Ja 5 giga potrosim za 3 tjedna :) meni je taj od 5 premalo
Printable View
Ja 5 giga potrosim za 3 tjedna :) meni je taj od 5 premalo
Potrošim i ja za nekih 20ak dana pa uzmem novi paket. Ne bi mi odgovaralo da uvedu prijenos jedinica i da naplaćuju dodatnih 10 kuna. Što god radili, samo neka ne diraju cijene jako velikog neta!
iskreno nekima bi i odgovarala prijenos jedinica iz prošlog razdoblja, pogotovo minute.
Jos kad bi za 55kn bilo 10GB....:D
hehe bilo bi super ali iskreno trebaju nekaj poboljšati u ponudi :D
Ja bi za 10 giga platila max 50 kuna. Zapravo internet bi trebao bit besplatan za sve na planeti.a ne ovak.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
---------- Post added at 21:37 ---------- Previous post was at 21:36 ----------
Mislim s obzirom na kvalitetu
Misliš, danas-sutra kada posiješ travu u dvorištu, pustit ćeš susjede da slobodno hodaju preko tvoje površine i neograničeno prenose teret traktorima s prikolicama jer svi bi se danas trebali bez ograničenja slobodno kretati na ovoj planeti? Brat bratu, nećeš u dvorištu sijati vrhunsku englesku travu tako da nije šteta ako se malo ugazi :)
Ako cemo bas cjepidlaciti, Internet je besplatna WAN mreza, bez vlasnika i potpuno decentraliziran.
Sto se paketa tice, bilo kakva promjena na losije uvjete danas sigurno rezultira gubitkom korisnika jer je trziste kakvo jest. A da bi bam odgovaralo povecanje paketa, to svakako.
Da xlr trava je isto sto i internet.
S obzirom da drzava placa retardirane stvari poput 19 mil kuna iz proracuna za kante za smece po otocima. Mogli bi placati tu infrastrukturu umjesto kanti. Jer otoci su i tako puni smeca.
Dobro, necemo ici u krajnosti ustrojstvom drzave i odnosa spram privatnog vlasnistva i djelovanja slobodnog trzista, OT ovdje prestaje i vratimo se temi.
def. Nek se jednostavno troši dok se ne potroši. Meni je često na bonbonu znalo ostati more SMSove. Uzmem 150 jer je to najmanje, a potrošim 20ak. I ode ostatak u dim.
Iako sumnjam da će se tako nešto desiti jer bi to njima vjv bio značajniji pad "prodaje" paketa. SMS paket od 150 SMSova bi imao pola godine.
Megabajti, da se troše dok se ne potroše, 5GB za 45 kuna, gotovo idealno
Pravili su anketu u bonbonu i zvali korisnike. Pitali su da li su za to da cijene paketa porastu (5 do 10kn) a da se paket može prenijeti, ili da ostane kako jeste.
Mislim da smo svi za prijenos jedinica, ali 10kn više ne bih plaćao za takav paket. Naravno to sam samo ja i moje potrebe.
A ako pošalješ do 30 poruka u mjesec dana, nema potrebe uzimati ni najmanji paket. Jeftinije izađe plaćanje SMSa 33 lipe, nego uzeti najmanji paket.
Eh, pa tim poskupljenjem bi pokrpali rupe koje bi nastale od manjka prodaje paketa.
Mislim da su odavno trebali promjeniti iznose u paketima jer su razlike između paketa ogromne.
120/800/3000 mb. Ja tu ne vidim svoju zlatnu sredinu. 1-1,5 GB mi tanam. 800mb premalo, 3000 previše. Isto je i sa svim ostalima.
Meni nije isto a znam jako puno ljudi koji kupuje 5 giga prometa.
Mene kada su zvali su naglasili da bi se nepotrošene jedinice prenosile isključivo kad bi i dalje nastavio uzimati isti paket. Znači u tvom slučaju i idući mjesec bi morao uzimati mali SMS paket ako želiš da ti se prenesu neprotrošeni SMS-ovi.
Također su rekli da se ne bi prenosile jedinice ako bi se prelazilo na manji paket, znači npr. uzmem si 3 GB interneta, ne potrošim 1 GB, i idući put uzmem 800 MB, i taj mjesec imam samo tih 800 MB, a ne 800 MB+1 GB.
