Vjerojatno hoće, ali http promet, p2p sumnjam.
Printable View
Razmišljao sam se ipak prebaciti na ovo ali sad pročitah onaj post za t com i mislim da ostajem na njima. 99 kn flat rate, nije loše. :)
Da, da, samo se ti nadaj.
Kojom brzinom ste jučer skidali?
Meni je preko p2p išlo od 90-110 kb sec :D ( poslije 22 h ).
Možda su sredili problem sa brzinom.
Emule je isao oko 30, http oko 60 kB/s.
Danas imam i problema sa surfanjem,evo upravo mjerio brzinu na carnetu i samo bijednih 312.40 kb/s.,
Stvarno im je usluga iz dana u dan sve losija.,:thumbdown
je? onda se slobodno baci na T-Com....kolko para tolko muzike.... nema nikakve prisile na korištenje njihovih usluga...
meni na optimi ne steka nista... samo ja nisam niti na flatmini niti na flatmaxi... nego jednostavnom racunicom sam dosao do zakljucka da za jednako para mogu skiniti DUPLO vise nego kod t-svaba.
znaci za 20kn mogu skiniti 2 GB umjesto 1GB.
a za vrijeme skidanja me bas briga....i usred dana i noci mi je isto,mislim isto mi je sto se mene tice...a za brzinu da navece padne,to stoji. ali eto,meni ne smeta... i vama koji placate flatmin,mislim da bi trebalo odogvarati...opet prolazite puno jeftinije nego kod t-coma... mislim,koliko i skinili kod njih mjesecno za 79kn!?
ali dobro...svatko ima drugacije zelje i vizije...
samo vi cekajte,1.4. pa ce mo svi zajedno vikati : apri-li-li-li-li
Zapravo mozes skinuti i vise nego duplo,2gb+512 od sljedeceg paketa koji ti nece naplatiti.,:wave:
Ej evo meni sad skida 86 kB/s!!!!!!!!!!!!!!
Dali su nesto sredili il je to opet samo meni????
Evo screenshot:
http://img513.imageshack.us/img513/1...r006vg5.th.jpg
izgleda da je samo tebi. meni upravo sad skida torrent na 12-16
Evo danas ide do 50 al nece preko, a isti taj preko dana isao 105.
piše vam u uvjetima korištenja, da će se p2p resursi dodjeljivati po prioritetu
ali ipak 10-15 je premalo, da je 30 stalno nebih se bunio
EDIT: evo sad u 6.49 brzina je 25-32 :) sto navecer od 10 nisam skoro vidio :D
Problem je što još uvijek (već sam sam sebi dosadan) http promet ne radi kak spada nego je isto totalno usporen. Evo kako izgleda skidanje s rapidsharea poslije 22h. Čak u nekim trenucima pada na 0 što se lijepo vidi na sličici.
http://img115.imageshack.us/img115/8527/optimapv0.jpg
Neznam sta je ovo al je predobro da bi bilo istinito:
http://img78.imageshack.us/img78/665...r005cq3.th.jpg
I danas mi je brzina torenta iznad 100 kB/s!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To mi nikad ni kod T-coma nije bilo
meni su torrenti veceras oko 17-25, ali vise na ovoj manjoj brojci, dok rapid nisam probao veceras
Ja sam sinoc imao problema da se uopce spojim na net,uglavnom nekon deset pokusaja upadnem i onda za 10-15 minuta pukne veza i opet ponovo...
A sad jel do optime ili t-coma....:dunno:
I ja sam imao iste probleme na Iskonu sam tako da bih rekao da je kod T-Coma.
Nego recite mi, važi li i kod Iskona da ako se ne spojim nijednom preko njih da ne moram platit inicijalni paket ili to moram platit sve dok ne odjavim uslugu? Prebacio bih se kod na Optimin ADSL traffic jer za istih 20 kn mogu povuć duplo više prometa...
ako se ne spojis, ne placas. tako i ja
Tako je. Samo se prebaci. Neka gube korisnike.:beer:
Nemam ADSL, namjeravam se prijaviti na T-comov i uzeti onaj start paket (1GB) nakon toga mislim na OptimuTraffic (znači ne spajati se preko T-a)... za istu lovu dobijem 2.5GB...:)
I sad imam par pitanja...
Koliko dugo ću morati čekati da mi optima odobri Traffic osnovni paket? Jesam li vezan nekim ugovorom?
Mogu li kad dođe kraj mjeseca u kojem mi odobri zahtjev uzeti jedan mjesec FlatMAX i nakon toga se opet vratiti na osnovni paket?
