došla nova verzija 1.3.0..... podržana 6288 u europi i vjerovatno još neki mobiteli i dalje nema 6280......................
Printable View
došla nova verzija 1.3.0..... podržana 6288 u europi i vjerovatno još neki mobiteli i dalje nema 6280......................
Nažalost da,od 6280 još ništa ali kad pogledamo koliko im je trebalo da napokon uvedu update preko PC-a i za 6131 (da,napokon je uvedeno!) onda je sigurno da 6280 neće još tako brzo ali nikad se nezna.
Ovaj put neću stavljat screenshot nego samo popis modela sa onima koji su dodani.
Dakle ovo su modeli koje Updater trenutno podržava,svaki novo dodani kojeg uvrste koji dan kasnije ću stavit da znate koji su: (novi modeli podebljani plavo)
E50
E60
E61
E70
N70
N71
N72
N73
N80
N91
N92
N93
N800 internet tablet
770 internet tablet
3250
5200
5300 Xpress Music
5500 Sport
6085
6125
6126
6131 - nije više samo OTA sad ide i preko kabela!
6136
6151
6233
6234
6270
6288
6630
6680
6681
6682
7370
7373
7390
a vidi fore kad prištekam 6280 i skinem manager i uplim i pronađe mi 6280 kao da je 6288 samo što kaže da nema novog softwarea
i evo vam link ode da nemorate švrljat uokolo
http://europe.nokia.com/softwareupdate
3.81..........
Pozdrav svima!
Imam Problem...
A problem je...
Odem na nokiinu stranicu (eee.europe.nokia.com/A4176089) tamo sve to napravim, skinem Nokia Software Updater spojim mob s kompom i on njega pronade i kaze mi da imam posljednju verziju softwarea i da dodatni update nije potreban i imam samo opciju EXIT za izabrat, a koliko ja znam trebalo bi, bez obzira sto imas zadnju verziju softwarea imat mogusnost updatea.
Znaci kad dedem do kraja 2. koraka u tom procesu updata on meni neponudi da idem dalje na 3. korak nego mi tu odma nudi samo EXIT!
Zasto? Sta da radim?
Mslim da moja verzija nije zadnja (3.0638.0.0.30)
Hvala!!!
Znači ne pojavi ti se ova opcija na zadnjem koraku?
http://img231.imageshack.us/img231/4816/88709597nu8.png
http://img231.imageshack.us/img231/3483/98207366qm7.png
http://img68.imageshack.us/img68/8574/70518115si9.png
Onda izgleda nisu sve opcije iste za sve modele telefona.A ako te zanima koja je verzija zadnja dostupna za tvoj telefon onda ideš na http://europe.nokia.com/A4305060
Ne, nepojavi mi se to, on mi napise da moja vetzija je zadnja i da nema potrebe za novu nadogradnju, i to je to, i imam samo za kliknut EXIT
a razlog zasto to zelim je.... 3. pitanje (ujedno i 3. post) http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=35888
Jedno pitanjce:
Dal SIM kartica mora biti u telefonu prilikom upgrade-a softvera?
Evo odgovorčić:
http://img355.imageshack.us/img355/5473/simrf2.png
Hvala! Trenutno mi se backupira telefon, pa još malo gledam zadnje stvarčice prije upgrade-a. Jel vama backup preko PC Suite-a traje beskonačno?
Meni dodje do 95% i onda se vuče pol sata do 100....
sta mi se tocno desi...evo slike
http://img256.imageshack.us/img256/6960/exitdd7.jpg
a razlog zasto zelim updateat je ono sto sam vec postavio temu o mulimedialnom izborniku i tipki... pa reko ... mozda mi se s tim i taj problem rijesi
ako sta ko zna o tome i kako to rijesi bio bi jako zahvalan na pomoci!
Još jedno pitanje!
Ak sam dobro skužio, zadnji firmware za n70 je v5.0638.3.0.1.
Pročitao sam ovdje da nakon upgrade-a neće raditi flashlight application.
To znači da mi n70 torch neće raditi?
To mi je dosta korisno...
N70 torch radi i dalje i s novim firmware-om, ali vjerojatno neke druge genericke torch aplikacije ne rade...
pozdrav pitanje u vezi n73
imo sam V 3.0638.0.0.30 i onda sam napravo udate i sad imam V 3.0704.1.0.1 i maknuo mi se hr meni.....
pa me zanima kak da si stavim ponovo hr meni??
hvala
Evo, ja updatao E70.. i prvo mi bilo srce stalo kad je rako da je SIM invalid, al onda se spametio, i sad radi ko beba...
