Ma mora pasat bar jedno, ako pise HTC Sensation onda je :)
Skupo mi je u VIP.u za isto to dati 250kn...
Nemogu se docekat da mi dode Sensation ;)
Printable View
Ma mora pasat bar jedno, ako pise HTC Sensation onda je :)
Skupo mi je u VIP.u za isto to dati 250kn...
Nemogu se docekat da mi dode Sensation ;)
nego...kako ste zadovoljni nakon updatea na 2.3.4? ima li kakvih poboljšanja/nedostataka koje ste uočili?
Narucio sam i ja preko njuskala za 50,00kn silikonsku gel masku sa folijom. Morate samo paziti da narucite onu koja ima o najsitnije rupice na straznjoj strani za mikrofon i ostalo. Postoje dvije koliko sam vidjeo i obje su crne, samo sto je jedna crna mat s nekim dezenom od iza i ima i najsitnije otvore za isti, a ova druga je crna sjajna i potpuno zatvora sve straga. Folija koja je meni dosla u kompletu je prevelika i nemoze se dobro zaljepit na rubovima zbog ovalnog ekrana. Da ne spominjem da je bila dosta deblja. Uzeo u Osijeku drugu koja je savrseno legla, opet ne 100% na rubovima zbog oblika, ali sam je zaljepio bez trunka prasine ispod:).
Imao sam problem sa nakupljanjem prasine ispod ekrana, te sam bio bez uredjaja 2 tjedna. Zamjenili su mi cijeli display s touch panelom. Nema nikakvog ciscenja jer je to ocito nemoguce na njemu. Na lijevoj strani uz rub, vise na sredini sam imao ulaz prasine, poput maglice u svemiru. Bas kao da na tom mjestu nije dobro "dihtao". Azurirali su sowtver te sve pregledali i za sada je ok.
Koliko ce to trajat vidjet cemo, no mobitel je vracen, bez ikakvog ostecenja. Kako sam ga poslao, takvog sam ga nazad i dobio. Namucio sam se u jednoj stvari zbog koje sam milio da je nekakav softwerski bug. Naime ako sam imao kao masku zivu pozadinu vrijeme, i sam lock screen vremena, onda mi je prilikom svakog otkljucavanja reproducirao i zvuk vremena. To me je zivciralo iako sam iskljucio one zvukove u postavkama gdje se azurira vrijeme i nakon koliko sati ce se isto nanovo azurirat. No to ocito nije bilo dovoljno, pa sam skoro telefon poslao nazad, jer znam da kad sam ga kupio da toga nije bilo kad sam tu opciju iskljucio. No trebalo je iskljuciti isti i u postavkama kad se ide na samu temu, pa na preview teme te onda u settingsima iste odcekirati zvukove vremena. Ufff, no za sada sve radi kako spada.
Pitanje: jel se i Vama zna ponekad iskljucit osvjetljenje onih 4 tipke a display ostane radit, dok netaknem tipke ili zaslon?
Ovisno o vanjskom osvjetljenju.= Citat =:
Pitanje: jel se i Vama zna ponekad iskljucit osvjetljenje onih 4 tipke a display ostane radit, dok netaknem tipke ili zaslon?
Jos me jedna stvar interesira. Naime kako radim u bolnici, i kako se krecem u podrucju bez signala za T-mobile mrezu, dogadja se sljedece. Pogledam telefon i vidim nema mreze tj signala. I daje mi za vrijeme tipa grad Brooklyn a ja sam u Osijeku. No kad dodjem u podrucje sa signalom dogodi mi se da telefon uopce neregistrira mrezu nego ostane bez signala i rijesenje je gasenje ili reset telefona. Do cega je to problem??
Kako ti je podešeno traženje mreže, ručno ili automatski? I promjeni postavke vremena na ručno, a ne ažuriranje prema mreži...
