znači na crno bi se možda mogla naći za 4k?
Printable View
znači na crno bi se možda mogla naći za 4k?
Vjerojatno i manje... S obzirom da je na crno N80 4k kn, a ova će biti oko 1000kn jeftinija u dućanu (valjda) onda bi trebalo biti za 3,5-4k kn na crno...= Citat =:
Izvorno postao fly_nan
onda možda ima neke nade.... prodam ovu kaj imam, prva lova koju zaradim kad diplomiram i cap :)
i meni je n73 zapela za oko.pokusat cu nesto izvana "odraditi" pa mozda prodjem jeftinije.
na evropskom trzistu n73 krenula u prodaju www.gsmarena.com/nokia_n73-1550.php
stvarno je prekrasna... ne znam da li sam se ikada tako osjećala :love:
N93 -> 7400 kn
za te pare kupiš:
PDA, najbolji, najbrži, najkvalitetniji sve naj + SAMSUNG mob. teška šminka s najboljom kamerom na sebi.... sve za tu istu cijenu a dobiješ 2x više...
E da, ljudi, bilo bi fino kad bi samo cijena bila problem, ali izgleda da se povijest ponavlja s pričom o N80.
Tako da je slavna N93 ništa nego poluproizvod. Evo, Apocalypso je testirao http://www.symbian-freak.com/forum/v...er=asc&start=0
slike su pušiona, bugovi s macro shutom i auto fokusom, jednom riječju katastrofa.
Najgore je to što ova u njegovim rukama nije bila prototip, nego prodajni primjerak. Na Mobile review govore o tome kako će novi firmware riješit probleme, al ***** ja njih sa novim firmwareom. Ako nešto kupim, očekujem i da radi, a ne da moram čekat 2-3 mjeseca.
Nokia :thumbdown:
E... Ovako nečeg sam se bojao... Ma šta bojao, nadao se tome. ;D Ako ovako Nokia nastavi ode njihov tržišni kolačić... A tu onda nastupa SE. ;D Vidim sad koliko mi je dobar potez bio prelazak na SE. Cijela ova N serija Nokia je totalni promašaj po meni. N80 je dosad bio vrhunac promašaja, no N93 će ju izgleda naslijediti kao još gori promašaj. S obzirom na višu cijenu i lošu izradu. :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Ne želim sad ovaj thread pretvoriti u prepucavanje Nokia vs. SE, ali moram reagirati. N90 i N70 su super telefoni i općenito su jako dobro napravljeni sa zanemarivim bugovima, tako da ne stoji konstatacija o promašaju N serije.= Citat =:
Izvorno postao DJ DeVelox
Evo po prvim testiranjima N73 je izvrstam mob i čak daje bolje slike nego N93 :creep: ;D
U globalu, nadam se da će se ovim papcima u Nokiji razbiti o glavu ova sranja s firmwareom u N80 i N93, jer to što kamera s ovakvim specifikacijama ima tako loš algoritam je ništa drugo nego zločin protiv mobilnosti ;D i zaslužuje prijeki sud :evil:
Definitivno moram kazati da me Nokia razočarala s čitavom N-serijom.
Ali lako bi bilo da ostane na mom razočaranju. Radi se o potezanju čitave Nokia-populacije za nos. Usudio bih se reći čak i ismijavanju. Kao prvo model N93-koga to može oboriti s nogu (govorim o dizajnu)???
Godina je 2006., a oni udarili praviti "cigletine" kao da smo u počecima mobilne telefonije (kad se pogleda npr. k800, onda svi argumenti-tipa Nokia nije mogla, ne možeš sve staviti u maleno kućište i sl., po meni padaju u vodu).
Vidi, nije ispravno govoriti da je Nokia razočarala sa N serijom, jer se N serija nema s čime usporediti. Niti jedan proizvođač nema niti sličnu koncepciju i seriju proizvioda, tako da su sve usporedbe u startu deplasirane.
N-serija je dobro zamišljena, međutim očito imaju problema i na nama je da izaberemo hoćemo li kupiti određeni telefon ili ne. Meee N70 uopče nije razočarala, naprotiv, iznimno sam zadovoljan telefonom. Nemam neku suvislu primjedbu na njega.
Zato postoji internet i tzv. user reviewi koje svi čitamo prije nego kupimo telefon, osim ako nismo "idioten freakovi"
Mislio sam čisto, ne gledajući N-seriju kao nešto posebno što je Nokia uvela. Možemo sve te Nokije "preimenovati", neka budu četveroznamenkase brojke.
