a ispod slike piše da je u teškom stanju .. WTF?
Zato sto su prije par minuta promjenili naslov...
Na vecini svjetskih medija pise nesluzbeno da je Michael Jackson umro zbog zatajenja srca nakon sto je doveden u bolnicu u dubokoj komi, ali se vise manje svi ogaradjuju tako da su napisali da je to nesluzbena vijest.
pa eto službeno je, oko 00:15 je LA Times potvrdio, negdje do 00:40 CNN, Reuters i Associated Press....
Odnija ga đava, a?
De mortuis nil nihil nisi bene!
Gledam kako Slovenci proslavljaju svoj dan državnosti i hvale se kako su prije 18 godina uništavali tenkove "monstruozne i podivljale" JNA.
Da nije tragično bilo bi smiješno.
Država prijeti prisluškivanjem
http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/p...9/0126006.html
Što reći nego 1984.
...na današnji dan prije 153 godine je rođen Nikola Tesla kojemu u biti zahvaljujemo to što se možemo dopisivati ovdje... :)
A fak, zato je na guglu grom nacrtan :creep:
to sam se baš i ja pitao. Usput sretan mu bio rođendan, mislim Tesli
Počinje se odmotavati klupko oko štakorove ostavke:
http://www.mladina.si/dnevnik/09-07-...fijska_drzava/= Citat =:
Po poročanju neodvisnih novinarjev naj bi Ivo Sanader odstopil zaradi groženj mafije in vpletenosti v afero pranja denarja preko avstrijske Hypo banke iz Celovca Igor Mekina
EDIT: evo prijevod na cijeli čklanak. http://translate.google.com/translat...history_state0
...da to nije onaj Tuzlak kojim slučajem...= Citat =:
Uhićen maloljetnik koji je pokrenuo nedavne DDoS napade na hrvatske i BiH portale
Federalna uprava policije BiH javila je hacker koji je u proteklih mjesec dana pokrenuo DDoS napade na Forum.hr, Monitor.hr, ICT.hr, Sarajevo-x.com, internet oglasnik Market.ba i druge BiH i hrvatske portale, konačno uhapšen te da mu je određen jednomjesečni pritvor. Radi se o maloljetniku S.M. (rođen 1991.) iz Tuzle. Maloljetni S.M. je od portala Sarajevo-X tražio 3000 eura da zaustavi napad (Forum, Monitor i ICT nisu dobili sličan zahtjev). Svi prikupljeni podaci o napadaču proslijeđeni su Federalnoj upravi policije koja je uredno odradila svoj posao i prvi put u BiH uhapsila osobu za koju se sumnja da je pokrenula DDoS napade.
Više o tome - Sarajevo-x
Prije da je onaj SiemensXnešto :notooth:
Jbg, sad će mu zaplijeniti maminim parama kupljen komp...
sramota...
pravo lice hrvatske pravne države, ako se uopće to tako može i nazvati...
http://www.jutarnji.hr/tuziteljstvo-...esiti-/344205/
Nekako se dvoumim spada li ovo u zajebancije ili ovdje, neznam, procijenite:
http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/p...06.html?pos=n0
Sanader se vraća:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/s...or/468221.aspx
Lol, izgleda da je cijela familija retardirana, vidi šta kaže buraz ;D
http://www.slobodnadalmacija.hr/Spli...8/Default.aspx
heh, a cuj, tebi su bar dugobabe relativno blizu, reci nam, jel se hrane tamo nekim cudnim gljivama.. ili im je mozda nesto cudno u vodi za pice :dunno:
a sto se tice jucerasnjih i prekjucerasnjih dogadjaja, sve je to predstava za javnost.. ono, kriza, recesija, nema raja osim josipovica para za ic u kazaliste, pa nu, idemo mi raji dat kazaliste.
iako je hrpa ekipe sklona occamou i tvrdi da nije iscenirano, ma je.
zasto? pa da bi adezeju porasao rejting (mnogo je onih koji se jaci trenutno dive, uprkos pedeveju i haracu, mda) a drivo ce u zamjenu nestat iz svih bitnijih istraga. mislim, helou, ona se sinoc sastaje s karamarkom i bajicem :rofl:
sigurno ne da bi im rekla "hapsite drivu" :D
Isprika na spamanju teme ali moram nesto reci vezano za post iznad......