Nekuzim bas tocno sto trebam i kako promjenit. No postavke su mi da mi je mreza na gsm/wcdma automatski. Mreza je automatski podesena na t mobile, nema ni opciju da je rucno namjestim osim kad mi ih izlista ali to je isto. Vrijeme mi je podeseno da se azurira priliko otvaranja i da se automatski azurira svaki sat vremena. Neznam o cemu pricas s mrezom
Zamjenska jaca baterija:Anker 1900 ili Mugen 1800. Ovaj Mugen je dosta skuplji, i dosta je hvale. Neznam kakav je Anker?
Još se nitko nije žalio na touchscreen u ovoj temi, a očekujem bar jednog sa problemima :D
Naime, HTCu se potkrala greška u dizajnu već sam dva slagao.
O kakvim problemima konkretno sa touchscreenom pricas? Najveci problem je ulazak prasine zbog kojega su meni i mjenjali isti. Sve kompletno sa touch panelom i displeyom. Baterija mi je jako losa. Neizdrzi ni dan. Imam dosta toga ukljuceno, i zivu pozadinu takodjer, ali ocekivao sam vise. Joša ko mi je chat ukljucen na Nimbuzzu stalno, punjenje 2x na dan mi negine. Jel netko mozda ima nekakvu zamjensku jacu bateriju da je kupio? Neznam zasto mi ova Ankerova djeluje losija od Mugenove, opet skoro duplo je jeftinija i jos malo jaca. E sad trebam iskustva iz prve ruke...
Anker baterija je jedna od najboljih, malo trazenja i sve ces naci na net-u o njoj.......no poprilicno kosta ako se narucuje iz HR. Vecina je za US trziste.
Ja sam naručio ove. Gore ne mogu biti od stock.
Preporučio mi čovjek na drugom forumu. Kaže da ju ne može potrošiti i da se ne grije.
Jel to pase na Sensation uopce po dimenzijama kad je za evo 3d? Imas onda jednu za prodat kad dodje? :D
Evo ja upravo preko frenda narucio Anker bateriju. Sa sipingom 30$....
Moze li se ikako svijetlo obavijesti narihtati da radi konstantno dok ne pogledam propusteni poziv ili poruku? Ovako traje samo 5 minuta i to je to...
Ekipa sta velite jel se isplati uzeti ovo http://www.ebay.com/itm/32GB-Micro-S...ht_1434wt_1139 ?
NE !!!
ja sam uzeo istu takvu za iste pare i kartica je bila sjebana
nisam mogao napraviti ext3/4 particiju, a i pitanje je koliki je stvarni kapacitet
nije mi se dalo mjerit kapacitet kad mi ext4 nije radio, pa sam je jednostavno bacio u smeće
inače takva kartica košta oko 400kn, znači na ebay bi oko 60-70$ mogla koštati, sve ispod je fake
Ma kad sam vidio da to kod nas kosta 700kn doslo mi je zlo. Valjda se moze negdje nac jeftinijie, jer mislim da sve ispod 8gb je totalno bzvz imat na ovakvom mobitelu.
EDIT:
Evo ovo sam naso na njuskalu, mogo bi se zadovoljit i sa 16gb...
http://www.njuskalo.hr/kartice-citac...-oglas-1915347
http://www.njuskalo.hr/mobiteli-opre...-oglas-3303084
Rađe onda uzmi Patriot 16GB Class 10, 205kn u dućanu
http://www.inode.hr/PSF16GMCSDHC10
Naso sam kod sebe u gradu u trgovini za 230kn ako dajem gotovinu...
http://www.linea-nera.hr/shop/artikl...rtice-i-citaci
Class 4 je, al Class 10 je 420kn... Tako da cu najvjerovatnije to uzet....
Isao maknuti batteryminder i odjednom se telefon restarta sam od sebe.Danas sam mjenjao i sim karticu jer mi je stvarala probleme. Pitao me kao da izvjestim htc o iznenadnom resetu telefona. Zna netko zbog cega se to dogodilo?
Drugo: onaj htc likes neradi kad je telefon na hrvatskom jeziku?Kad prebacim na engleski radi normalno. Kako kod vas?