Dobro, slažem se, N70 je u biti jedini pravi mobitel koji se nastavlja na Symbian modele (nekom evolucijom od 7650 preko 6630 do N70, IMO).
Ja ipak na N seriju gledam kao posebnost.
Recimo:
N7x - "civilna" izvedba smartphonea
N8x - šminkersko poslovni smartphone
N9x - naglasak na multimediji i teh. novotarijama
Radi se o tome da nitko drugi nema takvu koncepciju poslovanja i kad bi sredili probleme sa softverom, možda bi i opravdali astronomske cijene.
Mogu se jedino nadati da će ih ova sranja otrijezniti.
Evo popravili su se glede poštivanja rokova isporuke, ali izglčeda nauštrb kvalitete. Sad ne znam šta je gore, ovo zadnje ili ono sa N91 da je vrijeme pregazi dok izađe na tržište.
Zaključak: Nema šanse da kupim niti jedan N series telefon dok se ovakve stvari događaju. Možda su im potrebni novi menadžeri, ko zna.
eee... nokia se malo previse za**bava... takovom politikom nece daleko dogurati...
gledao sam malo n73, mob je super i sve to, ALI (uvijek taj neki prokleti ali!!!), nema wlan!!! LOL!!!!!!! a bas sam si ga mislio uzeti...
Bas sam se veselio N seriji, no na kraju je ispala banana... Uskoro me ceka nekakvo zaposlenje pa sam mislio uzeti top of the line mobitel, cisti high end da onda ne moram mijenjati mob par godina, no sve mi se cini da nece biti nista od toga.
Vecina mobitela N serije ima los softver za koji se prica da ce biti rijesen kad mob izade... bla bla bla. Sada trazim dobar smartphone sa wifi-em i dobrom multimedijom. N91 ne dolazi u obzir, E serija nazalost isto ne pali jer mi treba bar osnovna VGA kamera.
Imaš SonyEricsson P990... On bi trebao još malo doći. Također imaš i onih WM5 smartphonea od HTC-a. Npr. onaj TyTN. Ništa od toga još nije vani, ali mislim da je bolje od N serije...= Citat =:
Izvorno postao rospaya
http://www.gadgethive.com/qtek.htm= Citat =:
Izvorno postao DJ DeVelox
Treba mi bas mobitel, a ne PDA... Ciljam na Qtek 8310 (HTC Tornado), ako se N serija izjalovi.
SE P990 mi ne pada na pamet, ne treba mi touchscreen (za to imam PDA), a multimedija mu nije najjaca strana.
Pa što je ovo Rospaya. Čini mi se da mijenjaš svako malo strane. Prvo si fanatično govorio kako je 8310 super mobitel i kako jedva čekaš da ga kupiš, a sad mi se čini da se sve više okrećeš N seriji i Symbianu...ccc...
Nemoj me krivo shvatiti...N serija je triput bolja od bilo kojeg WM smart-a, ali ono :)
Treba mi wifi i stabilan softver sa pristojnom cijenom. Sumnjam da ce Nokia uskoro nesto takvo ponuditi.= Citat =:
Izvorno postao ttperic
A symbian mi je oduvijek bio ljubav, samo sto sam nakratko skrenuo sa puta u Windows Mobile :)
Mislim da je onda E61 pravi izbor za tebe. WiFi odlično riješen, soft iznimno stabilan, do sad nikavih problema nisam imao. A i cijena je povoljna.= Citat =:
Izvorno postao rospaya
A ove Mobisove nebuloze o 1000€ za N93 glupo je komentirati.
Uostalom, mislim da Mobis treba uništiti.
Razmisljao sam o njemu i QWERTY tipkovnica je ogroman bonus, no trebala bi mi bar osnovna VGA kamerica. Ako to uspijem premostiti, ocekuj pokoji PM sa pitanjima ovih dana :)= Citat =:
Izvorno postao marko6630
Napisati pristojan i fini e-mail na engleskom (sa 20-30 varijanti) i poslati im. Ako nista drugo, bar ce znati da imamo problema sa njima :)= Citat =:
Izvorno postao marko6630
Ako ne kupim N73, čekaću na slijedeći announcement (9. mjesec) da vidim šta će se novog ponudit. Mislim, jednom moraju riješit probleme sa softom, a moja N70 može gurat još godinu dana.
e vidis, upravo to cu i ja napraviti!!! jer moj iduci mobitel mora imati wifi= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Evo jedan rivju
http://www.allaboutsymbian.com/revie.../Nokia_N93.php