Prije bih rekao da je do implementacije vibera na tuđem mobu. Naravno ako mob inače radi normalno.
Printable View
Zapravo Viber ima jako čudnu kontrolu nad mikrofonom. Znam da me ljudi često pitaju tko je to samnom, a to se zapravo u susjednoj sobi čuje Dnevnik na TVu. Kao da je mikrofon preosjetljiv... (Desire)
Radi li vama viber na ics?
Meni ne.
Sent from my Nexus S using Tapatalk
Čeka se nova verzija. Za koji tjedan bi trebala izać
Više u temi na xda(Viberov support je prisutan tamo također)
ps. ako možeš ugasit ovo "Sent from...."
aplikacija je ok, ali vidim da ima ozbiljan propust: ako zoveš nekog kome je mobitel zaključan, on mu ne zvoni, a dobije propušten poziv. isprobano između 2 galaxy s plus i između iphone 3gs i 4. nije samo da ne zvoni, nego se ne pali ni ekran za dolazni poziv. nebitno je i 3g ili wifi.
Imaš u postavkama da uključiš popup i da popup otključa ekran, provjeri da ti nije u tome problem.
Može biti problem do mreže (push negdje zapne) ili moba (mob u sleepu možda gasi net, možda smanjuje da tako kažem "refresh internet veze" na minimum radi uštede baterije)... Propušten poziv dobije kada otključa mob kada mob obnovi internet vezu/napravi refresh. Zbog toga bi rekao da je možda problem do moba...
A može biti i neki privremeni problem do Vibera, nije isključeno. Znao sam se susretati s tim problemom.
Vjerojatno do mreže. Push u većini slučajeva radi tako da se konstatno održava tcp konekcija s poslužiteljem. Standardno vrijeme unutar kojeg poslužitelj i mobitel smatraju da su spojeni i ne komuniciraju ukoliko nemaju informacija za razmjenu je 30 min. Operateri često prekidaju tcp vezu puno ranije od tih 30 min, te mobitelu treba ostatak vremena (dok ne prođe punih 30 min od zadnje komunikacije) da to shvati. Npr. T-mobile za pretplatnike ne prekida session ranije, dok za Simpu i BonBon da.
Što se tiče situacije kad su oba mobitela na wifi:
Android ima postavku da se wifi ne gasi u standbyu. Stavi tako da je cijelo vrijeme uključe i moralo bi raditi.
iOS nema takve postavke, ali funkcionira ovako: ako je uključen 3G, wifi se gasi u standbyu i push ide preko 3G. Ako je to slučaj kod iPhonea kod tvog prijatelja, kriv je operater. Ako mu je data promet isključen ili je uključen samo edge, Wifi će biti aktivan cijelo vrijeme. Ako mu ni tada ne radi, neka provjeri postavke za push na viberu ili eventualno restorea mob, jer nešto ne valja s njim.
hmmm, evo sve sam provjerio, u postavkama vibera uredno stoji "unlock for popups" čekirano. neznam što još pogledati. btw, prijatelj je na vip-u, ja na tmobile, malo čudno da oba imaju tu grešku. kod iphone i nema nekih podešavanja, ček nema niti exit. ja na androidu imam, ali sve je namješteno kako treba.
danas je bio update za Viber i sada radi na ICS-u...poziv sam obavio i vrlo sam zadovoljan kvalitetom zvuka..
Super, nakog gašenja aplikacije, updatea i ponovnog paljenja dočekalo me iznenađenje - ispretumbane su mi poruke jednog kontakta (nekih 600 poruka). On na listi pokazuje da je zadnja poruka bila danas, ali kada otvorim razgovor zadnja poruka je negdje od prošle godine. Ukratko, novije poruke su negdje u sredini konverzacije, sve je okrenuto bez nekog redosljeda... Debilana.
Vratio sam data od verzije 2.1.2 ali ne pomaže.
Pomaže jedino vraćanje kompletne aplikacije. Napravite titanium backup prije updejta!
EDIT:
Danas izašao novi update 2.1.4 ali kod mene i dalje isti problem. Probao sam čisti instal i restoranje samo data - ništa novo. Zasad ostajem na 2.1.2 jer nisam imao problema.
UPDATE!! :)
2.1.5 popravio bug s porukama, sad mi sve poredu kak bi trebale bit, neznam kaj su ostalo popravili...
Ali i to veseli :)
@xlr, samo da potvrdim, sa T Backupom radim backup i aplikacije i poruka ? Htio bi probati ICS od sandvolda ( jest da se nećkam) a da mi ostanu poruke u viberu.
A sto fali nandroid backupu? Taj barem garantirano cuva sve.
Napravio sam taj backup, no ako mi ICS bude ok treba mi TB da vratim poruke, ili ?
edit: Tnx xlr
Da, Titanium sprema i app i data podatke svake aplikacije, a Viberove poruke i postavke spadaju pod taj data dio.
Koristite li neki call counter na Androidu za brojanje minuta poziva u svrhu praćenja potrošnje? Da li vam taj program bilježi i Viberove pozive? Probao sam dosad Traffic counter i Call meter 3G ali oba programa mi bilježe i Viberove pozive. Postoji li način da se to izbjegne ili ako koristite neki drugi app recite?
Jedino ovo, Collect Call (T2T Widget). Probaj pa vidi jel radi
Zašto uopće pratiš ukupno trajanje poziva? Što nisi na Brutalnoj tarifi?= Citat =:
Thats so 2000s ;D
Uh, loše. Svi su mi brojevi memorirani s internacionalnim predznakom. Znači trebao bih svima promjeniti prefiks da bi filtrirao Viberove pozive. Hvala, ali ne hvala :) Odustajem od brojanja poziva jerbo teško da bi prekardašio limit brutalke.
I Traffic counter može filtrirati pozive na ovaj način ako nekoga zanima.
Ja koristim advanced call log ali nekoristim viber pa ti probaj.
imam problem s viberom,
iz nekog razloga mi kada sam spojen na wifi ne zeli slati poruke, izbaci poruku u kojoj pise "celular data is turned off" i poruka ne prolazi.
nakon spajanja na mobilni internet poruka prolazi bez problema.
doduse ovo se dogadja samo na mom kucnom wirelessu, na nekoliko drugih wifija poruke normalno prolaze, tako da pretpostavljam da je problem u nekoj postavki na mom routeru, ali me i dalje zanima jel netko imao ovakav problem i kako bi ga se moglo rjesiti?
To ti se događa na zadnjoj v2.2? Čuo sam da je to bio bug na starijim verzijama.
Inače ova zadnja verzija je sve što je prošla 2.1.6 trebala biti. Napokon da su nešto popravili jer sam bio na rubu da se prebacim na neku drugu uslugu.
jep, 2.2,
dogadjalo se i na ranijim verzijama, a nastavilo i na ovoj.
inace to mi se dogadja samo na mildwild romovima, na ostalim romovima viber normalno radi.
s obzirom da kazes da se radi o poznatom bugu, postoji li i poznato rjesenje? :)
EDIT;
isprobano na jos dva wirelessa, problem se ocito pojavljuje samo kod mene doma, ne shvacam
danas sletio jos jedan update za viber (2.2.1)
situacija je i dalje postojana.