-
Ovako, ekipa nadam se da će sa naći netko tko bi mi mogao pomoći.
Imam nokia C5-00.2, koja je kupljena u švicarskoj i sad trebam ubaciti hrvatski jezik.
Preko NaviFirm+ 1.7 programa sam skužio koji je product code i verzija trenutnog firmwera, i koji trebam staviti da bi bio hrv jezik. Trebam staviti "rm-745 ctr balkans vm grey (059F082)"
Ako sam dobro shvatio, ima više načina za stavit novi firmware.
Jedan je promijenit product code i zatim preko nokia softvera updejtati na zadnju verziju firmwera.
Drugi je sve samostalno flashati.
Downloadao sam sa NaviFirm+ firmware fajlove, ali sad kopam po netu i čitam različite testove i upute.
Možete li me uputiti kako bi bilo najbolje i kojim postupkom? jer sam čitao i ne bih volio zeznuti stvar, ipak nije mob.
Da li da promijenim code s ovim uputama?
-
Imam E71 501.21.001 norveška tipkovnica
10-08-2010
rm 346
e71-1(261.08)
Vidim da bi za stavljanje hrvatskog jezika trebalo obavii idowngrade na verziju 500.21.009
Znači li to prvo stavljanje 8mijenjanje pomoći NSS-a) product codea koji podržava hrvatski, pa onda downgrade softwarea-firmware koristeći Nokia suite?
-
Ne znam koliko je pametno raditi downgrade, postoji mogućnost da se mobitel neće moći bootati. Radiš na vlastitu odgovornost.
-
može se. no nije samo problem sto se mobitel mozda nece bootati nego postoji mogućnost da kada se uđe u emergency mode da ako nestane struje mobitel najvjerovatnije više neće biti upotrebljiv. tako da stvarno se radi na vlastitu odgovornost. ali i ja sam to radio i sve je proslo u redu. s istim modelom nokiom C5-00.2. tako da radite što želite.
-
ni tipkovnica mu neće pasati nakon stavljanja hr izbornika
-
Imam E52 i najnoviji FW 091.004.. Promjenio sam prpoduct code, preko NSU i Nokia suite ne nudi mi novi FW,cak ni update starog.. Može pomoć?
-
Zašto bi ti ponudio update kad već imaš zadnji kako kažeš?
Ne može ponuditi nešto što ne postoji
-
Ali kako nakon change PC-a stavit HR jetik (u postavkama jezika nema HR).. BAr da mi da re-instalaciju istog..
-
Evo da se i ja javim u svojoj temi nakon sto godina. Kolega "broj", ako želiš imati HR izbornik moraš flešati software koji ga ima u sebi. To naime znači da moraš na telefonu imati product code za našu regiju. Postoji spisak svih product kodova i pokraj svakog piše za koju je mrežu i regiju. Potraži product code koji u imenu ima Balkans i onda nadogradi softver nakon što promijeniš kod.
Evo da se ne mučiš tražeći, tu su ti product kodovi pa biraj http://www.nokioteca.net/home/forum/...-e52-1-rm-469/
-
Evo našao sam.. Ako se ne varam to je ovaj 0584048 E52 RM-469 BALKANS SLO SER Golden Al.E sad kako ja već imam najnoviji FW što nakon ubacivanja PC-a (taj postupak znam). JEr se mora FW spustiti na niži verziju (downgrade)?
-
On će ti preko nsu-a sam povući software koji je zadnji za taj PC koji staviš, a ako je ista verzija pitati će te za reinstalaciju.
-
e vec sam više puta probao...samo veli da nema nove. Zakaj mi ne da re install? Kada sam to isto radio na 5800 ponudio je re intsall. Jer može nekaj drugo umjesto NSU ?
-
Jer bi mi pomogao neki određeni NSU tj starija verzija... Nikao da ponudi re install iste... Ni sa Nokia suitom...pls help
-
Idi kod nekog lokalnog unlockera tko se time bavi pa nek ti upuca hrvatski software preko boxa. To je već starija tehnologija, ali to ti je jedini izlaz ako baš toliko želiš hrvatski meni. Meni je inače hrvatski prijevod menija totalni idiotizam jer to nema veze sa mozgom bilo o kojem mobitelu da se radi. Uvijek sam većinom koristio engleski na Nokiama.