probaj sa ovim: http://www.4shared.com/file/OA5oBPtr...cxcsefp2_.html
Printable View
probaj sa ovim: http://www.4shared.com/file/OA5oBPtr...cxcsefp2_.html
ista meta isto ostojanje.uopce neznam u cemu je caka :( samo mi se pred kaj cuje zvuk koda sam mobitel ukljucio u usb i iskljucio i samo mi izbaci tu poruku
hm, a da ti nemas mozda kojim slucajem xp+sp3 (na tom kompu di je bio xp)?
imam.a na ovom drugom imam win 7
Imam jedan problem s K800 kojeg normalno flasham na R8BF003 Cid53 i normalno mobitel radi, kad ga želim otključati prebacim normalno file executor.b iz k800 foldera iz r8bf003 zipa, te db2020 zipa customize_upgrade.xml i executor.jar . Prvo sam probao normalno uplaliti mob i radi, odem u igre i pokrenem executor, ekran se zabjeli i u tom trenu vadim bateriju van, kada vratim bateriju nazad u uređaj, on se neće uopće više upaliti.
Probao sam još 1 sve ponovo preflashat i izvaditi bateriju u zadnjem koraku nakon što se ekran ugasi tj nije više bijel nego kao da se mob ugasio i vadim bateriju, ista stvar se dešava mob se ne želi više upaliti. Šta mi je činiti ?
Hvala. Sve šljaka kako treba sada.
Hvala za tutorial, meni je danas zatrebao za k800i i radi.
super je sto sam imao sreće jer si napravio rest file za skinuti za moj mob.
jedino ne kužim kako se prave ti rest fileovi, možda ima i tutorial za to, nisam tražio jer sam imao sve gotovo.
hvala još jednom.
rest se radi s mkrest2 programom i main firmware-om
možeš ga naći u far/plugins/jd flasher/rest
Evo ovako, prisiljen sam napravit još jedan post sa molbom za pomoć oko unlockanja K530 koji je lockan na T-COM..
Povijest bolesti:
Prije godinu dana sam otključao SE K530i i fleširao ga u w660.. nedavno mi se skroz izblesirao displey mi je pobrkao boje i sve je bilo naopako.. nisam znao šta bi pasam išao na nadogradnju softwera preko onog njihovog update programa i sad mi je opet normalan displey i sve vratio na tvorničke postavke.. ali se i poništilo otključavnje tako da je sad opet lockan na t com..
Pokušao sam se prisjetit gledajući u svoje postove ali nemogu nikako skontat kako po redu ide sve.. flashanje, debrandiranje, patchiranje koje fajlove moram ubacit... naučio sam se služit onim programom za ubacivanje FAR i jdflasher.. ali nemogu skontat točno kako ide.. i koje fajlove moram ubaciti, .. u mene je cid 53...
pokušvao sam ubacivat ona 3 fajla executer b itd.. ali mi kaže uvijek "radnja nije uspjela"
MASVA mi je pokušavao pomoći ali treba mi točno poredak šta i kako moram radit?
mislim imaju ova dva tutorijala
http://cafe.mobil.hr/threads/61883-T...CID53-telefona
i
http://www.akshayy.com/sonyericsson/...2020/#more-153
ali radio sam po njima ali ne ide, očito treba nešto prije toga odradit..
na forumu nigdje ne piše točno po redu postupak za K530 CID 53
Mislim ima masu toga, hrpa programa i fajlova ali nigdje ne piše:1. prvo treba to to i to, pa onda 2. to to i to..
Oprostite ali nemogu se snaći..
možda je u mobu ostalo nešto fajlova od prijašnjeg patchiranja i ubacivanja u W660 pa to smeta, neznam šta da pokušam više..
sutra ću ga flešat čekićem ako ne uspijem uskoro ovako :-(
ako neko ima živaca da mi pomogne bio bi mu jako zahvalan...