Trece:instalirao sam sa htc huba sve pozadina, i ovo je sad vec treci put da ih uopce nemam. NIsam apsolutno nista radio osim promjenio jezik i to sto se taj restart dogodio. Danas sam ih instalirao i opet ih nema. Nekuzim? Jel moguce da mi memorijska kartica pravi probleme?
Cetvrto: upalim mobitel i kako mi se vrijeme vrti u pozadini, pise mi vrijeme za neki OELWEIN???? Kliknem na to i sinkronizira za Osijek gdje i jesam. I to se dogadja dosta cesto. Pa nekuzim ove probleme, jel se mora nanovo fleshati ili sto??
edit. opet sam sad instalirao neke pozadine i u tom trenutku se vratio na glavni display koji mi pokazuje vrijeme gore. Kad ono opet Oelwein i jos neki glupi grad. Mislim da je problem mozda vezan za memoriju, jer mi je u jednom trenutku nakon instaliranih pozadina, kad sam ih htio sve pogledat javio poruku kako u uredjaju nedostaje memorije, te iste nije mogao uopce ni otvorit nego su bile sve onako prozirne. Nakon sto sam ih opet pokusao otvorit, nije ih bilo i opet su bile samo onih 15 njegovih pozadina. U cemu je problem po vasem misljenju?
Ajde dobro da nisi pogodio fake... Jesu mjerio brzine čitanja/zapisivanja?
Vidim da ovdje svi ignoriraju problem u mom uredjaju. Mislio sam da cu s androidom imati manje zezancije ali to je isto kao i kod Nokie kad ti prestane radit ovi store i slicno.
Uz sve one moje probleme, napravio sam hard reset, te izbrisao sve sa kartice. Prije toga sam sve fajlove sa kartice spremio na svoje racunalo. Od kad sam to napravio aplikacija locations mi uopce vise nedozvoljava skidanja karata. Kaze mi nesto tipa:some content was not fully downloaded to your device last time you closed this aplication. Would you like to continue the download? I kad kazem OK opet ista poruka gore u notifikacijama. Nista nepomaze. Ni opet factory reset, ni vracanje svih original fajlova na karticu. Usput prilikom skidanja wallpapera na karticu i nakon reseta, opet su se izgubili i u trenutku kad se isti nemogu otvoriti, napise mi da je memorija telefona puna te se prilikom sljedeceg otvaranja tih wallpapera, vide samo oni originalni??? Kakav je to uber telefon??? Pa ovo nisam ocekivao od HTC-a. Neznam sto ga zeza ali ocito treba fleshanje, jer davanje krivih lokacija negedje u babalulu zemlji, pa gubljenje i divljanje memorije uredjaja, te sad nemogucnost skidanja karti necini ga nimalo boljim uredjajem od ostalih. Naravno da neznam prefleshati uredjaj doma za razliku gdje sam to mogao kod Nokie. Sto mi je ciniti??
Sad sam opet napravio tvornicki reset sa brisanjem kartice i sad sam uspio skinuti mape. Pa radio mi je problem jer nisam mape za kartu mogao skinuti. I kad skinem wallpapere na karticu sa htc huba, oni mi nestanu nakon nekog vremena.I nema ih na kartici. Zato sam mislio da me kartica zeza. I u tom trenutku mi javi kao problem s memorijom telefona. Sad sam sve nanovo instalirao na cisto pa cu vidjeti...
Ajd ako nekome nije problem da mi provjeri sljedece:kad ode na onaj htc watch jer ima dolje na alatnoj traci opcije za kupnju filmova i ostalo, ili ima samo natpis WATCH? Evo slike:
http://imageshack.us/f/508/unledfc.jpg/
A tu je i video. J uopce nemam opcije za kupnju filmova samo da gledam neke koje su u njemu:
http://www.youtube.com/watch?v=UPYY13-RFhI
Stigla mi je danas i Anker baterija. Nisam cekao ni tjedan dana. Vrlo brzo i vrlo pohvalno
Naravno. Jesi mozda pogledao sto imas od opcija u onom htc watchu? Moj post 230 :) Hvala
Pa ne mozes kupovati filmove na Watch-u kod nas, samo pogledati trail.....