Jel mi se za N93 isplati radit upgrade? Jel ce mi ostat HR meni i HR T9? Hoce mi to ostat ako upgrade napravim u Mobisu?
Verzija mi je:
V 11.0.034
17-08-06
RM-55
N93 (07.01)
Kao što sam već naveo u svom prošlom postu,ako je telefon kupljen kod nas u trgovini/kod operatera i ima deklaraciju onda ostaje HR meni koji se gubi jedino iz telefona onih čiji možda i je kupljen legalno ali je HR meni naknadno stavljan tako da ga smiju prodavati kod nas.
Ako niste sigurni u porijeklo vašeg mobitela pošaljite mi product code telefona (ovdje su upute kaoko ga naći) privatnom porukom i javit ću vam što prije mogu dali ostaje HR meni nakon službene nadogradnje.
danas stavio novi frimware na n73 V 3.0704.1.0.1 i kad odem na music player nece da ga otvori i napise sistemska greska,takoder nece da otvori upravitelj programa i upravljanje veza,jel zna ko u cem je problem:?:
Samo informativni post.
U ovu zadnju verziju Updatera (1.2.30) je od jako nedavno uvedeno i još par modela a među njima i od mene davno najavljen N90 dok od 6280 ni glasa još.Za neku od sljedećih nadogranji Updatera najavljujem: E65,N95,N75,6300
Zadnje dodani modeli su podebljani:
Nokia phone models that support firmware update from home:
E50
E60
E61
E70
N70 / N70ME
N71
N72
N73 / N73IE / N73ME
N80 / N80IE
N90
N91 / N91 8GB
N92
N93
N93i
N800 internet tablet
770 internet tablet
3250
5200
5300 Xpress Music
5500 Sport
6085
6125
6126
6131
6136
6151
6233
6234
6270
6288
6630
6680
6681
6682
7370
7373
7390
7390
Evo upravo sam updatea_o 6233...
Stavio sam zadnju verziju softa i zasad neam problema...
Jedino što sam se malo preplašio je bilo kad se mob isključio... :)
Samo što su mi se postavke promijenile nakon updatea... al to je valjda normalno...
evo rijesio sam problem sa n73,prvo sam napravio totalni reset telefona i onda nije tjeo upalit,tj. kad ga upali napise mobitel se nemoze pokrenuti,obratite se proizvođaću pa sam ga ponovno flashao i sad radi ko curica,kaze mi frend da je to zato sto mob nije mogao primiti sve podatke sa memorijske kartice.
Normalno je da se isključi tijekom nadogradnje (onaj unplug USB device zvuk je mnogima izazvao sijede na glavi ;D ) ali se opet sam uključi,nemojte se plašit toga jer to tako MORA BIT.
Postavke također nestaju (joj joj,opet netko nije čitao FAQ na web stranici Updatera) jer se nadogradnjom brišu SVI korisnikovi podaci iz telefona.Zato je čak i u programu navedeno da se napravi backup prije početka.
Danas sam napravio update na N93 sa Verz. 10.... na Verz. 20. Nokia je kupljena u RH i ostao joj je HR menu nakon update-a. Sto se tice promjena na novoj verziji softvare....primjetio sam sljedece:
-sklonili su kamera bug kod rotacije poklopca na vanjsku stranu
-kada vracas display u normalni polozaj poslije snimanja vise se nepali mala kamera (amen za ovo :) )
-dodali su ZIP pod programe
-dodan je downloader pod programima
-dodali su pretrazivac Wlan-a pod tasks na 1. stranici
-dodan je Wlan wizard (nisam siguran, mozda je i prije postojao)
-sve mi djeluje puno brze...
To je sve sto sam uspio primjetiti zasada
Ja sam skinuo nowi update za n80.I moze ko reci sta se tocno promjenilo na tome?
Probaj pronaći ovdje.
A za ostale koje zanimaju promjene i poboljšanja u novim verzijama evo tražilice: Nokia Phone Software Changelog Search
Ako ne uspije sa unošenjem samo naziva modela (npr. N80) onda unesite ovako (RM-92|N80) improvements,gdje ovo RM-92 i N80 mijenjate sa oznakom svog telefona.Kako saznat ovu RM-??? oznaku? Pa pojavi se skupa sa verzijom softvera telefona nakon unošenja *#0000# .