Meni je ovih 5GB sasvim OK. Samo da održe cijenu 45kn. Ako ti istekne prije 30 dana, opet ga aktiviraš... fantazija.
A vjerujem da svi ovdje najviše pričamo ipak o data prometu. Minute i SMS su postali kao normalni u paketima, a i ne vidim da se netko dopisuje do iznemoglosti ili priča...
Jos bi bolje bilo da imaju 10GB za recimo 65kn,jer ovako placam 2x45kn za 10GB.meni je 5GB premalo...
Pa čuj, s obzirom na ostale Bonbon i takav nema ravnu konkurenciju. Većina nudi mizernih gigu i pol, neki 2... 5GB je najviše za sada u prepaidu kod Hrvata!
Tele2 je imao za 35 kuna 3GB i 1000 minuta plus uspostava.Ja tu tarifu vozim vec cca 2 godine
Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk
Imam je i ja već 2 godine. Čisto održavanje broja i tarife da mi je ne ukinu jer mi je potrebna pogotovo preko ljeta. Ali, fućkaš te "prisilne tarife".
Na Bonbonu pod neprisilom, za 45kn imam 4G internet kada poželim. Recimo, jako velik paket nisam uzeo od Božića.
Kada se sve stavi na papir, Bonbon ispada trenutno najbolji. I najisplativiji.
A ne loše i tako doduše. A ovo da ako uzmeš manji - imaš samo manji je i bilo za očekivati.
Njima je u cilju da ti i dalje uzimaš pakete isto kako si i sada. Potrošnja će ti i dalje biti isti, a oni će imati identičnu prodaju paketa kao i do sada. Samo što ćeš tu i tamo koji mjesec prenjeti npr neiskorištenih 20 min razgovara koje ćeš možda potrošiti, a možda ne.
All in all, koliko vidim, isti k* drugo pakovanje.
Na bonbon se vraćam tek 01/2017 kad mi istekne T2 pretplata, a do tad, tko zna što će biti. :D
Ma ja bi ovako :D
10kn-500MB
35kn-3GB
45kn-5GB
65kn-10GB
10kn-500MB
35kn-3GB
45kn-5GB
65kn-10GB
100kn - 20GB
al znam da ne može ...
E pa sad :D da daju toliko prometa brzine bi odmah pale na 3G na 3Mbps, dok bi se na 4G ostvarila brzina od 20Mbps maksimalno. Svi bi uzimali te pakete, a mreža jednostavno ne bi mogla izdržati toliki promet.
Da su provajderi fer poslušali bi nas i samo bi ima se malo smanjila zarada :D
ja bih da je moguć prijenos jedinica iz svih paketa u sljedeći mjesec dok se ne potroše.
i da cijene još snize za pakete, e onda bi to bila ponuda
a ovako tele2 3gb smart tarifa plus tortica promocija rastura :D
Uzeo sam sim za mobilni internet na bonove. Da li se treba svaki mjesec obnavljati opciju (5 GB za 45 kn) ili se ona automatski obnavlja?
Automatski se paket produzuje sve dok imas para na racunu.
Onda se nece obnoviti i cijene se prebace na vanpaketne. Onda moras rucno nakon nadoplate opet aktivirati paket. Ugl ako se ne varam dan ranije ti dodje sms da ce se paket automatski obnoviti sto nije los podsjetnik.
Pa lijepo je napisao "sve dok imaš kuna na računu". U suprotnom se paket deaktivira.
I da, prilikom provere stanja paketa ti neće pisati datum valjanosti istog.
Možeš imati i manjak kuna na računu i da ti čak broj počinje isticati.
Nakon prve doplate, odmah šalju SMS da će se Paket sam od sebe produljiti.
Hvala vam na odgovorima. Ipak ovo je najpovoljnija mobilna internet tarifa na bonove. I dobro je znati sve detalje!!!
Mateob neces pozaliti. Stvarno je ovo najjeftinija opcija na trzistu.
Zna li tko već što se sutra mijenja s velikim paketima?
Ja cu veceras aktivirati 3x od 45 kn, nek se nadu narednih mjesec dana.
