U porukama također moraš postaviti ton za obavijesti. Stavi da se koristi defaultni ili sistemski ton. T-Mobile tonovi se mogu maknuti jedino kad rootaš mobitel.
Printable View
U porukama također moraš postaviti ton za obavijesti. Stavi da se koristi defaultni ili sistemski ton. T-Mobile tonovi se mogu maknuti jedino kad rootaš mobitel.
Za poruke, melodiju stavis na nacin da udes na poruke, stisni menu->settings i zadnja opcija dolje. Dok Email koristi obican notification sound koji promijenis iz postavke zvuka.
Sto se tice brisanja t-mobile i samsung stvari, za to ti trebaju root ovlasti. najlaksa metoda je instalirat app kao Titanium backup (prije njega treba instalirat Busybox) i samo napravit uninstall, iako to nema veze sa ringtone-ovima, to je vise za ove default-ne aplikacije (100 Gameloft, Aldiko eBook,AllShare,Social Hub,Samsung Apps itd... ) . A ako bas hoces izbrisat Tmobile messagetone ili neku drugu melodiju, instaliraj app kao sto je rootexplorer , navigiraj do /system/media/audio i tamo su ti folderi sa ringtone-ovima i notification zvukovima, naravno , i za to moras imat root ovlasti.
Hvala ljudi :) problem je riješen :) a za rootanje se ne usudim, ipak sam AndoridNI početnik :D za sada sam prezadovoljna i ovako :)
to i ja kazem, tko nema potrebu roota-at i zadovoljan je ovak kak je mob nek to i ne radi :)
Gdje da nabavim stock ROM koji dolazi sa mobitelom kad ga kupite kod nas?
Da li je to možda ovaj ROM
U globalu mi treba samo radi moje arhive, da ga imam na disku u slučaju da ga treba vratiti.
Da li netko moze izvuc sa svoga mobitela tmobilov softver, neznan postupak ali mogu pogledat jer ako zatreba ikome za garanciju a da je mjenjao softver
mozes root-at instalirat CWM recovery i napravit nand backup, kasnije ako zatreba samo napravis restore i izbrises Feamod (CWM) recovery zamjenom boot.img i recovery.img file-ova , unrootas i posaljes na servis. jedino ak mogu vidjet u t-mobile-u po root counter-u da si root-ao , onda ti to bas i ne pomaze.
gdje uzeti držač za auto, auto punjač i screen protektor za S+?, ima oglasa na njuškalu, neki gadget_freak prodaje za 120 kn komplet ali ne bi uzimao dok ne vidim kako izgleda uživo i jer neko uzimo sa ebay-a?
držač za auto , auto punjač, jedino je problem što folija nema rupu za home tipku. nisam obraćao pažnjnu na to. zato sam ponovo naručio 3xfolije, nisu još došle, ali sad je lik stavio da ne šalje u hr.
ne rade linkovi za držač i punjač!
ej ljudi imam problem,svaki puta kad mi se mob zaključa i kad ga ja otključam,upali se podatkovni promet,ja ga isključim...a ono opet isto...u čem je problem??
Zna li netko gdje naći najjeftinije originalni i9000 stalak za auto sa dostavom u HR?
http://goo.gl/LHr5z
Ma koristim Easy batery saver u kombinaciji sa Easy task killerom
http://img.tapatalk.com/59ac0eda-ebd3-35a9.jpg
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
prvo,pogledaj da li imas u opcijama negdje da kad probudis mob da ti se upali 3G , ne znam kak to ide sa easy battery saver al znam da na juice defenderu mozes stavit takve profile.
druga stvar, ti imas 2.3.3 firmware, a vec je bilo govora da ta verzija ima bug-ove, navodno ne mozes poslat sms ako ti je upaljen 3G, ne znam dal je i kod tebe tako.