Ako raja ima za birc onda ima i za kazaliste, zar ne ?
Stvar je samo zelja i stila zivota.
U ovom trenu i nakon otvaranja svih ovih afera nema se efekta dizati rejting jel nema potrebe......
Predsjednicki izbori su za njih prosli, a prijevremeni vjerojatno nece biti tako skoro, pa stoga ovo ti pada u vodu.
Drugi detalj je i izuzetna ljutnja i bijes na Jacinoj faci sinoc na konferenciji za novinare......ili je za oskara mozda ?
Sastanak od sinoc sa Karamarkom i Bajicem ce se uskoro saznati zasto je bio.
OVO NIJE LJUTNJA NA La_LuNa-u NEGO SAMO MOJ KOMENTAR :)
Možda i ona želi izazvati šok :notooth:
Ja sam bio "za" HDZ all the way, ali nakon sto je ovaj dao ostavku sve mi se promjenilo . Koliko sad vidim , nemoze se ni clasnstvo HDZa krivit , nisu ljudi znali . Tak otici bez ikakvog razloga , jos kaze da nije zbog bolesti . I okolo na jahtama trosit moj i svaciji novac .
I onda ovak se vratiti nakon 6 mjeseci i traziti sta, svrgavanje Jace ? bas mi je drago sto su ga izbacili iz stranke .
On se nasao sad prozivati vodstvo HDZa za slabe rezultate na izborima . Rezultati su slabi jer si ti srusio kredibilitet stranke , a ne jer je Hebrang los .
Najbolje mi na teletekstu sada piše:
"Sanader je prihvatio odluku HDZ- a"
:lol:
Prihvatio je...
Pa nema on nikakvog glasa više...
Što će on reči da se ne slaže i da on mora biti predsjednik u ekipi s Bebićem i kime već... :notooth:
Kakva budala...
:lol: hahahaha Andija Hebrang PWN ;D ......;D
Više se neće slati uplatnice za dopunsko zdravstveno osiguranje...
I to su napisali u novinama.
Sad mi nije jasno što će ljudi koji ne čitaju novine, ne "prate" internet...
Bezveze...
= Citat =:
Obavijest osiguranim osobama dopunskog zdravstvenog osiguranja
Zavod ne dostavlja na kućne adrese osiguranika obrasce ponuda za sklapanje ugovora o dopunskom zdravstvenom osiguranju i uplatnice za plaćanje premije već uputu o popunjavanju potonjih.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/v...mh/478799.aspx
još jednom pokazana nesposobnost policije...
hvale se presretačima i visoko educiran vozačima istih, a ne mogu uhvatiti jednog vozača...
totalna neorganiziranost na djelu...
šteta kaj kod nas nema prijenosa potjera da se malo zabavimo...
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/str...tradicija.html
Da se mene pita,a ne pita me se ništa,satro bi i njih i njihove običaje... :Puke: Stoka!
Moje isprike na iskrenosti. ;)
Srašno, ali s druge strane, ako ih jedu, ne vidim suštinsku razliku između ovog masakra i masakra npr. teladi i prasaca u klaonicama.
Tvoj postupak bi bio paradoksalan, ko da kažeš "ne psuj, p****" ...
Isto kao sto je kod nas zabranjen izlov prstaca a dodjes u neum i tamo zderes kolko hoces. Kad se sve zemlje usuglase oko izlova kitova, mozda se izabrani na globalnoj razini.
http://www.seashepherd.org/
Ovo su pravi ljudi koji se bore protiv izlova kitova..
No nikad se nece moc sprijecit tako masovan izlov kitova..
Pogotovo Japance se nikad nece moc sprijecit..
Kako je tokom cijele godine dozvoljen lov kitova u svrhu istrazivanja, Japanci su si na brodove napisali velikim slovima "RESEARCH" i time imaju pravo na lov kitova..
A ovo se dogadja kada im netko stane na zulj!
Rekoh da ne vidim SUŠTINSKU razliku.