U szk kažu da samo znaju da sutra dolaze novi paketi, ali da ni oni ne znaju sto donose
To sam i ja mislio, aktivirati max paket neta za 45kn. Imam samo 1 Bonbon broj, a bliži se vrijeme godišnjih odmora. Jbg, 15.7. će mi valjda tek biti prvi dan godišnjeg, ali sudeći prema ostalim operaterima, ne piše nam se dobro. Bar ne za te pare.
Što vi mislite, ide li na bolje ili ne?
Bit će lošije
E sada drugo pitanje. Bonbon ne koristim, ali održavam broj jer je dobar. Dobra kombinacija brojki iako bi kolega Yager rekao "nikakvi brojevi ne mogu biti dobri ako ne počinju s 098 ili 091".
Uglavnom, imam mali paket razgovora i mali interneta (sasvim dovoljno za stari Symbian).
Hoće mi ovaj paket zaračunati po punoj cijeni ili za 45kn? Ne znam, iskreno ne pratim Bonbon. Tijekom godine imam drugog davatelja usluga i taj mi je dovoljan, ali ne za mjesec i pol ljeti.
Ako ti se sve skupilo nemoj plakat.
Prenesi u novi paket.
Objavili na fejsu...
https://www.bonbon.hr/blog/tech-novo...-bonbon-ponudi
---------- Post added at 00:56 ---------- Previous post was at 00:50 ----------
https://www.bonbon.hr/datastore/imag...4_1200x900.jpg
Meni se cini Ok...
I one gotove kombinacije kome pase...
Li-la mi je sve to nekako.. Ni dobro ni lose.. Tko ima hrpe uspostava za njega mozda najbolje bonbon.. Al ja koji nemam tako puno vozim radje od teleta Smart 3gb i jos dobivam i bonus kune na racun za uspostave
Zar ti je potrebno vise od 2000 min i 2000 sms?
Zar je ikome potrebno vise od toga?
Samo sam pitao...
Mogli su malo bolje da to sklope.
Sinoć, 20-ak minuta prije ponoći zatražih Jako veliki internet. Pošaljem DA na *121# i čekam li čekam.
Nakon toga sam ponovio stvar ali mi je došla poruka umjesto 45kn prije dvije minute kako je pisalo, sada za 50kn. Naravno, odustao, spomenuo Boga prije spavanja i pošao spavati.
Od sada se tvoje neiskorištene jedinice sele u sljedeći mjesec. Nemam sad vremena otići na njihove stranice... što im to znači?
Ako imas dovoljno na racunu reaktivirat ce ti se taj isti paket i prenosis sve sto je na njemu ostalo....
Fora. Odlično na bonbon sada, uvijek pomalo poboljšavaju. Bilo bi dobro kada bi uz pretplatu išao jeftinije mobitel - kada već volim imati pretplatu, odgovara mi tarifa, bilo bi ok da dobijem jeftinije mobitel, ili ako sam kupio mob da se dobije određeni broj paketa...neznam, neki možda novi način refundiranja toga što sam platio mobitel... Nije malo 5040kn dati za S7 recimo.
Sada bi odgovor bio: prijeđi negdje na pretplatu pa kupi mobitel ak ti nevalja bonbon... Nažalost to sam i morao raditi, da bih kupio mobitel MORAO sam uzeti T-mobitel pretplatu (iako mi odgovara bonbon). Da sam mogao kupiti mob u bonbonu i dobiti npr 24 paketa interneta u 2god možda bih ostao..
210kn/mj. na 24rate. Nije to ni malo. 5gb/mj vrijedi 50kn, bilo bi lijepo da je gratis njesecno. Ili paket razgovora... Poanta je da nije samo mobitel za 5000kn i prst u uvo. Naravno oglasnik postoji, od frenda u pol cijene, pa pao s kamiona i sl...
210kn mjesecno samo za mobitel? Galaxy s7? Ili je u to ukljucena i tarifa?
Ne kužim kak je isplativ bonbon prosječnom korisniku pokraj tomata i njihove 2gige, 1500 poruka i 1500 minuta za 39kn.
