Na parking?
Printable View
Na parking?
Parking se moze platiti samo kunama s osnovnog računa, ali ne i kunama s bonus računa.
VIPnet nagrađuje korisnike kunama na osnovni racun, a Tomato, T-Mobile (uključujući simpa tarifu) i Tele2 na bonus racun, nekoc su i oni na osnovni racun. Nije mi poznato da bonbon i multiplus nagrađuju svoje korisnike dodatnim kunama.
Neka, ostat ću ja na prejakoj opciji:thumbup: jer na Vip neidem ni u ludilu i nedam njima više ni lipe, a kamoli kune te da se mene pita zatvorio bi im vrata omah:pas_mater:
Hvala svima na savijetima:thumbup:
Kod VIPme-a se na 50kn dobije 50 bonus kuna koje se u NONSTOP tarifi mogu trošiti isključivo za NzUP prema VIP mreži.
Iz prve ruke znam...
Tako da mi cca pola od 50kn bonusa propadne, a znam vrlo često odbiti pozive s VIP brojeva, pa ih zovnem nazad.
Pa mi se parking i NzUP prema ostalim mrežama naplaćuju od onih 15,5kn što mi ostane nakon reaktivacije tarife.
EDIT: Sad sam vidio da kod prijenosa broja vrijedi ovo:
"4. Dodatnih 50kn koje će korisnik mjesečno dobivati, ukoliko obnovi svoj Vipme račun minimalnim mjesečnim iznosom od 50kn, korisnik može potrošiti na bilo koje destinacije unutar i van Hrvatske."
Ja imam 30 vipme brojeva. Svaki mjesec ih nadoplatim bonom od 50 kn (30x50kn=1500 kn). Svaki mjesec dobijem nagradnih 1500 kn koje trošim u roamingu, za pozive/SMS prema inoz., parking i ovog tjedna iskljucivo na njuskalo racun gdje za 100 potrošenih kuna (iz mog novcanika) dobijem 300 kn na njuskalo računu.
Svaka čast kolega kad se može 1.500kn utući na mobitele, mnogima je ta cifra za plačanje režija cijeli mjesec, a neki i žive sa trećinom tog iznosa cijeli mjesec s obzirom na opću situaciju nažalost.Da samo trećina korisnika troši kao ja mnogi bi operateri mogli staviti kljuć u bravu:smile:
I na parking?
23.1.2013.
24.1.2013.
jel ti nešto nije jasno?
moji VIPme brojevi sudjeluju u promociji (prijenos broja) i dobivaju nagradne kune na osnovni račun, a koje trošim i na SMS parking
to je samo u VIPnetu, koristim ja pogodnosti i kod ostalih operatera. ali shvati to ovako: ne možeš zaraditi tisuće kune svaki mjesec ako istovremeno ne okrećeš desetke tisuća kuna
Da okrećeš toliku paru ne bi se za*ebavao sa stotinama brojeva i lovio promocije operatera i pisao balade po forumu. ;)
stoji ovo što si napisao:
a) za*ebavam se sa stotinama brojeva
b) lovim promocije operatera
c) pišem po forumu (drago mi je kad me netko ispravi - jedino tu mogu naći ljude koji se imalo razumju u ovo što ja radim - nazovimo to kongres istomišljenika koji nema kraja)
jel se smije znati onda barem otprilike koliko ti je to mjesecno isplativo? mislim, ocito dovoljno da to radis, toliko mi je jasno :D
i jos nesto - s obzirom da imas aktivnih brojeva kao oveca firma, jel imas ikakav poseban status kod operatera i sto to uopce ukljucuje?
ako ne odgovoris, necu se uvrijediti, ali znatizeljna sam, stas :)
Dok su bile subvencionirane cijene mobitela i "na tudji racun" prema inoz. - mjesečna zarada je bila veća od 10.000 kn. Govorimo o cistoj zaradi. Nakon toga se smanjila na nekoliko tisuća kuna.
Status = da. Dobio sam najveći segment i osobnog savjetnika (to je kao da ti banka dade najviši kreditni rejting, osobnog bankara, neograničen novac uz povoljne uvjete...)
Ajme, pa ovo mi je pomaknulo! :D
Ispravljachu, svaka čast na konkretnom odgovoru! Mislim da ovo svim skepticima daje do znanja da se itekako može isplatiti temeljito poznavanje pravila rada teleoperatera i da je definitivno moguće okrenuti sistem naglavačke pa malo podšišati šišače ovaca :)
Jako dobra ponuda od simpe:
https://www.simpa.hr/mobitel/Sony-Xp...4-32-1-1-0-0-0
Xperia M za 1098 kn i bas nije nešto uau!
