Pa to i jest tako, barem što se mene tiče...= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
Printable View
Pa to i jest tako, barem što se mene tiče...= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
To ti je opća pojava. Ak se negdje i umiješaš nakraju samo ispadneš budala.
Ovo je iz osobnog iskustva.
pa bolje ispast budala nego iz tramvaja :)
ma ne sviđa mi se to. nekom na 5. katu curi voda susjedu na 4. a susjeda iz prizemlja boli ku*rac za to kad ga se pita. a kad je poplava onda cvili kakvi su mu to susjedi.
Moram priznati da ne znam što je pisac htio reči...
sjeti se kad si ostao bez gume. možda je netko gledao kak ti skidaju gumu al je mislio pa boli me nije moje. mjesto da se zaletil s letvom i puf po plečima :)
Isto kao i Gog. Osjećam se purgerom iako mi roditelji nisu baš iz Zgb-a nego 30-ak km dalje, iz Zeline.
ja sam sad u Zagrebu preko tjedna u stanu, tako da se osjećam ko pravi purger :)
ma sve je PET samo renault 4!!!!!!
sam ne kuzim ove likove koji su glasalii u anketi..a uopce ne zive u zagrebu!!
ne znači ama baš ništa...dobro ejdino vama purgerima....ali u večini HRVATSKE se ne pozdravlja tako(ili pak ne znaju)= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
ali BOG! je pozdrav..i to dolazi od Bog i Hrvati(stari pozdrav...pa se svremenom to skratilo)
heheh! ja sam ESEKER ;D
a glasao sam eto jer sam dugo boravio u ZGu živio....opčio sa puno ZG djevojaka i tak....tako da smatram da bar jednu anketu mogu ispunit :thumbup:
a ovo za tuče?? istina....siluju djevojku..niko iz zgrade od moje bivše u Zagrebu u Domagojevoj ulici nije izletio van da spasi djevojku...a te noći su mijenjali broj od policije..ma mislim smučilo mi se kad sam čuo!
lik šamara i batina ženu ispred moje zgrade u OSIJEKU susjed sa 3.kata se zaletio i uperio liku pištolj u glavu.....ŽIVIO V.B.K.! heheh!
dobro ne bih se kladio za ovo BOK ali ako ti paše može.
malo pročeprkaj pa ćeš pronaći što znaći BOK
Pa ali nisam ja ništa loše sa time mislio..nemoj da se sad neko uvrijedi...jebe se meni(ja sam sad u DBK pa pozdravljam sa ADIO lol! )
ali u večem području HRV se pozdravlja sa BOG....
BOK nikad nisam koristio..i nikad mi nitko nije rekao što znači već su me u OSK i ispravljali kad sam bio mali.
sa BOG se nije pozdravljalo do prije negdje 15-ak godina... :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao FaberOSK
a jes jes..nažalost nije se smijelo...jer ko je tako pozdravio bio je odmah protiv DRŽAVE...i proglašen izdajicom ili Ustašom...hehehe!"
hm hm. ti si vjerovatno jedan od onih koji su uvjereni kako nisi smjeo reći da si Hrvat i onda se nije smjelo slaviti Božić i pjevati Vilo Velebita :)
Nažalost pozdrav BOG je prozašao iz zagrebačkog BOK od davno kada se šprehalo njemački na ovom prostoru
To je istina, ali ja sam aludirao na Šljakin post, a ne na tvoj, postali smo u isto vrijeme...= Citat =:
Ja da vidim da netko krade iz auta ili nešto slično bi ga zadavio...
;D vraga ...majka mi se izjašnjavala kao hrvatica u ineu(hrv jezik i književnost studirala)a ne kao jugoslovenka ;D= Citat =:
ali baš zbog tog ispada je imala malih "tehničkih" problema...
Smijelo se Božić slavit oo ne da smo samo katolički Božić slavili sa susjedima i prijateljima već i njihove pravoslavne "slave" ;D (nama slavoncima glavnom da se popije zapjeva...pojede itd :thumbup:
....Bože..normalno...samo što smo mi djeca čiji su stričevi ili nešto bili u svečenicima ili popovima opet proživljavali torturu od DRUGARICA(tipa...Boga nema itd pogotovo kad su vidjele moj križić na lančiću) :-/ a zašto bih ti lagao??
a BOG I HRVATI nije nastala od nikakvog BOK :thumbup: ama kak da ja i ti imamo dvije različite teorije 8) lol! koji jezikoslovci :rolleyes: nema nam ravnih! :spin:
gle faber da ti nacrtamo, oduvijek je bilo BOK u ZG (korijen potraži u onom neredovom postu, još iz doba kad je HR bila u sklopu austrougarske, ne bi bilo loše malo povijest hrvatske i hrvatskog jezika znati za ovu priliku...).