a treca stvar, malo mi je ta tvoja ideja kontradiktorna, hoces savcuvat bateriju sa battery saver-om, a trosis ju sa task killer-om , ne treba ti taj task killer, ti mozes "ubit" neki app ili process ali ako on nije zavrsio sa djelovanjem android ce ga opet upalit, i to pali/gasi na kraju ti trosi vise baterije nego da si ga pustio da zavrsi i da ga android system sam zatvori kad vise nece trebat ili ako pofali RAM-a. po meni ovaj task manager koji dode s mobom je sasvim dovoljan da tu i tamo ispraznis RAM ako ti je potrebno.
evo za pocetak, provjeri da li je problem u battery saver-u, ak ne nades profile za paljenje 3G, napravi uninstall i probaj kako je bez njega, ako i dalje imas problem onda je vrlo vjerojatno 2.3.3 software kriv.
Hvala na savjetu,uspio sam namjestiti,battery saver ima također profil za namještanje paljenja 3g i ostalog,što se tiče poruka ne mogu ih slati,ako je 3g upaljen...task killer sam deinstaliro...doduše nisam nikada imao do sada android...tako da mi je sve nepoznanica,pa se snalazim po forumima :confused:
nema problema, kad ti zatreba nesto pitaj tu pa ce ti vec netko odgovorit, jedino ces tako naucit stvari :)
nego, ako prikljucis mob na kies vjerojatno bi dobio update na 2.3.5 koji nema taj bug sa slanjem poruka , iako ja ne savjetujem nikome da update-a preko kies-a jer se zna cesto zamrznut tijekom instalacije i onda nastane sranje ak ne znas sta dalje napravit. mogao bi nosit t-mobile-u (ako si kod njih uzeo i ako imas garanciju) i neka ti oni update-aju ili ako znas flashat preko odin-a da si sam stavis noviji firmware (2.3.6 npr.).
inace ljudi ne znam ak ste primjetili nove cijene , prestrasno http://www.t-mobile.hr/2/20-30-01-12...=SAGALAXYSPLUS
pa to su cijene od početka božićne akcije!?
haha gle cuda, vratili su stare cijene nakon sto su se ljudi zalili http://www.facebook.com/HrvatskiTele..._comment_reply
inace bili su poduplali sve cijene, tako da je mob na extra total s isao sa 800 na 1600kn !
na koji nacin je moguce koristiti 3G internet vezu sa galaxyija s+ na npr laptopu? i dali je uopce moguce?hvala
USB i 3G Tethering. Upalis 3G, u postavkama napravis WiFi Hotspot (postavis ime i sifru). Na laptopu se spojis na taj spot :).
Sa USB kabelom je ekonomicnije ako imas punjac od laptopa, onda se i mob ne prazni. Isto spojis, u opcijama klikces i to je to. (Ovo nisam probao, ali moguce je, tako da znas)
hvala ti,evo uspio sam preko easy tether lite programa jer mi mob nije rootan. ovo mi je prvi doticaj sa android tj linuxom i sve mi je novo,vidim da ce i za ovo trebat puno naucit, cak i vise od samog pc-a i windowsa.
e jedno pitanje jos u vezi brzine...speedtest na mobu mi pokazuje ~4mbit down/~2mbit up, a kad napravim speedtest na kompu onda je cca 2.5mbit/0.10mbit up...jel uopce moguce da on moze postic takvu veliku brzinu uploada na mobitelu ili je to neki bug
Naravno da može postići takvu brzinu :) Čudno bi bilo jedino da si spojen na istu mrežu s kompom i mobom a da mob daje toiko bolje rezultate :p
evo pitanje.
ja sam to vec pokusavao. napravim mrezu na mobitelu. tj. hotspot i spojim se s laptopom na tu mrezu. ali ne mogu nikako na internet.
mobitel je spojen na 3g ili H. i na mobitelu normalno radi internet.