Koliko se otprilike može skinuti sa tim ADSL Traffic FlatMAX-om? Brzina download-a? Torrenti?
I ako sam dobro shvatio gdje god bio i šta god radio 79kn ide uvijek T-comu za brzinu (mjesečno), pa priključili oni meni i 29.4. ADSL?
Eto imam otprilike neku sliku u glavi, ali ne znam jer sve to ostvarivo, i dali postoji neka patka? Jer po tome ko ne bi prešao na taj Traffic kad ti daju dva puta više nego T-com? ...
- traje ti oko tjedan dana da ti odobre, ali ako ih par puta nazoves, dobijes za 3-4 dana, nisi vezan ugovorom
- mozes
- brzina ti varira, nekad http radi dobro, nekad steka, ovisi o danu :) al obicno je oko 80-90 (ovo govorim za FlatMIN, od 22-7 je flat)
torrenti su navecer do 1 oko 17-22, a kasnije idu oko 30
- da, ja placam t-comu brzinu 80 kn + flat min 70 kn
ja sam prosli mjesec skinuo 35 GB sa FlatMIN i zadovoljan sam :)
Hvala na odgovoru...dobro, mene u ovom slučaju zanima samo FlatMAX - možda tu brzinu toliko ne variraju. :D
Znači dovoljno je samo jedan dan prije nazvati i reći da ću slj.mjesec flatMAX, i onda opet za 30dana nazvati i reći da se vraćam na stari prvobitni paket 2GB?
U slučaju FlatMAX većinu bih skinio preko dana, kada je pretpostavljam približno sve u redu...
mikelandjelo,jos jedan savijet..kada dobijes adsl,mislim barem da dobijes i 2-3 mjeseca flat kod t coma... taman ce ti i optima odobriti ugovor,poslati sifru...a kad istekne besplatni flat kod t-coma,prebacis se na traffic.
pa ako ti je dostupna optimina mreza,nije tako....onda mozes direktno kod njih. tako je i sa amisom2u1 i vodatelom3u1,i slicno sa iskonom2u1(ako zanemarimo cinjenicu da kada placas iskonu IPAK placas t-comu),a naravno tu su i kablovski operateri.. tako da,ako bas ne zelis placati t-comu nista,mozda je i moguce,naravno ako si u ZG. ako si dalje,zaboravi sve sto sam napisao= Citat =:
I ako sam dobro shvatio gdje god bio i šta god radio 79kn ide uvijek T-comu za brzinu (mjesečno), pa priključili oni meni i 29.4. ADSL?
.. nema više besplatnog flata. Najviše što ćeš dobiti je 1mj. flata ako si se uključio u akciju 'dovedi novog korisnika' (koja je istekla 28.2.)
I da potvrdim ovo gore za FlatMAX, imat ćeš iste probleme kao i obični Traffic korisnici - sve je to ista žica, samo te drukčije obračunavaju.
Koliko sam ja čuo i pročitao, po danu je download OK, isto kao i kod T-coma!
Preko dana je normalno jer je većina ekipe na FlatMIN. A kad se navečer oni zakače, onda ima poteškoća (iz iskustva ;)).
Sad kad bi ja htio preci sa XXLaDLS-a (iskon) na optimu, sta moram napraviti...
Evo imas ovdje pa procitaj,uglavnom nije nista komplicirano.,.
http://www.optima.hr/adsltraffic.aspx
moze mi neko objasnit koliki ce mi bit racun mjesecno ako se prebacim na najmanji i najjeftiniji paket u optimi(zbunio sam se od ovih naziva optima mini,max,flat,adsl):creep:
79kn brzina na T-Comovom računu
20kn paket od 2GB na Optima računu (+ fair usage = 2,5GB)
;)
hvala xlr8r! dali ja moram platit ugradnju i na koji ugovor ide ta cijena.
Ne potpisuješ nikakav ugovor sa Optimom, nema ugradnje kad još uvijek koristiš T-comovu brzinu i njihov modem... Samo paket (promet) ide preko optime...
nema nikakvog ugovora i ugradnje,što znaći da možeš prestati koristiti njihovu uslugu kad god želiš.
ti samo ispuni zahtjev ( imaš ga na njihovoj stranici ) i pošalji ga,za nekoliko dana ćeš dobiti korisničko i lozinku preko koje ćeš se spajti. znači više ne nemoj spajati preko iskonove lozinke i to je to.
jedan račun ćeš dobovati od optime ( za paket ),a drugi za brzinu od t-coma.