A kad smo već kod ciljanog uzgoja, šta je sa veprovima, zečevima, bambijima i ostalim divljim beštijama? Strogo kontrolirani uvjeti? Jel ti znaš šta je to? To ti je kad npr. kokoš proživi cijeli svoj život u 0,2 m2. Krave u 1,5 m2 itd. Zašto bi ovo bilo drukčije ili možda humanije od proizvodnje hrane od kitova?
Htio sam ukazat na dvostruke standarde. Ljudi se pale kad vide pokolj kitova jer je slika prestrašna, a garantiram da bi 90% vas ovdje rigalo i proklinjalo da vidite uživo kako se kasapi telca u klaonici.
I ja osuđujem ovaj pokolj, pače i poglavito :crazy: ali, kako bi rekao Kazo..... budimo realni....klanje je klanje, hrana je hrana.
I kokoš je živi stvor kao i kit i itekako pati kad ga se kolje,ali nama je naravno strašno vidjeti klanje kitova,a na klanje kokoši i svinja smo navikli.Kao što reče Mile:klanje je klanje.
To je njihova tradicija, stoljećima...
Meni nije ništa čudno...
Kinezi jedu pse i mačke, Japanci alge, mi ćevape :D
I sad, svi (opet smiješno, "svi") osuđuju njih što održavaju tradiciju...
Kitovi su puni žive, to je po meni puuuuno veći problem...
A za to je netko drugi kriv, zar ne?
Al kak nemres shvatit, kokoske mozes 50.000 uzgojit u mjesec dana [oke, ovo sam bubnuo], a jel mozes kitove tak puno "uzgojit"??
Tak da nemoj mi usporedjivat kita i kokosku xD
Al jbt da se tak masovno "kolju" zivotinje kojima treba min. 5 god da se ponovo oporave....nije fora.
I badava ti tim kinezima, japancima i drugim panjevima objasnjavas da to nije dobro kad ce oni nastavit dalje..
Vidjet cete za 20 god kada nece vise biti nosoroga, kitova, majmuna, lavova i drugih zivotinja..Pa ce tek onda doc ljudima "iz dupeta u glavu" :(
EDIT: Pronasao sam video, koga interesira neka pogleda...
PS: Koji znanstvenici koriste Kalasnjikove i harpune sa dinamitom pri istrazivanjima?
Coinn, gle, ti cijelu stvar percipiraš statistički, dok ima nas koji na to gledamo humanistički, mada sam svjestan neodrživosti humanizma na duge staze.
Nisam Coinn neg Cionn :P
Ugl. meni se totalno gadi kada vidim da neko ide klat zivotinje koje su na rubu izumiranja...
Na zadnjem video si mogao vidjet Japanski brod na kojem pise "RESEARCH" i koji upotrebljavaju brutalna oruzja za "istrazivanja"...
Ako mogu slona omamit sa injekcijama pa cak i uspavat koji ima deblju kozu od kita, zasto nebi to isto i na njima primjenjivali??
Ja ti kazem za max 20 god ces vidit da ce 1 po 1 zivotinjska vrsta pocet izumirat...i kaj ce onda bit kad svi izumru??
Kaj ce zooloske vrtove punit sa kokoskam i kravama???
A vjeruj mi da ja inače popizdim kad vidim zoo i životinje u kavezu. Samo postojanje zooloških vrtova je dokaz izopačenosti ljudskog uma.
Oke zooloski vrtovi poput ovog u Zagrebu i takvi mali i losi vrtovi su grozni...
Al neznas ti kak izgledaju zooloski dolje u Australiji i Americi...
Vjerujem da je zivotinjama bolje tamo nego u divljini..
No opet, nit jednoj zivotinji nije super kada je zatvorena u nekom prostoru...
Da, to sam ja htio napisati.
Nisu životinje tu samo da ih imamo (tj. u Zagrebu nemamo :notooth:) u zoološkom.
Mene uopće ne dira što netko kolje životinje bilo koje vrste- mislim, da mene sada boli srce...
Dira me jer bi mogli zeznuti prirodnu ravnotežu.
A, ne vjerujem da bi mogli preživjeti da ostanu kokoši, štakori i golubovi.
