ovaj cm 7.2 (build from sources) je puno bolji nego onaj portan. ali kernel i nije neki. ima problem s wifi/gprs-om koji je očito nerješiv.
malo sam se i ja uhvatio navedenog kernela, ali dok ga ja složim i kompajliram, već će cm9 izaći
Printable View
meni ide katastrofalno sa 3-4 playera koja sam skinula, ukljucujuci i bs player. sa codecom koji si predložio..
ne znam u cemu je problem
Super, hvala.
Očigledno baš to nisam isprobao. Probao sam nekoliko postavki, koje su dale polovične rezulatate (dobio dobar ž, a umjesto recimo š samo kvadratić), onda sam instalirao MX VideoPlayer koji je po defaultu prepoznao sve znakove u titlovima koje sam mu ponudio i njega ostavio. Zapravo su mi oba playera ok i sada ni neznam kojega bih onda koristio. :)
Iskreno, nemam pojma. Jesi li možda flashala neki drugi kernel , ili... si možda nešto u CM postavkama/performance mjenjala?
Možda da probaš kao posljednju mogućnost instalirati neki task killer, pogasiti većinu aplikacija koje su u pozadini, pa onda probati. Mada sumnjam jer si android napravi odmah sam mjesta u memoriji kada je treba, a ukoliko je ni tada nema dovoljno(na ovome LG-u lse to lako dogodi sa nekim zahtjevnijim igrama primjerice) onda ide neizbježan force close aplikacije, ali...
Evo i ja sam se bacio na 2.3.7 i za sad sam jako zadovoljan samo par pitanjaca:
1. Nema više gore u prečacima one ikone za uključit/isključit data promet pa to radim preko izbornika i unio sam postavke za net ručno i ne ide mi više na 3G nego samo EDGE iako tu kod mene ima 3G!??
2.Prije sam imao instalirnu IGO navigaciju mogu li je opet instalirati istu koju sam imao ili moram neku noviju zbog novog softw?? (riješeno može instalirao sam ovu što sam imao i prije!)
3. nema mi ikone od marketa?(riješeno trebalo flashat google aplikacije i dodat google račun)
4. Imam još jedan malo veći problem nikako mob. memogu spojit s PC suite a trebao bih kopirati brojeve na mobitel???
To je to za sad Hvala!
dakle
prvi problem možeš rješiti tako da odeš u settings > ADW launcher i tamo namjestiš željeno (mislim na UI settings)
zadnji problem je nerješiv sa custom rom-om. što znači da zaboraviš pc suite...
ne znam zašto nisi sync-ao brojeve s gmail accountom tako da ti zapravo i nije potreban neki software za backup (sve se radi na google serverima)
ovo prvo nemogu nikako nać koji je ???
za ovo zadnje onda ću morat ručno upisat ili da snkroniziram s drugim kojeg imam pa prebacit na google pa onda s ovim opet ;)
A možeš i prebaciti telefonski imenik na taj drugi mobitel, pa onda odeš u Phone aplikaciju stisneš tipku meni.
Onda Import/Export, pa export to SD card. Onda taj vcf file koji dobiješ prebaciš na ovaj mob, opet odeš u imenik, meni.. import/export pa importiraš sa SD kartice.
Problem Solved ;)
lakše je syncati i uvijek i imaš na sigurnom brojeve. zašto ići u italiju preko bosne?
Kako kome.. ako brojeve već ima na onom drugom telefonu onda i nije Bosna. A ja osobno ne volim imati privatne stvari (iako to bili samo telefonski brojevi koje koristim) negdje na nekom internet servisu, možda ima još takvih ljudi
No, otišli smo u offtopic. Postovi više nemaju veze sa temom.
Ima 2 načina pa koji mu je lakši.
je to je to hvala puno
Evo ako kome još zatreba znači izvoz kontakata iz PC suite:
Izvoz svih kontakta kao CVF datoteka s kontaktima
Na vrhu zaslona pritisnite gumb [Datoteka] i sa skočnog izbornika odaberite [Izvezi].
Prikazat će se prozor za izvoz. Odaberite opciju vCard (*.vcf) i zatim pritisnite gumb [U redu].
Pritisnite gumb [Pretraži]. Prikazat će se prozor za pretraživanje mapa. U prozoru za pretraživanje mapa odaberite mapu u koju će se spremiti datoteke kontakata i zatim pritisnite gumb [U redu].
Pokrenut će se izvoz. Kada se prikaže poruka o dovršetku izvoza, pritisnite gumb [U redu].
Sada se u odabranoj mapi stvara onoliko vCard datoteka koliko postoji kontakata
Onda kontaktre spremite u jednu mapu (ako već prije niste npravili mapu i odabrali je) koju kopirate preko USB mass storage na SD karticu mobitela i onda
kako je kolega @84737 rekao odeš u imenik, meni.. import/export pa importiraš sa SD kartice.
Hvala još jednom kolegi 84737 i kolegi fairfax ;)
Svo koji imate CM 7.2 imate li problem sa navigacijom?
Točnije - gubi li mobitel signal sa satelita ponekad iz čista mira?
