Zabunom sam napisao tvoj nick umjesto yagerovog, ispričavam se :D
Govorim o ovoj zaštiti za EVO, ja sam ju htio kupiti ali pošto sam odlučio prodat mob onda sam je preporučio yageru pošto me je pitao kakva je maska i sl.
Printable View
Zabunom sam napisao tvoj nick umjesto yagerovog, ispričavam se :D
Govorim o ovoj zaštiti za EVO, ja sam ju htio kupiti ali pošto sam odlučio prodat mob onda sam je preporučio yageru pošto me je pitao kakva je maska i sl.
evo, i meni stigla maskica ;) ;) ja sam si ovu narucila
http://www.ebay.com/itm/280836866600...ht_2819wt_1041
i folije za ekran ;)
super mi mobach izgleda s maskicom ;) narucila sam i u zelenoj i zutoj boji, sve mi je stiglo... prekrasne suuuu ;) ;)
Da i ja dam neki savjet za dodatnu opremu (nemam osobno HTC 3d ali brat ima (p.s. isto kupljen u tele2 web shopu - otkljucan)) .... ja sam za njega narucio od firme Nillkin (http://www.nillkin.com/En/main.asp) jer imam za HTC radar njihov tpu case (tj. Nillkin Rainbow TPU Soft Case Skin) i stvarno sam prezadovoljan kvalitetom ... no preko ebay-a nije tada bilo za kupit i tada sam naiso na shop koji prodaje dodatnu opremu za telefone (u mom slucaju od firme Nillkin) i to po diskontnoj cijeni (paket obicno dode za 7-10 dana). Znaci trgovina http://www.obostore.com/
Case (oko 60kn)- http://www.obostore.com/nillkin-ultr...3d-p-1119.html
cijela ponuda HTC evo 3d case-ova - http://www.obostore.com/index.php?ma...4&keyword=case
Uzeo ga neki dan, 2045kn u tele2 otključan, te nemam apsolutno nikakvih zamjerki. Odusevljen sam mobom. Baterija izdrži dan teskog čačkanja po njemu. Ne zvuci puno, ali ako se uzme u obzir da je toliki ekran nije ni čudo. 3D kamera daje brutalno dobar 3D efekt. U kombinaciji s brutalnom tarifom, ne može bolje :D. Sve u svemu best buy na tržištu trenutno.
Morat ću ovo demantirat.
Nisam nikad vodio brigu oko baterije, punjenja, ali sad mi upalo. Maloprije se mob napunio do kraja, ostavio na punjaču i nastavio prčkat po njemu(youtube, itd...) i normalno baterija se prazni.
Tako da je xlr u pravu
Vezano uz to punjenje kad se napuni do kraja..da i ja nešto kažem.
Normalno punim preko AC i dođe do 100% i upali se zelena lampica i sve ok. Ako ga ne isključim odmah sa punjača i ostavim recimo 15min dulje, mobitel se počinje brže prazniti i ubrzo je već na 95% (ekran ugašen, ne radim ništa). Ako ga isključim odmah sa punjača kada dođe do 100% onda nema takvog pražnjenja(ako je u sleep modu onda normalno mi na jedan sat skine 1%). To očito mu punjač ne dozvoljava da uđe u dublji sleep mode ili šta već. Nije to toliki problem kada ga punim po danu pa ga dok vidim da je puni, odmah ga isključim sa punjača. Nervira me kada ga stavim puniti prije spavanja i ostavim tako do jutra i onda je obično baterija već na 90%.
Na Desiru nisam primjetio to. Očito je bilo u romu, tj. kernelu da počinje punit kada padne na 99% kao što kaže xlr.
Pozdrav, kaj jel zna ko od vas da je dobavljiv EVO 3D?
Kolko vidim mob plane u roku keks...
ima li mozda jos netko problema sa onim senzorom kad se razgovara?
naime, meni se redovito ekran ne gasi ili se upali tokom razgovora, kako god drzala telefon - na lijevom/desnom uhu, blize/dalje od glave... nemam pojma, ali jednostavno svako malo ukljucim ili speaker ili si zgasim mikrofon, lol
Nope, nemam problema.
Senzor radi sasvim u redu.