Samo bi si štancali kokoši i njih jeli? :D
Ali, slažem se sa Drugom- svo klanje je isto.
Po tvom bi onda mogli i klati kitove- da se otkrije način kako ih klonirati i "dobivati" u istom vremenskom periodu kako kokoši...
Mislim, ja sam svjestan da moramo od nekud meso dobiti, ali mislim da se ta "industrija" (klanja) izmakla kontroli. Sigurno dobar dio proizvedenog mesa propada- a ljudi gladuju...
Ali, opet- to je druga tema... :D
1. Pa ako tako gledas je, uzmes pusku i razneses psu, macki ili kitu mozak, klanje je klanje...
2. Pa kao sto si sam rekao, ako im je to "obicaj, tradicija" ili kaj god, neka kolju zivotinje, ali neka ne poremete balans prirode, tj. da ne dovedu zivotinje do izmuranja sto ti debili [pardon na izrazu] rade -.-
Ajde sad ovako, uzmi Nokiu 3310 [sto simbolizira kokosku] i Nokiu N97 [sto simbolizira kita]. Zakucaj ih u zid, i za koji mobitel [tj. simbol] ce ti biti vise zao??
Za N97 jel tako?
Tak da nije isto dal zakoljes kokosku ili kita..
Ako gledas ovak, kit ima daleko veci IQ i time je puno pametniji od kokoske koja bi pala u ponor da tamo dolje vidi da ima hrane..
Od kita se jos puno toga moze "naucit"...dok kaj mozes od kokoske naucit??
nekoc je tradicija bila spaljivati sve crvenokose zene na lomaci.
nekoc je tradicija bila zrtvovati djevice.
sad cemo i na ovo zazmiriti samo zato jer je to njihova tradicija? u doba kad sigurno nisu gladni jer imaju lance hipermarketa, ono, nije da zive bogu iza hozntregera..
klanje je klanje.. ajmo onda filozofirati do ruba pameti i iznaci zakljucak kako su i biljke ziva bica (stvar koju nas nauce jos u osnovnoj skoli) pa onda i njih koljemo kada ih trgamo, rezemo..
biste li i na pokolj pandi rekli "a kaj sad, to im je tradicija. tak svejedno jel zakolju pandu ili kokos"?
i dalje sam misljenja kako postoji veeeeelika razlika izmedju zivotinja za uzgoj i izlov te zasticenih divljih zivotinja.
al kao da je to bitno. ne pisemo nit vi nit ja zakone, niti smo organi koji ih provode. ove slike nam samo mogu biti fuj ili nas ostaviti ravnodusnima.
sutra cemo vec zaboraviti na njih, premoreni haracem, nezaposlenoscu, yadayadayada.
Da, N97.
Makar, usporedba ti nije nešto.
Mobitele ne moraš bacati u zid- nemaš koristi (ili je ja ne vidim) :D, ali dobro- to nije ni bitno.
Ali, ako baciš 100000 3310 u zid i 20 N97...
Ne znam baš da ćemo od kita nešto naučiti... :hm:
Napokon netko tko se slaze samnom :D
@Georgy: Pa kita mozes proucavat i gledat kako zivi, niti 10% njegovog mozga nije istrazeno, nezna se puno toga..
Ma gle, nemozes usporedjivat jednostavno zivotinje koje su za uzgoj i one koje su na rubu izumiranja kao sto je Luna rekla
PS: Georgy, nema koristi, al eto onda treniraj za ovo:
Cionn, odakle ti ideja da je ta vrsta kitova izumire?
citiram "Ipak, ovi kitovi nisu ugrožena vrsta, a društva za zaštitu životinja ne napadaju one koji ih ubijaju zbog toga što je masakr postao integralni dio kulturnih običaja Farskih otoka, a i sam proces ubijanja životinja nije komercijalan.
Naprotiv oni su ponosni na ovaj običaj pa u njega uključuju i djecu, koja na dan 'klanja' čak dobivaju i slobodan dan u školi."
Kad se slaže društvo za zaštitu životinja, te cijela zajednica, ni ja nemam ništa protiv. Osim ako ne muče te kitove.