Takvom nije, sl onom kome je 1500 poruka nepotrebno, a 2Gb neta malo... jest :)
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Nisam nasao a sto ako prebacujes se sljedeci mjesec na manji paket, da li i onda prebace Mb/min/sms?
I opet jeftinije od bonbona gdje bi 1000min, 1000sms-a i 1,6GB platio 100kn, a imas 500min manje, 500sns-a manje i 400MB manje
Prebacuje se samo kod automatske reaktivacije istog paketa.
A 1000 smsa je potrebno kolikom broju korisnika? Mizernom broju.
Sms nije vrijedan spomena uopce.
Velikoj vecini korisnika ne treba ni 1000 minuta, vec iznosi 3-4-5 manji od toga.
Govoriti sto je bolje je nezahvalno. Svatko ima drugaciju potrosnju i to su nepotrebne rasprave. Svatko si bira sto mu bolje odgovora, ne postoji najbolje ili bolje, vec samo ono sto je bolje za mene.
Kako god okrenes, vecini ce i tomato biti dovoljan i jeftiniji. Onaj kome treba vise od 2GB, gledat ce bonbon, onaj kome je to dosta, nece gledat bonbon nego tomato. To je racunica ugrubo.
Tomato koristim, ali recimo ne pruža 4G brzinu. 39kn jest manje, ali je po meni i navlakuša. Svi su prešli na xxxx "jedinica", jer, kako Yager kaže, SMS malo tko šalje više.
Eto, ja recimo, ne znam pošaljem li 30 poruka u mjesec dana, a imam ih 1500.
Bonbon je konkretan i, ono najbitnije, paketi su odvojeni. Znači ako uzmem 5GB koji su mi zbilja potrebni, ne moram i 5000 SMS poruka uzeti.
Nije da pljuvam po Tomatu niti da branim Bonbon, na kraju krajeva koristim 091 broj, ali čista logika ti nalaže što je isplativije i za koju namjenu.
Potpuno mi je nebitno to sto ima 1500 sms-ova, ali mi je bitno da ima 2GB i 1500min (iako bi mi bilo dovoljno i manje). I to za 39kn. Ta tarifa bi mi bila dobra i da nema sms-ova.
Bonbon je ok za one kojima treba vise interneta i imaju jako puno kratkih razgovora.
Btw, nemam tomato. Imam vip pretplatu, a i jedan bonbon broj.
Svatko sebi bira sta mu pase. A bonbon ima u paketima da se iskombinira sta ti paše za male novce. Pa tako moj tata uplati 40kn bon, aktivira 10kn 50min i to njemu dosta, eventualno za 15-20 dana aktivira opet 50min...kad kažem pa aktiviraj srednji - kaže zašto da mu propadne 10kn više kad mu ne treba. A ovih 20-30kn ili kad se nakupi više prebaci mami koja aktivira 5GB net (instalirala fejs, viber, wacap, youtube). Mama isto uplaćuje mjesečno 40kn - kao i tata radi 1000min prema bonbonu. Bonbon koristim i ja - jer mogu kupiti 10-15GB ako mi treba, imam 1000min, ako mi treba mogu kupiti i 5000min. Fleksibilnost je ono što je odlično. Imao sam T-mobile 5GB, što je puno, ali pred kraj mjeseca usfali, pa kupuj 1GB za 30kn i nakon toga kapak.
I sada kako da mi paše 39kn 2GB? Ali ima kome je to upravo sve taman pa zašto onda da daje na bonbonu 100kn upravo za tu kombinaciju?
Amex rata za mob na 24mj, bez tarife - u tom je problem.
Na simpi dobiješ na račun npr neke pare kroz mjesece, ajd fora je ak ti paše.
Zašto da moram kupovat mobitel na oglasniku, koji je netko kupio na pretplatu pa prodaje, ja bi baš ganjc novi - zapečaćen!
Vidim da imaju foru valjda 3 gratis paketa kad kupiš mob... Zašto ne 24 gratis paketa po izboru...pa kad zbrojim izašlo bi povoljnije..
Tebi i tvojima tako odgovara. Ne sporim to. Svakom odgovara nesto. Meni bi tomato bio "idealan", tebi i tvojima je bonbon. Meni je bonbon idealan za drugi mobitel.
