Rekao si da ti je frend uzeo Samsung Galaxi Spica. Mos li molim te samo rec di ga je nabavia i za koju cijenu. Thx
Printable View
Kupio ga je preko njuškala. Samo ga je jedan lik prodavao (u Sloveniji je kupljen mobitel). Platio ga je 1400kn
Kolko sam vidio dobar je mobitel, iako je bijel lijepo izgleda, dosta je lagan i dobro leži u ruci. Meni se osobno ne sviđaju one tipkice dole (fizičke), ali znam da ih neki preferiraju.
Evo dva nova filma - Droid does
http://www.youtube.com/watch#!v=2bIOwrZwtXM
http://www.youtube.com/watch#!v=sVLJghTeKVU
Meni su ove dvije najbolje
http://www.youtube.com/watch?v=w83UQ...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=e52TSXwj774
genijalna je ta kampanja za droid, ulupali su preko 200 mil dolara za to u americi, al dobro..bar im se višestruko vratilo :)
ova je isto kul - dok još ni nisu predstavili mob
http://www.youtube.com/watch?v=o9fXYQjwR0w
Ova druga reklama mi je super, mislim da asocira na iPhone?!
Pogledajte ovaj usporedni video Milestonea i iPhonea 3G S. Dobro je odrađen test.
http://mobil.hr/novosti/one.php?sid=3607
Da da, to je poanta reklame :)
Razmisljam o kupovini ovog telefona pa me zanima nekoliko stvari koje mi vlasnici dotične mogu rasvjetliti.
1. Koji OS vam je instaliran? 2.1 ili 2.0.1
2. Da li imate problema s pregrijavanjem telefona kada imate malo duži razgovor (5min) ili kad koristite 3g/wifi? Vidim da toga na forumima ima podosta.
3. Da li imate problem sa učestalim resetiranjem telefona?
4. Da li je hardverska tipkovnica upotrebljiva nakon vremena prilagodbe, tj. da li se može brže pisati nego n virtualnoj (ovo isto dosta reviewa kudi, ali nadam se da se naon prilagodbe može sasvim normalno pisati i hardverskom)?
Dvoumim se između Milestonea i HTC Legenda. Desire je još uvijek preskup. Milestone ima odličnu izradu i 3,7" ekran, dok je Legend isto tako kvalitetno izveden samo s 3,2" ekranom ali s vise rama, dostupnost custom ROM-ova, općenito bolja podrška.
Čitao sam malo po Motorolinim support forumima, podrška je izgleda dosta loša, a ne želim čekati update mjesecima nakon što stigne na Nexus One.
Unaprijed se zahvljujem & Lijep pozdrav!
1. 2.1
2. ja nemam, al sam čitao da se ljudima zagrijava, iako sumnjam da je to nešto ekstremno
3. ne
4. itekako je upotrebljiva, meni je trebalo prilagodbe, al sad uopće virtualni ni ne koristim
neznam od kud ti to da je podrška loša, al motorola za sada uvjerljivo prednjači po brzini updatea
milestone je od početnog 2.0 dobio update na 2.0.1 pa na 2.1 u svega par mjeseci
pogledaj ostale proizvođače kojim tempom puštaju te updateove...
Kod mene sve isto kao kod paje, samo što se meni grije kod poziva. Nije ništa prestrašno, ali kod 10minutno poziva osjetiš kak se zagrijo. Jednostavno je topli u ruci. "Jebe" ga taj metal, očito radiovalovi griju taj metal pa se zbog toga i on grije (baš se gornja strana mobitela grije).
Ovo sa update-e je pajo dobro napisao. Droid/Milestone su trenutno najpopularniji Android mobiteli te jaaako brzo dobivaju nadograde. Mene je dizajn Milestonea osvojio, kao i fizička tipkovnica (na koju se jako brzo navikne, samo joj treba dat šansu).
EDIT
LOL, meni se baš maloprije desio taj nenadani restart. Mob se samo restarta, kad se upali ne traži uopće pin....samo se restarta.
Možda se ovo dešavalo prije, ali sam sada prvi put primjetio.
Vjerujem da nije razlog za neku zabrinutost.
Svaki uređaj se grije, i to je prirodno, to se ne veže uz rad radiovalova nego uz normalno zagrijavanje.
Mobiteli koji imaju metalno kućište su zbog toga najvrući.
Do sada sam imao nekoliko metalnih mobitela i svima se kućište jako grijalo, ako bih duže vremena surfao. Tako je i s Milestoneom, kod kojeg se kućište ispod fotića zagrije, ali kako se radi o maloj točki gdje se grije, jednostavno ne držim mobitel na tom mjestu i onda to niti ne primjećujem. Tijekom razgovora od sat vremena nisam primijetio da mi se grije.