A na kojem području je Optima samo dostupna? Gdje mogu vidjeti dostupnost?:confused:
Koju glupost pitam...pa na njihovoj stranici...naravno
Ah, pogledao ali nije mi dostupna....morat ću se zadovoljiti trenutno sa T-comom:wall:
www.optima.hr
Ako želiš koristi uslugu preko njihove infrastrukture, ali u Zaboku sigurno to još ne možeš.
Moraš prvo uzeti ADSL kod T-Coma i tek onda uzeti ADSL Traffic opciju kod Optime.
znaci uzmem adsl kod t-coma i odma se prebacit na adsl traffic kod optime
btw. optima nema svoju brzinu?
Pa ima, ali pitanje jel ti dostupna.
Ja bih se prebacio ako bih znao da li je brzina, odnosno protok jednak kao kod T-Coma. Da ne bude slučaj kao kod VM Mreža.
Znači mogu zatražiti od njih onaj paket adsl traffic osonovni? Ali kad sa išao pogledati na njihovu stranicu za dostupnost adsl-a rekli su da nije mi dostupan...
Znači mogu.... a jesi li siguran?...pa onda ću se i prebaciti...brzinu ću plačati t-comu a promet optimi..:jump:
optima dsl nije dostupan, ali adsl traffic je svima dostupan
A tako znači...ma to znači da ja od idućeg mjeseca prelazim na Optimin paket...no brzina ostaje od t-coma (1024/192), ne koristi se brzina od Optime?:confused: I dali mi preporučate da se registriram za taj paket preko neta? Najlakše mi je...
A sad sam vidio da je i promet ograničen od 22-07, znači u tom periodu nemogu pristupiti netu ili kaj??:confused:
Od 07-22 sata trošoš promet 5GB, ad 22-07 ti je Flat.:o
jel se moraš obvezat ugovorom za optimu ili možeš prekinut kad hočeš?
ako je traffic, samo prestanes koristiti i gotovo, nema nikakvog ugovora
I ja neko vrijeme gledam da pređem na Traffic na 2GB paket.. ALI :rolleyes: malo sam skeptičan, jasno mi je da će navečer brzina biti koma.. Lako za to, jedan moj kolega ima flatmax (MAX :)) i danas mi kaže da mu je brzina i preko dana loša (oko 50ak kB/s). Tako da sad više ni ja neznam što bi, znam da mi je 1GB prometa na T-Comu malo...
Pa da ti po istini kažem trenutno takvu i imam brzinu.... nikad više od 550 kbps, a skida mi max 70 KB/s... ali u prosjeku negdje oko 30 - 40 KB/s a nekad i manje... A to znači da ako pređem na Optimu brzina će mi biti valjda spora ko da imam modem,možda čak i manje...jedino me privlači taj paket za 20 kn od 2 Gb...jer t-com za tu cijenu nudi upola manje... neodlučan sam:confused:
A recimo ja mogu probati samo jedan mjesec preko optime, a ako će brzina biti daleko lošija onda ću dalje se vratiti na t-com...nemam šta izgubiti,cijena paketa je ista pa vrijedi probati...ako će biti dobro povećat ću paket:spin:
evo danas sam si narucio max adsl paket od 1 gb i ispunio onaj formular od optime,zahvaljujem se ekipi na pomoći!
Evo javljam šta su mi rekli na moju primjedbu u vezi brzine...dobio sam čistu figu :angry: Naime zvali su me t-centra i rekli da je nemoguće da mi povise brzinu... da mi je operater to trebao reći na početku spajanja da će mi brzina biti loša jer sam na samoj granici signala i mreža je ugušena... još su rekli da mi to uopće nisu trebali postaviti... pa j...... ću im m.....:sheriff: Znači nema mi pomoći, rekli su postoje 2 rješenja: 1) ukinuti ugovor te 2) nastaviti koristiti uslugu sa tom brzinom....e sad sam u nedoumici.... potreban mi je adsl i nebi htio prekinuti,no onda se trebam zadovoljiti sa brzinom od max 550kbps i download max 50KB/s prek dana, a navećer je lošije....
A šta da radim?:confused: Bez adsl ne mogu sad, neću i ne želim....
Ja mislim ostati i šta sad...ma neću se vratiti na modem... ipak je i ovo puno brže od modema i mogu puno toga skinuti samo moram biti strpljiv glede brzine...