Y300 (Huawei) ima iste karaktistike a HT ga je u prosincu prodavao po 598 kn. To je bila dobra ponuda
Ime čini razliku u cijeni.
A i 1GB rama kod Xperie također čini značajnu razliku u radu.
@ispravljach... ne možeš mjeriti taj huawei sad sa ovim sony. Imao sam oba isprobat od ekipe i iako huawei malo bolja izrada sony (isto solidne izrade) pak puno bolji, ljepši dizajn a i xperia sučelje daleko ugodnije za rad.
A i što veli @yager...tu je 1 GB ram koje ipak vrijedi par stotina kn više.
+ sony bolji ekran (iako huawei IPS ali sony mi bolju živost i svjetlinu dao), kamera, adreno 305...
Mada za ovu cijenu bi top svih ponuda bila xperia L da su dali koji je odličan mid-range phone!
Neloša ponuda.
NOVO! Ako ti je predugo čekati 30 dana, jednostavno aktiviraj novu Prejaku opciju.
Opet ćeš imati 1000 minuta, 1 GB i neograničen broj SMS-a na raspolaganju (nepotrošene minute i megabajti iz prethodne Prejake se ne zbrajaju).
Jel se bonus novci mogu trosit na Njuskalo?
Ne.
Šteta :D
Ako ukinu naknadu za uspostavu poziva ja se 100% onda selim na Simpu :)
To ćeš se načekati.
Zato i uživam na bonbonu :D
I do kad ta fora sa dodatnim kunama vrijedi? Čitam na njihovoj stranici i trebala je završiti sa 31. prosincom prošle godine...
I sad si računam, to mi je pokriveno 17 poziva, tu i tamo uplatim još ekstra bon od 25 kuna i mislim da je to fakat OK...
Sad moram razmisliti :D
Novo u ponudi - Nokia L520 - 900 kuna ( ili 12 x 75 kuna)
LINK
Samsung Galaxy Young za 398 kuna.
Od sada svaka nadoplata bona donosi dodatne megabajte.
KORISNICI KOJI PRENOSE BROJ:
Dođi u Simpu iz druge mreže do 30.9.2014. i za svaku nadoplatu računa u sljedećih 12 mjeseci nagradit ćemo te potpuno besplatnim MB na tvom bonus računu.
POSTOJEĆI KORISNICI:
Ako već koristiš Simpu i ti možeš upecati čak dva soma megabajta!
Odmah pošalji ključnu riječ SOM na broj 13555 i u promo periodu do 30.9.2014. ćeš i ti za svaku nadoplatu dobiti nagradne MB.
250 MB za nadoplatu bonom od 25 kn
500 MB za nadoplatu bonom od 50 kn
1000 MB za nadoplatu bonom od 100 kn
2000 MB za nadoplatu bonom od 200 kn
Da ne započinjam novu temu, ima li Simpa (T-Mobile korisnici bonova) mogućnost "oživi račun"? Naime, jedan broj, dosta dobar mi istječe ovih dana (trajao je do 11. kolovoza 2013.), a još nisam na čisto dal da ga se riješim ili ostavim. A imam i nešto kuna zaglavljenih na njemu.
Nema te opcije u Simpi. Znači možeš uzeti bon od 25kn i iskoristiti na npr. internet dan ili nešto, ili ako traje još par dana podnijeti zahtjev za prijenosom broja u bilo koju drugu mrežu (preporučujem vip jer novo-aktivirana SIM kartica vrijedi 6 mjeseci za razliku od tele2 gdje vrijedi 2 tjedna ako se dobro sjećam). Prijenos traje 3 radna dana tako da ako sutra predaš zahtjev u ponedjeljak bi ti bio prenesen broj.
I pazi da broj bude aktivan u trenutku prijenosa. Ht odbija prijenose za brojeve koje su u statusu neaktivnosti
Imam jedan broj na tele2 koji je istekao prije cca pola godine (stajao u tabletu zbog neta i nije koristen), ima li ga nacina prenijeti u simpu/t-mobile ili negdje dalje da ga se "ozivi" pa onda u simpu?
Istekao kao bon (ne rade odlazni pozivi) ili je pred pola godine kartica deaktivirana?
Broj možeš vratiti i prenijeti samo u prvom slučaju.
Deaktivirana je bas.