EDIT: uspio sam. prije par dana sam ponovo snimio win7 x64 i od tad nisam probavao :)
brzina je: dl: 2.88 Mbps
up: 0.22 Mbps
tako je i meni nesto,al mi je losiji upload,nekih 0.10
dali se ikako moze postic bolji rezultat upload,jel ima netko ideju(s obzirom da speedtest na mobu izbacuje 2mbps)
btw.zeryx kako ti je proradio hotspot preko wifija? meni isto kaze da nemoze na net,kad idem preko usb radi (edit: uspio)
meni je izgleda bilo do windowsa. jer nisam nista drugacije radio kao i prije. osim sto su novi win gore.
ma ja sam par puta reconnecto, namjestavo settingse i proradilo mi je..eto jedino bih volio saznat dali se taj upload moze ikako unaprijedit...koliki je tebi upload kada radis speedtest na mobu?
evo danas mi je radio i puni upload speed s tetheringom. fascinantno kako je hsdpa brzi nego fiksna linija s adslom...znam da je adsl2+ zastario, ali cinjenica da druge opcije prakticki jos uvijek nema(a da je mobilni internet postao brzi nego fiksni standard) je stvarno sramotna
jednom mi je upload bio 0.22 a drugi puta 0.60....
Kakva su vam iskustva sa romovima i koje koristite? Vidim da vecina prica da stock ne valja, no meni vec par dana radi bez problema, nisam primjetio nikakvo trzanje i sl. Jos cu vidjet... inace super mob, prezadovoljan sam. U mnogo stvari na nivou galaxy s2 moram priznati, drago mi je sto sam cekao dulje, a prosao 1500kn jeftinije :)
Vrlo dobro sam upoznat s cinjenicom koliko je hardware u s2 bolji, ali sam imao priliku koristiti s2 od frenda na par sati i ovako usporedno tek je sitnicu brzi u svemu osim u 3D igrama, tu se osjeti razlika itekako. A primarno mislim na brzinu otvaranja web-stranica, citanje pdf-a recimo i multitaskanje (tu je ipak s2 opet dosta bolji za high-end korisnike). Nego, vidim po gsmareni i sl da S+ ima 512mb rama, dok meni u taskmanageru pise oko 350? hm...
Jel jos netko primjetio kak wifi ne hvata signal bas daleko? Ne znam sad tocno ali max nekih 15m, dok recimo sestrin blackberry i vise nego duplo. A edge brzine ocajne tu kod mene, ne prelazi 200kbps :(
Wtf, zast ne radi 3g onda? sry za blesavo pitanje, al ne kuzim se bas u te stvari.... U meduvremenu mi se jos nest zeznulo....gallery ikona je jednostavno nestala iz applications i ne mogu je naci. Imao sam shortcut do sad al malo se igrao sa go launcher, obrisao je i sad je uopce nema....heeelpp :d
Vjerojatno si je samo sakrio, a u tom slučaju je imaš pod hidden apps.
Što se tiče 3G-a, primjetio sam da ovaj model po defaultu ima isključen fast dormancy, a to znači da ako signal nije dovoljno jak, neće se prebacivati na bržu vezu i sporije će se prebacivati. To je dobro za bateriju.
WLAN bi morao raditi dobro, možda trebaš samo update modem firmwarea ili kernela, ali nemoj to raditi, ako ne znaš što radiš. Ovaj mobitel ima jedino slabiji GPS i kompas je ponekad bugovit.
meni gps zadovoljavajuce radi...
pa sa system stvari nisam mislio na system app-ove vec na system komponente, na kraju krajeva neke nepotrebne system app-ove mozes i uninstall-at tak da je to najmanji problem. eh sad ne znam koliko graficka ima veze s tim,kolko ja znam taj "rezervirani" ram nije fiksiran za jednu funkciju ili komponentu, nego se "alocira" po potrebi, i mislim da tu najveci dio zauzima radio. ne znam, to je moje misljenje, sto ne znaci da sam u pravu.