Preskupo si platio mobitel, prakticki isto kao u ducanu.
Ja sam do sad kupovao mobitele uz pretplatu (flagshipove, za 2500-3200kn). Sad bi u "svojoj" tarifi flagship platio prakricki skoro kao u ducanu, oko 2000kn skuplje nego prije 2 godine. To mi se ne isplati pa gibam s pretplate, a mob kupujem u ducanu.
3 gratis paketa je premalo. Iako je i to vise nego sto nude ostali...
Nisam kupio mob. 5040 kn? Ne hvala.
Samo da naglasim da u Tomato brutalno pise ovo (sto oni koji navijaju uvijek zaborave spomenuti):
Unutar Brutalne tarife ostvarit ćeš dodatnih 500 minuta, 500 SMS-ova i 500 MB uz promotivnu cijenu tarife ### od 39 kn i tako 12 mjeseci### uz uvjet da redovito produljuješ tarifu.
Istina. Al bonbon pakete mogu promijeniti do kraja godine i tako ih napraviti da budu lsiji nego sada...
Da, ali u brutalnoj po novom imaš fore mjesec dana da je produljiš.
Ako ti istekne tarifa jer nemaš na računu, nadoplatiš račun unutar mjesec dana, i ona se sama reaktivira.
Pri takvom produljenju također nastavljaš koristiti promo akciju.
kada pogledam, još uvijek svi operatori štede na internet tarifama. a guraju u prvi plan minute i sms poruke..
Uh vapim da neko stavi konacno 10 ili 20GB tarife ili ne daj boze flat :o
Pa bonbon je stavio ako se ne varam...5gb, kad potrošiš onda možeš još 5gb...poslije toga još 5gb...20GB je 200kn. Čini mi se razumno.
Od prošlog ljeta imate flat tjednu opciju = Flat Surf. Košta 320 kn/mj ili 80 kn/tjedno za 4g.
Vec par godina imate i 3G dnevni flat za 10 kn (~300 kn/mj) ili 4g dnevni flat za 15 kn/dnevno.
Idite u postu ili kiosk i pitajte za t-mobile sim karticu za turiste = unlimited surfing in Croatia.
85 kn košta, po aktivaciji naplatiti ce vam se 80 kn za jednu aktivaciju flat surfa.
Ma idu mi na živce - meni ne trebaju ni pozivi ni sms, sve obavljam preko interneta, i još bitnije 4G-a, kojeg u normalnom svijetu svugdje ima besplatno. Ali ne, kod nas je to luksuz koji se skupo plaća. Ja uzimam najveći paket samo zbog 4G opcije, gige nikad ne potrošim koliko god se trudim i ne zanima me prenošenje u idući mjesec jer mi jednostavno nije potrebno. Eto i Simpa je uspjela zasrati sa ukidanjem besplatnog 4G-a u zmajskim opcijama...po meni dno dna. Čak me ni to poskupljenje nije toliko pogodilo koliko me živcira to s 4G-om. Poskupite, ali opravdajte to.
Ali nije ni čudo, profit na prvom mjestu, sve ostalo na zadnjem...
Sve me zanima tko će kupiti Ht u skorijoj budućnosti kad ostane 1500 zaposlenika a sve ostalo budu stuoši - čim se ovako ponašaju već duže vrijeme - što je slijedeće - Carlos Slim? Pa ćemo imati "jednog operatera" i bok.
A pa da, nisam skužio što bi htjeli: flat i da je bespla. E to nema još kod nas.
Meni je simpa internet dan taj fora, 10kn i 24h flat.
Meni ne treba flat. Realno treba mi 3GB ali na 4G platformi. Simple as that -.-
Pa koristi 3 GB na 4G mreži. Nije valjda da ti baš treba brzina od 75 Mbps. Veliki paket omogućuje korištenje 4G mreže uz max brzinu od 21 Mbps, dok je brzina u jako velikom 75 Mbps.
1. treba mi zbog posla
2. koji će mi 4G mobitel ako ga ne mogu koristiti....
Haha, broj 2. Ima se može se, al nema se da se plati... Pa postoji 4G na raznim mrežama u raznim tarifama, odaberi si neku - i plati sukladno svojim potrebama/poslu!