Nakon instalacije gpsfix-a izgleda da je dobro, ili samo prividno locka satelite.... moram to provjeriti na cesti.
Edit: Danas probao odvoziti cca 20 km, i niti u jednom trenutku mob nije ostalo bez signala.
Dakle ako ima netko problema sa "gubljenjem satelita" gps fix.apk rješava problem.
Nisam imao baš takav problem, ali ponekad mi se desilo da moram resetirati mobitel da bi mi mob hvatao gps signal pri otvaranju navigacije (inače bi mi pisalo no signal ili traženje signala bez rezultata)....
P.S. I dalje mi ne želi odsvirati ton poruke bez obzira uzeo ton iz predloženih ili vlastiti, danas ću opet flashati vivek-ov rom možda sam ja nešto shebo ili je neki bug u pitanju, na početku je sve uredno radilo...
Jedna preporuka koju sam vidio na xda forumu: instalirajte quickpic preglednik slika i nekim root explorerom izbrišite Galery3D.apk jer papa memoriju zbog stvaranja thumbnailova od svih živih slika što imate na mobitelu...
Paxor-ov ROM je bolji po pitanju baterije ali neću ga stavljati dok se ne ispravi problem sa WiFi-jem i GPRS-om, mislim da ćee i to uskoro biti riješeno...
Ajd baš ću probati ovaj zadnji build od 21.01. :D
Imaš pravo, mob se brže boot-a, testirao sam WIFI i data preko mob mreže i koliko vidim nema nikakvih problema, čak je riješeno puno više sitnica nego što je to na CM-u official... obrisao sam Gallery3D i stavio QuickPic, puknuo GoSMS Pro sa TouchPal tipkovnicom koja mi se čini bolja od GOKeyboard i definitivno bolja od Android tipkovnice (pošto je samo full tipkovnica a relativno mali ekran teško pogađati tipke, posebno u vožnji hehe). Od navigacija sam stavio Copilot i Cygic, oba brzo hvataju GPS signal...
Što se tiče backup-a odlično posluži App Backup Restore jer odmah radi apk koji se može instalirati bez pomoći programa, a ne kao Titanium koji radi backup par file-ova (u tom slučaju nakon instaliranja nekog ROM-a potrebno je prvo instalirati Titanium backup da bi se mogao napraviti restore aplikacije)... također Share Apps je super stvar jer radi kao i App Backup Restore, a daje dodatnu mogućnost da se aplikacija pošalje preko BT-a na drugi mob, a obje aplikacije pošto rade kompletan *.apk može se i skinuti sa SD kartice i spremit na komp da se ne treba raditi niti backup niti ponovno tražiti aplikaciju preko Marketa... Što se tiče backupa postavki na mobitelu ne treba nikakva aplikacija kad u samim postavkama ima opcija spremanja istih...
Radio i dalje ne radi kako treba - valjda će se uskoro to riješiti. Bateriju nisam stigao testirati jer tek sad na ovako dobrom ROM-u testiram aplikacije i masovno ih instaliram :D
Eto mali članak od mene, možda ljudi budu stavili ovakav ROM jer se ne isplati imati stock... :)
i ja sam ga sinoć stavio pa budem danas malo čačkao da vidim kako radi. za sada mi je ok, sve radi kako treba, gps nisam probavao, ali wifi i data gprs radi dobro.
Update...
Našao sam privremenu jednu radio aplikaciju;
https://market.android.com/details?i...ikersmicros.fm
UI nije nešto ali to nije ni bitno, glavna je funkcija i glavna stvar je da radi, iako koliko vidim samo na zvučnik... Nisam još stigao dublje pročačkati i vidjeti da li se može dobiti puna funkcija, ako tko ima volje neka proba...
....
GPS radi ok. Brzo locka satelite, čak i u kući što nije mogao sa vivekovim romom.
Ček malo...
Ne kužim koja kvaka je u radiu? Upravo sam sad probao priključiti slušalice, pokrenem stock radio aplikaciju i radio svira bez greške. Pretraživanje stanica, volume up down, sve radi.
Ja ne slušam radio, pa me ni ne brine hoće li raditi ili ne, slučajno sam isprobao.
Očigledno je problem kod slušalica ili konektora.:)
Stavio sam slušalice s mikrofonom od Nokie, iako su isti konektori očito se ne vole :D
bok. krenula mi je prtplata i imam flat mobilni internet pa sam odlucila isprobat...
odem na dana enabled i iskljucim prije toga wlan... dem u browser i kaze da nema konekcije... u cemu je problem?
pod network preferences sam stavila GSM/WCDMA auto, a kad odem na available networks, kaze error while searching for networks.
:cthumbup:
Settings/Wireless & networks/Mobile networks/Acces Point Names/
Otvoriš meni,odabereš novi APN, upišeš što trebaš, pa opet u meni i spremiš APN.
Evo pa si odaberi koje postavke trebaš.
Provjerio sa normalnim slušalicama, sve radi kako treba ali pri prebacivanju sa zvučnika na slušalice najčešće odbija, tj onda svira i na slušalicama i na zvučniku...
hvala!