Vidi jel do roma prvo, ako nije, nosi na servis.
imam leedroid, je li se tebi to dogadalo na njemu?
nije na svakom pozivu, ali od 5 poziva barem ce 2 ziher zastekati..
probaj ga reflashat... ja sam na njemu (moj mob :D) i nemam tih problema. anryl kernel.
Vidio sam ga u Tele 2 centru (Varaždin), al naravno po cijeni za slobodnu prodaju, a ne vise u onoj ponudi uz bonove za 2000 kn. Ne znam cijenu.
Btw, kupio sam rabljenog (2 tjedna) preko oglasnika, spustio cijenu na 1800.
Sve sam se bojao sto ne radi. Al radi savrseno :)
Isprobao.
Kad ga udaljim 3-4 cm od uha pali se ekran. Kad priblizim, odma se gasi. Uvijek.
di se uopce nalazi taj senzor? jel to ono ok zvucnika lijevo, ona tockica?
e da, reko mi frend da mogu updateat leedroid na najnoviju verziju i da mogu samo install, da ne moram nista brisati i da ce mi tako sve ostati kako je i da se nista nece obrisati - postavke, kontakti, aplikacije i to... je li to istina i da li se to moze tako?
Da, to je senzor. Lijevo od zvučniku.
Daljnu raspravu i komentare o custom ROMovima prebacite u temu o tome.
Koliko imate sati screen on time-a po jednom punjenju? Meni bude uvrh glave 4 sata, nikad više.
Ne znam podatak jer ne pratim, ali 4 sata je odlično.
Ima kakva aplikacija za snimanje razgovora, a da provjereno radi na EVO 3D?
Citam po netu, i vidi da ovisi dal ce raditi i o samom mobitelu, ali izgleda i o ROM-u.
Pa ako ima netko da je osobno provjerio (trenutno imam stock ROM).
Ja koristim total recall... Automatski snima sve pozive, s time da se sugovornika nesto slabije cuje, ali cuje se ;) druge nisam isprobavala ;)
kakva je situacija sa glavoboljom dok se koristi 3d? mene npr. nakon 3d filma u kinu uvijek zaboli glava, djevojku ne, pa me zanima kakva je situacija sa evo 3d po tom pitanju. čitao sam da zna i već nakon 20tak min neke osobe zaboljeti glava od 3d-a.
Nisam primjetio glavobolju ;D
Jel mi može netko reći dali je ova kartica dobra za EVO 3D "MicroSD 32 GB Adata HC Class4 +1ad" ili možda neki savjet koju uzeti (adata ,sandisk...) ,koja je razlika u klasi 4 i 6?
Klase definiraju minimalnu brzinu čitanja/pisanja kartice. Class 4 je oznaka za 4MB/s brzinu. Sve one najčešće rade na dosta većim brzinama i lako moguće da ti class 4 kartica ima karakteristike class 6 kartice.
glavobolja.. hmmm, kako frendove dosta to zanima kak zgleda zale se. ali samo prvih par slika. onda se naviknes i nemas problema. ista stvar je bila i sa mnom (a ja imam desno oko u banani (20% vida) na kojem imam lecu (60% vida)) pa nemam problema nikakvih :)
To zavisi od osobe do osobe,moja dva frenda mogu buljit u taj 3d cijeli dan,dok ja i drugi frend(:D) ne mozemo bez glavobolje...
u krajnjem slučaju 3d se uvijek može isključiti preko onog gumba i nema straha glavobolji, jesam u pravu?
osim toga, kakav je prijem signala i kvalitet razgovora? ima li problema s tim?
na wikpedija stranici ovog modela piše pod stavkom "criticsm" (http://en.wikipedia.org/wiki/Evo_3d#Criticism) da je prijavljen veći broj korisnika kojima se telefon smrzavao, restartovao, grijao... da li je netko od vas iskusio bilo što od tih tvrdnji?
meni se ispraznila puna baterija u stanju mirovanja za dva sata,ekran ugašen.bio je cijelo vrijeme zagrijan oko 41 stupanj.nije bilo procesa u pozadini ili je bilo ali neprimjetno za korisnika.Od tad imam utisak da mi je baterija bolja.Inače nema nikakvog blokiranja ,štekanja,resetiranja,smrzavanja tokom korištenja-poziva,neta,sms,igara,kamere,maila,flasha na webu...
