spoji ga s xs-om,stavi kvačicu na customize,mob je naravno w810i,izaberi custom S_E_EUROPE,klikni flash,par minuta i gotovo
izbaci mi isti error uvijek :(
Ljudi, jel netko od Vas napravio/isprobao slijedeće:
(s Esato & SE-NSE)
*******APPLYING ICONS WITHOUT FAR/XS++**********
SE have a nice little developer feature that allows you to create shortcuts within the FS to files outside the FS. So for example when the phone looks for icon1_unselected.png, it looks in tps/preset/system/menu then sees a shortcut like this icon1_unselected.png.@ pointing to usb/other/menu, and shows the file at that location instead.
Using this principle, we can create shortcuts to menu sets within the phone's user accessible memory, and therefore we can change menu sets without using far or xs++ (once we have installed the shortcuts - that part needs far or xs++). All that is required is a phone restart to read the new icon set.
Here is a pack including instructions and the menu shortcuts you will need.
Download the pack, and follow these instructions:
1. Using FAR or XS++, copy the shortcuts to tpa/preset/system/menu
2. create a folder in usb/other called 'menu'. Create a folder in usb/other/menu for each of your custom menus. Menu icons must be named in the format icon1_selected.png, icon1_unselected.png etc.
3. The menu set that will be displayed, will be the one at this path: usb/other/menu/live, so before disconnecting far, name one of your custom menu folders to "live"
4. Exit FAR, then start your phone.
5. In future to to change menus, simply rename one of the menu sets in the menu folder to "live", then restart the phone. To add new menus simply copy them using the usb cable or bluetooth to "phone memory/other/menu"
You only need to do this step if you want to create your own shortcuts for different named menu icons or to make the shortcuts point to another location for example card/others/menu/live (if you want to use your mem card instead of phone memory).
Included is the menu shortcut creation program. To use it, run a command prompt and type se_shortcut /path/file (where path is the path you want the shortcut to point to, and file is the name of the file you want the shortcut to point to.) You will end up with a file called file.@ (or whatever the name of the file you are pointing to example icon1_unselected.png.@)
this is what shortcut icon file is supposed to have within the file (actually it is only txt file named .png.@):
for menu.ml
/usb/other/menu/live/menu.ml
for selected icon:
/usb/other/menu/live/icon1_selected.png
for unselected icon:
/usb/other/menu/live/icon1_unselected.png
*****Credit for this tutorial goes to MAX_WEDGE from Esato.com*****
TESTED AND WORKING 100%
********END OF APPLYING ICONS TUTORIAL*********
if you follow it carefully along with comparing it to downloaded attachment then tutorial is complete.
note that creating shortcut to layout.xml with this principle will not work.
shotcut to fonts by the same principle i haven't tried.
E, sad...
Ovaj dio pod 2. mi nije baš najjasniji...
"2. create a folder in usb/other called 'menu'."
Dakle, sto bi bio usb u ovoj priči?
Možda je u pitanju unutarnja memorija telefona?
Pa, shodno tome treba samo nakon ubacivanja shortcut-a
napraviti poddirektorije u "other"...
Ako netko može pomoći...
Hvala.
imaš to ovdje
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=583960&postcount=1
jel moze neko objasnit ovo stavljanje menia bez fara ili xs++-a, onako- za debile (mene)?:tomato:
bas i ne kuzim, jel trebam stavljat za svaki meni posebno u faru onaj folder, jel se svaka ikona treba zvat drukcije......
pitam za k800
znam kako se ulazi preko fara i ostalog, pa ako neko moze napravit tutorijal (jos ako je sa slikama:respect: ), mislim da bi mu vise ljudi- ne samo ja- bili zahvalni
hvala ti, kome god, unaprijed:respect:
Zahvaljujem na pomoći.... Bacam se na posao...
:)
Znas kako funkcioniraju shortcuti u windowsima? E, zamisli to ovako: na disku C:\ (interni filesystem telefona, dostupan samo "vanjskim metodama" tipa Far i XS++) postavis shortcut koji se zove icon1_unselected.png.@, a koji zapravo pokazuje na D:\menu\icon1_unselected.png (ovdje je D: korisnicka memorija u telefonu, dostupna iz ugradjenog file managera). Recimo takodjer da na D:\ imas osim foldera \menu i foldere \menu1, \menu_my, \menu_uber_cool itd. Ovo na C:\ radis sa XS++ (postavljanje shortcuta), ali samo jednom, nakon toga samo na D:\ preimenujes \menu u nesto drugo (npr. \menu_old) i novi menu koji hoces preimenujes u \menu. Obzirom da je D:\ korisnicka memorija telefona, ovo sve mozes napraviti iz File managera u telefonu, i nakon reseta telefona imas nove ikonice. :thumbup:
Samo da potvrdim, da sve radi kako treba...
