nazalost je..
a nemojte ga zezat...meni nebi bilo lako, i zbog novaca, i zbog toga sto sam opljackan
Printable View
nazalost je..
a nemojte ga zezat...meni nebi bilo lako, i zbog novaca, i zbog toga sto sam opljackan
sorry na ot, jel n95 8gb ili obicni?
ne sumnjam u policiju, nego, koliko oni imaju prijava o krađama, pa im se neda trošit vrijeme na to....
BTW. ako je broj na pretplati, sovi SZK operatera da ti blokiraju broj i traži novu karticu.
A kako si ostao bez mobitela? Izgubio ga ili su te zaustavili pa ti maznuli mobitel?
zaustavili, čopili, odnijeli...
Onda to izvedi na policiji kao prekrsajnu prijavu,pa te nece moc odhebat. Da si ga tek tako izgubio,najvjerojatnije ti ne bi isli trazit mob,al kad si vec napadnut i opljackan,lijepo napravi prijavu u policijskoj postaji,i oni su onda duzni pokrenut proces trazenja. Kontaktirat ce s firmom koja je napravila mob,dobit tocnu lokaciju gdje se mob nalazi,i prikobeljit lupeza... :)
jesam. sve sam vec prijavio.
pa... to je bilo kad sam se vracao iz skole na pesecenici.. mene i frendove zaustavili i otišli mobovi papa. jednog su pustili jer je rekao da je iz dubrave, al ocito nije cuo mene i frenda kad smo isto rekli da smo iz dubrave.. jedino sto je frend pokupio samar, ali to nije spomenuo kolko mi je rekao.
evo pogledaj i ovu temu, isti problem:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=7173
A naci ce osim ako u medjuvremenu ne promjene IMEI. To je jedina stvar koja me trenutno brine.. A sad ako nesta na mobu nece sljakat nema veze, glavno da je ponovno u mom dzepu.
meni su dosta puta ukrali mobitel.. nisam nikad prijavila jer mislim da oni tamo neće prstom maknut da nađu to.. al možda ćeš ti imat sreće :))
ne brini, nisu ruđeraši nego okolni cigani i lopovi s kvarta . . .
probali su i nama uletiti prošle godine, al nas je bilo dosta pa su odustali . . .
ne znam, već dugo tamo nije nikaj bilo . . .
ja idem u grafičku, tak da tamo svaki dan prolazim . . . ;)
a kolko ih je bilo?
Ja inaće živim na tom kvartu točnije na volovčici i ta lokalna gamad i cijeli kvart mi ide na qrac. Toliko cigana, janjevaca, i ostalih primitivnih seljačina da to nije normalno. Ja se nikad ne šetam po kvartu, nisam bio u ni jednom jedinom bircu na kvartu, a živim tu 20 godina i još sam u ruđer išao :)
A inače pešćenica ti je jako općeniti pojam jel pod pešćenicu spadaju volovčica, ferenščica, borongaj, žitnjak, vukomerec... Cijeli taj dio grada je pešćenica.
A cigle redovito prodaju na relaciji ruđer-sportska dvorana :)
I ja sam isto jednom skoro zvisio kod Ruđera. Kao što cyberphere kaže, kvart je koma i takve stvari se malo češće događaju nego u drugim dijelovima ZG-a. Što se tiče moba, pregledaj oglasnike, možda ga netko prodaje. Čim nije nov i zapakiran, postoji šansa da je to baš tvoj. Malo nategnuta teorija, ali mislim da ti samo to preostaje, jer murija dosad i nije našla baš previše telefona
Takvi mobiteli cesto odlaze za jako nisku cijenu i to u roku 20 minuta. Vidio sam kako takvi funkcioniraju u bivsoj skoli. Tip je "posudio" ili jednostavno uzeo mobitel i ovisno o starosti ili izgledu (ima/nema kameru, dobro/lose stanje, Nokia/Samsung :D ) prodaje ga pod odmorom za sitnu lovu.
