Imam via gps1 sutra ću probati instalirati kardinale. Što se tiče čekanja GPS signala kod ovih program je to normalno i do nekoliko minuta. Strpljen spašen.
Printable View
Imam via gps1 sutra ću probati instalirati kardinale. Što se tiče čekanja GPS signala kod ovih program je to normalno i do nekoliko minuta. Strpljen spašen.
Da, to piše i meni ako se desi slijedeće:
1. Ako sam PDA ugasio pa upalio, a da nisam izišao iz ViaGPS programa (ostao u njemu). Tada treba izači iz ViaGPS-a i ponovo ga startati
2. Ako sam stisnuo GO, a da GPS do tada nije napravio FIX. Treba izaći u korak natrag u početni ekran, pričekati da se GPS fixira i onda ponovo stisnuti GO.
eto, pa probajte.
pozdrav, pintar
Jucer sam se dosta vozio po HR i mogu reci da je Kardinal dobar (-3).
Sto se mene tice vracam se iGO-u jer je ipak puno bolji program (to je moje misljenje) sa zadnjom verzijom karte HR-a.
Neki detalji upisa i trazenja su bolje rijeseni na Kardinalu, ali opet generalno, iGO je moj favorit. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Slazem se sa kokijem.. iGO je daleko bolja aplikacija kao takva, dok cardinale ima bolju kartu hrvatske..
Ja se takodjer vracam iGO-u jel Cardinale nema portrait mode.. :thumbdown
Sorry na OT, koki koja je zadnja karta za iGO ?
To stoji!
iritantno je voziti po noći, a PDA bliješti jer viagps nema noćni mod, o vga grafici neću reći ništa, bez vga cracka možeš se oprostiti od vga načina rada... aplikacija je stvarno za opciju 3.
Ono što me stvarno obradovalo je vrlo razgovjetno izgovaranje slijedeće operacije i na vrijeme, povećani detalj stvarnog križanja sa potrebnim skretanjem. Pa ni favoriti nisu loše rješeni.
i-GO pak izgleda i ponaša se vrlo robusno. ocjena za njegov software je definitivno 5, ali karta je malo falična, možda ih viagps potakne da to srede.
Kao software i meni je i-GO draži, ali kao karta je viagps definitivni izbor.
Ima li netko hrvatski voice za i-GO?
pozdrav
FIX je termin za trenutak kada se GPS chipset "fiksira" (nađe bar 3 satelita sa jakim signalom pomoću kojih može odrediti položaj dovoljne preciznosti).
To je onaj trenutak kada u i-GO-u ikona sa satelitom više nije crvena, nego postane crna i pokazuje jačinu signala) ili u ViaGPS-u kada ikona više nije siva nego postane žuta i pokazuje jačinu signala.
pozdrav.
To je bilo rješenje, u settingsu mi je bilo podešeno samogašenje za dvije minute pa se cardinale gasio.Kada isklučim gašenje sve uredno radi. Nisam na to pomislio jer imam instaliran i via gps1 koji uredno radi i ne gasi se nakon
dvije minute. To mi nije jasno???
ps. nisam mogao prije odgovoriti(ban-ana)
To znači da ne može pristupiti GPS hardwareu. Ili je krivi port (COM) ili je krivo navedena brzina pristupa COM portu (obično je 4800 ili 9600 bps) ili uopće nemate GPS hardware u PDA-u ili ako imate bluetooth GPS - nije spojen sa PDA-om.
eto, to probajte... malo čudno, jer ViaGPS 2.0 istestira sve portove i brzine na PDA-u i sam se podesi (čak ručno podešavanje unutar VIaGPS programa i ne postoji)
pozdrav
Evo, upravo sam dibio na dvd-u viaGPS2 cijele Evrope, ali ima 1,7GB pa mi ne stane na karticu.... morat ću uzet 2GB pa je prebacit u mob.
pa ne trebaju ti sve zemlje odjednom:) Ubacis samo one koje ti trebaju za put.
Mape nisu podjeljene na svaku zemlju posebno kao u IGO nego je jedna veika sa svim drzavama, cca 1,69GB.
Jel se može di naći crack za ViaGPS Cardinale 2 Europa, skidao sam ga dva dana sa P2P-a. Imam i-Go pa da probam kako i to izgleda.
Mozd nisam vidio ovdje al jel postoji gdje za skinut .sis verzija ViaGPS#2? E da.. oce i ViaGPS#2 raditi bez GPS-a, kao i prva verzija, tj kao samostalna karta hrvatske (europe)? Hvala!
ViaGPS2 radi bez gps-a, isto kao i jedinica, mozeš gledati kartu i traziti adrese.
Hvala na informaciji predator.
Nema na čemu :spin: ,
Ne znam kakva je ViaGPS 2, ali ova ViaGPS 1.5 je katastrofa. Vraćam se starom i dobrom i-GO-u. Dat toliko para za nju, ne znam, hvala im.
Via GPS2 je puno bolja od jedinice, imam jednu i drugu pa sam malo testirao. Što se tiće Hrvatske tu je IGO lošiji (mislim na mapu) od ViaGPS2, pa ako ti je bitna sama karta Hrvatske moja preporuka ti je ViaGPS2.
Ma uspoređivao sam ja i jednu i drugu po karti imadu obje grešaka po gotovu na ovim novim cestama. U vecim gradovima (Split, Zadar) isto. Jedino manja mjesta ViaGPS im po koju ulicu više.Ali kad vidiš softwer u Vie katastrofa (probaj voziti noću) meni se ne nimalo ne sviđa , ja sam je maknuo sa PDA.
ViaGps2 je puno detaljnjija, to se pogotovo vidi u manjim mjestima u kojima su oznacene ulicea na drugim kartama nisu. Sto se tice gresaka svaka karta ih ima I uvijek ce ih biti ali po meni ih viaGps2 ima najmanje. Bilo bi dobro da su stavili night mode kao na IGO ali meni to ne smeta toliko, po noci stavim backlight off I ne svijetli pre jako.