Izvorno postao hypnotized.zg
Pa ak mjesaju 95 sa 98....kvalitetnije je gorivo jer je veceg oktanskog broja, a time i iskoristivije...ne vidim tu nikakvu marketinsku foru, oni prodaju pod 95 mjesavinu 95 i 98 koja u konacnici daje dobre rezultate..pa da ga tifon nazove i balkansuper..ak je bolje bolje je ..nebitno iz kojih je razloga bolje.. a i sam sam jedno vrijeme tocio njihov euro 98..i opet mi se pokazao bolji nego euro 98 s ine...dok mi je euro s petrola u Brezicama ostao u sjecanju kao najbolji, a i najjefitniji
A iz mog iskustva ak auto stuca...treba promijeniti benzinsku, a ak ni onda ne prestane stucati, vjerojatno je otisla lambda sonda, pa motor nemirno radi jer se salju krive informacije iz ispusnog sustava u cpu koji tada radi krivi omjer zraka i benzina u smjesi. Svi novi motori, dakle govorim o injection iliti ajnšpric motorima, koriste podatke koje biljezi lambda sonda a odnose se na kolicinu co2 i nox u ispusnim plinovima..
A kaj se tice eproma, na kompjuteru za dijagnostiku se sve vidi, malo mi je cudno sto je netko spomenuo da se ne vide mehanicki kvarovi... pa ak stavis dvd u dvd rom i pokusas ga pokrenuti a on ne radi..iz toga zakljucis da nesto ne stima s dvd uredjajem, nije nuzno da pise..uredjaj kojem pokusavate pristupiti je pokvaren...tak i kod motora.. Uglavnom , kod automobila novijih godista , apsolutno se sve moze preko dijagnostike. Danas postoje razni cipovi koji se mogu ugraditi u auto radi poboljsanja rada motora,performansi i slicno...samo treba biti oprezan jer konacan rezultat takvog eksperimentiranja moze biti porazavajuci, sto se potrosnje tice....