Danas je izašao novi update na verziju 1.3.40
Dodani u pripremu E61i i slika za model 6288.Također su promijenjene slike modela 6681 i 6682,dakle samo male sitnice i eventualno bolje komponente samog programa da bi rad sa telefonima bio stabilniji i brži.
http://img240.imageshack.us/img240/4835/nsu1340uf8.jpg
Jucer sam stavio novu verziju firmware-a u svoj n80 kad sam ga kupio imao je hrv. meni kod prvog update-a hrv. je nestao sad sam preko Nemesis Service Suite-a promjenio product code i ubacio firmware za n80i (V 4.0632.0.38 13-10-2006 RM-92 N80(07)) sa hrv. jezikom sve radi savrseno za sad :)
Jel neko stavio najnoviji firmware za N80 4.0707.0.7 ? Jel ima šta novo?
Kako je nestao hrvatski? Danas sam stavio najnoviju verziju v4.07 preko PC Suite-a i nije maknuo hrv.
nestao je hrv. jer nisam mjenjao product kod prilikom prvog updatea firmware-a posto je mob imao hrv kad sam ga kupio nisam obracao paznju na to s obzirom da na mobu nema nikakvih oznaka da je timov ili nekgog drugog stranog providera, a na kraju je ispalo da je
Aha...
Evo, ja sada primjetio da ne mogu više preko *101# provjeravati račun??!! Je li još netko otkrio ovaj problem nakon stavljanja novog FW-a?
dodan 6290.........
meni na n80 USSD ne radi. bio ja na GSM ili UMTS mrezi....
ima nacina da se to rijesi?
jel se moze preko toga nokia 3650? ako ne, koliko to dode u mobisu, ili ako se neko bavi time pa mi posalje na pm neki broj moba ili adresu. hvala
ljudi a je netko probao napraviti Update sa 6280 makar ju nema na popisu...možda ju prepozna ko 6288, mislim, koliko znam, mobovi su isti, samo je case drugačiji...ili?
Da, isti su, ali zašto onda Nokia nije stavila 6280/6288? Rađe pričekaj još neko vrijeme.
@sms freak ipak nije stvar u 3G-u. Podudarilo se da sam stavio na 3G nakon novog FW-a pa sam mislio da je FW kriv, a na kraju i je! Probao sam na 2G (ili 2.5G, što već) i neće, kao ni Habi. Još neke ideje?
Dakle: NAPOMENA SVIMA DA NE STAVLJAJU NOVI FW U N80, OSIM AKO BAŠ ŽELE IZGUBITI MOGUĆNOST SLANJA USSD KODOVA (*101#,*100# itd.)
ALI *103* pa broj za nadopunu vipme računa RADI, iako ne da povratnu informaciju
NSU javlja da je izasla nova verzija... jel probao netko??? jel ima mozda patch da USSD proradi na n80??
Meni javlja Error reading setup initionilazing file.
To je već drugi put da skidam ovu aplikaciju, ali uvijek ista poruka.
nisu nažalost,ali i to sam rješio na drugi način:)
Sunce mu :D !
Promak'o ti je text u postu br.254 http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...&postcount=254 tamo je tražilica za takva pitanja pa pokušaj naći,možda je objavljen popis ispravaka.
jeli se ikako moze instalirati driver da se zaobidje taj nokin program.
Jer ja kada idem isntalirati ovaj njihov instalacija mi zasteka i tako svaki put.
A ja mislim daj je to zato sto mi je hard crknuo tocnije participija C i sada kako ja njemu mogu 'reci' da on meni to instalirava na participiju D.
Ja mislim da je do sad instaliravao na C pa mi je zato instalacija uvjek bila u Q.
Naravno da može,ne treba ti uopće PC Suite a driveri su OVDJE,samo izaberi koji kabel imaš i skini ih pa instaliraj a onda uključi telefon na kabel i komp.Telefon će se automatski instalirati.
Bok...jer postoji software za N73 music edition sa hrvatskim jezikom gore?? Fala:turn:
Pročitaj temu od početka,neznam napamet od koje stranice je navedeno kako možeš stavit naš jezik.
Ako je tvoja N73 ME kupljena kod nas u Mobisu i ima naš jezik onda ti upoće ne treba nikakvo prčkanje po telefonu da bi stavio verziju sa našim jezikom na njega.
Koji je tvoj product code?(na naljepnici ispod baterije piše) Napiši ga ovdje da vidim koji paket jezika bi dobio da nadogradiš telefon sa Updaterom.
