Izvorno postao
mlesic
Eto, SZK ga zove sektor za prigovora a meni je sve to centrala - jasno je o čemu se radi: potrebno je negdje poslati na višu instancu. Bilo reklamacija, bilo izračun iznosa prijevremenog raskida (dva iznosa) bolje je imati napismeno u ruci na papiru - jer s time onda možeš nešto učiniti ukoliko se ne slažeš (osim naravno platiti). Sasvim mi je jasan stav unique2105 jer radi u SZK - cilj je da se korisnik obrati bilo kako i da čim prije plati što više...bez da se žali (ni mailom, ni telefonom, ni pismeno). Dok meni je cilj da korisnik dobije pouzdanu informaciju na papiru koju može koristiti u slučaju nekakve žalbe! Npr. moj slučaj gdje sam na koncu ostvario raskid ugovora bez penala (sektor za prigovore odbio, a odobrio neki još viši sektor za prigovore - centrala). :D
Priložio sam brdo papirologije - i opet, na zadnjem računu mi došlo da platim 500kn više za raskid ugovora...ali srećom pa sam imao papir na kojem piše da sam oslobođen penala i napravljen je novi izračun!
Drugi slučaj u vip centru kažu da trebam platiti 50 kn po preostalim računima, pa onda drugi puta kažu 93kn po računu...a ja znam da plaćam 0kn. Lijepo faksiraju upit i kući mi na adresu stigne izračun dvije opcije i meni se obračunava jeftinija tj. 0kn.
Da sam išao po tome s ekrana kada se klikne, onda bi me i mobitel xperia Ray koštao 1600kn umjesto 8kn. Jer tako je blagajna govorila - ali lijepo se faksira prigovor i meni se odobri cijena od 8kn i blagajna više ne govori 1600kn nego 8kn za mene. A da je i govorila 1600kn - pisali bi mi račun ručno, na paragon blok - jer imam papir na kojem je "centrala" rekla da je cijena 8kn.
Evo, ukoliko čovjek želi biti siguran - tražit će bitne stvari na pismeno. A račune čuvati i duže od 1godine (obvezno po zakonu) ili koliko već...max 5godina... Jer ljudima dođe na naplatu ponovo nakon par godina!
Zato, pošto nemam novca na razbacivanje ipak sam se naučio iskustvom da je bolje imati sve crno na bijelo! A još me iskustvo naučilo da SZK uglavnom pa uvijek zna manje od samih korisnika...T-centar i Vip centar također znaju ponekad manje od korisnika...Čak su prisutne i pogrešne informacije...tako da svaka izjava od unique2105 meni se odmah stavlja pod upitnik - jer radi za SZK. Osim ako mi unique2105 ne pošalje pismeno na kućnu adresu sa imenom, prezimenom i potpisom centrale - e onda uvažavam! :D