Opaaa..kad bi kod nas bio po toj cijeni pa kupio bih ga odmah?To je znaci zakljucano na njemacku mrezu?
Printable View
Ako griješim najte kaj za zameriti jer nisam znao gdje bi postavio pitanje i ova mi se tema činila najprikladnijom za to moje pitanje. Naime moj bistri nećak uspio je zaribati SIII mini GT I8190N .Pokušao ga je rootati u čemu je i djelomično uspio. Ali problem je u tome što je našao od HT verziju androida i kada se mob zgasi stalno se vrača na samo njemu poznate postavke. Da li bi hodalo da ga odnesem negdje u servis i da stavi na njega orginalni android ili postoji neki drugačiji način kako bi recimo ja sam to vratio u normalno ispravno stanje. Znam da postoji određeni software za flashanje mobitela ali to nisam nikad radio. Što predlažete?. Unaprijed se zahvaljujem
Bio sam kod lokalnog servisera i rekao mi je da se mob ne može prebaciti u download mode kako bi se flash-ao rom na mobitelu Ima li mu pomoći ili je za smeče
Ako ima koja dobra duša da ima S3 mini iz T-mobile-a i/ili Tele2, koja vam je zadnja FW verzija?
I8190XXANI4 (bi trebao biti Tele2) ili I8190XXANR6 (bi trebao biti T mobile). U biti što me zanima je, mogu li flešat prvi na T mobile brandirani uređaj, tj je li prvi firmware bez T mobile bloatwarea?
I imaju drugačiji CSC, je li to bitno uopće?
=)
Bok ljudi. Ovako susjeda ima problema sa S III mini. Tocnije Google app koje mobitel stalno ukljucuje potrosi joj bateriju kroz pola dana.
Kada iskljuci na "Prisilno zaustavljanje" opet se same app pokrenu.
Ako ih izbrise onda Lokacijske usluge nece raditi i stalno trazi da to ponovno instalira i tako u krug..
Dali netko ima rijesenje ako rijesiti taj problem da joj baterija bar do navecer?
Hvala!
Dobar dan.
Ovo mi je prvi post na ovom forumu a obraćam se ovdje jer je ipak specijaliziran za mobitele.
Naime ne bih trebao ni spominjati da mi je ukraden SG4 pa sam jučer kupio Samsung Galaxy S3 mini GTI8190.
Eh, problem je taj što sam pronašao recenziju uređaja s Mobil.hr-a gospodina Ivana češkovića gdje izričito navodi kako fotoaparat ima "stabilizaciju" fotografija.
Verzija softvera je 4.2.2 ali nigdje ja ne vidim digitalnu stabilizaciju fotografija.
Zbog tog članka sam i kupio ovaj model dok policija slučajno ne pronađe moj (prijavljena krađa u drugoj policijskoj Osijek prije tjedan dana).
Na mob.hr u autor pokazuje sliku opcija za podešavanje fotoaparata s verzije softvera 4.1.0 koja je potpuno drugačija od moje i tamo vjerojatno postoji mogućnost podešavanja "image stabilization" dok kod mene nema ?!
Ta opcija mi nije luksuz nego potreba jer već godinama imam problema s laganim tremorom ruku a sa Samsung galaxy 4 sam s tom stabilizacijom pravio potpuno normalne fotke i puno mi je pomogla ta opcija.
Link na članak
Svima unaprijed hvala na odgovoru :D
Nemam ovaj uređaj i ne znam puno o njemu, ali prvo što mi pada na pamet je ažuriranje softvera.
Softver (firmware) sam uredno ažurirao nakon podešavanja telefona.
Provjerio sam i na Kies-u i gore je najnoviji firmware.
Gore je Jelly Bean 4.2.2 i dalje bez rootanja, Odina i ostalih ludosti nema dalje :D
Gdje se izgubila ta opcija nije mi jasno, ili je čovjek u svom članku fulao ceo fudbal što se tiče dig. stabilizacije.;)
Jedina opcija je da napravim downgrade na 4.1.0 na kojoj su sasvim drugačija obilježja kamere kao što se vidi na slikama.
Uvijek možeš instalirati drugu aplikaciju za kameru, tko te sprečava?
He, da nisam ne bih ni odgovarao, no probao sam apk. Open Camera A better camera, HDR Camer i još pet šest kojima sam i ime zaboravio a sve navodno imaju mogućnost digitalne stabilizacije slike.
To je vjerojatno porez na budale jer ako mobitel nema u sebi hardversku digitalnu stabilizaciju koji softver odn koja apk to može popraviti ?!
Sve sam ih pobrisao jer su katastrofa.
Malo koji uređaj ima hardversku stabilizaciju, to su sve uglavnom softverske. Pogotovo na mid-to-low-end modelima kao što je S3mini.
Hvala kolega što si se javio i malo mi razjasnio problem. :)
To ti je takozvana Digital image stabilization, nije ono što si ti mislio baš.
Moguće da je u nekom updejtu to nestalo. Članak je pisan prije 2-3 godine rekao bi.
Da, kolega;
Vidio sam na istom smartphoneu kod kolegice postavke Jelly Beana 4.1.0 i ima opciju digitalne stabilizacije slike.
ima potpuno drugačije sučelje nego moj "napredniji" 4.2.2 :happy0196:
Jedino da ga rootam pa da grunem prvo Kit Kat, a ako ga i on nema ide gore Lolipop :wow:
Aj, neću, pod garancijom je......
---------- Post added at 10:58 ---------- Previous post was at 10:53 ----------
---------- Post added at 11:02 ---------- Previous post was at 10:58 ----------
Pa u prvom postu sam i napisao "Digitalna stabilizacija fotografija" ?!
Na što bih drugo mislio ?
Pa prvi Samsung I9000 Galaxy S koji je izašao u travnju 2010 (ja ga kupio u listopadu) imao je digitalnu stabilizaciju a ovaj da nema ?!
Još ću morati raditi downgrade na 4.1.0 da bih imao tu opciju.
Svašta.
E, saznao sam.
Ne pomaže nikakva "softverska" digitalna stabilizacija fotki, već svaki smartphone koji se hvali digitalnom stabilizacijom mora imati elektronsku digitalnu stabilizaciju fotografija odn. hardversku u ovom slučaju kao veći brat punokrvni samsung Galaxy 3.
zato su jeftini ti Prestigio i slični smartphonei koji nemaju digitalnu stabilizaciju a imaju 13 Mpx kameru zadnju i prednju 8 mpx, pa četverojezgreni cortex, te ovo te ono rezu na 1280x800 itd.
Nađite mi koji je najjeftiniji smartphone s digitalnom stabilizacijom fotografija ?
Nema ga ispod 2,5t kn.
Eto.
Softverska stabilizacija ti maltene zumira malo sliku i koristi onaj nevidljivi, rubni dio kadra kao materijal za stabilizaciju slike. Nije potrebna optička (hardverska) stabilizacija za to. Ipak, postoji dosta modela sa pravom, optičkom stabilizacijom slike (koja je nenadmašivo bolja od digitalne) a da su dosta jeftiniji od 2 000 kuna, neki modeli rabljeni mogu se naći i za ~1000 kuna.
LG G2, HTC One M7 (iako je kamera kao takva dosta loša), Lumia 920/925/930/1020/1520, Nexus 5... Nije Samsung ali su to sve jako dobri modeli, u puno toga i bolji od Galaxy-ja S4 i S3 Mini.
Da li ima koji custom rom da je stabilan i da se može prebacivat na sd card....