Pa nije 3D aktivan cijelo vrijeme. Aktivan je kad gledaš 3D film/slike, ili igraš 3D igricu.
A glavobolje ovise od osobe do osobe kao što je rečeno.
Nema nikakvih problema.
I otkad je wikipedia relevantan izvor za mobitele i iskustva s dotičnima?
Objavljen datum službenog updejta
HTC EVO 3D June-July
http://www.htc.com/www/help/android4...d=android4blog
imam problem kod htc evo 3d ..... kad je zakljucan pali mi se uvijek sam kao da hoce da se otkljuca...molim na odgovor ....hvala pozz
ima 5 dana kako sam ga kupio i od juce mi se to pojavljuje...installirao sam task killer i sve pogasim ali opet mi se to pojavljuje svakih 20 min po paar puta i onda opet 20-tak minuta miran..neznam vise sta da radim bas sve sam pregledao ali je sve pogaseno...
Zna netko da li se moze odmah javiti bez otkljucavanja mobitela,zivcira me kad me netko zove moram prvo otkljucat mob pa se javit...
Na Leeju nisam to imao.
Jel koristis neki 3rd party lockscreen aplikaciju?
ja sam takodjer na KingCobri, i ne trebam ga otkljucavati prilikom javljanja. nakon razgovora sam se zakljuca. isto je bilo i sa Lee i Anryl romom.
Jel to moze biti do kernela?(znam da je blesavo pitanje,ali jos sam dosta nov s androidom)...Bas sad instaliravam king cobru senseless pa cemo vidjeti...
Nema to veze s kernelom. Ako svi koristite istu verziju roma i imate različita iskustva dovoljno je da probaš full wipe. Ne trebaš flešati drugi/noviji rom.
ne znam pitam li na "pravom mjestu"..., a evo o cemu se radi...
naravno radi se o mob-u evo 3d, i gps pozicioniranju....sve 5, narocito brzina pronalaska satelita....problem je slijedeci...
primjetio sam da mi "uredno" ocitava 40-ak metara vise, kod mjerenja nadmorske visine....skoro pa svi navi programi...
rijetki su "no name" programi koji ocitavaju stvarnu nadmorsku visinu.
posto sam novi na androidu, postoji li neki program koji moze kalibrirati "gresku" od 40-ak metara viska...? (znam nije problem odbiti, kad znas...ali....)
Evo napokon rootan i flashan aleedroid. Sad imam problem - 3d fotografije mi pokazuje kako treba samo neposredno nakon fotografiranja, odnosno u preeview opciji. Kad uđem u galeriju slike su mutne i nemaju nikakav 3d efekt. Napominjem da je problem samo sa fotografijama, video radi u redu. Je li to do ROMa ili?
Gledaš u HTCovom pregledniku slika ili nekom 3rd party? Ako je 3rd party onda je do aplikacije, ako je do službene onda je negdje greška jer treba pokazivat normalno(u settingsima obriši cacha/data od galerije).
mozda ce nekomu zvucati smijesno, ali meni je to problem...:o
zelio bi da unutar statusne trake (pocetnog zaslona...) imam IME svog tele operatera. (u mom slucaju tele2!)
sada imam ikonicu sa jacinom signala...radi se o rom-u ICS KingCobra.
zasto?
kad se nadjem na mjestu koje nije pokriveno tele2 odasiljacima, do ikone mi se pojavi veliko slovo R.
to bi trebalo znaciti da sam tada u roamingu, a zapravo sam prebacen na t-mobile signal, dakle nisam u roamingu...!!!!
nista zabrinjavajuce, reklo bi se, dok se ne nadjem u pogranicnom dijelu, kad zapravo i ne znam jesam li u roamnigu ili ne.
znam da postoje widget-i, i da s njima mogu provjeriti koji signal i od kojeg tele operatera koristim, ali opet.... daleko mi je najprakticnije da je IME operatera unutar status bara...
vjerovali ili ne, meni to ne polazi za rukom....:loco:
jos kad pomislim da je i na prastarim mobitelima uz datum i vrijeme, ime tele operatera lijepo istaknuto....sizim....:creep:
Kad ti napise "R", samo povuces traku dolje i vidi se ime operatera.