Ja mogu ali ne želim koristiti 4G na mobitelu - jer se više grije, troši više bateriju, a ne treba mi veća brzina - dovoljno brzo potrošim 10gb i preko 3G. 4G koristim preko mifi uređaja, ajd tu se isplati, iako nekada dual carrier 3G bude brži od 4G jer ograničavaju taj 4G na tipa 7Mbps. Dualcarrier sam znao imati 15-20Mbps što je odlično. Govorim o HTu uglavnom. Na vipu mi 4G radi max brzinom od 45-50Mbps.
U bonbon mjesečnom paketu dobiješ i 4Gbrzinu, imaš 3 i 5gb pakete - pa što ne štima onda, zašto se ne bi mogao koristiti zbog posla??
Govoriš da je svuda u svijetu ovako onako, a jesi li videla brzine 4G mreže npr. u SADu? Tamo 4G mreže imaju brzine ko naš 3G, nekih 20 Mbps u proseku.
21 Mbps u paketu od 3GB je i više nego dovoljno za bilo kakav posao. Veća brzina bi ti trebala jedino ako non stop visiš na torrentima, uploaduješ muziku na neke servise i slično.
Ovdje ide opaska za @mlesic i ostale koji možda ne znaju - HT je povećao brzine 4G u simpi i bonbonu bez 4G opcije sa 7 Mbps na 21 Mbps prije par mjeseci. Ta informacija stoji na simpa stranicama, dok kod bonbona nema informacija, ali sam osobno testirao brzine.
Na njuškalu bon od 100 kn kupi za 70 kn pa ces opciju od 10 kn efektivno platiti 7 kn
Simpa Internet dan preko LTE signala (bez 4G aktivacije) ide mi upravo oko 2,7 - 3MB/s. Meni je to OK. Kao što sam rekao, na vipu imam 5 MB/s preko LTE.
Taj 4G znaju ograničavati, tako mi je 3G ispadao brži (ako je modem dual carrier). Bude duplo i još malo brže. Tako sam jednom aktivirao Internet Dan 4G i platio 15kn, reko ajde neka mi bude brže - dobio 7Mbps...a DualCarrier mi 15ak Mbps...Tako da sam platio više da bih dobio manju brzinu! Ali ako tko pita, ja sam na 4G!!! ;)
Da li se prenose nepotrošeni podatkovni promet u velikoj tarifi (5GB) ako nema novaca na računu da se tarifa sama obnovi za slijedeći mjesec?
Ne, prenose se samo kod automatske reaktivacije.
Da li su nekima vec prenesene iz proslog paketa min/sms, meni su jucer i sad krivo prikazuje u Moj bonbon (web na PCu).
Sad pise 0/1000.
Ima li tko isti problem?
Bonbon je zakon.
Jedino oni nemaju famoznu deračinu od uspostave poziva na bonovima.
Sada su uveli da se može sve prenjet.
Gdje ćete bolje ako slabo koristite net a pretežno ste starija generacija koja koristi pozive i SMS.
Planiram na odmor u HR. Koju sim karticu kupiti za 5 GB interneta. ja cu tamo biti 7 dana i da ne čačkam svaki dan i ne mislim o tome, nego da aktiviram za mjesec... Da li bon bon kartica saka ista samo razlika na koji način akttivirati ili ima zasebna za net... meni treba samo za net minute i sms ne, jer nemam koga da zovem po HR
Pogledaj ovdje : BonBon internet SIM kartica
ili ovdje : Složi svoju kombinaciju - BonBon na bonove
Za pomoć kod kupnje bona , ako trebaš (ne šalju za inozemstvo) , javi se na PP
Gdje mogu kupiti bonbon sim karticu?
- Bonbon sim kartica može se kupiti na svim kioscima Tiska i Slobodne Dalmacije,
Shoe Be Doo trgovine, Tisak media centri, preko bonbon web shopa, pošta , itd . itd . :)
- Dali se može kupiti na kiosku ili pošti Bonbon internet kartica neznam !? :(
Možda ti je bolje da kupiš od t-coma karticu, internet za strance. Flat internet 7 dana 11€.
Ultimate surfing in croatia
U kiosku Tiska, mozda ima i u drugim :)