dobro, jel se može jailbreakat iOS4 koji je jučer izašao? imam ipod touch 2g.
guglao sam malo i našao postupke od prije 3-4 dana i više. kako je to moguće ako je jučer izašao OS.
dal mogu preko tih postupaka i ja napraviti ili treba još pričekati?
Printable View
dobro, jel se može jailbreakat iOS4 koji je jučer izašao? imam ipod touch 2g.
guglao sam malo i našao postupke od prije 3-4 dana i više. kako je to moguće ako je jučer izašao OS.
dal mogu preko tih postupaka i ja napraviti ili treba još pričekati?
Ne znam da li se može- ali moguće.
Kada je izašla verzija za developere, tada su već vjerojatno radili na JB- u.
A, najvjerojatnije, iskorišten je neki bug koji je prisutan i na prijašnjim verzijama- samo se čekalo izlazak da se vidi je li Apple to zakrpao.
i mene zanima za ipod touch 2g. npr. ako ga stavim na os 4, da li mogu ici samo shift + restore, oznaciti 3.1.3 firmware i vratiti onda na stari?
A kakav je taj OS4 jel ima neko na 3g iphonu to? I koje su sve stvari dostupne za 3g a koje nisu ?
da, i meni na 3G ne radi bas fluidno ko prije na 3.1.3, čak i bez JB-a nije bas brz, mislim da se ne isplati stavljat iOS4 na 3G. A kaj se cydije tiče imam isti problem, nema sanse da si updateam od sinoć :@
pokušao sam ga jailbreakat, ali dođem do faze kad moram držat sleep tipki+home tipku i onda se pojavi itunes s obavijesti kako je pronašao ipod u recovery modu te me pitao dal ga oću restorat.
Pa tak je i bilo kada je dosao JB za 3.1.3...
Sljedeca 4 dana sam morao cekat da mogu skinut na iPod/iPhone..
Inace, cisto sam zadovoljan sa iOS 4 na iPodu, no necu ga stavljat na iPhone zbog unlocka i JB-a...
Jos cu malo cekat ;D
ja sam napravio update na iOS4 danas i JB-o, sve je proslo bez ikakvih problema, isto ko i prije...
sve sto trebate imate na ovom linku gore.
imam 3G, da se zna ^^
EDIT: moram reci da ne preporucam multitasking za 3g, stavio sam ga kad sam JB-o i sad mi vise ne radi, tamo dolje mi je samo crno, neznam zbog cega se to dogodilo. ali ionako nisam bio zadovoljan s ti "multitaskingom". puno bolja kombinacija mi je backgrounder+kirikae
Dali je kome cydia proradila? meni jos uvjek bijela ikona i skida packages, ali ne skine i skoci neki error.
edit: proradila i dobio ikonu. ( u zadnje vrijeme nakon sto napisem svoj problem i postam nakon par minuta nađem rijesenje :D)
Skuzio sam da nemam mobilni internet, tamo u postavkama mi je ukljucen ali ne radi.
zanima me je li JB za OS4 untethered?odnosno, dal kad mi se ugasi ga moram spajati s kompom ili ne?
i jel ima JB za 3gs uopce, za win?
evo da pitam opet...ako upisem u cydiu onaj repo666 na vec JB-an i unlockan 3gs sa 3.1.2 5.11.07 softom,sto bi se dogodilo???
Informacija za sve one koji imaju iOS 4 na 3g-u (sa jailbreakom) i oni kojima je spor. Kad radite jailbreak iskljucite multitasking u redsnow-u. I tad bi navodno trebala brzina biti ok, meni ga se sad neda ponovno restorat i jailbreak-at jer sam si stavio aplikacije, pa bih molio one kojima se dade to ponovno raditi da kazu dali je ok kad se iskljuci multitaskig ili je po starome?
Ja imam 3G 8GB. Jailbreak smatram pod obavezno ;) a sad kaj se tiče iOS4 na mojem 3G nisam bio zadovoljan i napravio sam restore natrag na 3.1.3. Bilo da sam stavio original čisti iOS4 preko iTunes udatea, bilo da sam ga JB-ao uvijek je osjetno sporiji od 3.1.3 firmwarea. I sa isključenim multitaskingom 3G je prespor, a kad mu se dodaju multitasking, battery percentage i promijenjivi homescreen jos je nesto sporiji. Sve mi to bas i nije bio lijepi "users expirience" pa sam se fino vratio na 3.1.3 koji bez problema radi sa basebandom iz iOS4 5.13.04. I na njemu si stavim winterboard, temu koju hoću, multitasking iz cydije, postotak baterije i sms helper i imam sve ko i na iOS4 a k tome sve radi puno ljepse i fluidnije nego sa iOS4.
Eto, ak se neko sa 3G misli dal da updatea na iOS4 moja preporuka je NE.
Evo kratak video da otprilike malo vidite usporenost svega: http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=10216
Uspoređivao sam svoj mob sa videom i settingse mi otvori skoro odmah, kamera je za nijansu brza nego na 3.1.3. Jedino me zahebava scroolanje jer nekad zna malo zaštekat, ma vidjet cete da ce za tjedan dva izaci 4.0.1 (ili tako nest) i da ce taj "bug" sa brzinom biti ispravljen
Well...nije cika Stevica sisao vesla. Lepo je izdao novi OS koji radi na novoj cetvorci i prikriveno primorava sve ljubitelje logoa jabuke da bace svoje stare 3g i 3gs rage i kupe cetvorku do neke nove petice. To je cela mudrost. Neko ce imati iphone sa 1GHz i 512MB RAM-a a neko ne i bice u drustvu, tramvaju na ulici i td. demode sa starim verzijama dok frajeri i frajle pice "cetvorke".
Nista novo, isto je i kod konkurencije no za razliku od iphone4 konkurencija odavno ima 1GHz i imace jos vise dok se bude cekala neka ipone petica. Vec vidjeno cedjenje para.
ham znaci ne isplati se stavljat na 3g jel svima tak sporiji ko je probao
Jedno vrijeme mi radi sporo, jedno vrijeme je ok. Čudna biljka, sad sam u nedoumici, staviti 3.1.3 i da mob bude fluidan ili ostati na četvorci gdje zna kadkad zaštekat, ali baterija mi traje ohoho duže. Danas cijeli dan nešto radim po njemu i baterija je samo na 83% dok na 3.1.3 bi sigurno bila na 20% jer sam ga punio svaku večer
Evo upravo stavio na 3gs iOs 4.0.. zasad nikakvih problema.. puno bolje i brze radi.. jos samo cekam jb.. :)
Evo da i ja podjelim svoja pozitivna iskustva sa 3G i iOS4. Naime, stavio sam ga jucer, sa ukljucenim homescreenovima, ali bez multitaskinga, i zadovoljan sam radom. Jos si moram namjestiti nekoliko all-in-one mailboxeva i mislim da cu biti zadovoljan sa iOS4. Mozda je za nijansu sporiji, ali uistinu zanemarivo. Cak sam primjetio, s tim da je ovo jos debelo prerano za reci da mi baterija nesto dilje traje. Ali to cu tocno znati tek za koji dan.
takodjer sam stavio na 3g ios4 i napravio sam jailbreak i sa multitaskingom je radio uzasno sporo, a multitasking nakon nekog vremena uopce nije radio vec se samo pojavi crna traka pri dnu ekrana, sve je bilo usporeno, cak ni sms nisam mogao pisati bez zamrzavanja. napravio sam restore i stavio os4 samo kod jailbrejka nisam oznacio multitasking i za sada radi odlicno...