HVALA!
kako ne piše u ovom tutorijalu točno po koracima kako što raditi
u tvom slučaju je problem što nema našeg firmware-a za koji postoji executor u anycid-u
zato sam ti dao link na kojem je objašnjeno kako to napraviti
ako te muči engleski ovako radiš
naš firmware->napravi od mbn-a unlock patch
http://www.simox-se.co.cc/request.php?10
i quick access patch(QAP) qmakerom kojeg imaš u jdflasher folderu
napravi full flash firmwareom bez hr-a
db2020 Scripta, Oflash->flash main i fs
izađeš iz jdflashera
sad ubaci custom pack
db2020 Scripta, Ofs->tpa/preset/custom
izađeš iz jdflashera
upali mob da se obave podešenja customizacije
ugasi mob
koristi db2020 Scriptu, Ofs
ubaci executor.b executor.jar and customize_upgrade.xml u custom folder
upali mob,pokreni executor,mob se ugasi,izvadi bateriju/vrati je
sad treba flešati main našim firmware-om
scripta qa2020.xml(nju kopiraš iz anycid-a u far/plugins/jdflasher/script/ )bflash kopiraš main
rest file ne treba flešati
ubaciš QAP
izađeš iz jd flashera
spojiš opet
scripta db2020,oflash->flešaš fbn našeg firmware-a
izađeš iz jd flashera
spojiš opet
scripta db2020,ofs->ubaciš naš custom pack
izađeš,upali mob
ubacivanje unlock patcha
spojiš mob,scripta qa2020.xml,bflash
ubaci patch
izađeš
LJUDI, ali jednu stvar nikako da shvatim jer mi nitko jasno nije rekao, kako da napravim full flash, dal preko xs-- ili preko far-a ili kako već?? za K530 evo podatci koje sam dobio preko xs--a
22:57:45| Profiling SEMC phone...
22:57:45| Platform: DB2020
22:57:45| OTP CID: 51
22:57:45| EROM CID: 53
22:57:45| EROM Color: Red
22:57:45| IMEI: 35780401xxxxxx
22:57:45| Phone ID: K530
22:57:45| Region: S_E_EUROPE
22:57:45| CDA: CDA102568/3 R9A
22:57:45| Firmware Version: R8BB001
22:57:45| EROM: R3A022
22:57:45| Ready for operation!
Vec je bezbroj puta opisano sto znaci napraviti full flash. Potpuno je nebitno koji ces alat koristiti (doduse kad imas DB2020/CID53, jedno sto zapravo mozes koristiti je Far+jdflasher).
No buduci da je ovo tema o unlocku a ne o flashanju, ovo je tu malo off-topic. Postoji vec tema o flashanju DB2020.
MASVA I RAVILOV - H V A L A!!!
Uspio sam napokon :-)
Stvarno svaka cast na ovom tutorialu al ja imam sad jedan problem sa S500i
Znaci sve sam radio kako treba samo nisan moga napravit taj REST file odnosno nisam znao kako i zanemario i nastavio dalje i sad se nece upali niti ga FAR prepoznaje izbaci gresku
Pomagajte ako znate kako :)
[IMG=http://img560.imageshack.us/img560/3351/16524291.jpg][/IMG]
flešaj samo main firmware
Pozdrav ekipo,
Svaka čast na tutorialu!
Prvi put sam nešto prčkao po K800 koji je dugo bio u ladici. Zaključan je bio na Tele2.
Prošao sve točke otključavanja i nisam naišao na neki problem, sve je prošlo u redu, uređaj se normalno pali, a sutra kupujem Tomato pa da se uvjerim dali je otključan.
Jedino ne znam kako da izbrišem executor? U igrama je i dalje, a kada idem na "OFS/tpa/preset custom" preko far managera, tamo ga više ne vidim?
EDIT:
Riješeno!
Još jednom svaka čast!
Ljudi Trebao bih pomoc.