Znaci nema opcije za povratak... :(
Zatraži u tele2 da ti dodjele taj broj na pretplatu pa ga prebaci gdje god želiš
Broj je VIPov 091, na tele2 mrezi. I sad bi ga "ozivio"posto mi treba jos jedan broj i prenio ga u t-mobile ili simpu.
Radije bi taj svoj stari broj nego neki novi ak ikako moze.
Broj je obrisan?
Ako je obrisan teško da će ti ga operetare oživit, pogotovo ako je prije pola godine još obrisan.
I ovo nema veze s ovom temom.
Stigla Mala prejaka
15 kn/tjedno
Dobije se 1000 minuta, neograničen SMS i 1GB neta
https://www.simpa.hr/pogodnosti/prejaka-mala
Ovo bi, teoretski značilo, za 60 kuna mjesečno dobivamo 4GB, 4000min i neograničen SMS. Ne zvuči loše. Konkurencija trenutno nema ništa slično.
Slažem se s minutama da je malo previše i za najzagriženije pričalice, ali ova 4GB me vuku, a mislim da Simpa ima mogućnost korištenja 4G brzine (ispravite me ako griješim).
Ima, ali je limitirana na 7,2 Mbps. No to ovisi i o baznim postajamo. Često ćeš ulovit višu brzinu.
Ja sam odmah aktivirao ovu opciju.
Presao na prejaku malu,aktivirao promociju SOM,
i sad pored 1GB dobijem jos dodatne megabajte..ovisno o bonu.
Odlicno je to sto mozes aktivirat opciju opet kad npr.potrosis megabajte...
Tarifa S na pretplatu 55kn ima 150min, a ova simpa za 15kn tjedno ima 1000min. Ne znam da li se naplaćuje uspostava poziva.
A dali ima ogranicenje za vip i tomato na minutama? Posto je na prejakoj bilo 800 prema svima, a samo 200(vip i tomato)
Brzina 3G na simpi je drasticno smanjena u odmosu na pretplatu...
Cak je i 4G slabiji na simpi od 3G na pretati!! Zasto?! Zasto prave budale od korisnika?! Kvaliteta razgovora je Takodjer losija.
U prilogu test brzine. Prvi rez je 3G simpa, drugi je 4G simpa a treci je 3G pretplata.http://img.tapatalk.com/d/14/06/23/3y5aruzu.jpg
Ovo treba prijaviti...
Kod mene je sve normalno.
Evo slike za 3G.
http://www.speedtest.net/wp/13200373.png
@robee - 3G brzina je ista. Ide do koliko ti je signal.
4G brzina je lockana na 7,2 mbps i to pise na stranicama tak da ne rade budale.
Kvaliteta razgovora je identicna ostatku HT mreze.
Provjereno u praksi nije...mjereno na istoj lokaciji. Za 4G znam za lock, ovo ostalo je osjetno losije :(
Ne znam. Nikad nisam primjetio razliku između a godinama imam obje stvari(pretplata i bonovi).
Evo ovo je na bonbonu.. Dakle isto mreza HT..
Prvo je LTE a drugo je 3G..
http://img.tapatalk.com/d/14/06/23/e9ema7ag.jpg
Hm, ja sam od danas na simpi nakon dugo pretplate..mozda je nekakav trenutni problem...nadam se
Moguce da je do bazne postaje ukoliko si probao na jednoj lokaciji samo.
Ovako je kod mene na Simpi s tim da mi mobitel podržava samo HSDPA 7,2 Mb/s...
http://www.speedtest.net/result/3584971758.png
Večeras mi ističe Prejaka i prebacio bi se na Prejaku malu.
Deaktiviram Prejaku, uplatim određeni iznos na račun i aktiviram Prejaku malu?
Kakva je situacija sa bonus računom, ostaje ili se briše?
Bonus racun nema veze s prejakom opcijom.
Makni obicnu prejaku, stavi malu i to je to.
Mozes nazvat i SZK da ti oni odrade.
Imam prejaku aktiviranu, 75kn znaci i sad sam ju skoro potrosio pa bi malu prejaku. Malo skuplje mjesecno a vise MB dobijem cega mi najvise i fali i minuta prema vip-u. Zanima me dali jave dan ili dva prije isteka pa da unaprijed produzim da neostajem bez neta i poziva? I ako se odlucim vratiti na "normalnu" prejaku placam 50kn ili 75kn kao "novi"?
U uvjetima pise 75kn samo prvi put pri aktivaciji.
http://img.tapatalk.com/d/14/07/01/ve3u7u3y.jpg
Simpa prejaka. Tek par dana na simpi i vecinom sam tu negdje 5-6 Mb/s...