Evo problem sa nestajanjem skinutih wallpapera sa htc huba mi se ponovio. Imao sam 104 skinuta wallpapera na karticu. Jutros su svi bili prisutni. Jedino sto se sjecam danas jest da sam izvadio bateriju i stavio ju nazad. Sad pogledam i opet imam samo 20-tak skinutih wallpapera. Jednostavno ih nema vise na kartici. Problem se ponavlja konstantno. Jel problem do memorijske kartice ili do telefona?
Znaci na kartici postoji folder koji se zove downloads i tu ih on sprema. Bile su sve i sad i kad tamo odem nema ih. Kao da ih telefon ili kartica obrise????
Jesi se sjetio da stavis karticu u neki reader, spojis na komp i provrtis neki scandisk, chkdsk ili nesto slicno?
Rado ali nemam nista od toga...:(((
Eh, onda zla sreca, ne znam sto bi ti preporucio onda. Posudi od nekoga.
Filesystemi na memorijskim karticama, pogotovo slabo pouzdani i vec lagano zastarjeli (ali nazalost najpopularniji) FAT32, se kvare, to je normalna stvar, i zahtijevaju odrzavanje kao i na diskovima i svugdje drugdje.
Riskirao sam i za 100kn uzeo novu karticu. Sad cu vidjeti. Ako se to opet bude desavalo nosim ga na servis. Ovako cu barem znati na cemu sam...
EDIT:
Problem nisam rijesio ni s novom karticom, ali sam saznao kada se pojavi i zbog cega. Naime problem se javlja samo i iskljucivo kod skinutih wallpapera. Sva sreca da sam spremio cijelu karticu na pc pa mogu uvijek copy/paste napravit. Skinute scene i maske se prilikom ove radnje nikad ne obrisu i one nepredstavljaju problem. Pozadine ili wallpaperi su problem. Isti se skidaju u folder downloads na memorijskoj kartici. Prilikom vadjenja baterije iz telefona i drzanjem iste par sekundi van telefona, te njenim ponovnim umetanjem i ukljucivanjem telefona iste se izgube i to na ovaj nacin: kad odem u folder wallpaper ili pozadine ja ih virtualno vidim (pokazu se, ali nema njihovih slika, samo obican kvadratic ispod koje pise njeno ime prikazano na slici 1.) Ako bi takvu pozadinu bez slike htio primjeniti napisao bi mi poruku memorija telefona popunjena (slika 2.) Na kraju moram restartat telefon, i kad to napravim, pozadine bez pripadajucih slika nestanu.
Moze li itko napraviti ovaj test na svom telefonu, jer zaista neznam jel bi to bilo normalno ili ne? Smatram da se bilo kakvi folderi na kartici nebi smjeli obrisat ili pomutit memoriju telefona uklanjanjem baterije. Hvala
1.http://imageshack.us/f/4/sdc11581.jpg/
2.http://imageshack.us/f/213/sdc11582e.jpg/
Sve zivo sam narucio za Sensation, da bi sazno jucer da ga je carina poslala nazad i da ce mi ga osobno morat neko donest sljedeci tjedan. Dode mi da poludim :)
Kratak osvrt na bateriju Anker. Sama baterija me je kostala 170,00kn i to sa dostavom. Nebiste vjerovali ali zaista brzo je i dosla. U roku 5 dana, na kucnu adresu stigao je mali paket u zutoj koverti u kojoj se bijelim najlonom s pucketajucim mjehuricima nalazila baterija. Sama baterija nije dosla kao na slici gdje je bila upakirana u klasican kartonski omot i prozirnim prozorom za bateriju. Dosla je u vakumiranom plasticnoj vrecici sa malim uputstvom za koristenje. Krenimo na ono bitnije.
