Izvorno postao
Hrc
Stvarno si neki daju malo previše slobode u pljuvanju po stvarima za koje oni osobno nemaju potrebu...
Imao sam do sad 13 mobitela (prošlo mi je kroz ruke barem dvostruko više od tog broja). I svaki mobitel je trajao prosječno 4-6 mjeseca prije prodaje... I onda sam nabavio i SX1 kojeg sam imao skoro godinu i pol... Mislim da je stvar jasna.
Symbian nudi daleko više funkcija i mogućnosti prilagodbe od bilo kojeg dummy telefona. Naravno, to ima i svoju cijenu- nešto sporije sučelje, veće dimenzije itd. ali je definitivno vrijedno toga, bar po meni.
Logično da je mnogim ljudima ne trebaju te funkcije. Imam frendicu koja ima isto N80 a koristi ga kao bilo koji mobitel, to je tek teži slučaj... S druge strane ima i hrpa onih kojima takva mašinerija ne treba, a opet ne pljuju po tome. Mali milijun puta sam koristio rječnik u mobitelu (koji ti još i izgovori riječ) u školi ako je nekome nešto trebalo, imam i smart2go sa kartom Zagreba unutra, msn na koji se mogu spojit preko WLAN-a doma... Da ne spominjem kako mi mobitel služi kao web kamera, enciklopedija, a imam i prognozu vremena za Zagreb. Ledica za kameru uz odgovarajući program služi kao mini svjetiljka, a vrijeme kratim uz odlične igre za Symbian (Splinter Cell) . Jel dosta il treba još? :D
Netko je spominjao Samsunge... Evo, koristim par dana, uz svoju N80 dakako, D900. U svakom slučaju znam zašto se takav mobitel kupuje- zbog dizajna i isključivo zbog toga. Kamera je isto ok, ali to je uglavnom sve što mobitel nudi... Software je tipično samsungski jednostavan, mogućnost personalizacije = 0, zbunjujući pop-up prozori na sve strane... Al da dobro izgleda, izgleda... No samnom ne bi dugo izdržao.