Za sve koji još nisu vidjeli, od jučer je dostupna novija verzija pax0r-ovog roma.
Changelog:
Evo i jedne korisne apliakcije za LG mobitele.Code:
- Latest CM7.2 source updates featuring for example fancy animations from ICS http://media.xda-developers.com/images/smilies/wink.gif
- Camera FPS fix (thanks to danieliop)
- Few tweaks in kernel
- USB Tethering now working on 100%
- Keylayouts cleaned up (this should resolve issues with BT keyboards)
- Changes in BT - to verify if they do something http://media.xda-developers.com/images/smilies/wink.gif
naime radi se o LED notifikaciji za propuštene pozive, poruke... Meni je to jako nedostajalo jer sam navikao na prijašnjim uređajima da ledica blinka kada imam propušteni poziv, a ovako sam morao uvijek gledati na lockscreen ima li koja notifikacija.
https://lh3.ggpht.com/lxYJnqJeltcPSD...-iJKgEx5Q=h230
LG Touch LED Notifications
Pozdrav ljudi!
Imam jedno pitanje. Dali sa novim romom riješavam problem zaključavanja mreže? drugim riječima dali ću otključat mob. za sve mreže?
Ne.
Sklop za zaključavanje sima na određenu mrežu nije vezan uz operativni sustav.
a dali postoji neki način za otključavanje koje bi mogao napraviti bez dodatne opreme (nekakvi spešl kabeli itd. )? malo sam googlao pa sam naišao na otključavanje pomoću IME-a ali neznam di da nadem kod koji bi otključao moj mob pošto je on jedinstven za svaki IME-j. Imate Vi kakva saznanja u vezi tog koda?
Kod "nađeš" na eBay ukoliko ti je već muka nositi uređaj kod lokalnog unlockera.
Ako si mislio badava - nema đabe ni u stare babe.
Edit:
Evo samo da napomenem ukoliko netko bude kupio kod za otključavanje na eBayu, a ima CM rom na uređaju, da će najvjerojatnije morati vratiti stock android ukoliko bude htio napraviti unlock. Isprobavao sam i uz svu dobru volju nije otvorio "unlock prozorčić" po utipkavanju koda 2945#*350#. Tek nakon vraćanja na stock kod je "proradio".
Ako ste sačuvali nand backup stock roma sveskupa se dade odraditi za cca 5 minuta. :)
a ako nisam sačuvao nand backup stock roma di da ga nadem??
Za nand backup neznam gdje ga downloadati...
ali ovako možeš vratiti stock rom, odraditi unlock, pa opet rootati, itd. (traje malo dulje od 5 min, ali sam si si kriv ako nisi napravio/sačuvao backup) :biggreen:
No, možda tebi na otvori unlock prozorčić. Meni na Pax0rovom romu nije. (zato sam editirao post da ukoliko netko bude imao problema, vidi u čemu je kvaka)
Nisi ništa spalio.
No nije mi jasno zašto si prema IMEI broju tražio flash image, te zašto nisi flashao V10F kako je preporučio Rodney? Očigledno nisi pratio upute.
No, nisi ni sad dao dovoljno informacija da ti točno odgovorim. Jesi li imao prije neki custom rom obzirom da si išao vraćati stock, ili?
Probaj na minutu izvaditi bateriju iz telefona. Prvo dizanje može potrajati nešto dulje. Ostavi ga 15 minuta.
Da li ti je onda kojim slučajem ostao custom recovery? Ako je, onda napravi wipe svega. i preflashaj neki rom. Ako nije onda ćeš opet morati ponoviti sa KDZ updaterom. Prati točno upute kako su napisane.
Evo ovako ajmo ispočetka.
znači mobitel je iz t mobila (zaključan je mreža) kada sam ga dobio odlučio sam se malo igrat pa sam mu stavio update-cm-7.2.0-RC0-SwiftMe-KANG-signed-03-02-12 i mislio sam da sam time riješio problem zaključavanja mreže. Kasnije sam svatio da nisam negoto mogu napraviti uz pomoć koda, međutim pošto imam costem rom naredba za otvaranje prozora za unlock (2945#*350#) ne radi pa sam odlučio vrtit original rom.
E sad detaljno po koracima:
-Provijerio sam dali sam napravio kojim slučajem beckup (naravno da nisam ŠTO ĆE MI TO! :( )
-Onda sam napravio u recoveriu Wipe all
-Pa beckup
-Pa sam slijedio upute kako je pisalo i prvo sam stavio V10F i nije se ništa dogodilo tj dode do android animacije i tako stoji pustio sam ga sigurno 20-tak minuta,pa sam pomislio da mi možda treba V10G ali jok opet isto,pošto više nemam što izgubit probo ja i V10C i opet ista stvar.sad sam ponovno vratio V10F ali i dalje neradi pusti cu ga preko noću upaljenog pa mu mozda dojadi i proradi (moš mislit)!
Evo to ti je otprilike to što sam napravio nisam probao još jedino sa LGMobile update možda tako uspijem što.