Tesko mi je napraviti nekakav konkretan test, ali mobitel sam znao puniti u pocetku i do dva puta na dan. Zadnjih para dana original htc baterija je dosla sebi tako da mi je do kraja dana cca 20H navecer znalo ostati i do 35% baterije. Naravno uptreba mobitela mi je sluzila izmedju ostalog i za razgovore, poruke citanje mailova, pogledao sam i par filmica. No svatko zna za sebe tako da mi je usporedba i koristenje, te nekakav test moze posluziti samo meni za primjer. Kod vas mozda bude drugacije. Sve ovisi sto radite i koliko se njime sluzite.
Prvo punjenje baterije se svelo na gotovo identicno trajanje sa originalnom baterijom. Koristeci bateryminder primjetio sam jedino teze padanje u postotcima no kad je vec bilo pri nekih 40% mislim da sam malo vise cackao na njemu i zelio u potpunosti isprazniti bateriju zbog formiranja, sto cu i ciniti narednih 3-4 puta. S originalnom baterijom i njenim koristenjem nakon skidanja s punjaca( cca 8h ujutro) , do nekih 20h uvecer bio sam zadovoljan. Ostatak od 35% bio je dovoljan da jos potraje do novog punjenja.
No nakon sto sam po drugi put napunio Anker bateriju i skinuo ju s punjaca oko 5h ujutro, pokazala se u punom svijetlu. Em sto sam je skinuo ranije s punjaca, em sto sam je koristio kao i originalnu pokazala je zaista zavidne performanse. Sada je 23h i baterija je nebiste vjerovali na 59%. Ovdje svaki postotak vidno teze opada. Baterija se negrije i temperatura joj zna biti i do 10-15 stupnjeva hladnija. U idlu je na nekih 25 stupnjeva, nakon 10 runova quadrant standard nije si zagrijala ni stupanj a postotak od 59% ostao je isti. S originalnom bi to vec nakon par testova bilo manje.
Vidljivo deblja, ali ne pretjerano sjeda savrseno u mjesto predvidjeno za bateriju. Cak i bolje jer je zericu deblja i nemoze se bas lagano izvuci. No opet ne pretesko. Poklopac sjeda bez imalo muke ali je sad telefon straga cvrsci i nema dihtanja poklopca i cvrcaka istoga ako ste ih imali. Dojam je da je telefon ipak mali tezi no jako malo. Uglavnom topla preporuka i nesto za must have pored ovakvog telefona...
.. ja sam imao i jos uvijek imam zahebancije sa anker, ljetos narucio za 25$ s postarinom iz USA, nikad nije stigla, otvorio dispute, prodavac se javio, slat ce drugu kaze, ali kad zatvorim dispute, ja zatvorio, on poslao .. baterija stigla za nekih 10-tak dana, neispravna .. ne puni se, ne daje znakove zivota .. odnio sam je u lokalni servis da je isproba, 0 bodova sto se tice volti, ampera .. opet se javim prodavacu, daje mi beskorisne savjete, ali ajd posalji bateriju natrag prije toga uslikaj kuvertu ili potvrdu, cim dobijem sliku, saljem drugu .. poslao sam je prije cetiri dana, postarina hvala bogu samo 12 kn, avionom, obicno ..
.. sad sam na stand by :wall:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...:X:RTQ:US:1123
Od njega naruci i nemas problema!!
.. oh yes, kako da ne - to je bas taj, wolf9honor .. to mu "honor" valjda znaci nesto .. vidjet cemo
Od wolfa si narucivao kazes i imas problem sa baterijom?
.. nemam problem, jer jos nemam niti bateriju, po drugi put .. ali to je taj tip, Rosemead-California, necu mu pisati ime ..
pozzz svima imam doticni mobitel i gubi mi signal od mreze,nedostupan sam 3 dana dostupan 2 dana....ako je netko imao problem ovaj i kako ga je rijesio,jel sam ga nosio gdje sam ga kupio i kazu nije mu nista sve radi i ja ga uzmen i odem kuci ono opet isto jednostavno nema signala na mobi...bio bih zahvalan ako netko zna problem.... hvala unaprijed
Prije par minuta dosla mi torbica i el maska. Mogu rec' da nisam ocekivo da ce bit ovak kvalitetno :) Zbilja za 25kn kolko sam dao za oba dvoje fenomenalne su. E sad jos mobitel samo fali :)
nakon skoro 10 godina koristenja symbian mobitela vrijeme je da ostavim tu staru kramu i idem na nesto novo. odlucio sam se za sensation no u spec sam vidio mozda potencijalni problem. mob ima samo 1gb interne memorije. da li se sve aplikacije mogu spremit na karticu ili moraju bit u internoj memoriji? kod nokije nekad pita di zelim instalirat ali puno stvari moze ic samo u internu memoriju. ako aplikacije mogu samo u internu memoriju 1gb mi se cini jako malo. hvalana odgovorima.