Cionn ti si životinjski rasist :D , kokoš isto trpi bol i ta usporedba sa kokošima i kitovima je smiješna.
Napisao si i sam da ti se gadi kada vidiš da neko ide klat zivotinje koje su na rubu izumiranja. Tvoj post ili sam te krivo razumio da ti se ovaj konkretni slučaj ne gadi i nemaš ništa protiv?
A reci dali onda podržavaš lov?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/m...ja/483238.aspx
što reći...
njih 15 na 3-icu...
zbog sumnje da je ukraden mobitel u srednjoj školi, prije dosta vremena...
nemam riječi...
jbg, imao si srece dok vecina drugih nije imala...
Mene su ucili uvijek da se maknes od debila, nikad ne provociras nit prvi udaris.
Ak nemres nista napravit, daj pete vjetru i bjezi.
Boli te djon kaj ce ti neki govorit da si kukavica, al ak nemres ni pobjec, ciljaj uvijek u nos i vrat. 100 postotno onesposobljavanje protivnika ^^
A i vidim da puno djece fura sa sobom nozeve, sokere, teleskope pa cak i pistolje pa me ovakvi dogadjaji nit ne cude...
znam da...proso sam najbolje...ostala trojca su vise najebala...slomljen nos dvojca i jedan napukla donja celjust...to je rezultat dvojca idiota koja su imali boxere i teleskopske...a nismo trazili nevolje...one su nasle nas...a kako da bjezimo pijani ?...
pobjego jednom kad sam bio sam na 3-ojcu...da spasim zivu glavu jbt...i sta me briga ak sam kukavica...barem nisam pokupio frakturu lubanje "-_-
da..jako puno..misle da su "kul" ak imaju neko oruzje....pa nije ni cudo zas se desio slucaj luka ritz :(
pah moglo bi se to tako reci...bili smo na cugi nakon posla da se opustimo i napali nas ti kreteni..to je bilo proslo ljeto...
ah jbg...nisam znao...ali opet....sve je vise nasilje...pa pogledaj samo onog 15-godišnjaka sta su ga pretukli do neprepoznatiljivosti....neznam sta potice maloljetnike na takvu okrutnu vrstu nasilja?!!!
Zato sto se u drustvu jedino taj "nacin" dokazivanja "priznaje"..
To su sve debili koji ili imaju problema u obitelji, starci im bili u ratu ili su alkoholicari, ili su jednostavno mentalno retardirani da shvate neke cinjenice..
Eto, moju sestru je napao prije par mjeseci neki ludjak, izvadio skakavac, a ona setala psa..
Pas je zalajao i ugrizo tog debila za nog i ovaj pobjego..
Ko zna kaj bi bilo da nema psa..
A i ona od sad svaki put kad ide navecer van nosi suzavac..
Najprije da kažem da mi je žao tvoje sestre zbog tog događaja.
Ali to što su nekome starci bili u ratu ne moraš spominjati niti dovoditi u bilo kakvu vezu s bilo kakvim debilima ni luđacima. Ima nas koji smo bili u ratu dok si ti srao u pelene, i da nismo bili ne bi ti danas ovdje lajao po forumu. Zato ti fino nastavi sa svojim postanjem po četaonici onako kako si i dosad, a teme o ratu i ljudima koji prošli rat ostavi na miru.
Ja govorim iz iskustva, jel znam kakvi su to tipovi.
Ok, mozda nisu svi, mozda nije vecina, al takvi ljudi postoje.
Necu se opet sa tobom zamarat, al pogledaj malo u skolama, svi problematicni ucenici su takvi ili zbog roditelja, ili zbog drustva u kojem se gibaju..
PS: Jesi tu dokazali da nemam multich na forumu??
Ja sam samo tražio da ne dovodiš u isti kontekst ljede koji su bili u ratu s luđacima i debilima. Nisu svi bili iste sreće da se nađu u metropoli dok se samo 30-ak km dalje na veliko puškaralo i padale granate. Tako da nije nužno da je netko bio vojnik u ratu da prođe loše, dovoljno je bilo da živi u npr. Karlovcu pa da osjeti sve čari rata. Cijeli taj Karlovac je praktički bipo u ratu, pa sad to ipak ne znači da su svi debili. Da ne spominjem neke druge gradove. Šta je s njihovim školama? Gdje su njihovi roditelji bili?