Cesto sam vidao Siemense poput S65 ili S65 kako odlaze za 50 kn. Moj 6630 je zamalo otisao za 300 kuna, razocaralo me sto covjek nije znao da vrijedi puno vise :D
ma jok, odkud ti to...bemti kak nikad ne cujem da su nasli mobitel....kako oni detektiraju di je mobitel, imaju oen naprave ko kad mine traze pa idu po kvartu:)
ne ozbiljno, zar nije prek kartice da se trazi prek signala..ako kartica bacena il neaktivna kako se moze prek imei broja nac??
i ako se moze detektirat, zar nije da mogu samo stanicu na koju je spojen mobitel, znaci kvart, i kak ce u kvartu murja nac mobitel..ako se vec tako nalazi, zar se ne moze skuzit koja je nova kartica unutra, pa kontaktirat karticu il saznat prek nje adresu i ostalo na kupca il korisnika ako je prijavljen...
bas me zanima, svi pricaju nađe murja mobitel zmirecki ak im se da, al ne vjerujem bas, od kud vam to da prek imei broja dolaze do tocne tocke di se mobitel nalazi?!?
Jel ti imaš ukradeni mobitel pa te frka? :D :D
Šalim se naravno.. Murija odnosno operater bez beda nađe gdje je mobitel iz razloga što prilikom svakog prijavljivanja na mrežu mobitel šalje IMSI i IMEI broj. Oni naravno ne mogu odrediti u kojem se točno stanu i na kojem katu mobitel nalazi, ali prilično blizu ga mogu detektirati. A onda kreće policija i pronalazi ga. Vjerojatno bude najebao čovjek ni kriv ni dužan jel takvi ukradeni mobiteli se prodaju u roku odmah, a čovjek koji kupi mobitel ni ne zna da je ukraden
Ma pusti naprave, ako si u rodu od Šeksa ili Sanadera ili imaš nekoga na MUP-u onda će ti mob naći, trošak pratnje mobaća ovisi o postupku. Trackerr radi samo 20 dana, to znači ako ga već drugi dan ulove sa brojem a broj nema vlasnka kao skoro svaki prepaid onda zaboravi...
Vijeruj mi, znam o čemu pričam... Moj prvi D900 imao je bolju zaštitu nego šta je imao Net Lock, btw. vjerujem da je tip vidio da hoćeu u menij i mora staviti zaporku da ga je dao lokalno unlockeru da otključa i promijeni soft i imei... Testirao sam mrežu koliko mi dozvoljava promijenu imei.. vjerovao ili ne mreža ne pušta imei sa 0000-00-000-00 ili 0000-00-000-01.
Imam preko stotinjak imei brojeva za one koji čačkaju po mobu i da šta me jako iznenadilo kod tele2 su radila istodobno dva imei-a. Ostale mreže nakon cca. 7-10 sekundi te izbace iz mreže..
Naši drotovi gledaju samo ako si važna osoba onda će pratit ili ako si kriminalac i to je to.... šta misliš koliko mobova ostaje na ledu..!!!
e frende, ajd mi onda hitno reci kak se mjenja imei broj..;D :crazy:
(da se ide pljackat, pogledao bi oceanovih 11,12,13 i krenuo crtat planove, :) )
heh, ma fora je u tom, kad sam bio mlađi u kvartu se prodavali svakakvi mobiteli, naravno po izrazito povoljnim cjenama, od sveg i svaceg tak i mobitela..i sam sam koristio te jeftine mobitele, jebga, kad ti dođe i ponudi za cifru bio neki mobitel, lanac,pistolj,romobil, auto, dobro auto bi trazio papire, al znas sta mislim,nit bi pito od kud to il sta, nit bi te interesiralo previse..no sve se zna..i nisam nikad cuo da su nasli tak nekog..il da se tak jednostavno locira(cak i da su vece face u policiji i ostalo)..
no valjda je tak kak kazes,uglavnom neka obavezno javi ako se nađe...jer vise mobitela i to skupocjenih, pod napadom, a steta je dosta velika, i dovoljna cifra da idu zaista trazit...ja sumnjam da ce nac, ni da se mjenja imei..al zivi bili pa vidjeli... ajd javi ak se nađe mob..sretno