Imam iz T-com-a k800 R8BF003 CID53 i idem po tutorijalu sve do 15-tog koraka tj 14-ti korak napravim i drzim C i spojim kabal on mi napise error: OpenPlugin<connecttophone<getcid<cant find device info in xml [53red]>>>
I sada neznam u cemu je problem pa bih vas molio za pomoc. Hala ljudi unaprijed.
pročitaj cijelu temu ne samo prvu stranu,bilo je o tome
kopiraj xml iz anycid->far/plugins/script
Pročitao sam sve i dalje mi javlja istu gresku znaci do 15-tog koraka sve je ok i onda greska kopirao sam XML iz anycid->far/plugins/jdflasher/script i dalje isti eror.
Ako ista ovo moze pomoci da mi malo bolje objasnis bio bih zahvalan.
17:20:24| XS++ v3.1 (Darwin) Ready !
17:20:37|
17:20:37| Attempting to open the interface...
17:20:37| TURN OFF PHONE!
17:20:37| Hold 'C' button on phone and connect phone NOW.
17:20:37| You have 30 seconds...
17:20:37| Baseband ID: 9900
17:20:37| Protocol Version: 3.1
17:20:37| Warning: IMEI name does not match GDFS name (IMEI:NULL GDFS:K800)
17:20:37| ...using GDFS name
17:20:37| Profiling SEMC phone...
17:20:37| Platform: DB2020
17:20:37| OTP CID: 51
17:20:37| EROM CID: 53
17:20:37| EROM Color: Red
17:20:37| IMEI: 35427102xxxxxx
17:20:37| Phone ID: K800
17:20:37| Region: T_MOB_INT_B
17:20:37| CDA: CDA102511/98 R6A
17:20:37| Firmware Version: R8BF003
17:20:37| EROM: R3A022
17:20:37| Ready for operation!
mob ti je brandiran
napravi clean flash generic firmware-om
nisam siguran dal se može t-mob firmware-om napraviti unlock
backup prije flash-a
to nije razlog tvog error-a
provjeri dal sve napraviš što je potrebno
Evo resio sam problem tako sto sam skinio novi ili drugi Far Manager + JDFlasher T6 + CID52 Patching + CID53 i odma zapeo na sljedecem koraku. Desno dodjem do executor.b a ljevo mi izbaci error: SetDirectory<setdir<setmode<doscript<ghldr<header not accepted>>>>>
P.S Nigdje na forumu nisam nasao kako se flesha K800i Sa CID-om53? Moze pomoc? Uglavnom skinio sam K800_R8BF003_FS_EUROPE_2_RED53, K800_R8BF003_MAIN_GENERIC_WI_RED53 i HB1-06_Gen_CDA102568_3_R6A_GENERIC_S_E_EUROPE. Imam xs++ ver 3,1 s njim nece imam ovaj novi Far Manager + JDFlasher T6 + CID52 Patching + CID53 i sada bih te molio samo za pomoc da mi objasnis kako se prvo flesha tj clean flash ili postavi link gdje pise. Hvala MASVA :)))
http://cafe.mobil.hr/threads/61883-T...l=1#post898135
napominjem opet da je potrebno čitati cijelu temu,eventualni problemi se dešavali drugima i ima rješenja za potonje
Evo sve radi savrseno odkljucao sam svoj k800i i bez da sam ga flasno znaci brendiran je na T-mobile i isao sam po tutorialu i sada je odkljucan samo samo morao skinuti novi Far Manager + JDFlasher T6 + CID52 Patching + CID53 ito bi bilo to, jos jednom hvala MASVA :)
Iz prvog posta ove teme:
Hvala još jednom za tutorial. Pomogao mi je puno. Sad mi je K800 konačno otključan :) Koristio sam ovaj far: Far20b1420(jdflasher+cxc+sefp2) - nemam pojma otkuda sam ga skinuo :/= Citat =:
...
28. Oznacite as a babe image i stisnite yeah, flash it
....