Imam vec dugo simpa prejaku opciju, iako nije stalno upaljena zato kaj zivim u inozemstvu, ali 5 puta godisnje ju koristim. sad idem na godisnji u Hr i neznam da li da aktiviram ovu simpa malu prejaku opciju za mjesec dana koliko cu biti dolje. No ako to napravim neznam da li cemi nakon toga ostati simpa prejaka opcija.
Moram jos napomenuti da simpa prejaka nije kod mene stalno aktivna zato kaj sam vani. Naprimjer bila je aktivna u 4 mjesecu (uskrs) i kad sam se vratio u inozemstvo na bonu je bilo manje od 50 kuna tako da se nije automatski reaktivirala u svibnju i lipnju --> znaci sad za par dana kad dodjem u HR kupim bonom i ponovno reaktiviram prejaku. I tako je to islo.
Prejaka mi je zbilja dobra i dosta, no ova mala prejaka je primamljiva zato kaj cu sad 4 thedna biti u HR, no ako kasnije nemogu ponovno reaktivirati pravu prejaku onda mi se to ne isplati.
Molim misljenja i iskustva --> hvala
Prejaka i Prejaka Mala nemaju veze jedna s drugom. Možeš u istom trenutku imati obje opcije aktivirane.
Razlika je što Prejaka traje 30 dana, a Prejaka Mala 7 dana što znači da bi morao 4 puta aktivirati Malu opciju za 4 tjedna. Prednost Male opcije jest što ti za 4 tjedna daje 4 puta više svega za 10kn više mjesečno od Prejake opcije.
Drugim riječima ako ti je 1GB i 1000min mjesečno dovoljno onda aktiviraj Prejaku, no ako trebaš 4GB i 4000min aktiviraj 4 Male opcije za 4 tjedna u Hrvatskoj.
pozz svima, trenjutno sam na tele2 na bonovima i nisam zadovoljan njihovom uslugom pa se mislim prebacit ili u vip ili u tmobile na bonove. e sad ne znam jel bi prejaku ili zakon tarifu. moze netko reci kod koje dobijem najvise, sto se tice kupovine bonova i onih njihovih promocija... imam dosta kratkih poziva pa na tome potrosim dosta za uspostavu, najvise ikad sam potrosio gigu i pol interneta. pa ak netko moze preporucit nesto
bonbon:
internet 30 kn = 0,8 gb
razgovori 30 kn = 500 min sve mreže + 700 min unutar mreže
sms 10 kn = 150 sms
10 kn = za mms, parking, roaming, pozovi/sms prema inoz. ...
---------------------------
80 kn
+10%
= 88 kn/mj
ili
internet 30 kn = 0,8 gb
razgovori 15 kn = 200 min sve mreže
sms 10 kn = 150 sms
25 kn = za mms, parking, roaming, pozovi/sms prema inoz. ...
---------------------------
80 kn
+10%
= 88 kn/mj
p.s.
nema uspostave poziva i obračunska jedinica je sekunda
Tebi Ispravljach svaka čast kad ti se da non stop ponavljati jedno te isto, što je već pitano i odgovoreno 100 puta :cthumbup:
@blackhawk53 podforum usporedbe operatera postoji s razlogom. Korisnik @yager se potrudio i napravio tablicu u svojoj temi gdje crno na bijelo stoje sve cijene svih mogućih operatera u Hrvatskoj na bonove.
Koliko vidim ovo je tema za Prejaku opciju, a ne preporuku najjeftinijeg operatera. Ne znam zašto su ljudi lijeni malo potražiti po forumu.
kak si me skurio da sam lijen, svaka cast.
@ispravljach hvala na odgovoru
Nisi prvi koji dođe na random temu i postavi pitanje na koje je odgovoreno mali milijun puta. Razumijem da si došao na temu i da ne možeš pročitati 5-10 stranica u potrazi za odgovorom, ali kada već postoji podforum za usporedbe onda si tamo mogao i postaviti pitanje ili čisto malo prolistati.
Ispravljach dosta pomaže, ponavlja se ko papiga i pitam se koliko će se i njemu dati davati odgovore ljudima kojima je teško malo prolistati forum. Ja sigurno ne bih imao strpljenja.
Sreća pa su na ovom forumu moderatori skroz ok i ne kažnjavaju i najmanji prijestup kao na nekim drugim forumima gdje popiješ karton ako npr. u Vip temi napišeš "Tele2" ili "HT".
