to ja davno rekoh :D
Printable View
Ti si to davno rekao, ali nisi u pravu. N95 ima veci ekran, ali ne i bolji. Bolji ekran ima N82 jer daje jasniji i cistiji prikaz (gledaj na kompu sliku 640x480 u njenim pravim razmerama, a onda je gledaj u fullscreen varijanti da vidis enormnu razliku). I onih 8gb memorije smo na prosloj stranici objasnili da to nije vise prednost. Sta vise, na N82 je mozda moguce ubaciti i 16gb, ukoliko izadju u prodaju.
Da,bas me zanima koliko ce kostat ta kartica,ispod 100 eura nebude bila,a i koji mobitel moze vrtit 16Gb osim N96???Sto se tice ekrana po toj logici najbolji ekran ima SE T650 sa 1.9 incha i 240x320 rezolucijom:wtf: :wall: Normalno da je na N95 bolji ekran,nitko objektivan se ne zali na jasnocu i cistinu ekrana na N95,sto je jos bolje nitko se i ne zali na ekran N95 8Gb koja ima 2.8 incha
pa nemaju se zasto zaliti.veci ekran daje veci komfor u radu,a fizicki manji ekrani sa istom rezom nesto jasniji prikaz.
Pa verovatno ce biti malo vise od 100eura kad je je od 8gb "samo" 65 eura. Rekao sam da postoji mogucnost jer nije sigrno dok se to ne proveri. Na N82 bar postoji neka nada dok na N95 8gb....
Apsolutno. Ima neverovatnu jasnocu i ostrinu, pixeli se gotovo i ne vide. Da bi N95 8gb uopste postigao taj kvalitet morao bi da ima duplo vecu pixelazu nego sto sad ima. Drugo je sto vi trazite sto veci displey, ali je apsurdno reci da ima bolji od N82.
Znaci ajmo svi po T650...:retard: Mozda ima guscu pixelazu ali jednostavno je skoro duplo manji od displeya N95 8Gb,to se uopce ne moze usporedivati,koliko sam vidio slika na N95 8Gb je odlicna i pixeli su skoro nezamjetni.Znam i ja da bi bilo bolje da su stavili VGA rezu od 640x480 ali takav ekran bi poskupio sam mobitel dobrih 500-600 kuna,ako ne i vise.Ta nas rezolucija definitivno ocekuje u skoroj buducnosti ali trenutno je neisplativa jer jos nije usla u "masovnu proizvodnju".Kad se ona progura nece vise biti problema sa pixelima i moci ce staviti ekran od 3.5 incha bez problema,do tad cu se ipak odlucit za 2.8 umjesto 1.9 incha,ma koliko god bila (ne)jasnija slka:respect: :jackie:
Ma dosta ljudi priča gluposti kako je slika na n95 8gb slika pixelasta, ovakva onakva. Ja sam imao prije 8gb običnu n95 i mogu reći da je slika bolje nego na običnoj n95-ici.
I imao sam istu dilemu n95 8gb vs n82 jel nikad nisam volio preklopne i slide mobitele ali presudio je veći ekran, više memorije, a i naravno ljepši izgled. Volio bi da naprave candybar mobitel sa takvim ekranom jel sam jako osjetljiv na klimanje i škripanje kućišta. Jest da je n95 8gb puuuuno kvalitetnije napravljena od obične ali već mi se lagano klima slide pa sam morao intervenirati :)
N95 8GB ima displey veličine 2,8'' (ako se nevaram).
E samo da ti kažem da ima Nokia koja displey iste veličine (2,8'') i iste rezolucije, isto 16mil boja, a nije ni preklopna ni klizna.