Kako da udem u custom recovery ako nemogu upalit mob?
neznam ako ti ovo što govori to je početak i kraj KGZ loga
23:31:04 : Launching SW update
23:31:04 : Unpacking KDZ
23:31:31 : KDZ file extraced
23:31:31 : Extract file error
23:31:34 : ===FINISHED===
23:31:43 : Smart : wParam = 15, lParam = 0
23:31:43 : Smart : wParam = 205, lParam = 0
23:31:43 : Smart : wParam = 205, lParam = 1
23:31:43 : Smart : wParam = 205, lParam = 2
23:31:43 : Smart : wParam = 205, lParam = 3
23:31:43 : Smart : wParam = 205, lParam = 4
..........
..........
..........
23:33:59 : Smart : wParam = 205, lParam = 99
23:34:00 : Smart : wParam = 205, lParam = 100
23:34:03 : Smart : wParam = 11, lParam = 0
23:34:43 : Smart : wParam = 12, lParam = 0
23:34:45 : Step Complete : UPDATE FINISHED!
23:34:45 : ResetStartInfo() Call
23:34:45 : _DetachDLL Call
23:34:45 : _DetachDLL Call End
23:34:45 : FreeLibrary Call
23:34:45 : FreeLibrary Call End
23:34:45 : ResetStartInfo() Call End
23:34:45 : OnModelDllMsg(OnMsgFromModelDll3GQCT_PDA) delete m_pLGCyonUpdate
Malo su ti ove dvije rečenice kontradiktorne.
Pa pošto dođe do android animacije onda zaključujem da možeš upaliti mob.
Prema tome probaj ga upaliti sa donjom tipkom za glasnoću i s dvije fizičke tipke ispod zaslona. Možda ti neuspjeli pokušaj updatea nije na kraju praflashao ni custom recovery.
Po logu vidim slijedeće: 23:31:31 : Extract file error
To mi miriši na neispravnu datoteku kdz filea ili nešto u tom smislu.
Obzirom da sa KDZ updaterom nisam radio, nemogu ti reći pojedinosti. Moraš pričekati da se javi Rodney, on je ipak to "magistrirao" odmah na samom početku.
EDIT: Evo ponukan problemima korisnika antonio.dudic uploadao sam kompletan nand backup stock roma sa LG P350. Link za download se nalazi ovdje.
Pa ako Rodney želi editirati svoj 1. post i staviti na početak teme link. Možda nekome zatreba.
IT IS ALIVE!!!!
Znači mob bi upalio i došao do android animacije i tako bi ostao. znao sam za dva načina ulaza u custom recovery 1.preko cmd-a a 2. da sami rom ima tu mogućnost (ides na power off i tamo izabereš recovery). za dugo nisam znao.
E sad, mob mi je proradio i to sa original romom V10G_00! ubacio sam ga po uputama i kada sam s tim završio pokušao sam ga upalit i normalno nije se mrdao dalje od android animacije, zatim sam izvadio i ponovno stavio bateriju te sam stisnuo zajedno tipke call (ispod ekrana za zvanje) call end (ispod ekrana za prekit) i volume down (smanjivanje glasnoće zvuka).Nakon toga dogodilo se čudo na ekranu se pojavio logo od andrida i ona crta na dnu ekrana (učitavanje). kada se to maknulo mob se ponovno sam pokrenuo i sada normalno radi!
Što sam ja to napravio kada sam mu stisnuo one 3 tipke?! Mislim da to nije pisalo nigdje u uputama ili!?
Master reset
imam pitanje u vezi ovoga..
dali je na ovaj nacin moguce dekodirati mobitel?
moj je trenutno na vip.u
a zelim na t-com
pa me zanima..
i ako nije dali postoji neki nacin da se dekodira na taj nacin..
ili samo odnjeti u sluzbene servise?
Razumio bih da nije to isto pitanje postavljeno samo 10-12 postova prije tvojeg (znači na istoj ovoj strani br. 10). No, eto nikome se neda barem malo baciti oko na temu.
hm, zanimljivo prestao mi je raditi bluetooth, na CM 7.2, da li tko ima tih problema??
budem probao kada stignem, skinuo sam ga kada je bila rasprava o tom romu, ali ga nisam stavio.
Bok, jedno pitanje za bateriju i CM 7.1/7.2 ROM:
Je li normalno da uz upaljen wifi i samo osnovne aplikacije pokrenute u pozadini baterija u par sati standby-ja padne za oko 10%. Friško stavljen Paxorov 7.2 ROM 13.02.12, wifi policy je na never. Na prethodnom 7.1 ROMu je baterija nekada u nekoliko sati znala sa 20% pasti na nulu.
Evo zadnje izvješće je da je u standbyju tokom 5h baterija pala s 50 na 15%, mob je bio na 3G mreži, nije se koristio.
Postoji li nekakva (hardverska) kalibracija baterije za ovaj LG kao što to imaju Nexus i Desire? Je ovo gore uopće normalno?
Hm, ja ga ne koristim već više od mjesec dana...