Moj kod je 0544952
Nije kupljen u Mobisu, kupljen je na crno i ja bi si gore stavio hrvatski izbornik...
Trenutno je gore fw V3.0638.0.0.30, 30.10.2006.
Nemam informacija za taj kod,vjerojatno neki operaterski sa europskog područja.
Onda prema uputama o promjeni product koda sa prethodnih stranica ove teme zamijeni postojeći sa ovim balkans što sam ti gore napisao i kad napraviš nadogradnju telefona na Music Edition dobit ćeš i naš jezik u paketu.
Preporučuje se ADSL veza na internet jer će skidati par desetaka MB.
Moze, budem prokopao pa cu vidjet kaj cu uspjet...valjda necu nekaj zeznut i zbrickat si mobitel, hvala ti:turn:
Evo sve sam slozio, hrvatski gore, bez ikakvih problema, hvala ti puno na pomoci:angel:
Evo, upravo sam uspješno upgrade_ao firmware na svojoj 6233...
Sada je gore V05.10.
Malo sam imao problema sa novom verziom Nokia Software Updater_om, ali sve radi...
Pa javim još da li ima kakvih poboljšanja/pogoršanja u odnosu na staru verziju... :spin:
EDIT: evo što sam primjetio: kada sam na mob vratio backup, neke stvari su mi ostale "tvorničke"... Tj ikone su drugačije raspoređene, uključen mi je 3G i uključene su mi one strelice koje prikazuje prečace. :-/ Al dobro, minuta posla za "popravit" to.
Druga stvar koju sam primjetio je ta, da puno brže ulazi u memorijsku karticu, pogotovo u folder u kojem su mi teme (te isto tako brže izlazi iz njega) :)
da li ce mi se slike i ostalo izbrisat kad upgradam software?
Razlika je u boji kućišta u kojem se telefon isporučuje na tržište.
Za ovaj kod od 6233 koji si naveo nađi i za koje države je namijenjen (kao što je navedeno za ovaj 0522842 RM-56 QB EURO-K MIST BLUE UKRAINE) pa onda napiši jer će si netko možda maknuti HR jezik iz telefona ako ga bude koristio.
Engleski je defaultni uz sve u svim europskim varijantama za koju god da državu staviš,za arapske i azijske ne grantiram.
engleski je uvjek tu, makar instaliro KINESKI.
bas super, vec mi 10 min stoji na 2.8 mb downloada softa i ne mrda dalje. popizdit cu!!!
edit: sve proslo u redu, najnoviji soft na nokiji i hr meni također :)
Evo FatalERROR je riješio problem zaglavljenog skidanja softvera telefona,trebalo je restartat komp i pokrenut sve ispočetka.
Na svojoj 6233 sada ima naš jezik a product dode koji je stavio glasi:
0532184 jo dodajem da se radi o unbranded, balkans verziji tako da s ovim kodom možete debrandirati svoje 6233-ice sa bilo koje mreže na generic verziju.
Napominjem da se izmjenom product koda gubi garancija na uređaj u slučaju da nemožete vratiti originalni kod nazad prije odlaska na servis.
--------------------------------------------------------------------
Nadalje,od nedavno se osim postojećih nadograđivati mogu i sljedeći uređaji:
N95
5700 Xpress Music
6085
6086
A za N70 sve verzije i varijante je dostupna nova verzija softvera 5.0705.3.0.1
Jedno pitanje! Sta se desi ako se komp smrzne, nestane struje ili ak padnu windowsi tokom update firmwarea?
N70 uspjesno update-an na zadnju verziju ;) Sve je proslo u redu, primjecujem brzi ulazak u meni, galerija je ful brza, i glasniji zvucnik, video i trzanje jos nisam isprobao, ali navodno je i tu nesto ispravljeno malo...
koja je zadnja ver za 6280/88
pošto imam Prod.code za 6280 nemogui provjerit
kak nemres provjeriti sa product codom?
otiđi na ovu stranicu http://europe.nokia.com/A4305060 i upisi svoj kod i vidjet ces jel ima ili nema
treba kod od 6288
imam ti ja 6288... samo što je kupljen u t-mobilr_u... pa neznam dal će ti to šta pomoć... ako hoćeš, javi mi se na pp...
zadnja verzija softa za 6280/6288 je: v 06.10, 21-12-06= Citat =:
koja je zadnja ver za 6280/88
pošto imam Prod.code za 6280 nemogui provjerit
Ja sam na dial-up-u dali se update softvera vrsi sa net-a ili se skinu svi fajlovi na komp kao kod samsunga?