Ajmo se malo izvuć iz okrilja metropole pa pogledat malo okolo po ostatku države.
Što se tvog offtopic pitnja tiče, baš sam pomislio kako bi sad mogao otić do trećeg susjeda i tamo se registrirat pod trećim nickom i izvuć neki moj post iz npr. 2004. godine i tamo nastavit :notooth:
Ili se možda noone1 javi s novim detaljima oko zdravstvenog osiguranja ...:/
Ovo sve kaj ti govoris je offtopic :)
Tj. sve kaj je to vezano uz "rat"...
Pa gle, roditelji koji imaju PTSP i ne zele se ljecit, tj ne mogu se ljecit, to prenesu na djecu.
Poznajem tako 4-5 decka kojima su roditelji bili u ratu i svi su poceli tlacit ljude [djecu] oko sebe i postali su totalni propaliteti.
Opet ponavljam, nisu svi ljudi takvi, ali postoje.
Pa eto kaj se dogodi kada se takvi bolesnici iz rata sa PTSPom nece ic ljecit:
-Prije par mj je bio neki "vojni veteran" prolupao, zatvorio se u kucu i napisao si na tablu ispred vrta "Hodaj po betonu".
Policija je brijala da je lik minirao dvoriste, i on je tam unutra cucio sa automatskom puskom i igrao se rata.
-Isto tako prije par mj, djeca su nasli oruzje koje je njihov stari imao jos iz rata, uzeli su pusku i otisli u dvoriste pa su odlucili sjest u auto.
Kada su sjeli u auto puska je opalila i drito curici u glavu.
-Bio je isto jedan slucaj kada je djecak upucao svoju sestru iz nehaja, mislio je da je puska prazna i ona je odjednom okinula.
Da su ti roditelji vratili to oruzje, a ne cuvali ga ovo sve se nebi dogodilo.
Isto tako da postoje organizacije koje bi se brinule o takvim ljudima nebi se to dogadjalo..
PS: Ajd, sad si mi dao poticaja da si i 3. multich napravim hihi :)
PSS: Daj me se okani vec jednom.
Pitaj sve admine svjeta, provjeri mi IP, kaj god napravis, ispast ces tup jel neces prihvatit cinjenicu da ja NEMAM multich na forumu :)
I da, mozda je noone1 pametniji pa se nece zamarat sa takvim tipovima kao sto si ti..:funny:
vas dvojce mi je vec puna kapa. decki, skulirajte se, bez ruznih rijeci i prejudiciranja! mile, predugo si ovdje da ti ne bi bilo jasno na koji nacin se stvari koje predbacujes cionnu rijesavaju, a to sigurno nije javnim prepucavanjem! dosta bi bilo!
sto se brljinog linka tice, meni isto nije jasno kuda je svijet u tako kratkom roku otisao :dunno: nisam ja tako davno bila tinejdjer da bih o tim vremenima pricala k'o neka baba "ah, ta danasnja mladez". ali zaista nije bilo tako gadno. izlazila sam od svoje 15-e, poznavala raznorazne tipove ljudi i drustava, i u to doba je bilo i pijanki i droge na svakom koraku i problematicne djece iz problematicnih obitelji.
znali su se deckici posibati u disku, ali nitko nikoga nikada nije poslao na hitnu. a kamoli nesto gore.
sto se, kvragu, dogadja? jel sam ja samo imala srece pa su me takve stvari zaobilazile, jel se za njih nije saznavalo jer su mediji bili slabiji nego danas, ili je zaista sve uspjelo otici u k krasni u roku par godina? i ako je ovo potonje, zasto, kako, koji je razlog tome? jer, problematicnih obitelji, prezaposlenih roditelja i djece koju odgaja ulica bilo je zasigurno i prije par godina..
nemam pojma.. samo znam da sam vec sada prestravljena kako cu ja svoje dijete pustiti van kad dosegne neke tinejdjerske godine..
suzavac je lijek za 90% takvih slučajeva...
ja svoj još nisam morao upotrijebiti na svu sreću...