I jedino moram napomenuti, jer sam izgubio pola sata ilikolikoveć jer sam mislio da je nešto krivo jer mi se nije pojavljivao prozor pod brojem 28, nego samo obični prozor za kopiranje. Kopirao sam 27 29 i 30 bez problema, jedino sam mislio da neće uspjeti zbog nepokazivanja dotičnog pod 28. a kad sam napravio sve i upalio mob, bio je otključan ipak.
pokušavam otključati k770i prije sam uspio ući u jdflasher i iskopirao sam executor, u biti sve datoteke u tpa/preset/custom, no kad bi ga pokrenuo dobijem "radnja nije uspjela", Sad vidim da je to vjerojatno jer je executor za različitu verziju firmwarea, ali ja niti ne znam koja je moja, nemam doma t-mobile sim karticu (cid53), tako da ni mobitel ne mogu upaliti, al ok to nije problem nabavim, veći problem je što sad kad spojim mobitel kablom i držim c mobitel se upali i nudi mi windows sam automatski kopiranje na karticu, ako držim tipku 2 dok ga palim onda dobijem timeout... Neki predlozi što kako dalje? Da bar uspijem spojiti ga opet na jdflasher
A zasto tipku 2? :jehon:
Obicno ako ne radi C, koristi se 2+5.
s 2+5 mi jdflasher ne želi prepoznati cid, isto kao i samo sa tipkom 2... Ali danas sam ga uspješno bio pokrenuo sa C tipkom, ali sad više ne mogu...
@w3bl0rd: probaj napuniti bateriju
i promijeni usb
Napunio sam bateriju i prošlo je prvi put, a sad mi dalje opet neće... promjena usb-a isto ne pomaže, uglavnom ponekad se čak i ne upali, ali onda mi javi da nemam drivere, a ako idem instalirati one semsc drivere kroz device manager onda kaže device up to date :S
Debrandirao sam mobitel sad, sad ga još trebam otključati, na windowsu 7 je neki problem s driverima za usb pa kad se drugi put prikopča ne želi loadati drivere jer su već loadani i zauzeti... restart windowsa mi je riješio stvar, e sad nemam tcomovu karticu da pokrenem opet executera sad s pravim firmwareom...
Ovako flashao sam fs i main sa
K770_R8BE001_FS_EUROPE_4_RED53
K770_R8BE001_MAIN_GENERIC_VI_RED53
jer imam ovaj fajl u datoteci anycid
R8BE001_1201-7587_GENERIC_VI
ali sad dobivam configuration error, jasno mi je odmah da je u pitanju cda, sad može link do customa i kratko samo kako to riješiti preko jdflashera? Googlao sam dosta no ne mogu naći taj cda, odnosno ne znam kojeg da uzmem?
Ove tri datoteke executor.b executor.jar i onaj xml sam iskopirao na pravo mjesto...
EDIT: Uspio sam...
znači ovo je cda http://forums.se-nse.net/index.php?a...ds&showfile=21
i ide isto u tpa/preset/custom sve datoteke...
idemo sad nastavit :)) executor je isto sad prošao
Evo sad nakon što mi je executor prošao izvadio sam van sim karticu upalio jdflashera odabrao qa2020 skriptu stisnuo C i prikopčao mobitel i jdflasher ga više ne prepoznaje, mobitel mrtav, restartao sam i računalo prije, sad više uopće ne mogu upaliti mobitel, niti mi ne prepoznaje ništa pod db2020, mobitel ne mogu upaliti niti na power buttonu niti kad ga ukopčam u punjačč, jednostavno uvijek je mrtav... Što sad? bacim mobitel xS ili?
EDIT: samo na 2+5 reagira kad ga zaštekam u usb... ali onda dobijem neki error kad bi ga trebao spojiti s jdflasherom, inače ako držim 2+5 par sekundi onda mobitel proizvede neki zvuk(klik), bez obzira dal je zaštekan u usb ili ne
flash samo main-a rješava problem i nakon toga možeš upaliti mob
kad izabereš skriptu qa_2020 jel klikneš na "Jump to large rabbit hole" i onda drži C i štekaj kabel
Problem je što mi više ne prepozna mobitel s jdflasherom... ako držim tipku c ništa se ne događa, a ako držim 2+5 onda dobijem ovu grešku:
"OpenPlugin(connecttophone(getcid(QH00(IOusb::getb lock(timeexceed)))))", tako da niti ne mogu flashat main :S
EDIT:
igrao sam se nešto sa omniusom nisam uspio ništa s njime, ali sad mogu opet u jdflashera, nastavljam dalje pa ćemo vidjet... Nešto mene ovo opako zeza :D
EDIT2:
ok idem na mkrest, veli da je fajl napravljen, imam windows 7 pa sam gledao onda naravno u C:\Users\Korisnik, tamo uglavnom nije... što sad?
uglavnom nije to išlo morao sam ispočetka flashat main, zanima me dali sad ponovo treba pokrenuti executora ili nema potrebe?