Operacija uspjela, pacijent prezivio... (S/// K800i)
(Jedino što poneki kompleti (icons+menu.ml) koje sam poskidao,
ne rade (error in menu.ml)... Ali dobro...)
Eto, ako tko ima kakve zanimljive ikone, nek ih podijeli s ostalima...
(osim onih s Se-nse / topse.ru)
A bogme mogao bi netko reci nesto i o acoustic driverima...
Naime, isprobao sam one s prve stranice , ali to toliko kresti,
da je zivi uzas...
Ima li tko kakve upotrebljive ili da vratim originalne?
puno hvala:respect:
skuzio sam, a sad me zanima jel mogu tako stavit one menije koji imaju poseban layout- ne mogu jel da?
edit:
stavio sam, ali mi je pisalo: errors occur in the menu.ml file. this my renfer the menu unusable.
i sad sam htio vratit onako po starom preko xs++-a menu i stavim ga, ali mi se opet pojavljuje ova gore poruka
sad, jel se moze nekako to rijesit, a da ne moram flashat sve ponovo, tj. stavljat firmware ito sve
ja sam ovako napravio:
preko xs++-a sa napravio fodler tpa/preset/system/menu i u njega stavio one shortcute(skino sam ih sa onog linka koji je dao masva, http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=583960&postcount=1)
napravio sam u memoriji telefona folder koji se zove menu, i u njemu stavio par foldera sa ikonama koje se zovu icon1_selected.png i tako svih 12
jedan od tih foldera sam nazvao menu, i restarto mob, ali mi se pojavljuje ona greska
pa sam probo nazvat folder live, ali opet nece
sta da radim?:tomato::cry: :hrv:
Ne razumijem se bas u moddanje SE-a ali bi zelio apdejtat firmware na svom k800i kupljenom u t-mobileu.
Na netu sam nasao tutorial i sav ostali pribor al me zanima dal ce mi se mob brandat na drugu mrezu ako ga flešnem sa ovim "K810i_CXC1250813_SEEurope_R1KC001_Red52_fs_en c"?
nece, uglavnom su svi ti softovi generic (nebrandirani), a i imas tu temu o flashanju na hrvatskom (sto znaci da tamo imas linkove na najnoviji soft sa hrvatskim jezikom, i tamo ce ti najtocnije odgovorit na pitanja o flashanju svog k800)
tema: Tutorial: Flashovanje K800 (i ostalih modela), ubacivanje acoustic drajvera i ikonica
Postovi o K800@K810 prebaceni u ovu temu.
Sorry na mozda glupoj primjedbi, ali vidio sam da je na prvoj stranici postavljen link softa od w800i cid49. Sad je li moguce staviti soft od W800i na cid49 K800i? Da li bi to funkcionisalo? Unaprijed se zelim informisati o K800i posto je to moj slijedeci mob.
Pa posto mi je poznato da ide soft od W880i i W850i (CID52), zato sam i pomislio da ide i od W800i, jos je postavljen link. Ok, nema beda, samo sam bio znatizeljan ;)
W800 soft ne moze ici na K800 jer im je hardver potpuno drugaciji.
Soft od W800 stoji na prvoj stranici jednostavno zato sto se tema zove "...K800 (i ostalih modela)...".
Ovo za W880 i W850 ne znam bas, AFAIK nema drugog softa (osim K810 jer su prakticki identicni) da ide na K800 a da radi kako treba.
Koji su najbolji camera driveri??
sad sam stavio 2.8.
Po meni genus cam driveri su najbolji, poslednja verzija je 5.9 ;)
e ljudi imam pitanje... dali se na k800 moze nabaciti neki walkman soft i time se postiglo da normalno mozes mjenjat flash teme?
Genus 5.9
Document AF_LED on:
http://www.4shared.com/file/32908667..._final_on.html
Document AF_LED off:
http://www.4shared.com/file/32908642...nus_final.html
u w950 nema sanse jer w950 ima ekran na dodir... - ja sam negdje cuo da ide u w850... ali nisam bio ziher jer k800 i w850 nemaju iste kamere..kak to onda,moze li se naknadno nabacit neki soft od kamere da bi to sve funkcioniralo?..neznam se igrat s tim softovima al imam mastu i onak mislim da bi se moglo...mogo bi to napravit neko ko zna pa ostalim pokazat kako..hvala....i dali se isplati projenit to tak...?