Ne znam bas da je ovo sto ti hoces moguce.
to sam skuzio...., problem je npr. "naciljati" prstom slovo R, dok mi je u autu upaljena navigacija..., ono, vozis, treskaju te hrvacke ceste, pa ti ubodi....:laluna:
mislim.... zbilja mi je idiotski da ne vidim ime operatera, pogotovo u blizini grane, gdje mi upozorenje za roaming svako malo svira, a vjerojatno sam samo na t-mobile hr signalu...
moram priznati da me ovo zbilja zivcira,pogotovo ako nema "rjesenja".... ljudi, pa to su imali prvi mobiteli, a android u 21 stoljecu, kao nema... :diploma:
Phono
https://play.google.com/store/apps/d...tservice.phono
Bit ce ti ikona od operatera u status baru
hvala djeluje....jos se moram uvjeriti na mjestima gdje je tele2 signal pokriven sa t-mobile signalom.:five::beerchug:
Na tele2 sam, isprobao sam navedeni program, i kada mi se prebaci na T-mobile signal u status baru ima samo logo od T-mobile, tj. ne piše da Je T-mobile HR. Tako da opet teže znati da li je primjerice na T-Mobile HR ili u nekom stranom romingu, pr. T-mobile HU (mađarska). Jedino je sad jednostavnije doći do potrebnih informacija kada se spusti notification bar pa onda ondje piše točno na kojoj mreži je. Nisam detaljnije proučavao program, možda ima neke dodatne postavke za sve to. I meni je dosta bitna ta stvar jer znam često biti u nekim pograničnim mjestima.
Vidi jel se da promijenit gdje ikona od operatera u postavkama pa stavis neku drugu.
Ako ne u postavkama, onda se moze na kompu uz Apk editor i slicne alate vjerojatno.
Al eto, radi :)
evo sam danas bio na mjestu gdje je pokrivenost tele2 signala slaba, pa me je prebacilo na t-mobile hr signal.
pojavilo se cuveno slovo R,u status baru, kod ikone "jacina signala" (kao u roamingu sam....), i zapravo opet isto....
doduse, sada je ipak lakse doci do podataka, povlacanjem info trake, na dole...
ne mogu se sjetiti da li je tako bilo i sa origigi softwerom, ili je ipak do custom rom-ova, sta nekako sumnjam....
i jednostavno mi ne ide u glavu da je nesto tako jednostavno i bitno, kao ime operatera u status baru, ili unutar widgeta vremenska prognoza i sat, tako "tesko"
dostupno na android platformi....!!!???
ima li neki widget (sat-datum-vremenska, kao npr "beautiful"), koji prikazuje i ime tele operatera....?
Moram priznati da ja jos uvijek ne kuzim gdje ustvari lezi tvoj problem. Otkad imam Android telefon, meni je oduvijek pisalo trenutno ime operatera/mreze kad povucem notification bar dolje.
http://i49.tinypic.com/2hre3ag.png
Ustvari nisam jos nigdje vidio nijedan Android uredjaj (koji naravno ima GSM dio, tablete ne racunam) da to nema.
Hoces reci da to kod tebe toga nema?
...mene zanima kad se pojavi taj R (roaming u t-m.) dali je onda cijena poziva i svega ostalog ista ili veća ako mi je domaća mreža tele 2.
Pitaj SZK Tele2. Ali mislim da za pozive cijena nije veće, dok za data promet??? Možda i je, nisam siguran? Pričamo unutar HR prostora, tuzemni roaming
Kod mene nema. Očito to ovisi od roma do roma, tj. do tweaksa. Mislim da na stock romu je bio taj prikaz ili na jednom romu koji sam testirao (ne sjećam se sad više), ali primjerice sad sam već 2 mjeseca na ROMeOSD3D i ondje nema taj prikaz, kao ni postavke u tweaksima za to. Zapravo to se može vidjeti i po screenshotovima pojedinih romova na XDA da nema prikaz operatera. Probao sam i Virtuous Shooter i također nije bilo toga.
Na Desireu na svakom romu mi je bio taj prikaz koliko pamtim primjerice.
