žato jer šve kaj še proda fejšbuku poštane užaš :D
Ljudi nanjuše lovu i s vremenom im proizvod postane debeli i masni ;)
Printable View
žato jer šve kaj še proda fejšbuku poštane užaš :D
Ljudi nanjuše lovu i s vremenom im proizvod postane debeli i masni ;)
Zato što to podrazumjeva da će facebook implementirati sve svoje drangulije u operu i da u njoj nećeš moći živjeti od facebooka... dobro za klince koji vise na faceu, ali za nekoga kome facebook nije život ili ga nema kao ja... to će postati razlog za promjenu browsera, nažalost jer opera mi je genijalna... Od jučer sam na 12.00!
A mislim, nekako previše negativno gledate:)
Možda bude u pitanju neka integrirana "sitnica" koja ne bi smijela smetati (ugrađen chat, live feed) i koja bi se trebala moći isključiti.
IMHO malo je bezveze nagađati o tome, pogotovo jer još ništa nije službeno tako da mislim da ste se malo previše uplašili :D
A i ne znam što bi to mogli oni tako syebati.
Uz Operu koju koristim godinama ponekad upotrijebim i FF. U zadnje vrijeme ponovo sam počeo koristiti Safari, tek toliko za promjenu i ugodno se iznenadio. Ako zeznu Operu prelazim na Safari.
vec dugo na chromi,brza i jednostavna,bez ff kerefeka.Imam i ff al kao nuzno zlo:P
Jako dugo koristih FF i pokusao sam ga zamjeniti Chromeom ili Operom (uvijek im neki vrag fali), ali otkad je FF poceo stancati ove verzije na kraju sam zavrsio na Waterfoxu. Prije toga sam kratko bio na Palemoonu, ali jedan addon mi s njim nije radio pa...
Ja sam pak napravio migraciju sa Chromea na Iron browser. Nema Google Updatera, nema slanja mojih pretraživanja Googleu. Sve ostalo je zapravo isto ali te neke sitnice (ugrađen adblock) imaju prednost naspram Chromea.
Eh kad smo kod Adblocka. Kod Chrometa me živciralo što on sve te blokirane reklame zapravo loadira u pozadini, ali ih ne prikazuje, pa mi učitavanje sajta zapinje na kojekakvim ads linkovima koji su "blokirani"... FF te stvari uopće ne loadira, kao da ne postoje. Ili sam ja nešto krivo radio s Chrometom ili FF (i njegovi klonovi) po tom pitanju rade bolje. Adblock na Chromeu i Adblock Plus (čini mi se) na FF/Waterfoxu.
Ne znam pozadinu i kako funkcionira adblock za Chrome no svojevremeno je domy_os rekao da Chrome učita reklame ali ih ne prikaže pa mislim da nema nekog efektivnog načina kako u potpunosti zaustaviti učitavanje reklama u Chromeu i njegovim derivacijama.
koristio FF a sad sam na njenom klonu pale moon-u
Ja koristim Operu, a jako rijetko IE...
Imam jedno pitanje, da li itko koristi 64 bitnu Operu i kakva su iskustva?
Koristim Chrome jer je zbilja najbolji browser za moje potrebe.
Firefox mi se ne sviđa jer mi je njegovo sučelje blago rečeno loše + imam osjećaj kao da je bloatan i spor.
Imao sam nedavno ulete u Operine vode koju sam morao napustiti jer, iako je Opera po meni bolja od Chromea, Presto engine koji je do sad pogonio renderiranje stranica bio loše optimiziran i nije radio kako spada.
Opera 15 (preskočili su nekoliko brojeva :D ) je trenutno još testna verzija Opere na WebKit rendering enginu (istom onom na kojem je i Safari/Chrome) i sviđa mi se. Jako.
Sučelje je ostalo manje više jednako (uz nedostatak Opera Linka i nekih opcija koje će se navjerojatnije naći u finalnoj verziji) ali je brzina puno bolja. Još jedna prednost je što se svaki tab i plugin vrti u posebnom procesu tako da u slučaju da neki tab zatrokira sam browser + ostali tabovi rade i dalje normalno. Nedostatak je malo veća potrošnja memorije no evo, u ovom trenutku imam otvoreno 7 tabova i Opera troši oko 350 MB RAM-a (Imam 4 GB).
Nakon što dođe finalna verzija srdačno je mogu preporučiti svima. U ovoj testnoj fazi samo onima koji žele najnovije i koji su spremni pregrmiti koji bug. :)
ak bu svaki tab novi proces, onda bu vjerovatno i procesor bolje iskorišten. trenutno je sve na jednoj jezgri pa bilo koja teža stranica siluje operu i moju volju za korištenje iste....
Na Operi Next 15, makar beta no radi jako dobro.
IE 10 odličan