Kod mene se moj Milestone nekoliko puta restartao, ali to se dogodilo kad sam nešto "prćkao" po njemu.
Jel zna netko koja se GPS karta unutra nalazi? Jel NavTeq?
Meni se danas opet restartao, nisam ništa posebno radio...gledo filmić na jubitou.
johnnydk you jinxed my phone :D
Hvala svima na odgovorima, najvjerojatnije će biti Milestone, samo još moram malo financije posložit.
Svjestan sam da je većina nedostataka softverske prirode i da će novije verzije androida to ispraviti. Također me raduje činjenica što Milestone ima hardverske sposobnosti koje su zasada neiskorištene, ali novim updateovima će se lagano otključavati (FM tm, 802.11n, grafički čip).
No najviše mi smeta zaključani bootloader, koji Droidovi korisnici u USA nemaju. To znači da moramo čekati official motoroline update-ove, ali opet se nadam da će se i to nekako probiti, možda iz motorole "procuri" aplikacija za potpisivanje romova kada izdaju nove modele mobitela, a kako interes tako i support za milestone bude opadao.
Uglavnom hvala još jednom svima,
@duude88 - žao mi je, ali budi bez brige - 2.2 će sve rješiti :)
Lijep pozdrav!
^^
To su rekli i za 2.1 pa je bilo još više bugova :D
(nisam imao 2.0, prenašam komentare Droid korisnika)
također imam vecih problema nakon 2.1 updatea..u 2.0 je bilo manje bugova..
neki od njih su kasnjenje alarma iz cista mira . gore navedeni reset tu i tamo (nije precesto,ali se jednom tjedno dogodi), wifi prijem je nesto losiji (također nije alarmantno,ali se osjeti) i jos nekoliko sitnica za koje se nadam da ce doci nekakav fix, ako ne onda cu napravit downgrade na 2.01, taj je najbolji bio.
edit. sto se tice zagrijavanja, kod poziva ne osjetim nista previse, al kod igara nakon nekih 30ak minuta mobitel je prilicno vruc. To mi je normalno pa nisam obracao paznju
najveći bug u tom 2.1 je sa alarmom, odnosno zna kasniti i do 10 minuta nekad
2.0.1 je meni radio odlično, osim što je bio bug sa browserom (skrolanje nije bilo baš smooth), tako da ako nekog jako smeta taj alarm nek updatea na 2.0.1, il postoji opcija da se flasha samo određeni dio firmwarea iz kanadske verzije milestonea, pa se taj bug riješava - određeni zbog toga što oni imaju drugačije frekve od naših...
ali koliko sam shvatio uskoro bi trebao biti neki fix bugova iz motorole, samo nisam skužio dal će odmah ići na 2.2 il 2.1 update2
motorola (a i mislim svi ostali) već godinama to rade, osim što je sada nažalost ova OMAP platforma praktički neprobojna za to - jer postoji hardverska enkripcija i to 2048 bitna RSA
iskreno mislim da se to neće tako lako probiti, iako po zadnjem što sam čitao na tragu su tome da uz standardni kernel nekako proguraju i dodatni na kojem će se moći onda loadati custom romovi, nezgodno je to što će se mobitel onda bootati duplo sporije, al to je jedino rješenje koje je moguće za sada
iako, custom romovi postoje (dakle sa temama i ostalim), al custom kerneli ne (dakle nemožete overclockati mob)
ako nekog zanima instalacija tema, ovo je dobar forum:
http://translate.google.com/translat...&sl=auto&tl=en
a droid nije zaključan, jer je je on google experience telefon, dakle ima u potpunosti googleov software kakvog ga oni naprave, mi imamo modificirani soft (kao što se vidi po drugačijem home screenu, kameri, motonavu...)
1. 2.1
2. Nemam problema sa pregrijavanjem, odnosno nisam ništa svjesno osjetio da se znatno pregrijava do sada.
3. Mob se ponekad zna restartati, ali možda 3-4 puta do sada i nikada dok sam radio nešto bitno.
4. vrijeme prilagodbe? nije bilo vremena prilagodbe. Dok se recimo na softversku iPhona nikako nisam mogao prilagoditi, Motorolina hardverska tipkovnica nije idealna, ali uvelike ubrzava stvari.
Meni je tipkovnica na Milestoneu za 5.
Evo za što se sve Milestone koristi :-)
Otkriva da li cure nose grudnjak i koja im je veličina grudnjaka
http://www.youtube.com/watch?v=HJo2cEcn-vI
OMG, fake virals, pretvaraju se u Microsoft :D :D
a dobro, sad koliko je ta aplikacija istinita, :D no zanimljiv video, otkrije da ne nosi anderver :D
Pa naravno da je fake.
Ali je zato Detektor metala istinit, otkriva metal i metalne predmete. Čak i u zemlji, koji su skriveni