EDIT3:
Je li moguće unlockat ga bez t-mobile sim kartice pošto ju sad opet nemam kod sebe :/
Koliko znam, da, trebas ponovno pokrenuti executor.
Isto tako, ne, nema nacina za odlockati DB2020/CID53 bez prikladne SIM kartice.
Inače taj rest fajl sam bio uzeo od \Plugins\jdflasher\rest gledao sam koji ima R8BE001, i ima ih par svi su identični pa sam zaključio da jedan od tih vjerojatno paše s mojim, jel to ok?
To je problem jer mkrest2 čini se da na windows 7 ne radi. odnosno nemam pojma kamo baci datoteku search za prgCXC nakon što mi mkrest2 javi da je izgenerirao datoteku vraća samo datoteke u jdflasher\rest, a ovu moju izgeneriranu uopće ne pronalazi, u C:\Users\Korisnik je nema :S
i za kraj još pitanje ako kasnije poželim flashat mob to znači da ga moram opet unlockat ili će mobitel ostati otključan? Koliko sam skužio ovaj unlock radi izmjene na firmwareu tako da vjerojatno ću morati opet unlockat kasnije ako promjenim firmware, ali da potvrdimo
pošto je patch u pitanju(stavlja novi dio koda u firmware)novi flash briše unlock i potrebno ga je ponoviti
probaj ovaj rest
http://search.4shared.com/q/120/R8BE001%20GENERIC
Evo sve je proradilo, puno hvala svima, bilo je nekih stvarno glupih grešaka, koliko sam skužio SEMCBOOT mi se znao sj..., a njega se može besplatno popraviti sa omniusom, ide se na otključaj mrežu koristeći reset i čekira se repair semcboot pritisne se 2+5 i konektira mobitel na usb prvi dio posla obavi i onda treba isključiti mobitel i izvaditi bateriju, a omniusa zatvoriti.
hvala hvala hvala hvala :DDD
tutorial je prejednostavan za praćenje, sve sam napravio za nekih 10 min, korak po korak!
još jedno pitanje: mob je bio Tmobile i u svom meniu ima onu ikonu t-zones i isto tako kad se gasi ima tmobile pozdravni ekran. nije toliko važno sada, ali jel ima neka fora da se to makne?
hvala još jednom :)
napraviš debrand tj flešaš generic firmware-om
Postoji tema za zahtjeve firmwarea/patcheva/ostalog, u prvom postu su linkovi na firmware.
mogu li se staviti nove slike?
Imam problem,pokusao sam po ovom tutorialu da flashujem mobitel i naisao sam na problem..... kad odaberem ''Tu pod script stavite db2020, port DCU-60 i speed 921600'' izbaci mi error :
Openplugin<connecttophone<getcid<cant find device info in xml [53unknown]>>>
Sta da radim,a u pitanju je telefon k800i CID:53 red
trebaš far+jd flasher s podrškom za cid 53
a gdje mogu naci takav far s podrskom za cid53.....da li mozes link postaviti znacilo bi mi mnogo da pokusam srediti si telefon......
Jesi li pogledao superthread koji sam spomenuo u drugoj temi?
ne radi link od anycid file s pocetka tutoriala......moze li neko postaviti novi ispravan link...
u #1 obnovljeni linkovi
jesam pregledao sam i skinuo sam far manager s jdflasher sto ima tamo i krenuo po uputama koje imaju u tutorialu i odmah sam naletio na problem....ne znam sta da radim,a hitno mi je....... i kod far managera nije mogao s tipkom ''c'' da se skopca nego s 5+2 i onda je krenulo da radi nesto i izbacio vec spomenuti error :S
Stvarno nemam srece da sve prodje glatko :S
edit
za ovaj link http://www.4shared.com/rar/I2f3kI4p/anycid.html izbaciva '' The file link that you requested is not valid.''
Nekako imam dojam da ti ne "prolazi glatko" jer se previse zuris.
Znam da ti je hitno i da ti se zuri, ali ovakve stvari se nikad, NIKAD ne rade u zurbi.
Lijepo treba sjesti i prouciti postupak i softver, pa se onda uputiti u posao. Ili tako, ili jednostavno das nekom drugom tko se vec kuzi u to da ti rijesi. Inace, ako krenes u posao a ne znas sto radis, postoji dobra velika sansa da jos vise unistis mobitel.
Evo AnyCID koji sam pronasao kod sebe, valjda ce raditi.
Za Far+jdflasher, jesi li probao onaj iz superthreada?
Da li moze drugi neki link za ovaj far,jer na ovom trazi login i pass da se skine koji ja nemam.....bio bi zahvalan da probam napraviti
I kolko sam skontao da ima veze s far managerom ako ima xp sp3 instaliran,ili se varam.... ? ?
Jer mi izbaciva error na far manageru kad spojim s telefonom i pokrenem javlja ''cant find device in xml :S
hehe...u pravu si ne ide mi nimalo glatko,samo se patim.....a nikako da odgonetnem u cemu je problem s far managerom....da li ima veze sto ja imam service pack 3 na xp-u.......
Ovaj far manager sto ima u tutorialu pod rednim brojem 05. ne moze se skinuti,da li taj trebam skinut a iz superthreada mislim da sam skinuo i ''pokusavam '' koristiti ali uzalud :S
Znam da sam dosadan s ovim silnim upitima ali pokusavam napraviti,od velike mi je vaznosti osposobiti telefon......Ne uzimaj za zlo ravilov
EDIT: skinuo sam anycid i K800_R8BF003_RED53..... ako treba mogu detaljno opisati u cemu je problem i sta mi izbaciva
SP3 nema nikakve veze, vecina ljudi je imala to isto pa je svima radilo.
Instalirao si naravno i USB Flash driver, jelda? Takodjer se nalazi u superthreadu... Malo mi vec dosadilo stalno spominjati taj superthread ali vidim da ga i nisi bas pogledao.
evo pokusao sam i skinuti ovaj far Far Manager + JDFlasher T6 + CID52 Patching + CID53 i sve uradim ispocetka i javlja mi se opet eror neki ''Phone not ready to get loader '' :S
pogledao sam superthread i pokusavam se boriti od ranih jutarnji sati s ovim.....mozel pp ili preko msn-a da probamo rjesiti to
Cek, jesi li ili nisi instalirao USB Flash driver?
MSN mi je sacuvajboze, PP isto ne bi pomogao puno jer se i ja prisjecam stvari, sa ovim sam se zadnji put igrao prije 2-3 godine. K tome nisam nikad imao CID53 telefon, najvise CID52 koji je laksi za flashanje.
Skinuo sam usb flash driver i unutra sam dobio dva foldera.....4in1cable_driver u kome sam instalirao jedan do njih se zove FTDIPORT a drugi nesto slicno i iz drugog foldera sam instalirao usb flash driver sam instalirao gg (gordon gate).... sad sam ponovo reinstalirao gg i ponovo je on uradio svoj dio posla,prepoznao je i instalirao uredjaj.....
Nisi skinuo dobar driver. No s druge strane nisi ni mogao jer je i taj link istekao. Jbg, to se desi kad se stvari ne koriste godinama.
Probaj ovaj. Prije toga makni postojeci ako ga imas instaliranog.
skinuo sam taj i instalirao i ponovo pokrenuo far i izbaciva mi konstantno dva errora ''no answer from phone'' ili ''the phone is not ready to get loader''
Jos sve odradim po prvi par slidova na tutorialu i skinem kvacicu s RSA i kad odem na jump i prikopcam telefon tu sve stane..... :S
EDIT: jutros sam nesto razmisljao da nije do usb flash drivera....tamo u device manageru kad ih instaliram rucno (izbrisao sam gordon gate) pise generic flash device i otisao sam na folder u direktoriju gdje sam drivere raspakovao i instalirao faj ggsemc....