Kćer ponekad igra neke igre na njemu.
Uglavnom isti rom imam flashan,(Pax0r od 13.02) jedino sam uvijek imao GSM only, jer je 3G signal kod mene razočaravajući. Ima ga, pa ga nema itd... a zaključio sam da ukoliko mi prilikom razgovora prebacuje sa 3G na GSM (valjda i obratno) ponekad puca veza, ili se dogodi da me sugovornik dalje loše čuje, te sam morao prekidati poziv i nazvati ponovno. Radi čega je to tako - neznam. (tako mi je i na SE Neu) No mogu hendlati samo sa GSM pa mi nije problem.
Da se sad vratim na srž. Kada sam ga koristio, baterija je uz neko normalno korištenje (par poziva, malo tapatalka, ništa ekstremno izdržala 2 dana. Bilo bi još, ali me hvata panika kada mi je baterija ispod 40% :D Uvijek mislim da će mi ponestati "đusa" baš kada ću ga najviše trebati.
Malo mi izgleda pretjerano trošenje baterije na ovome tvojemu...
Mogu ti napraviti test noćas. Napunim bateriju, stavim neku aktivnu karticu, uključim 3G preferiranu mrežu, uključim WiFi te ga ostavim preko noći tako. Pa ti napišem kolika je potrošnja u tome vremenu bila.
Ako nije problem... Makar, 3G je ovaj put slučajno bio aktivan, bitnije mi je ponašanje kada je wifi upaljen i podešen na sleep policy never. U pozadini se ne vrti ništa osim Vibera, Gmaila i prognoze.
Ovo popodne je pao sa 70 na 10% u nekih 4h. Korišten je možda sat i pol, ostalo je bio u stanbyju.
Mob je nekoliko puta pao pa ne znam da li bi to moglo imati nekog utjecaja...
Nije nikakav problem.
Dakle uvjet je da bude spojen na bežičnu mrežu u vrijeme testiranja i da ne gasi WiFi zajedno sa ekranom? Ako treba još nešto posebno uključiti/isključiti/podesiti slobodno dopiši.
Doduše ja sam uvijek gasio wifi kada ga nisam trebao, sada ću i ja vidjeti kako se ponaša pri duljem vremenu aktivnosti.
Sutra dobiješ rezultate. :)
Edit: Pogledaj da ti nije slučajno upaljen bluetooth? On ima neki battery drain bug, pa ga treba obavezno gasiti ako se ne koristi.
To je to, nemam šta za dodati. Čekam rezultate :) Hvala ti!
Baš ništa nije upaljeno... Mob nije kod mene pa ne mogu puno kemijati, ali sinoć je stavljen 7.2 ROM i samo osnovni programi. Vlasnik moba je fakat nezahtjevan korisnik i onih 20ak aplikacija što ima nisu zahtjevne. Nema widgeta, a u pozadini se vrti možda 10-ak procesa, sve standardni. U malo više od 12 sati mob je morao dvaput na punjač.
Uskoro mi dolazi drugi P350 (za mene) pa ću baš usporediti ta dva. Strah me da nije neki hardverski kvar, ali to neću moći provjeriti još sljedećih nekoliko dana.
Evo ovako.
Točno u 18 sati mob skinut sa punjača sa 100% punom baterijom.
Tada sam uključio wireless, dopustio sync itd. Stavljena je VIP sim kartica, međutim mob ostavljen u airplane modu. U 20.17 je baterija na 86%.
http://www3.picturepush.com/photo/a/...20/7988441.png
Sada sam isključio airplane mod, mreža je na 3G. Nakon cca 2 - 3 sata opet pogledam pa editiram post.
Edit 1: Vidljivo je da je WiFi popriličan potrošač.
http://www4.picturepush.com/photo/a/...20/7989272.png
Edit2: Ponoć.
http://www5.picturepush.com/photo/a/...20/7991388.png
Jutro.
http://www2.picturepush.com/photo/a/...20/7991395.png
Evo 14 sati rada uređaja.
Cijelo vrijeme uključen wireless, od toga 12 sati uključena i mobilna mreža. Display radio nekih cca max 10 minuta. Razgovora nije bilo. Bluetooth uključen cca 4 minute rad prebacivanja screenshotova na komp.
baterija nakon 14 sati na 36%. Dalje nisam mjerio.
Vjerujem da bi još izdržala cca 6 sati tim tempom.
Sada si ti preračunaj, ako malo prčkaš, čitaš mailove, požlabraš preko vibera, odeš dalje od routera pa mora pretraživati mreže. Potrošnja opet drastično raste. Očigledno uz neko umjereno (čitaj reducirano) korištenje uz stalno uključen wireless - 12 sati bi bio neki prosjek.
Mislim da kernel na ovom romu nije optimiziran za WiFi. :(
Obzirom da za taj uređaj ima samo par romova, neznam ti što preporučiti. Arc Xp rom je ispočetka koristio Pax0rov kernel. (najvjerojatnije još i sad, nisam pratio dalje temu jer mi nije sjeo) Imao sam ga na mobitelu 2 dana, cips ga je napunio bloatware programima.