Prvo se skinu svi fajlovi sa neta na komp, a onda krece update...
Da li je moguće nekako putem ovog upgradea sa interneta dobiti HR meni? Ja zapravo neznam sa kojeg je tržišta moj telefon, ali trenutno u meniju ima Nizozemski, engleski, francuski, njemački talijanski i turski. Jel to treba isključivo sa box-om flashat da se dobije HR meni? Ako ga sad flešam preko neta, da li ću ga kasnije moći flešat s istom verzijom softvera koja ima u sebi HR meni?
Meni ona nokijina stranica za update ne pomaze bas previse jer mi nema moba(3660) u onoj tablici..a code ispod baterije ne nalazi:dunno: ...jel ima kakav drugi nacin za to osim nokijine stranice?..il kakvo rjesenje za nju?:)
Moguce je dobiti, malo pogledaj po ovoj temi. Nije ti bitno s kojeg je tržišta fon, samo moras unijeti balkan product code i nakon upgrade-a češ imati hr meni
3660 nemožeš upgrade-at preko nokijine stranice, jedino da najdes novi soft i puknes ga gore preko phoenixa, ili da otiđeš lokalnom unlockeru
jel sa tim phoenixom to jednostavno kao sto se cini s ovim nokijinim updateom?..i jel ima kakva stranica gdje bi se mogao naci taj zadnji software?
Evo riješio sam, Hr meni je upucan. Post 160 i 171 su riješili sve moje probleme! Thnx
Koliko vidim, još nema podrške na hrvatskom jeziku za nokiu N95...:wtf:
Gdje da nađem novi firmware za N95? :dunno:
http://europe.nokia.com/softwareupdate
ak se ne varam zadnja verzija je 11.0.026
Da, jednostavno napravi backup (na kompu ili memo kartici)
pa nakon updatea softa vratiš backup nazad... :spin:
Al, mislim, da ako nisi imao hrvatski jezik na softu koji sad imaš, da ćeš trebat promijeniti product code, pa onda updatateati soft.
malo prošvrljaj po ovoj temi...
Jel puknio ko novi soft na n73,koje su bitne razlike???
Najjednostavnije ti je ovako:
Kada upališ PC SUITE, klikni na "Contacts" i onda kada ti se pokaže contacts, vidjet ćeš gore pored icona "back, forwards, up, search, folders", jednu ikonu i kada dođeš iznad nje pisat će ti "update". to samo stisni i onda "yes".
Kada upgradaš N95, ponovo je spojiš i opet stisneš "update" i "yes". Jednostavno i jeftino... =)
E da, obavezno, za svaki slučaj, selektiraj sve konakte i prebaci ih u neki folder, da ih imaš na kompu. Ako se nešto desi i PC Suite poludi... ;)
Ja stavio 4.0723.2.0.1 (ako misliš na taj). Dobije se player od ME sa onim vizualizacijama, neke dodatne funkcije u meniju kao npr. možeš vidjeti verziju softa iz menija bez da utipkavaš *#0000# i ima čak opcija da se spoji na net i provjeri jel imaš zadnju verziju. Čini mi se da je malko telefon brži, kamera je malo poboljšana i nema ni jedne igre u telefonu, maknili zmijurinu.
Ljudi jel ima jos neki fazon da se symbian update-uje,da nije preko neta i Nokia Software Updater-a?
Prije mi je slika bila plavičasta iako su postavke automatske, sad toga više nema. To je poboljšano, a za drugo neznam jer baš je ni ne koristim!
@bpodnar:
kako si stavio tu verziju softa 4.0723.2.0.1 ?
da li preko Nokia Soft Updater_a ili preko nekako drugačije?
Ja sam stavio novi product code (onaj balkans, i ne mogu staviti tu verziju softa 4.0723.2.0.1, već samo 4.0713.1.0.2. )
Pa i ja sam isto to napravio, stavio balkans i napravio update preko NSU-a. Ništa posebno nisam radio. Koji ti je sada product code 0529781 ili 0529794?
Edit:
A kad si se ponovio u telefon?
Stavio sam ovaj drugi product code (0529794)... i onda mi je ostao na toj verziji softa.
Ništa, probat ću sad opet vidjet dal ima kakav update... :spin:
Koji je tvoj product-code?
a mob sam kupio jučer... :notooth: