Flešanjem službenog RUU ROM-a:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=695667
http://shipped-roms.com/shipped/Bravo/
Budi oprezan koji ROM biraš, neki od njih ne podržavaju SLCD ekrane.Više o tome ćeš sigurno naći na xda-developers forumu.
Printable View
Flešanjem službenog RUU ROM-a:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=695667
http://shipped-roms.com/shipped/Bravo/
Budi oprezan koji ROM biraš, neki od njih ne podržavaju SLCD ekrane.Više o tome ćeš sigurno naći na xda-developers forumu.
stavio OpenDesire-a novog , sve za sad super , nedira mi internu sta san i zelia =) , a sa Lee-on neznan sta je bilo , jeli do mene nesto bilo ali na internu mi je stavljao sve
Meni isto Lee trosi interne dosta. Bas sam pratio kad sam instalirao RockPlayer koji zauzima 12.31MB. Pola islo na internu, a pola na ext(tj. A2SD storage u Quick system info).
evo stavio sam auraxtsense v7.6.1. hvala xlr na tutorijalu, sve pohvale za rom, baterija duže traje, mjesta na internoj ko u priči! nego kad sam instalirao rom manager vidio sam da on se može preko njega stavit ROM da li je tko radio tako?iskustva?
Jel neko od vas instalirao novi radio?dali vam trosi vise baterije?meni preko noci,cca.8h I do 15%
i ja sam to primjetio , meni isto OpenDesire 4.0.33 , 32.48.00.32U_5.11.05.14 , dosta trosi bateriju
kupio sam novu karticu 8 gb class6, da bi mi funkcionirao ap2sd moram u rom manageru napravit istu proceduru kao i sa starom karticom
još jedno pitanje, ako želim instalirati neki drugi custom rom poput leedroida ili slično, napravim kompoletan wipe da li moram flešat radio ponovno?
kad stavim novu karticu, zapne na bijelom ekranu htc
Jesi stavio recovery img?
Odi u ROM Manager i tamo imas Flash recovery
na kojoj kartici da to napravim?
Probaj formatirat karticu preko card readera (PC).
Onda ju ubaci ponovo u telefon i probaj onda dignut mob. Ako i dalje nece, onda mislim da je problem u kartici.
formatirao sam ju i sve win je vide ali jednostavno telefon se ne miče dalje od bijelog screena htc kad je nova kartica unutra, na njoj nema ništa!
da li moram što u recoveryu napravit?
mogu u recovery, da li da tamo napravim update
Imas ClockWorkMod recovery?
Probaj, flashaj ROM i onda probaj bootat mobitel.
ček je ne želim novi rom nego želim samo stavit novu karticu? i da na njoj i dalje imam funkciju ap2sd funkciju
evo ovako, ja sam nejasno napisao, imam gore auraxtsense rom i app2sd na kartici class2 4gb, kupio sam novu karticu 8gb class6 i formatirao u win, kad nju stavim u telefon, i upalim ga on ostane na htc sreenu, znači što trebam napraviti da mi telefon radi sa novom karticom?
Zapinje ti jer ti nova kartica nema ext particiju, a ROM koji ti je trenutno flešan je podešen da koristi ext - prosta logika. Mjesta za pogrešku ima i previše.
Ubaci novu karticu, probaj preflešati ROM preko starog - ako prođe, prođe. Velike su mogućnosti za pojavu greške (to je kao da hoćeš bootati windowse ako si neki njihov dio obrisao)
U pravilu se ext particija kreira prije flešanja ROM-a pa ti to i savjetujem. Dakle, vrati staru sd karticu, backup, stavi novu karticu, full wipe, flešaj ROM, uđi u ROM manager, napravi ext, opet full wipe i sad konačno flešaj ROM koji će shvatiti ext. Može to i jednostavnije tako da na PC-u iz linuxa kreiraš ext particiju...
sve našao, sve napravio i mislio sam da je tako samo sam htio vidjeti da li netko ima možda kakav tut pri ruci, ako se slažeš stavio bi tut baš za to kako se preko g-parted-a rade particije i da je moguće napraviti veću ext particiju nego što to dozvoljava rom manager itd?
Nerazumijem, LeeDroid 2.1 mi radi bez problema. Stavim 2.1a ili sad novi 2.2 i ne učitava mi SD karticu.
Kad se boota izbaci mi "safe to remove SD card" i nemrem na mount. Kad vratim na 2.1 opet sve ok.
ja sam danas stavio lee 2.2, prije toga sam imao 2.1a...i nemam tih problema.
Aj jedna sitnica...
Moze li se raditi Upgrada ROM-a? Konkretno sam na Lee-u, sad je izasao taj 2.2 i ja bi da u pravilu nekako patcham postojeci ROM, da ne ispusim aplikacije, kontakte, kalendar, Scenes postavke i slicno...
ili to i ne ide bas tako...?
jeli mi potreban full wipe alo iden sa OD-a na DeFrost-a ? neda mi se bas opet instaliravat aplikacije hehe
Evo opet i mene....
napokon, NAPOKON, sam skuzio taj LauncherPro... cak toliko da sam s gustom platio tih par dolara za plus verziju... I mislim da je vrijeme da odem sa LeeDroida i probam nesto drugo...
Ono sto mi treba je stabilan i dobar non-Sense ROM, sa sto manje, po mogucnosti NULA Bloatwarea... ako sto hocu od HTC-a da si naknadno sam instaliram... i da sto manje baterije trosi... jel bi to bio Defrost, openDesire, Cyanogen, sta? al da sve radi, kamera, gps, wifi, 3G, itd....
Probaj Defrost, OD pa vidi.
Inače ako te LeeDroid služi dobro ne moraš mijenjat rom zbog launchera.
u pravilu ne moram, al da oslobodim device od svega sto mi ne treba... a to je kompletan sense... i htio bi rom koji nema njasra tipa onog peepa, stocks, footprints i slicno... Cionn, koji od tih je najmanje opterecen ovim glupostima koje sam naveo? bitno mi je samo da na koncu ima pristup marketu pa si ja poskidam kaj mi treba...
EDIT: mislim da cu instalirat cisti svaki od tih ROM-ova pa odma pokrenut LinPack, Quantum i provjerit stanje memorije nakon Wipe-a... pa da vidimo koji je najlaksi... i najbolje dise...
brisat direktno iz zip-a i nije dobro ispalo... prilikom prvog boota pocelo izbacivat neke greske, ovo ono... ja sam to radio na nacin da sam brisal recimo SVE kaj se zvalo stocks... i ocito to nije bilo dobro... a kaj se tice titaniuma, slazem se da je dobar prog, al nemam tih 6$ trenutno... a i htio bi slozit ili imat ROM koji je ociscen od gluposti, pa u slucaju da nekaj gadno zeznem i ocu dignut sve na frisko, da vec imam nekaj spremno i prilagodjeno mojim zeljama...
Trenutno ne radi, rade neke fixeve
Thread na XDA
Link od Kuhinje
aj mi onda daj sajt ili link samo za crackani Titanium.... pa ako to bude radilo mozda mi bude dosta fino sredit postojeci rom i nandroid napravit i spremit na sigurno mjesto...
Mobilism
Tamo pogledaj.
Dakle, preliminarni testovi sa nekoliko ROM-ova...
Procedura: Full wipe, install ROM-a, install LinPacka i Quadranta... svaki od testova pokrenut nekoliko puta, odabrana 3 najbolja rezultata.
Radio: 32.48.00.32U_5.11.05.14
Rezultati:
DeFrost 5.6 - free internal RAM - 144 MB
- LinPack: 31,767 32,890 33,149
- Quadrant: 1483 1496 1515
OpenDesire 4.0.36 - free internal RAM - 145 MB
- LinPack: 34,386 34,400 35,030
- Quadrant: 1514 1541 1544
SuperVillain1.0 - free internal RAM - 141 MB
- LinPack: 32,889 33,031 33,149
- Quadrant: 1165 1274 1286
Po ovome sudeći, Open Desire je najbolji...
Još da mi je nekako odraditi kratki benchmark baterije ali eto za to danas nemam vremena.... mozda netko moze uletit sa svojim testovima baterije na različitim romovima...
EDIT:
evo kaj se tice baterije. Lagano koristenje u zadnjih 36h.... 12 SMS-ova, 7 min poziva, oko 1h 3G, cca 1,5h Wifi, 10-ak min razgovora preko skypea preko Wlana, par puta restartao, cca sat vremena drpao po njemu.... baterija je trenutno na 44%.... i nije tako lose... Ako je do ROM-a, svaka im cast....
Nedavno sam stavio novi OpenDesire pa me zanima jel se moze kak u stock browseru onemoguciti mobile view. Kod Leedroida je bila ta opcija u settingsima al na opendesireu to nemogu naci. BTW od vas koji su koristili open desire, jel normalno da kad bootam da mi na pocetku na par trenutaka prođu neke crte po ekranu? Nešto kao da se prilagođava rezolucija il tak nekaj. A kad je ugasen ekran i upalim ga zna se desit da ne reagira odmah nego nakon sekundu dvije.
User agent promjeni na desktop.
Da, na HTC boot screenu se pojavi neka crtica, a kasnije na android bootscreenu više ne.
Jbga, i to se događa. Ali to je niš! Javi se kad ti bude lockscreen potpuno freezan. Upali se ekran, ali touch ne radi. I tako neko vrijeme dok se ne stabilizira... Najiritantniji bug koji mi se događa (čak sam ga imao i na Defrostu, a koliko čitam, ni CM nije imun).
Dali mogu staviti novi radio , a ostaviti orginal room ili je novi radio za custom roomove
Možeš stavit novi radio....
pozdrav...neznam dali je neko vidio, ali snq je izbacio novi kernel sa gpu+ fiksom...kernel je isti kao i zadnjem leedroid 2.2e romu. rezultati su vidljivi...puno vise fps-a po sekundi hvata.svaka cast.sad ubija u quadrantu :p
U prosjeku 1580,ocekivao sam I vise.ali onaj 3d test vrti puno bolhe nego prije.bitnije mi je to nego brojke.
a ja sam do neki dan imao po 1450,sad je za sto vise...ali igrice rade puno bolje.uz to sam stavio I sd card fix.
To sam skužio ali ne vidim nigdje za skinuti samo kernel za flashanje :(
Možda sam samo ćorav :) http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=768703
4 link u temi pod imenom: Modified 2.2e Kernel Source on github
Klikni na zadnji kernel postan 28.10 i kad otvori stranicu imaš download link:
http://i55.tinypic.com/33wqe5t.jpg
on te odvede na drugu github gdje su tri verzije, skini f verziju koja je zadnja.
A upisi na google snq gpu kernel...izbacit ce ti ga...a imas ga I na xda forumu. Ako ne nades mogu ti ga ja poslat
Upisi snq gpu+ kernel I izbacit ce ti odma...prvi post imas xda I ti je...ako ne nades javi
Svasta... Pa naravno da je na github-u iskljucivo source, tome github i sluzi.
Ako hocete prekompajlirane kernele, trazite drugdje.
Jel tko testirao MIUI ROM-ove? Malo su mi zapeli za oko jer postižu oko 1900 u quadrantu iako pretpostavljam da su to testovi s clockanim postavkama. ROM originalno rade kinezi ali ljudi rade na prijevodu pa se pojavilo nekoliko inačica MIUI ROM-a na xda forumu. Dosta dobro izgleda u svakom slučaju.
1900??
Idem ga probat...ali vidim da ga ima na xda.pa javim cim testiram.
Sad sam malo gledao te miui romove...onaj jstyle bas dobro izgleda...cionn ides to probat?ili cu ja prvi :p
Ali mi se cini da cu se bacit na njih :)
ma meni nije baterija ta koja me impresionirala,nego izgled I brzina os-a...
jel tko isprobao?
evo ja ga vrtim sad na mobu...odlican je...nisam jos dosao do 1900, jer nisam instalirao defrostov kernel...ali oko 1700 vrti uvijek...odlican rom.preporucio bi ga svakome.
ja sam sebi stavio jstyle miui rom...skines part 1 i part 2...uglavnom pise tamo sve.dosta je slican iOS-u,samo jos bolji... :-)
oprosti, ja sam mislio da tebe samo informativno zanima koji sam skinuo ;-) .pa iskreno, meni se svida, imas wigdete, sve pozitivno sa sense-a...
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=801833
haha...ajde ajde...ja nisam htio stavljat link bezveze, jer nisam zasto pitas.uglavnom...evo par dojmova o romu:
prije svega je jako brz, bez ikakvih stekanja i sl. (do sad sam bio na leedroidu)...raspored unutar menija je isti kao kod iphone...dakle, homescreenovi sa ikonicama.podzrava naravno widgete.veliki plus, barem s moje strane je, kada spustite notification bar, na njegovom dnu je traka sa precicama za wifi, gps, bluetooth i sl.po meni ikonice i sam ekran puno ljepse izgledaju, mozda bas zbog tih malo drukciji ikonica.ko ima vremena za eksperimentiranje, neka proba.dali ce baterija izdrzat toliko dugo, neznam bas...prije ne, nego da! :-)
EDIT: do sada najvise na benchmarku je 1845...puno vise nego na ostalim romovima, sto se osjeti i u radu...
jel se moze negdje skinut za ovaj MIUI rom ona originalna HTC tipkovnica? naime, ova koju on nudi kao htc-ovu ima oznaku SMAJLA na tipki koja inace na obicnom froyu je za povlacenje tipkovnice prema dolje.. malo mi je iritantno da ne mogu spustiti tipkovnicu na tipku sa same tipkovnice...
isto tako, jel vam se cini da su slike losije nakon slikanja kamerom? isto tako, ponekad mi se galerija smrzne i moram vadit bateriju.. :S:S:S:S
da... al i kad stavim na android tastaturu opet ista stvar... jel se moze gdje skinut ona tipkovnica kakva je bila na froyi ili na leedroidu pa da se samo ubaci unutra? :S
Jesi provjerio u postavkama dali imas za iskljucit te smajlice??
jesam, ali nigdje nisam nista nasao :S
Koji miui koristis?j style?kakav je ovaj novi update?znas sta me zanima...ako neku aplikaciju maknes sa homescreena,kako ju vratit??to nisam mogao nac...ostane mi instalirana,a nemogu ju vratit na homescreen?!
uzeo sam ovaj najnoviji, OVAJ za ovo ti nebi znao.. :S
hvala yager, probat cu..
imam jos jedno pitanje... nakon vracanja kontakata na u mob, sad mi je razdvojio brojke sa povlakom; 091 222-222-2.. to sam negdje citao da je americki nacin.. kako to maknut? :S evo sad vidim da mi je slika sa fejsa bio povukao ali potpuno krivo.. slike i imena nisu nikako povezane.. kako da sad maknem te slike sa kontakta? :SSS
jel moze par screenshotova?zanima me kako izgleda taj,tj.dali postoje kakve razlike...hvala
EDIT: opet sam vratio miui, jutros sam ga u 10 skinuo sa punjaca, 15-ak poziva, 30-ak sms-ova. surfanje netom preko wifija i gprs-a ukupno oko 2h...baterija je na 71%...predobro!!!
jel itko probao Oxygen rom na Desire-u?
Upravo sam stavio ovaj MIUI ROM, no imam dva problema (možda su povezana):
1. A2SD+ ne radi. Piše da imam 82MB slobodno za aplikacije, a napravio sam 512MB ext particiju
2. Kada pokušam instalirati ili updateati bilo koju aplikaciju, telefon se reboota
Edit: Izgleda da Clockworkmod Recovery ipak nije kreirao ext3 particiju iako je napisao ja je bilo uspješno...
novi Miui rom quadrant score 2053!!!brutalno
Napokon su složili kameru na romu portanom s desrie HD-a :)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=789830
nije jstyle,koristim sad smurphy...imam jedan screenshot sa 2023 tak nekako...ovo sa 2050 sam zaboravio spremit...uglavnom,probili su 2000,barem kod mene
Može mi netko samo nabrojati (postupak i kako što napraviti ću sam naći) što sve treba napraviti za staviti ovaj ROM od HD-a. da ne tražim sve po forumu. Na mobu je sada Froyo, nije rootan.