Pun je nepotrebnih stvari, raznih programa koji su uzeti iz raznih stock romova (i koje ljudi zapravo deinstaliraju kada rootaju mob) on je te appove stavio u taj rom. Primjer: News & weather.
Još imaš COSMIC EXPERIA v3.6 koji je baziran na CM 7.2 i mislim da je isto samo dopunjen xperijinim four corner launcherom i par vizualnih sitnica.
Edit 3:
Kao posljednju soluciju možeš opet probati stock rom.
Bolje i stock rom, pa da drži neko normalno vrijeme, nego da ga puni svakih 4 sata.
Ovdje ti je moj čisti nand backup ako kojim slučajem nisi sačuvao svoj. Pa da se ne zezaš sa ponovnim rootanjem i flashanjem custom recoverya ako vratiš rom preko KDZ-a (imaj na umu da je mob iz T-mobile pa ima njihovu boot animaciju)
Kralju! :) Hvala za testiranje, onda izgleda da je sve u redu s mobom.
Kernel fakat onda ima jako loše optimiziran wifi što me malo iznenađuje. Budem probao ovaj tvoj nand kada dobijem svoj mob pa ću napraviti usporedbe s tvojim rezultatima i onim drugim mobom. Pretpostavljam da nema veze s kojim recoveryjem je kreiran nand, mogu ga flešati s amon-ra?
Da, nažalost (ili na sreću) kernel. Eventualno možda probati iskombinirati onaj stariji pecanov kernel ili ovaj RoQ Kernel OC @729/480/smartassV2 sa Pax0ovim romom ?!?...
Nemogu nikako doći u "vlasništvo" uređaja na dulje vrijeme pa da probam, a ni nemam neke potrebe za drugim romom/kernelom jer mi ovaj trenutno zadovoljava ono čemu mob služi :)
Ja imam custom recovery iz prvog Rodneyevog posta. Dakle Amon-ra. Build:RA-pecan-2.2.1GNM-drap tako da nemaš nikakvih prepreka staviti taj nand.
Napomena: Zanimljivo je da mi je ponekad javljao da je nemoguće vratiti nand backup, prijavivši neke greške. Nakon što sam napravio kompletan wipe i restart uređaja backup je prošao. Vjerujem da je neki sitni bug u recoveryu. Pa ako budeš imao tih problema nije do samog backupa.
Nažalost ne mogu restorati tvoj stock nand backup, cijelo vrijeme izbacuje da je nešto pošlo po zlu. Probao sam i preko fastboota flešati image-ove, ali to očigledno ne radi na način na koji sam naviknuo... Ne prepoznaje particiju "data" i za system.img javlja da je prevelik file.
Muka mi je vraćati KDZ... Iddem još malo proguglati.
edit: Nijedan nandroid mi ne želi vratiti :\ Ah bollox!
edit2: vratio kdz, idemo ispočetka (to je ipak veći gušt, jel). Nije fora kada ga već dobiješ rootanog :)
Meni isto bateija jako kratko traje, bez obzira koji ROM. Ponekad se zadesi da potraje malo duže, ali samo ponekad. Uglavnom, maksimalno 12, 13 sati.. :D
Enivej, ako niste znali, imamo sada i MIUI, i tko nekoliko verzija:
1) MIUI Gingerbread
2) MIUI 4 LG P350
3) MIUI Port by Anurag Pandey
Ja koristim ovaj zadnji već nekoliko dana. Što se tiče brzine, ovaj MIUI je malo sporiji od Paxorovog Cyanogenmoda, a zadovoljan sam što se tiče svega ostalog. Neke teme i lockscreenovi ne rade jer su namjenjene za hdpi uređaje, ali ne smeta mi previše..
Moram probati još ove ostale, da vidim kakvi su. Zasad mi je definitivno najbolji taj paxorov CM, kada gledam performanse i općenitu stabilnost.
Hoćeš reći da nisi mogao flashati niti neki drugi rom iz cm recoverya?
@Rodney: Thanks dude, nisam znao za te romove. :)
Vidim drugi koristi paxorov kernel :biglaugh: znači wireless na kapaljku, treći je baziran na CM 7.1...
Bojim se da to nisu čisti CM romovi sa promjenjenim launcherom i ubačenim temama. Izgled mi je najmanje bitan, ionako si ja volim ispersonalizirati mob kako meni paše, a ne kako je netko u Indiji zamislio.
Edit:
Evo sad sam malo prekopao, 1. ima niz bugova "during call screen is wake all the time, touch soft buttons dont iluminate at all, not working APN DATA, Wi-Fi not work...", nigdje nemogu naći otkuda taj rom, tj da li je portan ili što već.
Nisam ni probao jer sam htio odmah na stock testirati wifi. I testirao sam ga na rootanom V10c:
- u 12h mirovanja baterija je pala samo 28%, na mobu mi je bio aktivan wifi (sleep policy never) i viber. Cijelo vrijeme na 2G mreži (zaboravio prebaciti na 3G ali mislim da je to nebitno) i bez ikakvih sinkronizacija u pozadini. Obrisao sam veliku većinu stock aplikacija i widgeta jer mi ne trebaju. Prema CPU Spy appu, 96% vremena je bio u deep sleepu, 2% je radio na 245MHz. Nisam koristio ništa za CPU.