Hm, savjetujem ti da prvo malo proucis kako radi Android, i nemoj ga ni slucajno usporedjivati s nikakvim Nokijama i Symbianima. :)
Android 2.2+ podrzava spremanje na SDcard ali to ne radi bas najbolje. Zatim su tu custom ROM-ovi koji imaju bolju podrsku za to. No neovisno o ROM-u i varijanti OS-a, uz manje ili vise trikova moze se sloziti da aplikacije idu na SD karticu. Meni se osobno cini da je 1GB memorije i previse, ali dobro, to sam ja.
Tih 1gb za aplikacije ti je dovoljno za minimalno stotinjak aplikacija. Ako ti je to malo onda si neki opasan power user :D
ma tko usporedjuje android i symbian, znam ja da to nije za usporedbu. hmm... neznam koliko su velike aplikacije za android ali ak je recimo neka igrica za iphone cca 600mb onda je 1gb totalno 0 bodova. uvijek sam kemijo i sa symbianima tak da imam volje i s ovim. znaci moze se rjesit s rom-ovima?
EDIT: a i sta e mi onda 8gb mjesta na kartici ako ih nemogu koristit za aplikacije? pa koliko samo jenda navigacija i karte pozderu memorije? netreba mi 8gb za multimediju. za multimediju mi najmanje mjesta treba.
Aplikacije moraju u internu memoriju, no cesto postoji opcija da se resursi aplikacije stave na SD, koji su najveci potrosac prostora. Ne moras se bojat, 1gb je sasvim dovoljno za sve sto si zamislio.
Da i postoji igrica za Android od 600MB, ne misliš li da bi developeri te igrice razmišljali o problemu nedostatka prostora? Veće igre se spremaju na internu memoriju na način da samo apk od kakvih max 20-30MB stoji na mobu, dok ostatak igre (teksture i te gluposti) skidaš prilikom prvog pokretanja igre i one se automatski spremaju na karticu.
ok, hvala na informacijama. hebi ga godinama sam u symbianu pa neznam kak android funkcionira. znam samo da kupujem sensation :)
Tri puta si vec odgovorio da ne kuzis kako Android radi.....nisam ni ja, a ni vecina na ovom forumu i jednostavno smo u trazilici i wiki-ju pronasli sve nama zanimljive informacije. A uvijek i postoji neko tebi blizak koji ima Android pa mozes malo po njemu cackati.
..jel ima ko da je sim unlockal sensationa?
zanimaju me iskustva
gubi se garancija sa sim unlockom ili? ima dvije metode na xda..
anyone?
Koliko znam, micanjem SIMlocka se opcenito uvijek gubi garancija, neovisno o telefonu, OS-u, metodi...
Pitanje za ove strucne osobe koje se bave rootanjem i otkljucavanjem romova. Mene recimo zanima jel netko pokusao unlockati bootloader na htc sensationu prema uputstvima s njihove stranice:
http://www.youtube.com/watch?v=oS2De...eature=related. Registrirao sam se i jos se nisam odlucio za taj korak jer me iskreno malo strah. Nisam se nikad time bavio. Jel se taj postupak zove rootanje mobitela ili je to nesto drugo? Kada bih otkljucao bootloader jer to znaci da mogu recimo instalirat onaj programcic koji overclocka procesor jer prilikom njegove instalacije navodno telefon mora biti rootan pa me malo zanimaju pojasnjenja oko toga?? Hvala
Rootanje nema veze sa unlockom bootloadera.
