Mislim da čak ispod neke brzine ABS i ne radi. Nisam zier, ali mislim da sam negdje pročitao tako nešto.
I da, svakako je to korisna stvar.
Mislim da čak ispod neke brzine ABS i ne radi. Nisam zier, ali mislim da sam negdje pročitao tako nešto.
I da, svakako je to korisna stvar.
Meni radi na svakoj, na nekih 30 km/h sam neki dan isprobavao na mokroj cesti i radi.
I da, početnici koji još nisu isprobali ABS savjetujem da na čistini isprobaju par puta, jer neki od straha u ekstremnim situacijama zbog vibriranja papučice kočnice (kada se ABS uključi) puste kočnicu pa bude sranja.
Meni se u tetinoj bravi upalio abs, al sam se prepao jer kod da mi je netko poceo cekicem udarati odozdola u papucicu...
vozio sam i Matrixa kod kojega skoro uopce nisam skuzio da koci abs-om, a vjerujete kocio je ko lud, ali valjda je automatski popustao kocnicu, a ne kao ford da udara po papucici
Stariji ABS udara i popušta sve kotače, dok ovi novi to u fino reguliraju za svaki kotač. Inače, netko je napisao da se ABS ne može isključiti, ali može. Kako je to jedan od najvažnijih sustava u autu, on se na svaku najmanju gršku isključuje i kočnica postaje obična kako ne bi produžio put kočenja u kritičnim uvjetima. U slučaju bilo kojeg slabog kontakta (neki od senzora) ABS zna da nešto nije u redu i pali lampicu, a gasi ABS.
bas to..izvadi se osigurac , mislim nemojte to radit , al moze se.
isto tak , ak svjetli onaj znakic ABS na komandnoj , onda isto mislim da ne radi.
abs :thumbup:
piloti koji misle da ce u datom trenutku dok budu razmisljali di ce ljetovat ove godine i s jednom rukom na klimi , a izleti im nesto na cesti , reagirat bolje od ABSa :nono: :ban:
hehe zezam se.
Tako je. Bilo osigurač, bilo jedan kabel od senzora ili kako na Vectri izgleda - žica sa pedale, uzrokuju neispravan rad ABS-a, a ABS komp sebi ne dopušta neispravan rad, več se odmah gasi i ostaje obična kočnica. Čim žaruljica gori znači da se ABS komp ugasio radi greške. Druga stvar je što to proizvođači neće reći (u stilu: "Za sabotirati ABS isključite tu i tu žicu i nadajte se da će vašoj ženi zatrebati ABS" :-)
mah meni je onda odavno zgorel osigurač...ja s ovim fumama ko da sam na ledu..neke cure pretrčavaju cestu,ja na kočnicu-auto ide i dalje..kuis...
ebes abs...ak imash prave poštene gume a ne fulda onda ti svejedno imash abs ili ne...treba imati samo fini osječaj...
Izvaditi osigurač LOL.
A ja mislio da ćete nešto pametno reći!
Kao recimo isključivanje suvozačkoga zračnog jastuka neki sistem!:wall:
VuXs ako ti auto ide dalje kada kočiš nije kriv ABS nego promjeni pakne-diskove hahahaha ;D
E ubijate me sa nebulozama!
a sta si ti mislio, da kada pritisnes odredjenu kombinaciju gumbi da se moze iskljuciti ili aktivirati self destruction ....
ne nego izbacivanje sjedala...
mah što manje elektronike to bolje..
A šta si ti zapeo za Fuldu tako? Ja zadovoljan s Fuldom, traju, drže, tihe su, ne troše puno (benzina) - i ne koštaju previše.
A inače, glede ABSa i isključivanja, ima logike da ga možeš isključit, kao što možeš ubit airbag ako treba (na gumb) ili ESP (isto na gumb). Volio bih misliti da se elektronika u autu da isključiti kad vozač hoće. Da se razumijemo, ako se proizvođač boji da će neki vozač to isključiti pa time uzrokovati nesreću ili tako nešto, onda ta osoba ne bi nikako smjela imati vozačku in the 1st place. Pa ne proizvode se auti zato da bi idioti mogli ubijat okolo, pa se sad stavlja elektronika da se to spriječi. Elektronika pomaže, povećava sigurnost, sve 5, ali ja bih je volio moći isključiti u datim situacijama...
Ja od kad sam proljetos stavo Eagle F1, ABS mi se nit ne pali... :)
Mislim da bi vađenje osigurača upalilo lampicu, ali ne bi utjecalo na ostale sustave.
Što se Fulde tiče - loše reagiraju na vodu, ali još gore na alkohol :-)
Vidim da se pljuje po Fuldi....koliko je od Vas probao Fuldu carat attiro??
neznam kak se moju zovu sutra javim,to meni tetak dovukel kakti dobre su..neda mi se sad do garaže..al' ipak mislim da mi dela abs...jer..isel sam malo kočit danas..i da...stanem prije s cordobom od valja 1400kg nego s punotm od 800kg..tak da juhu dela mi ABS..s..samo moram napred krajnike mjenjat zadnje amortizere..i valjda nebu vishe klizali kotači...
Njemu je Fulda dobra.. Ne vidim zašto drugima nebi bila :)
http://www.renestaud.com/images/kale.../FUL-06-10.JPG
Khm.. Evo danas gledam malo prednje gume na autu i skužim da je desnoj pogonskoj krivo okrenut smjer vrtnje :notooth: vražji vulkanizer :D
Nego htio sam pitati nešto drugo, neki su spominjali pumpanje po kočnici - meni prvo pada na pamet da stišćete i puštate kočnicu ko budala i onda se svi skupa u autu cimamo ko vreće krumpira.
Što i kako molim lijepo :)
Ma nije to..nego kada osjetis da ti auto pocne kliziti pustis kocnicu i nakon toga j e opet stisnes.A tko ti je vulkanizer???Mozda Toni guma;D