- budem probao s gmailom i prognozom u pozadini, malo da ga opteretim, jel.
Bilo bi super još kada bi znao što sve od ovih aktivnih procesa mogu fizički obrisati iz ROM-a. Na AOSP-u nisam imao tih problema, dok LG ubacuje masu nekih žvrlj name procesa za koje ne znam čemu služe :D
A ha, kužim. :) zaboravio sam da te interesira ponašanje i potrošnja WiFi-a na stocku.
Nadam se da si sada napravio svoj nandroid backup :)
Ovo nije loše, i vjerujem da sa aktivnom sinkronizacijom par servisa nebi smjela potrošnja ekstremno narasti. Rom se i dalje onako "vuče" kada je pobrisana većina aplikacija? Ili je podnošljivije?
Iskreno, ja nema pojma što sve možeš brisati iz stock roma, a da ne poremetiš stabilnost istog jer sam ga imao samo par sati na mobu.
Hm, a da instaliraš Titanium i smrzavaš appove i procese?!?
Tada možeš vidjeti ponašanje roma bez određenih "dijelova". Eventualno ako freezaš baš neki koji je bitan za bootanje os-a ćeš si valjda napraviti par minuta brige.
Subjektivno gledajući, koristio sam ovog LG-a kod frenda koji ga je nakrcao svime i mob je normalno radio. Čak me iznenadilo da je na stocku tako fluidan (isto V10c firm). Zato sam ga i kupio curi, pa smo stavili CM i onda su počeli problemi s baterijom. Ne sjećam se više zašto sam je maknuo sa stocka :D
Titanium je u funkciji otpočetka pa ću probati freezati upitne procese. Malo ću se poigrati, a možda ga uzmem kao primarni mob na dan-dva. Javim zaključke!
Vidiš, ja sam stock vratio kada sam trebao upisivati unlock kod jer na CM nije htio/mogao otvoriti unlock prozorčić.
I mislio sam mob tada ostaviti na stocku, međutim bio je očigledno sporiji nego na custom romu. A sjećam se da mu je i za odabir widgeta trebalo par sekundi da prokuži "što mu hoću reći". U onom trenutku nisam imao niti jednu instaliranu aplikaciju koja bi ga možebitno kočila. Tada sam opet vratio CM. Uglavnom moj se preporodio kada sam mu stavio custom.
Mislim da bi tvojoj curi možda očišćeni stock najviše odgovarao. Vidi kako će ti se ponašati na tvojem LG-u, pa ako ti se svidi ništa te ne sprječava (osim nje jer će se opet morati privikavati na stock :D) da joj ga vratiš.
Čekam zaključke.
Ma isto tako i ja, ali ovaj MIUI što ja koristim je zapravo kombinacija Cyanogenmoda i MIUI-a, jer ima sve opcije kao i Cyanogenmod. Međutim, podržava MIUI teme i sve ostalo kao MIUI. Ali konstantno isprobavam nove romove, pa ti javim kakva je situacija s drugim MIUI romovima.
Vezano uz backup i vraćanje aplikacija, našao sam izvrstan alat za Windows koji to čini bez prompta kao na Titanium Backupu, nego napravi restore aplikacija i podataka u desetak minuta - APK Batch Installer.
Ako želite za Linux, postoji Mass Apk Installer, no koji ne podržava restore podataka. A postoji i QtADB za Linux i za Windows, koji podržava i podatke.
Evo vratio se na Paxorov CM7, i mogu reći da je najbolji rom od svih. Najstabilniji je i najbrži. :)
Tako sam i mislio...
Gledam druge romove, i zapravo svi koriste njegov kernel (očigledno i rom). Samo dodaju temu, par nekih bezveznih programa i puknu to na xda developers. A onda klinci uzbuđeni jer imaju 2 nova live wallpapera i jednu temu govore kako je rom fascinantan itd.
Indijci vidim prednjače u tome.
I tako je na kraju moj LG završio na CM 7.1 sa ovog linka. Radi čisto zadovoljavajuće, kao i svaki CM, a razlog zašto sam maknuo stock je što mi je na stocku zvuk na Viberu bio pun smetnji. Mobitel uredno spava u deep sleep stanju dok ga se ne koristi i potrošnja uz upaljen wifi je cca 1-2% po satu što je odlično (u pozadini je samo gmail račun, viber i mislim prognoza).
Možda je battery drain na wifiju o kojem smo pričali bug u novim 7.2 romovima...
bok. imam pitanje. tuj sam uspješno obavila sve, hvala još jednom.
prodajem ovaj mob i uzet ću huawei u8300 jer se ispostavilo da mi za posao obvezno treba fizička qwerty tipkovnica. na ovoj je jednostavno preteško pisat mailove bez da bude hrpa grešaka...
e sad, želim vratiti tvorničke postavke na p350, no da mi ostane C7 rom. jel će mi on ostat ako sve ostalo bude izbrisano?
