... UN-ovoj univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima, europskoj deklaraciji o ljudskim pravima, povelji o osnovnim pravima covjeka EU i jos mnogo njih.
Printable View
Ćirilica je prošlost. Onaj tko hoće neka uči ćirilicu i ostala arhaična pisma i jezike ;D, ali ne želim da se moje dijete u školi terorizira s nametanjem ćirilice koja je nepotrebna. Dovoljna mi je muka što će morat na vjeronauk, kojeg isto tako smatram nepotrebnim i njegovo nametanje u školama je u najmanju ruku bezobrazno. Nemojte mi se sad javljt s odgovorima da ne mora ako neće, radi se o tome da su stvoreni uvjeti da se ono dijete koje ne želi na vjeronauk, stigmatizira.
Pored ovoga bilo bi previše da nam još i ćirilicu nametnu, a sve iz razloga da bi se određena politička grupacija, koja je trenutno na vlasti ulizala svom koalicijskom partneru.
Ćirilica je prošlost!?
Na tvoju žalost, ćirilica nije prošlost i još dugo neće biti. Rusi, Bugari, Makedonci koriste isključivo ćirilicu. Srbi su jedini koji koriste i latinicu i ćirilicu.
Ne znam zašto se neki boje znati više. Netko je spomenuo da ima puno Arapa u SAD-u i da neće zbog toga Ameri učiti njihovo pismo. Da su učili, bar kao izborni predmet, možda im se ne bi dogodio 11.9? Možda i bi? Tko zna, ali tjera to na razmišljanje, jel da?
Mislio sam na ove prostore, :jehon: zaboravio si Grke ;D odavde do vječnosti..........
Ne radi se o strahu od znanja, nego o negodovanju zbog mogućeg nametanja đacima opterećenja i programa upitne upotrebljivosti. Slično kao što samo za vrijeme socijalizma od stranih jezika učili - ruski :creep:
:lol: hahaha .... a čuj, da su babi muda bila bi djed.... :ideja:
A da tjera na razmišljanje, naravno, i mene tjera na wc kad popijem prejaku kavu......mislim, sad možem relativizrati do besvjesti. I ne vidim u čemu je problem da onaj tko želi upiše tečaj ili se na neki drugi način educira o ćirilici. Srbi kao nacionalna manjina je imaju i mogu je koristit i amen. Apsurd je, ponavljam, što nitko živ od Srba ovdje ne upotrebljava ćirilicu, a u Srbiji isto tako. Čemu onda nametanje nečega što nitko ne želi, osim naravno iracionalnih političkih i vjerskih grupacija?
Blago vama,oko cega vi razbijate glave.... cccc :notooth:
Cirilica je vrlo jednostavna za nauciti i sve sto treba je kasnije tu i tamo procitati nesto na cirilica da se ne zaboravi skroz. Ja sam imao cirilicu 7 godina i nije mi ni najmanje zao. I znam dosta ljudi kojima je krivo sto ju ne znaju.
Na koji nacin ce se to sprovesti neznam, ali svakako bi bilo dobro da ljudi znaju vise. Pogotovo zato jer ovo nije nista komplicirano. Citanje i pisanje se moze savladati u jednom polugodistu.
5 godina rata i još ćirilicu da uvedu...mislim,nije sad do pisma,nije nam pismo ništa uradilo,nego,smatram da je to ponižavajuće
Od kad je znati nesto ponizavajuce??? :dunno:
Ok,ako uvedu ko izborno...Ko oce nek izvoli....Ali ako to meni netko pokusa nametnuti? J***t cu im sve po spisku...
Ja se isto zapitam zašto u hrv, možeš kupiti converse tenisice kada imaju petokraku na sebi ili što uopće komuniciramo s amerima, oni ih imaju 50 na zastavi :notooth:
@Johny_st, moraju ti prvo narasti brkovi da bi općio, pogotovo po spisku...
Nemam neki poseban stav o ćirilici, za početak bi trebali vratiti neke srpske pisce u obaveznu lektiru...
SjeČam, Čirilici, hoČe?!?
Ja mislim da treba to javiti i onim gradiščanskim Hrvatima i njihovim bratovima također, oni bi sada spikali hrvatski u dojčland, e neće moći...
WOOOOW pa i gog zna Č & Ć kada treba upotrebiti kao i Mile!
:lol:
Pitam se zašto toliki sarkazam i ironija u vašim mislima ili nemate boljih argumenata(mada sumljam)! :(
OK, ljudi koji griješe u upotrebi tih slova treba smijestiti u plinske komore
i riješiti se genetske manjkavosti!
:flame:
Sarkastično i ironično je upravo to da netko tko sam prizna da ima problema s vlastitim pismom, forsira neko drugo. :notooth:
Ja sam ciljao više na to da je ironično da se netko poziva na domoljublje u ovom slučaju, a ne zna niti svoj vlastiti jezik. :D
Ta ti je na mjestu...nego,jeli to uopće potrebno?!?Što fali latinici...stvarno vas ne razumijem nekad.Zar današnja djeca imaju viška vremena pa još i ćirilicu trebaju učit..?Naravno,shvaćam malo starije članove kad kažu da bi to volili,ali,recimo učenici koji pohađaju srednju školu NEMAJU POJMA o ćirilici,i sad bi ih sve trebalo natjerati da nauče u nekih pola godine...
pa evo ja pohađam srednju školu pa sam jako brzo sam naučio ćirilicu, uopče nije problem. ne znam zašto bi nekima smetalo da se to uvede kao izborni predmet...
po šumi, širom, bez staze, puta, Ježurka Ježić povazdan luta.lovom se bavi, češto ga vide s trista koplja na juriš ide. i vuk i medo pa čak i ovca poznaju ježa slavnoga lovca. jastreb ga štuje, vuk mu se sklanja, zmija ga šarka po svu noć sanja. pred njim dan hoda, širi se strava, njegovim tragom putuje slava..:notooth:
...hehehe velikih Rvata.
Znate onu staru poslovicu:
Vidi trn u tuđem oku a balvan u svojem ne vidi!
Ne treba Vam puno da bi napali nekoga, a skrivate se iza :notooth: & :D.
Netko bar se usudi priznati svoje pogreške i ne nastoji biti perfektan :belj::belj::belj:
Ajd jel netko od vas zna štogod napisat na ćirilici? Молим лепо:jehon:
Као дете, сакупљао сам, као и сви други клинци из улице, сличице наших фудбалера....Биле су то лакиране фотографије које су се налазиле у неким јефтиним чоколадицама,После смо то размењивали у нади да ћемо комплетирати неки свој тим....(example):lol:
Da...a najmanje oni koji se prave da znaju....:vamp:
@drug nije cilj ucit i pisat srpski nego cirilicu
pa zato bi isla kao izborni predmet, pa ju uci onaj ko zeli znati vise...