Ali kad je ''doktor'' postao predsjednik naglo se netko sjetio to preoblikovat u BOG ne bi li se istaklo enormno domoljublje i hrvatstvo jelte, pa su naglo mahom bivše komunjare i UDBA-ši, a sad veliki držvavotvorci uz našeg ''doktora'' odjednom počeli pozdravljat s BOG... i tako se to proširilo u neukom narodu koji nije htio biti manje domoljuban pa su svi to prihvatili.... a koliko ovi prvi imaju veze s Bogom to sam Bog zna... uostalom, sigurno znaš kako ide prva Božja zapovijed? Ne spominji ime... ;) tako nekako jel da? E vidiš, ovima koji se pozdravljaju sa BOG, ta prva zapovijed očito ništa ne znači... ;) :thumbup:
no shvaćam i oduvijek je BOK bilo u ZGu....zbog izgovora ili što već ne znam.Pa to sam odmah na početku rekao..da samo vi iz ZGa se taklo pozdravljate...no..i što sam tu pogriješio??? zašto BOK nemam pojma...i nikad nisam tako pozdravljao...već sa BOG= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
STARI SLAVONSKI POZDRAV JOŠ ZA VRIJEME UGARSKE JE BIO " FALJEN BOG"
imaš mali milijon inačica toga....kuiš???
povijest jako volim i skoro sam to studirao...a hrv jezik...majka mi je magistar :thumbup: sad jedino ako si i ti neki magistar staro staro slavenskog ili hrv jezika ili što već onda si u pravu
slažem se sa tobom u nekim stvarima..ali mi nije jasno što vi želite meni dokazat??? da pozdrav "BOG" nije došao od starohrvatskih pozdrava???i da to nije hrv pozdrav??? što hoćete reći da SLAVONCI nisu HrvatI?
U Slavoniji se čak i dan danas pozdravlja sa Faljen Bog......RIJETKO(PO SELIMA,stari ljudi večinom).ali se to skratilo....etoooo
ukoliko vas još nešto zanima pitajte me slobodno... :spin:
i da ni ukojem slučaju ne želim da se netko uvrijedi ili tako nešto....pa ovo je forum...i tu ljui raspravljaju...stoga ako ima neko nekakvu teoriju neka ju izbaci na sunce ;D jer me zanima.....iako sam već pošao u off topic pa se ispričavam svima...ali tema je zanimljiva :spin:
Ja sam od profesorice hrvatskog čuo ovu faberovu teoriju. Koće ga znat,treba nekog jezikoslovca pitati.= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
a dobro jeste se sad uhvatili za to... ja govorim vec duze vrjeme a "bok decki, bok, bok "
meni je tragično smjesno da ima dosta hercegovaca u zgu kojima su se starci doselili sim prije 20ak godina- oni (njihova djeca ) su se rodili tu i sad misle da su nekakvi Zagrepčani.
a mi takve i slicne onda i izaberemo za gradonačelnika :retard:
Šta je tu tragično smiješno osim činjenice da si ti zadrt?= Citat =:
Izvorno postao Gruntovčan
hm pa onda nas ima više. meni je to isto presmješno. pa di si vidio pravog zagrepčanina da kaže đes´. Drugo je građanim Zagreba a sasvim drugo Zagrepčan.
Što čini pravog Zagrepčana? Koliko generacija treba živjeti u Zagrebu i na kojoj lokaciji?(zato što je sve osim heinzelove sa istoka,črnomerca sa zapada i možda vukovarske s juga bilo selo do prije 50-ak godina---pričala mi je jedna baka da su južnije od današnje Zvonimirove,dok je ona bila mlada-dakle prije 50-ak godina-bila polja pšenice---danas se to smatra skoro centrom grada ;) )
pa sigurno ga ne čini to da je rođen u Širokom ili u negdje u hercegovini i da hračka po Zagrebu i da sluša Matu Bulića :)
BOG su bosanci donesli u Zagreb.