Imam problem sa galaxy plus-om, star je 2 tjedna i nisam nista mijenjao sto se tice software-a(gingerbread 2.3.5). kupljen je u t-mobileu
Danas mi se drugi put dogodilo da, kad ga upalim, prikaze SAMSUNG i onda cijeli display pocne narancasto svijetlit :/
Jeste li vec culi za ovaj problem i zanima me dal je problem hardware il software.
Ne znam dal da ga nosim u t-mobile. Sad maloprije mi se to dogodilo, morao sam par puta vadit bateriju i palit ga i gasit da bi dosao k sebi.
Hvala unaprijed
to nije bas normalna pojava, barem se meni nije nikad dogodila , a vidim ni drugima, sto ne mora znacit da je nesto "veliko" u pitanju, moze bit greska u software-u,ili nesto sto utjece na bootanje, ak se ne zelis bas sam pozabavit time i probat neki drugi software,ili barem factory reset napravit, onda odnesi t-mobile-u ;)
Hvala na brzom odgovoru. Gledao sam po netu i guglao i nigdje nisam naisao na ovaj problem. S obzirom da mi je ovo prvi smartphone pametnije je da ga odnesem u t-mobile jer se ne zelim upustat u nikakve nadogradnje prije nego sve detaljno ne proucim :)
Ako će netko imat sličan problem, software je u pitanju, uf, olakšanje :)
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1455320
Meni se to dogodilo isto, ali samo jednom i nikad više, nakon drugog paljenja moba od kupnje. I dalje sve radi ok :-)
Sent from my GT-I9001
Vidjet ću kak će bit dalje pa lako otiđem do t-mobile-a ako će bit potrebno.
Prvo su imali grešku sa slanjem sms-ova s upaljenim 3G-om, sad izgleda ovo...
To se i meni dogodilo nakon drugog gasenja moba, isti dan kad sam ga kupila mislila sam da je gotovo s njim :D I onda sam ga spojila preko Kiesa i nadogradila s onim sto mi je bilo ponudjeno bilo je to prvo spajanje. Odonda normalno gasim svaki dan prije spavanja i palim ujutro mob i sve je u redu nije bilo tog crvenog!!!
Super! Vjerojatno ću i ja to napravit :)
Samo što dost ljudi priča da je loše nadograđivat preko kies-a i da zna zablokirat...
Mi smo ta ekipa koja je dobila pošiljku sa narančastim efektima :)
i meni se to dogodilo 2 puta... ali prije mjesec dana i normalno radi...
haha mozda je problem sto ja premalo gasim mob pa se nisam susreo s tim problemom :D
netko prodaje nove s+ na njuskalu za 1799 kn dali je to neka mućka i na što bi trebalo pripaziti kod kupnje?
Ja sam svoj kupila na njuškalu za 1700...ja sam pazila da ima original garanciju/račun...
I ja sam primjetio defektan display, na crno-sivoj povrsini se vidi crta preko cijelog ekrana, i joa nesro ne bas upecarljivo - onih 1-2 sec kad mi ulazi u igre na full crnoj pozadini vidim "fleke", jos tamnije. Doslovno ko pjege od dalmatinca, full random wtf! Mislio sam da nece smetati jer je neprimjetno na sarenim povrsinama ako se ne obraca paznja, ali je ipak postalo iritantno. Sta mislite, kakve su sanse za reklamaciju?
Ja bi ga definitivno odnio na reklamaciju.
ne zelim nikoga plasit al ono, bas me zanima sad kad bude toplije vrijeme dal cemo primjetit nesto slicno :P
http://forum.xda-developers.com/show...0&postcount=14
Ma sumnjam. Snapdragon je u masi telefona, pa nije bilo vecih problema. Grije se, to stoji, ali ne dovoljno da bi popustio lem.
instalirao sam na njega go locker, imam android 235 i sad nemogu nači kako uključiti go locker, znam da je bilo kod tema ali sad tamo nemogu pronači link za uključenje.help pliz.
uskoro bi trebao ici van. pa me zanima dali je moguce koristiti navigaciju bez da mi troši novce?
koliko sam upoznat gps ne trosi nista. jedino kakva je situacija sa navigacijama? dali one mogu raditi bez podatkovnog prometa ako sam unaprijed skinuo kartu te zemlje?