Sad sam opet na T-Mobileu i evo slike za 3G. Dakle, skoro duplo veće brzine nego na Simpi na istoj lokaciji.
http://www.speedtest.net/wp/15441441.png
Probaj u isto vrijeme na istom mjestu, ovako nije relevantno
Znam da baš i nije relavantno. Ali na ovom mjestu gdje sam mjerio Simpa i Bonbon dobivaju do 12/2, a T-Mobile do 21/4.
Za bonus račun?
*200*0#
Ako misliš na besplatne MB, USSD kod je *110*22#
Od dana 13. studenog 2014. godine ukida se ograničenje od 200 minuta za pozive prema VIPnetu (Vip/tomato) unutar opcije Prejaka, tj. svih 1.000 minuta uključenih u opciju moći će se iskoristiti za pozive prema svim mobilnim i fiksnim mrežama u Hrvatskoj.
Vrijedi samo za nove aktivacije.
Ako ste ju imali aktivirani za vrijeme te promjene morati ćete se strpiti do sljedeće aktivacije da bi imali 1000 minuta prema svima.
Do kad se moze aktivirati prejaka opcija?
Na web-u je prazna stranica kad se klikne na prejaku...
Za sad je neogranicena aktivacija
I
Molio bih pojašnjenje/potvrdu da li sam dobro shvatio što se tiče ove duple porcije…
Znači, ako sam stari korisnik, sve ono što nadoplatim do 31.1. mi se dupla (i mogu trošiti do 31.1.2016)… ALI ako sam NOVI korisnik sve ono što nadoplatim do 31.1.2016 mi se dupla?
Ne znam da li sam dobro objasnio :) ...ali ako je tako, pa onda se isplati prenijeti broj (ili za postojeće - prenijeti pa vratiti) jer je bolje imati tu pogodnost cijelu godinu pa kupovati bonove po potrebi nego sad nakupovati do 31.1. pa trošiti.
Ionako nemožeš nadoplaćivati koliko te volja već jednom u mjesecu tako da si nadoplatiš za 11.,12. i 1. po 200kn, dobiješ 600kn na bonus i mislim da te to ispadne nekih 2050 poziva odnosno 5 poziva po danu u jednoj godini. Kome je to dovoljno, nema smisla zezat se sa prebacivanjem kod nekog drugog pa opet nazad.
@Bullet1 & admiral
Buduci da danas prebacivanje traje par dana ni ova opcija s prijenosom broja i povratkom na Simpu nije losa. A i nekima nije bas lako uplatiti 200kn svaki mjesec (tj. ova 3 mj.).
@Bullet1 Ma sve u redu, ali lakše je uplaćivati po potrebi godinu dana nego se istrčati 600 kn u 3 mjeseca.
Zato pitam da li za nove korisnike to vrijedi godinu, a za stare do 1 mjeseca.
Kaj nije da se nakon prebacaja u drugu mrezu na toj novoj mrezi mora ostati barem 3 (ili 6) mjeseca?
Mrežu možeš praktički (ako imaš volje) mijenjati svaka 3 dana.
3 dana traje prijenos broja između operatera. Ukoliko prijenos traje više od 3 dana, korisnik ima pravo na naknadu od 10 kuna po satu kašnjenja - mene je Tele 2 isplatio kad je kasnio ;)
tri radna dana ili bilo koja tri?
Tri radna dana.
I naknada ne vrijedi za prijenose između sestrinskih operatera (svi unutar HT-a; Vip/Tomato).
Našao sam korespodenciju s tele2...zahtjev sam predao 27.5 (utorak) i prijenos je trebao biti realiziran do 30.5 (petak), ali ja sam dobio naknadu za dane 31.5 (subota), 1.6. (nedjelja), 2.6 (ponedjeljak).
Znači, u zakašnjenje se, logično, računaju i neradni dani.
Tad sam prenio 3 broja i dobio 3x720 kuna...ukratko, jer nije tema, nakon maila te traze presliku osobne i broj tekućeg računa i kad pomisliš da će to biti brzo realizirano (kad već traže tekući), slijede generički odgovori da je predmet u provjeri...a nakon 30-tak dana sjedne naknada.
Zanimljivo, ne šalju mail već sms na te brojeve tako da sam, stjecajem okolnosti prvo vidio na netbankingu da je sjela lova, a poslije sam vidio da su poslali poruku :)
Kolko treba duplim kunama da sjednu na racun?
Najviše 24h.
Meni cca sat vremena....