Dogovoreno :drink:
@Bbbrljo: Je, to je "ljek" za 1 takvog, al kaj ak ti dodje tak 3-4 tipa, neces ti moc svakom ciljat u oci..
Mozda uspijes dvojcu sredit, al onda ce te ovaj treci ubit..
Al i ova nasa policija je totalno zakazala..
Sjecam se kad su mi frenda prebili..
Iz cistog mira je tog mog frenda napala grupica od 8-9 14godisnjaka..
I on normalno se branio i zakucao je trojcu i taman prolazi iza ugla kamion sa onim interventnim policajcima i oni su mislili da moj frend tuce klince i istce oni vazno sa pendrecima i stitovima i ubiju boga u mom frendu..
Imao je strganu glavu, prijelom ljeve ruke i ko zna kaj jos..
A poslje, kada su ti klinci bili uhvaceni i sve priznali, policija se nije niti ispricala za svoj grubi postupak..
Kom ces drugom "vjerovat" ak ne nasoj policiji..
Najbolji je bio zakon na divljem zapadu, ak ti neko smeta imas revolver i rijesis to..
A ovak te svi kradu, maltretiraju i izivljavaju se na tebi.
nisi nikad koristio suzavac?
očito nisi kad si napisao ovako nešto...
potoje dvije vrste, jedna koja izbacuje sprej u obliku oblaka, i druga koja izbacuje u obliku mlaza...
i vjeruj mi, s oba možeš riješiti i više nego ovoliko koliko si naveo...
a za frenda, ako je tak, jel tužio možda policiju radi toga?
ako nije, s oproštenjem, ali onda je budala...
liječničku dokumentaciju je morao imati, svjedoka ima kolko oćeš, tužba samo takva...
ali nekima se ipak lakše žaliti preko neta kako je policija brutalna...
s takvim događajima treba samo u novine izlaziti...
pa da vidiš...
Ne, nisam ja koristio, al mi je prico bratic, da ti ne stignes izvadit suzavac i gadjat vise napadaca..
No ovo sa frendom.
Bilo je to u novinama i cak na RTLu.
I da, tuzio je policajce, i zna tko su odgovorni policajci i sve to, no policija ti je to sve zatuskala, dala neku "odstetu" i kao gotova prica..
Klinci su se onda izvlacili da oni ne nadrljaju sa izgovorima da je on njih maltretirao poslje skole [a covjek ih prvi put u zivotu vidio] i normalno, nikog to ne interesira i u roku od 2-3 dana je to nestalo iz novina i vjesti. :(
OT: Vidim da su teroristi presli i na Rusiju.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/n...ta/483329.aspx
Bas me interesiraju reakcije Rusa..
Nebi me cudilo da i oni posalji vojsku da "ratuju" protiv talibana, a zapravo im je to motiv za kradju nafte..
ne gađaš, samo spricaš...
u krugu nekoliko metara je otežani disanje, oči suze, ako je direktan pogodak, napadač je zaslijepljen, ne može otvoriti oči...
dovoljno vremena za reagirati, pobjeći, zvati muriju ili napasti...
pa, ako je dobio odštetu, ništa drugo niti nije mogao dobiti u našoj sjebanoj državi...
bitno da je bar to dobio...
da se nadovezem na temu....suzavac ti nece pomoci 1vs4....rijesis se 3 ali 4 te prebije...
kako god na kraju kad-tad ce te naci i tek onda si najebao....mlađe generacije su sve nasilnije i vecina njih (veeelika njih) su iz problematicnih obitelji...
iz svega ovog sto sam prozivio i cuo na vjestima...a i sta sam sve vidio...ja vani ne izlazim bez boxera u đepu...jbg :/...jednostavno me je strah vise ici van bez necega jer se ovdje zbog najmanje sitnice potuku :/......
edit:
pretproslu subotu...moj prijatelj (18 god) se zakacio sa nekim likom (14 il 15) god...sat poslije dovede on ekipicu od njih 12-13 i prebili ga totalno..sva sreca uspio se izvuc jer su uletili zastitari iz obliznjeg night cluba (oko 50m udaljenog od mjesta tucnjave)