Imas copilot, sygic, aura. Niti jedna ne trosi novce ako skines karte. A sve se da nac na netu ;-)
Sent from my GT-I9001
Zar nije dovoljno isključiti "data roaming" koji je po defaultu i inače isključen?
Pod A-GPS misliš na "Use wireless networks" unutar "Location and security" ?
Nema li ova prva opcija "data roaming" prioritet pred "Use Wireless networks" ?
A-GPS nema veze sa bezicnom mrezom, vec podatkovnim prometom tvoga operatera, ukoliko ti je data promet iskljucen onda ne bi trebao raditi niti A-GPS
radi se o feamod recovery (koji je baziran na clockworkmod) i feacore kernelu. da me sad pitas rekao bih ti da pricekas dok skywalker (lik sa xda) ne objavi sluzbeno svoj kernel (a ako si bas nestrpljiv onda imas u nekom thread-u v1.3 , skyhigh se zove kernel).sto se tice adrenaline shot-a (spomenut u citatu gore) nisam bas bio odusevljen, to je samo za pumpanje benchmark-a, mislim da je thunderbolt bolji za tweak-anje ;) (p.s. ja sam isto i dalje na 2.3.5 ;) )
Poz i izvinjavam ako sam na pogresnu stranicu?
Ja zelim da mi neko pomogne da pronadjem Navigator za ova model samsunga, Hvala vam svima.
uzmi igo, lako se dodaju mape i nije ti potreban internet za mobitel da nabaviš mapu kao kod ostalih programa koji su na marketu ili na netu.
Hvala na odgovor , i hteo pitati gdje ima link za Igo, jer ja ne znam gdje uzeti..
Pozdrav svima =)
Napokon dobio Galaxy S+ nakon 3 mjeseca čekanja <.< Imam pitanje u vezi ekrana. Da li je normalno da nakon što je otprilike minutu ili duže ugašen da mu treba cca 2 sekunde da se upali nakon što stisnem home tipku? Kad je na punjaču onda se pali instant. Da li se to može nekako podesiti da se tako instantno pali i kad je samo na bateriji?
da, to je zbog "deep sleep-a" , to je inace kak bi manje mob trosio bateriju pri standby-u , al mozes probat softlocker s marketa, on ti drzi mob budnim i ne da mu da ide u deep sleep.
E hvala puno. Malo sam proguglao taj deep sleep, pa sam uz softlocker instalirao i SetCPU (rootan mob), postavio screen lock min frekvenciju i za sada sve šljaka savršeno. Još moram testirati nakon što je mob u idle-u sat vremena i duže, i moram vidjeti kako će ovo utjecati na bateriju.
ja sam koristio softlocker mozda 2 dana, iskreno nisam osjetio neku veliku razliku u potrosnji baterije zbog nedostatka deep sleep-a , najveca gnjavaza je bila sto taj app radi u pozadini i on sam trosi bateriju. a inace samsung-ov software je sranje, pogledaj statistiku koliko ti je mob bio u deep sleep-u tjekom noci npr. dok ga nisi koristio, vidjet ces da ga svako malo "bude" partial wakelock-ovi, i da je mob zapravo u tim razdobljima bio "awake" a cijelo vrijeme je screen bio off , eto, kak sam vec rekao, sranje od software-a :)
Btw jel još netko ima problema s namještanjem Lock Screen Wallpapera? Meni koristi Home Screen Wallpaper za oba bez obzira šta napravio/postavio, pretpostavljam software bug?