Da nije do toga i da li bi mogao neko staviti tacan link far managera with jdflasherom za CID:53 koji radi 100%,da skinem i tu verziju da probam.....
EDIT: kad sam prikopcao telefon na punjac svijetlila je crvena lampica nekih 10-ak sekundi i onda blinknula 2 puta i ugasila se..... :S
imam k810i htio bih da ga prevedem nista me drugo ne zanima samo prevod ako mognem da uradim uz pomoc vasu
evo podatci o mobu na linku ispod
http://imageshack.us/photo/my-images/32/63977416.png/
on je cid53 ali me zanima sta sada ja sve moram raditi da bih ga preveo jer nije dovoljno da ga samo otkljucam da bih dobio jezik
e sada da li je moguce da mi se on zakljuca za moju sim karticu, jer ja sam ga kupio novog nije ima nikakav ugovora sa provjderom tj kupio sam ga u servisu
Trebaš flashati S_E_EUROPE firmware. Upute postoje u drugim temama.
Ako je bio otključan patchem flashanjem će se ponovno zaključati, u tom slučaju to riješiš unlock patchem. Upute također već postoje.
Budući da ti je uređaj CID53, možeš koristiti isključivo Far+jdflasher plugin. Dakle zaboravi XS++, SETool2Lite i ostale.
ovdje imaš što ti je potrebno
prvo trebaš napraviti full flashCode:MAIN
http://www.4shared.com/get/my1I2qYf/K810_R8BF003_MAIN_GENERIC_SM_R.html
FS
http://www.4shared.com/get/2V3grFin/K810_R8BA024_FS_S_E_EUROPE_RED.html
CUSTOM PACK
http://www.4shared.com/get/6f82OF0s/HB1-06_Gen_CDA102568_3_R9A_GEN.html
unlock stuff
http://www.4shared.com/get/Z0pbj8gB/K810_R8BF003_RED53.html
ako se zaključa onda na unlock
main je r8bf003 a fs r8ba024 jer nema 003 za naašu regiju
za unlock pratiš ovu temu
jel si ubacio custom pack?
njega moraš ručno ubaciti u tpa/preset/custom
spoji mob s far-om
uđi u ofs
nađi tpa/preset/custom i unutra kopiraj sve iz linka kojeg si skinuo(raspakiraj prvo)
sve sam to odradio ali nema jezika imam samo engliski sto mi je jos cudnije da je samo engleski da nema ni jedan uz njega
javi se na pm da ne spamamo temu
Samo mala ispravka.
Gornja kombinacija MAIN-a i FS-a nažalost ne funkcionira. Čuo sam se sa čovjekom preko PM i dao sam mu MAIN i FS iste verzije (R8BA024) i kaže da je pomoglo, sad ima sve jezike, dakle zaključujem da kombinacija MAIN-a i FS-a različitih verzija znade raditi problema. Pa evo link i ovdje ako će još kome trebati. Custpack iz MASVA-inog posta je dobar i može se koristiti.
Linkovi:
MAIN + FS: http://www.4shared.com/rar/gK13TMLd/R8BA024_RED53.html
custpack: http://www.4shared.com/get/6f82OF0s/...3_R9A_GEN.html
preklinjem za pomoc Sada trebate napraviti REST file sa MKREST2 alatom
- tu je napravljen REST file za R8BF003 K800 firmware, a ako vam treba za neki drugi, napravite sami
- kod izrade rest file-a, file se ne stvara u folderu sa mkrest, nego u C:\Documents And Settings\[vaše korisničko ime]
tu sam stao nezz dalje imam k800i i neznam napravit rest file ni ako mi je na kompu molim za pomoc
1 post link za zippyshare
unutra imaš R8BF003 rest file