Koja je razlika i sto se s cime dobiva?
Razlika je ogromna i vjerujem da je vec puno puta objasnjena. K tome je ovo ovdje offtopic jer nije po nicemu specificno za Sensation.
No evo ipak jos jednom:
Bootloader ucitava glavni OS, njegovim unlockom dobija se mogucnost stavljanja custom (necertificiranih, nepotpisanih) ROM-ova.
Rootanje je postupak dobivanja administratorskih ovlasti u OS-u. Sto se time dobiva vec je objasnjeno u yagerovom Android FAQ-u.
ako moze jedno pitanje da ne otvaram novu temu...
da li postoji mogučnost da se mobitel otključa sa unlock code-om, a da se prije napravi backup pa da se vrati ukoliko mob mora na servis?
Netko probao?
http://www.androidauthority.com/how-...nsation-21697/
Pa to je već odavno poznato.
Nisam znao za telefone koji nisu rootani. Netko vec radio nesto na svom sensationu?
Ili telefon mora biti rootan ili ta funkcionalnost mora biti vec ugradjena u OS. Ocigledno je ovo drugo. Nema tu puno mudrovanja.
nije ga bilo u t-mobile u pa sam ostavio broj pa me zanima koliko odprilike treba čekati?
To ces saznati kad ti se jave.
Jako sam razocaran kako je telefon usporen tj kako se uspori kretanjem kroz menije kad stavim zivu pozadinu. Da ga barem mogu dignuti na 1,5 ali neusudim se prckati po necemu sto neznam
Ma naravno da jesi. Za sad jos necu iako mi to djeluje jednostavno barem prema ovom video dojk je na forumu xda opsirnije (http://www.youtube.com/watch?v=WQd91G2mi2c)
Volio bih neizgubiti garanciju, a ujedno i kad bih nekom placao volio bih nauciti iz toga. NIje da sam totalni tudum nego se neusudim heheh
Garancija se gubi rootanjem, no uredno se može i vratit.
Postupak je jednostavan i potrebno je pratiti napisane upute.
Daljna rasprava hoćeš li rootati ili ne je nepotrebna. O rootanju i o svemu oko toga se dosta pisalo na forumu.
Slobodna memorija mi varira izmedju 100-150mb. Ako mislis memorije pod upraviteljom zadataka. Dok nutarnje slobodne memorije imam oko 700MB.
Mobitel netrza ako se stave njegove zive pozadine, ali skini u marketu inferno galaxy ili ice galaxy zivu pozadinu pa ces vidjeti kako se uspori. Ovdje govorim o kretanju kroz menije i imam osjecaj da slabije reagira na dodir tj samo kretanje i skrolanje gore dolje.
A cuj, live pozadina je ipak obicna aplikacija. Ajd stavi neke kompleksne matematicke ili fizikalne proracune da vrti u pozadini pa ocekuj da se ne uspori. Ne znam kakve su konkretno te pozadine, ali ako imaju dosta efekata i slicno, te jos ako rade u "high quality" (ako imaju to), uopce se ne cudim ako se sve uspori.
Treba imati realna ocekivanja.
da se pohvalim, kupio ja svoj sensation i mob mi je za sada predobar, malo me bat muci ali nista strasno. od jutra do navecer izdrzi a onda ga stavim na ponjenje i dobro. malo sam gledao po ebayu neke baterije pa mislim da cu kupit jos jednu pa da sam ziher.
To je zbog sensa.
Čudno, ja na DHDu imam uvijek preko 300 mb slobodno. Zar novi sense toliko više troši? :)
Ako se dobro sjecam frend je imao oko 250 free kada se pogleda u running services, nakon restarta. Zrmi je vjerojatno imao jos nesto pokrenuto ili je gledao nekim task managerom koji ne pokazuje precizno. A da novi sense trosi, trosi.
Ljudi ocigledno nisu ni svjesni koliki je SenseUI ogroman, gigantski bloatware. Recimo samo da novi Sense (3.0) ne moze ici na Desire bez velikih prepravljanja. Toliko o tome.