Najrađe bi ušao u T-Mobile u Savskoj i sve po redu ih :rifle: :rifle:
Sad neznam dali da uzmem paket od Optime jer će mi brzina biti još sporija...ali 2,5 GB je puno bolje od 1GB pa neka bude sporije....šta bi vi napravili na mojem mjestu??? :confused:
predi,neci ti bit toliko slabija a i 1gb nije za bacit
AH DA...BAS SRANJE :( ma...ovako...ja bi svejedno uzela optimu...sudeci po tome da ti je 2,5gb dovoljno, pretpostavljam da ne skidas previse...tako da ono...
ja imam optimu flatmini i isto je brzina preko noci koma, ali svejedno puno vise skinem nego kod t-coma i to za manje novce...preko noci je brzina koma, ali preko torrenta...preko httpa mi dobro ide, tak oko 80-90 cak i vise...a torrenti idu oko 20-30...tako da ti mozda i ne bi osjetio preveliku razliku a vise bi dobio...
ja bi se u svakom slucaju prebacila na optimu...a ako ti se ne svidi, lako se sljedeci mjesec opet spojis preko t-coma...
Odi na Optimu kad si vec navikao na manju brzinu.
Slažem se sa svima vama...budući da mi nema pomoći oko brzine onda je bolje uzeti Optimin paket, jer tako mi je od 1 GB malo, a još 1 bi bilo puno bolje... A i nemam ništa za izgubiti, cijena je ista i jedan mjesec mogu isprobati a poslije se vratiti...Znaći samo prekinem korištenje Optime,tj. više se ne spajam na njih i to je to, tu nema ugovora..evo sad ću ispuniti online prijavu ili čak mi je bolje isprintati obrazac, kopirati osobnu i faksirati...prije će mi doći username i password...sad je 12, znaći do kraja mjeseca će doći i 1.5 mogu početi koristiti Optimu:jump:
I ja ću na optimu traffic čim mi istekne flat od T-comovog adsl-a... za iste pare 1.5 GB više :D
Sve je to relativno... Iako ces na Optimi skinuti par gb vise, morat ces drzat komp svake noci u mjesecu upaljen od 22 - 7h. A to sta ce te kostat zivaca... Po meni je apsolutno neisplativo... No tko ima zivaca nek navali na Optimin FlatMIN paket :D
P.s. od pocetka travnja meni torrenti ne idu iznad 10kb/s. Pa vi komentirajte... (imam FlatMIN) :creep:
Ma znam da će me koštati živaca...ali 1,5 GB je više i to će me držati...:D
No pošto ja ne skidam pretjerano...već male filmiće,pjesme i programe bit ću strpljiv glede brzine.. Makar već i sad znam da ću poludjeti zbog brzine :drink:
...evo ja već 4 dana skidam epizode serije 24 na torrentu - i brzina mi rijetko ide ispod 50 KB/s, a često imam full (cca 105 KB/s) i naravno - na Iskonu sam :)...i nema toga koji bi me natjerao da mjenjam za optiminih jadnih 10-20kb/s i flat...imam paket od 5 GB i sasvim mi je dovoljno (iako ću ovaj mjesec zbog ovog downloada imat kojih 80-100kn veći račun) - ali su mi zato ušteđeni ŽIVCI...
Što se tiče ispunjavanja prijave za prelazak u Optimu Traffic, dali treba ispuniti 2 primjerka zahtjeva ili jedan? :dunno: .....naravno i preslik osobne i poslati
ja sam jedan ispunio i faksirao sa preslikom osobne
Jel istina da ako uzmem ADSL kod T-coma (već sam ga uzeo :)) ne mogu godinu dana na optimu traffic jer sam kao pod ugovorom...???
aha, već sam se uplašio, jer planiram čim mi istekne flat kod t-coma odmah prijeći na optimu traffic, a bratić mi ubacio tu bubu u uho da godinu dana ne mogu ništa jer sam pod T-comovim ugovorom...
Nema straha...može se... prije 2 dana sam ja ispunio za Optimu prijavu... plaćaš brzinu t-comu a promet optimi... a sad jedva čekam taj 1.5 kad ću se prvi put spojiti preko optiminog računa (do onda će biti riješena ta procedura):D
jedno pitanje ja sam ispunio onaj formular od optime i ujedno narucio max adsl paket od 1 gb,e sad dali cu ja imati pravo na 2mjeseca flat kod t-coma,posto cu postat korisnik max adsl do 5.5?
Naravno da ćeš imati... koliko ja znam gleda se datum kada si poslao/faksirao/podnjeo zahtjev, a ne kada ti oni dođu...
BTW i ja čekam, faksirao sam prije 6 dana, zvao ih u subotu, sutra opet zovem :)
ako si zahtjev podnio u toku te akcije, dobit ćeš flat na T-Comu
znaci nema veze sto cu imat promet od optime,svejedno dobivam flat.