@Zdrave
Cijena svega je ista, nalazio se ti na tele2 signalu ili T-Mobile HR signalu.
koristi stock rom dok ne dođe ofišl ICS i riješen problem.
a pa baš toliko neophodno mi nije :)
Naravno da može biti, tj. vjerujem da se prikazuje ime operatera kada spustiš satus bar dolje pod notification. To imam tako i ja sada kod mwakious ICS na kojeg sam prešao neki dan. Ali ne razumijem kako nema opcije niti u romu (romovima), niti u tweaksima da se prikazuje ime operatera u samome stausbaru na suprotnoj strani od sata.
Ja imam po defaultu da kada spustim status bar da mi se prikazuju Quick Settings pa onda moram prvo kliknut ručno na Noticications da vidim ime operatera. Mislim, ok je, neću sad cjepidlačiti. Puno bolje tako nego nikako.
Pa da, to mi je i pod defaultu nakon instaliranja roma bilo da me baca u Notification, ali sam si ja stavio da me baca u Q.Settings jer mi tako bolje odgovara. Nije ovo toliko bitno za operatera, ali bih volio da se može prikazati jer sam na tele2 i znam biti ponekad u pograničnim područjima. Ma sad je ok ovo sa notifications barom.
Samo da kazem,koristim mwakious i danas sam update-ao na v9,stvarno se covjek potrudio oko ove verzije,znacajno fluidnije radi i baterija drzi dosta duze.
ja imam orginal 2.3.4 i kad sam u roamingu preko t-mobile i dalje mi piše za ime operatera tele2 samo imam oznaku R kod indikatora jačine signala.
MIUI GB verzija (a vjerojatno i ICS) pokazuje operatera u status baru kada nema drugih ikona od notifikacija, ali ne znam postoji li za ovaj mob.
Da, na Desiru sam koristio MIUI. Tamo ima.
Ima koliko vidim ima nešt MIUI romova za evo, ali su još u ranom razvitku i ne rade neke stvari.
Ma ok, nema veze. Neda mi se više s time zezat.
Evo meni mobitel javio update Androida 4.0 :icecream:sa Sensom 3.6 :D, provjerite je li vama javlja update:
http://i48.tinypic.com/ina5g5.jpg
Bas lijepo razveseli covjeka. Meni zasad radi lijepo, vidjet cemo kako baterija drzi :)
Ali ok, barem cu jedan dan biti na aktulanoj verziji androida za promjenu, dok sutra ne predstave Jelly Bean!
Ništa nije izgubljeno, ovakav update ne briše podatke. Jedino treba ponovno podesiti zvuk poruke :D
nije ni ovo lose....
http://www.pohrani.com/f/2s/Vd/2vt4a...1206261527.jpg
Kako ti screen tako malo trosi,na koliko si brightness stavio?
Evo bas gledam,screen mi oduzima trenutno 86% :D
screen sam stavio na auto, otprilike tri dana gps ukljucen po cca 10-12 sati... (osmand+ topo...) tek kad bi trebao provjeriti gps poziciju ukljucio bi se screen, 90% suncan dan... bilo je tu dosta i pregledavanja karte...otprilike pola vremena je mob. bio na offline... odusevljen sam navigacijom po nevjerojatno gustoj sumi, treba mu par sec. za lokaciju.... da ne zaboravim, u pitanju je ics kingcobra..
Da,na kingcobri je baterija stvarno nevjerojatno dugo drzala.
Samo da javim,na ICS-u me previse zahebava signal,imam dosta "neprimljenih" poziva tako da sam odlucio vratiti Gingerbread.Na ICS-u mob dosta bolje radi,ali dok ovo ne rijese ostajem na 2.3.4.Stvarno sam sve probao,ali me previse ovo pocelo zivcirat...
Sluzbeni ICS ili custom?
Na custom nikad takvih problema
iCS kingcobra, bas ni jedan bug, po mom skromnom android iskustvu... cak sam prije u jednom postu napisao zasto ics...., zapravo mogu reci, da i nakon mjesec dana raznih instalacija-deinstalacija, ni jedan force close.
umts i gsm mreza rade besprijekorno. wi-fi takodjer...
prijem gps signala me najvise odusevljava, kao i brzina samog prijema, cak i u vrlo losim uvjetima....(max. 10 sec!)
nakon vise custom rom-ova koje sam isprobao (gingerbread), ics kingcobra mi je gotovo savrsen...., cak i po pitanju baterije....
vidi,
zaboravio sam te pitati, da li prilikom instalacije novog rom-a brises bas sve osim mem. kartice? (ja jesam!)
da li koristis preporuceni radio, i naravno kernel?
primjetio sam da tek promjenom radia, mobitel leti u svakom smislu rijeci...tako da je mozda i tu problem....
inace ja koristim
-ics kingcobra3d, v.1,5.