Zanima me zasto mi telefon ponekad daje krivu lokaciju o vremenu na glavnom displayu? Konkretno danas pogledam na weather widget i pise mi Columbia umjesto Osijek. Kad kliknem na to onda mi vrati na moju lokaciju. Ovo nije prvi put da se to dogadja, znao je zaista stavljati cudne nazive gradova, pa sam napravio reset telefona i bilo je dobro jedno vrijeme, ali ocito je ovo softverski problem?? Jeste li se susreli s ovim??
Postavi rucno lokaciju ako se to moze, a ne da ti on sam odredjuje.
Recite mi da sam u krivu jer ako je ovo istina **** me pas ak ga necu prodati.Znaci kupio sam ga u četvrtak i punim ga cijelu noc,uzmem ujutro,nisam koristio wi fi,otisao na 15 minuta na internet,igrao igricu 15 minuta i do tri sata obitel je ispražnjen i ugašen.jel to normalno?
Ovisi koliko rano ujutro si se probudio.
Šalim se, ako se radi o nekih 7-8 sati korištenja, to definitivno nije normalno. Ili ti neki vrag konstantno cucla bateriju (softverski problem, aplikacija npr) ili ima hardversku grešku. Za početak, odi u battery status i vidi ima li sumnjivih procesa (link).
edit: jasno ti je da je ekran najveći potrošač nebitno što radio (surfao, gledao wallpaper i sl.), to je jednostavno tako. Samo kažem.
mozda ti se cini da si 15 min se igrao i sl, mozda je proslo vise...
ali mobitel dosta trosi energiju, meni je baterija uz malo vise prckanja i svega izdrzala jedan dan, od jutra do vecera na nekih 20-30%
sad imam anker i izdrzi mi dan i pol, ako manje prckam mozda i 2, ali stalno nes stavljam, mijenjam, pa mi je mob svako malo spojen na usb, pogotovo kad sam na poslu..
i naravno, treba par punjenja i praznjenja skroz, da se baterija formira...
Jucer u 7 i 30H ujutro sam skinuo svoj Sensation s punjaca. Trenutno sam na 43% Anker baterije. Jako dobra baterija. Primjetio sam da ju je bolje isprazniti do kraja i onda filovat. Drzi duze.
Uz poprilično malu upotrebu Chichitechova baterija se dosta dobro drži 48h i 28%. Not bad.
Kakva je to baterija? Prvi put cujem za nju
iamm prvi problemcek sa mobitalom. rasporedio sam si programe, igre... u foldere. kad sam ugasio mobitel ikonice u folder programa, igara... vise nisu kakve bi trebale biti negu su sve samo sa znakom nadroida. zasto? kako da vratim original ikone?
Jesi li probao pokrenuti neku od tih aplikacija? Nedostatak ikone cesto znaci da je i sama aplikacija postala nedostupna. Ako to kod tebe nije slucaj... Ne znam, probaj vratiti ikonu iz foldera tamo gdje je originalno bila.
ali sve ikone programa... koji su na kartici vise nisu kakve su bile. aplikacije rade i ispod ikona pise sta je sta ali nemaju orginalni izgled. vadio sam ikone van iz svih programa u foldere na "desktopu"
Napravi hard reset
Pozdrav ljudi.
Koristim Sensation par dana i sve je super, zadovoljan sam uredjajem. :)
Jedino sto me cudi je slabi prijem w-lana.
Prijem signala mi je puno slabiji nego na Desireu.
Da li postoji neki nacin da se to malo popravi? Mozda neki custom rom ili neka aplikacija?
Ps: nekad se desi da se razina signala smanji ako ga koristim u landscape modeu (death grip)
Promjeni radio...
Hvala!
Upravo radim na root-u (rootam mob i pišem upute na Hrv, sa pokojom slikom :) ), pa ću onda kasnije promijeniti radio.
PS: imam zaštitnu masku (silikonska), pa kad ju skinem, signal (w-lan) je malo bolji, za crticu (nekad dvije), tako da ću svakako probati sa novim RADIO-m