Stock što je došlo s mobitelom. Mislim nije da me previše briga, čisto me zanimalo jel se još nekom to dogodilo.
sinoc mi je samo najednom krepala "home" tipka...
bez ikakvih prethodnih problema. znaci odjednom. od 20 puta mozda 1 prihvati i to u nekom delayu.
dali je moguce neka softwerska greska?
u pon. cu ga odnijet u tcentar jer jos imam garanciju naravno... :D
ali mobitel je star tek 2 mjeseca i cudno bi mi bilo da je crkla tipka samo tako...
danas su me zvali da je popravljen.
otisao sam tamo uzeo ga. vratio sam se u auto i tipka i dalje ne radi...
jos mi je bilo malo cudno kako su ga uspjeli popraviti za 4 dana... a rekli su mi da je minimalno 10 dana..
sad opet cekat...
Pozdrav imam nekoliko problema sa s plusom iz tmobila mob je star par tjedana a problem je slab wi fi doslovno se nalazim uz ruter a samsung pokazuje jednu crtu na signalu razgovor viderom je besmislen jer signal je uvijek poor i prekine se nakon par sekundi qloud gledanje filmova je besmisleno jer steka za popizditi. Molimsavjet dali da ga nosim na reklamaciju ili je to njihova boljka jer i na motoroli droid i na ip4 signal je full a ovo cudo ima jednu crtu i povremeno dvije sto raditi
meni je wifi signal sasvim uredan.
npr. u sobi 15 m imam 1-2 crtice.
s tim da je izmedu 2 zida. i od toga 1 dosta debel
stigao mobitel sa servisa. promjenjen mu cijeli touch screen... :D
sad je ko novi :P
Ne znam da li ću upit postavit na pravom mjestu i da li već netko drugi pitao...
Dogodile su mi se iznenadne promjene na desktopu Samsunga S+. Naime kad sam jedno jutro upalio mobitel na onoj donjoj vodoravnoj trtaci gdje po default stoje ikone za Telefon, Poruke, Imenik, Aplikacije - ikona Imenika je nestala. našao sam je na ovome gornjem pokretnom desktopu među ikonama za aplikacije ali sad ne znam kako da je vratim nazad. također su mi se ikona od aplikacija izmješale i promjenile svoj položaj.
Unaprijed zahvaljujem na pomoći
Drži ikonu gdje je i dovuci ju u taj bar(traku) na dnu.
Ako neće tak onda kad si među aplikacijama(app drawer) stisni menu-edit i tu bi trebalo bit.
Nemam Galaxy već govorim napamet, ali mislim da je jedno od toga rješenje.
Pozdrav
ima li netko mozda originalni t mobileov android ili ako netko zna stranicu odakle se moze skinut bio bi zahvalan veoma
Hvala unaprijed na odgovorima i isprika ako sam postavio glupo pitanje
jeli probao neko staviti ovaj ics port? jos ne rade neke stvari ali ako to ubrzo bude gotovo probat cu malo naucit to i probat neke stvari jer sam trenutno totalni noob za modificiranje mobitela, a vjerujem da se s tim portom moze dosta toga dobiti
Evo ja sam rijesio problem lock-anja pozicije od par minuta :big smile2:
Postupak je slijedeci:
1. Utipkati *#3214789650# i otvori se AngryGPS
2. Pod stavkom Settings/General Settings nalazi se padajuci izbornik i u njemu pod stavkom Operation Mode postaviti na STANDALONE
3. Pod stavkom SUPL Settings nalazi se padajuci izbornik i u njemu pod stavkom Server upisati www.spirent-lcs.com a pod Server Port 7275
4. Izici iz aplikacije,reboot ne treba
I to je to :big smile2:
Sa par minuta lock-anja na 3-4 sekunde
Izvor:
http://www.samsunggalaxysforum.com/s...6887/#msg16887