Ali si ti svoje mišljene o tom mobitelu izrazio u drugoj temi:
E61i ima displey od 2,8'', a kućište mu je stvarno jako dobro sklopljeno i nema škripanja, a ni puno klimanja... :)
ispričavam se na ovom off-u, ali sam morao... :)
Ma za taj znam ali kad je gadan sa tim silnim tipkama :D
QWERTY tipkovnica na mobu mi ne treba jel ne volim previše tipkati po maloj tipkovnici, a i u skoro vrijeme ću nabaviti nokijinu bluetooth tipkovnicu. Da naprave neki normalniji mobitel sa klasičnim tipkama i u rangu sa n95 8gb odmah bi ga uzeo :)
pa meni (po meni) su istog kvaliteta,i meni je bolji po tome sto vidljivim pixelima ni traga a ima 2.8'' ,dok to sto je teoretski jasnija slika na n82,razumem,i znam da jeste,nema nikakve veze,jer se ta jasnoca uopste toliko ne razlikuje izmedju ova 2 telefona ;)
Ma pixeli se vide sta vam je ljudi,ja sam mislio da se ne vide kad sam imao mob tek 2-3 sata na koristenju a sad kad mob vidim svaki dan i cackam po njemu primjeti se...ako se na n73 vide onda se moraju vidit i na n95 logicno...
Ti uspoređuješ n73 ekran sa n95(8gb) ekranom kojeg nisi ni vidio. Imam doma n73 i n95 8gb i imao sam n95 običan i na n73 je puuuno lošiji ekran. Ne mogu se uopće uspoređivati. Sad sam se baš zagledao i 10 min buljio u ekran da vidim te vaše pixele ali nula bodova. Tako da nemojte srati po onome što niste vidjeli
Vidjeo sam n95 8gb prije tebe cyberphere,ima negdje i recenzija jer sam ga imao na koristenju par sati...
takodje n73 ima 18-bitni ekran,mozda im se zato cini,ali bilo kako bilo...ova dva ekrana se nemogu porediti,citao sam mnooooogo reviewa i pre i posle kupovine ovog uredjaja i svi su komentarisali to da se pixeli uopste ne vide,ne znam sad odakle vam to :)
Kakve veze boje imaju sa pixelima, oni se vide ili ne vide, trece nema. A ti svi koji koji su kod tebe komentarisali da se pixeli ne vide, ja ti takodje mogu reci da sam vecinom naleteo po drugim forumima kako su komentarisali da se na N95 8gb dosta zrnasto vidi i da ima losiji ekran od N82 po tom pitanju.
nema boja nikakve veze,nego sam lupio jer ne znam odakle vam to,al ok..meni su oci ispale dok sam trazio pixele,skoro sam bio na lekarskom,trebao mi je za vozacki i vid mi je super :D :D :D .... ne znam ,ja i dalje stojim iza toga da nema niti jeednog pixela,ali neka svako pogleda dobro pa nek vidi jel mu smeta sta il ne :D
pozz
Nisam nikad koristio n95 8gb, ali obični n95 jesam i pixeli se ITEKAKO vide! Kad bih htio symbian telefon, to nikako ne bi bio n95 upravo iz tog razloga. n80 je imao po tom pitanju dosad najbolji ekran.
slazem se za n80 ali ti su ekrani jos uvjek pre skupi...zamislite n95 8gb s ekranom 640x480 cijena bi mu bila 500-800 kn veca....
A bokte al te zapeli za pixele. Ak ste tak osjetljivi i ak "vidite" pixele nemojte koristiti taj mob. Simple as that :mega:
Da,ima 2 velike tocke preko ekrana,mislim da cak i nije u boji,yeah right....:thumbup: Ljudi,ajmo malo prestat pretjerivat,pa nismo mi idioti koji ih imamo,ako 99% korisnika N95(8Gb) kaze da se ne vide,onda se ne vide.A ove gluposti tipa frend mi ga ima,susjed Mujo ga ima,imo sam ga u ruci,i slicne ideje to zaboravi...I ja bi rekao da se vide tocketine na mobitelu 2-3 tisuce kuna skupljem od mojeg....:thumbdown
rock star sto se volis pravit pametan a nemas pojma..ti nisi ni razmisljao o n95 kada sam ga ja koristio a n95 8gb sam koristio prvi na forumu i mislim da sam kompetentan da govorim o tome..a to sto ja koristim mob 2000 kn jeftiniji od tvog nema apsolutne veze,ja znam koliko je puta n73 losiji od n95 i ne tjesim se s tim sto pljujem po n95 ali samo kazem ovako kako je..a n95 da hocu mogu ga sad imati ali ne zelim jer je taj mob na pairu savrsen a u praksi se tek vidi koliko ga je nokija rano izbacila...n95 8gb je druga prica ali na ekranu se vide pikseli ali i untaoc tome bi ga vrlo rado htio imati...