što će se uopće sve izbrisat, jel to najbolje napravit kako druga osoba ne bi imala pristup ničemu što sam ja ranije radila (poruke itd...)?
thnx
Uđeš u recovery i napraviš 'wipe data'. Ujedno možeš formatirati i sd karticu pa da ti obriše sve stvari s nje vezano za aplikacije i tvoje dokumente.
thnx
ajd nek mi netko od vas pliz kaže kako namjestiti da se ekran ne gasi za vrijeme poziva. živcira me kad, recimo,zovem službu za korisnike, i kad trebam brojke stiskat da dođem do razgovora s operaterom i sl, vidim da mi se ekran ugasio, i ne mogu ga upalit. GLUPOST najveća.
ili kad zovem nekoga i želim vidjet, ak ne zvoni više, jel sam uopće stisla tipku za zvanje ili želim vidjet jel samn uopće stisla na pravi kontakt za zvanje i li štogod, a ono već mrak na ekranu..
hvala
A kako misliš razgovarati i imati uho prislonjeno na uređaj kada je ekran aktivan?
Onda ćeš uhom i dijelom lica tipkati sve u 16.
imaš pravo,thnx
još ne znam tipkat s ušima kak treba, pa bolje da se ostavim ćorava posla
Ja sam stavi 7.2 i sve je normalno radilo dok ga nisam spojio na PC. Bio je u Debugging modu, i kada sam kliknuo da isključim Debugging mode pojavio se crni ekran. sada kada ga palim imam samo pingvina u gornjem lijevom kutu. Zna netko u čemu je problem, odnosno kako ga rješiti?
EDIT:
Riješio sam problem.
A da možda kažeš kako si riješio, za buduće generacije?
BTW ubuduće koristi gumb Uredi post.
Mislim da je riješio flashanjem drugog roma (starijeg) ili je wipao cache iz cwm, ali u tom slučaju će se penguin stuck ponoviti.
Već sam o tome problemu pisao stranicu ranije. (i da je Partwish čitao temu nebi ni postavljao to pitanje) :smile:
zna netko zašto mi gingerbreak ne želi rootati mobitel. uključim gingerbreak i stisnem root. kaže da mu treba 5 min a ja već ćekam 45 min. i ako mi netko može malo pojasniti kako da rootam svoj lg p350
evo ovako imam taj mob 1 god
i nedavno sam ćuo za rootanje i te svari
a sad me u zanje vrjeme zeza malo mob
pokušao sam sa GB rootat i nemogu nikako preko noći sam ostavio aplikaciu upaljenu i ništa
a sad bi te molio ak ti nije problem da mi objasniš kako bi mogao rootat
evo mućim se skoro 2 mj i nemogu nikako
čitam sad i vidim da se ti razumiješ pa molim te pomozi
verziju imam v10i i kolko sam ćuo nemože se sa GB-om rootat
a neznam više kak bi
Nećeš rootom ništa dobiti, ako ne znaš ni sam što želiš. Što te zeza? Znaš li uopće čemu služi root? Pitam zato da ne napraviš bezveze sranje, a ništa ne postigneš time.
xlr znam šta hocu
hocu skiniti 2 aplikacije za mob za koje mi je potreban rootan mob
i zelim nadograditi android
ajd pliz ako znas kak bi mogo da mi kazez jer ja stvarno nez vise kak
Hm, ako se dobro sjecam sve sam radio kao po ovim uputama na forumu i to na dva P350 moba. Pogledaj po temi moje postove, mozda sam i pisao o tome.
Ne sjecam se koju verziju sam imao kad sam rootao (mozda sam pisao o tome), ali uvijek mozes flesati stock rom kojeg je provjereno moguce rootati.
a kako da ga flesam stock rom
ako mozes objasniti
A gle, sve to ti je već odgovoreno u ovoj temi, ne govorim ti bezveze da je prolistaš jer i ja i drugi smo pisali točno o ovome što tebe zanima:
http://cafe.mobil.hr/threads/72774-L...ck#post1005644
jel zna ko zasto nemogu overclokat do 800 mhz nego samo do 750 mg
i zanuma me jel znate kake dobre igre za ovaj mob
Pozdrav djevojke i momci. Dugo me nije bilo. Samo da pitam dali ste probali Cyanogenmod 9 ??? Ja jučer bezveze nabasao na njege, i instalirao. Neznam što reći, nekeko mi je mob sporiji nego na 7-ci. Ostavit ću ga neko vrijeme pa ćemo vidjeti.
Pozz.
ej ja sam neki dan Cyanogenmod 10 stavio i mogu rec da sam zadovoljan jedino što nemogu napravut 0.facebook a i je malo sporiji al mi se dosta sviđa
a jel znaš neke dobre igrice za ovaj mob?
facebook ne koristim jer mi se gadi, a igrice ne igram, barem ne na mobitelu tako da ti ne mogu pomoći. nije mi to zanimljivo, ekran je premali.