-htc sense 3.6
-kernel htc (3.0.16....
-baseband (11.77.3504.00U_11.25.3504.06_M)
-build number 3.28.401.1.....
meni savrseno funkcionira gore navedeno, tako da ti "savjetujem" da isprobas "moju" kombinaciju, prije povratka na gingerbread.
Pa radio je onaj img86 od prvog dana i koliko vidim zadnji koji postoji pa ne znam da li je to trebalo mijenjati.
Da,inace radim full wipe,dalvik itd...
Flashao sam patch test,tj.call drop fix.
Samo da kazem,jucer posto sam postao ocajan(:D) skinuo sam network speed booster i stavio sam na gsm only mrezu i to je rijesilo moje muke.Wifi se ne gubi vise i signal mi je na svih 5 crtica!
Hvala na pomoci,nema povratka na GingerBread :D
zar nije izbaceno vise verzija radia-baseband...?
-baseband-RADIO koji ja koristim je 11.77.3504.00U_11.25.3504.06_M, prije je bilo par verzija, koje sam ubacivao kod gingerbreada a i ics-a...?
ne mogu se sjetiti, ali cini mi se bar 3 verzije....to je ono kad drsces dok flash-as, je li tako...?
koja je verzija u tebe?
Da, i ja pamtim 3 verzije.
Baseband je 10.53.9020,to nikad nisam mijenjao,a kernel je oduvijek stock htc...
Hm, pa kod svakog ICS roma na XDA piše da se prvo mora flašati određeni baseband(radio) da bi rom normalno ili uopće funkcionirao. Što ni jedom kada si instaliravao ICS rom nisi flašao to?
P.S.
Primjerice za posljednu KingCobru3D ICS piše:
Recommended Radio: 11.77.3504.00U_11.25.3504.06_M
A ne vjerujem da je u tome problem,svaki rom najnormalnije radi,samo flasham i to je to.Nigdje nisam procitao nesto puno drugacije...(?)
Normalno radi, ali to su ti "sitni" problemi ako nije najnoviji firmware gore.
ja sam vise puta pisao da sam imao problema kad bi ukljucivao mobile network. nekad bi cekao izmedju 30-60 sec....(sada trenutno), zatim wi-fi veza bi nekada bezrazlozno pukla...,(sada nikako) gps signal bi nekada lovio i po 5 min., (sada 5 sec!!!) na mjestima gdje je prijem losiji.... ni jedan force close..., mobitel dosta "lakse dise" a o bateriji da ne govorim...
zapravo,
tek kad sam ubacio novi radio, rom je profunkcionirao....tako da ti svakako "savjetujem" da napravis kompletno brisanje, ubacis novi radio, zatim rom i na konju si....skrooooz drugi mobitel...!
Dobro,ako mislite da ce pomoci,napravit cu to,ostao bi na mwakiousu v9.
Kak ubacim novi radio,samo stavim u root i flasham i koji da stavim(moze link)?
Hvala
U root, udjes u bootloader i onda flashas.
I verziju koja pise u mwakious temi.
Mozda ubuduce da proucis prvih par postova u temama o ROMu kojeg planiras stavit?
Pa nije da ne procitam,uvijek vidim zadnja verzija za skinut,a to bude pg86img.zip i mislio sam da je ista kao i moja te nisam nikad nikakve probleme dozivio tako da sam mislio da sve radim dobro...
EDIT: izgleda da sam shebo,stavio sam zadnju verziju radia 11.77.3504 i samo se jednom upalio,jednom rijeci sto da radim,nece se vise upalit.Samo crni ekran i svijetle tipke?
To ime mora bit da mozes flashat iz bootloadera uopce.
I uvijek je navedena tocna verzija.
Uspio sam sve popraviti,flashao sam mwakious v10 i cekam v11 da izadje,signal zasad dobar.