Evo jucer sam jos jednom probal sa stvaranjem Acounta i to za Hr i gle sad kao od duha bila je opcija "none" pokraj kreditnih kartica.
Odmah sam skinul par besplatnih stvari,odlicno.
Printable View
Evo jucer sam jos jednom probal sa stvaranjem Acounta i to za Hr i gle sad kao od duha bila je opcija "none" pokraj kreditnih kartica.
Odmah sam skinul par besplatnih stvari,odlicno.
Kamo se pospremaju skinuti programi sa Appstorea,naime htio bih rucno pospremati kopije.Dali je moguce?
Edit:pronasao sam ,hvala.:tclosed:
htio bih napraviti da scrollam stanice gore-dolje a ne lijevo desno
evo kako to izgleda
http://www.youtube.com/watch?v=7uHpvonsQWA
ako netko zna kako to napraviti molio bih pomoć
Hvala :hrv:
Instaliraj program SummerBoard preko Cydie i to je to!
pozdrav...jedno pitanjce.. imam bijeli 3g iphone međutim ima par sitnih ogrebotina sa stražnje strane i lagano me to živcira (da, picajzla sam..;D) pa me zanima dali se gdje može nabaviti original stražnje kućište u servisu ili bilogdje..ona fake po 80 kn me ne zanimaju...;D
nedavno sam sa app store-a skinuo cca 50 igara i cca 20-tak aplikacija i od jutros na synca sa kompjuterom se te "nove" aplikacije i igre ruse ne mogu se pokrenut,tj ude mi u njih i odma me izbaci,napominjem da aplikacije koje sam prije imao tj "starija" rade normalno
u čemu je problem?
problem je riješen tako sto sam update-o jednu aplikaciju sa app storea
Nije jednostavno za promijeniti, koliko sam vidio/čitao okolo. Najčešće se desi (neukima na tom polju) da ostanu sitni ali vidljivi tragovi otvaranja točno po spoju gornje i donje stranice. Možda da prvo probaš s nekom od onih pasta za poliranje ekrana? One skidaju ogrebotine s prozirnog ekrana (plastike), brijem da bi na leđima kućišta napravile izvrstan posao. Osim, naravno, ako treba polirat preko slova pa se sama slova izbrišu. A nemaš što izgubit, osim par kuna, jer ako ne uspije neće bit gore nego što je - bit će isto ili bolje...
ma volio bi da je onaj princip, dodjem u tmobile dobar dan, eto uređaj daj novo kućište, priložim garanciju (bez obzira što u to ne ulazi) nakon nekog vremena ga dobijem nazad,platim i bok ali znam ak odem tam da bi me otkantali i postavili 100000 pitanja...ha ništa, probat cu nešto skemijat...hvala na savjetu..:wave:
a da ga jednostavno stavis u neku sminka zastitu, pa se nece niti vidjeti? :)
Kad smo kod zastita, koristi li tko onaj invisible shield za iphone i ako da kako ste zadovoljni s tim? Ili imate nesto drugo za preporuku?
Ja koristim samo Belkin kožnu futrolu.
Ekran bi trebao biti otporan na ogrebotine u normalnim uvjetima korištenja (ne sad da ga nosiš u džepu s ključevima kao neki idioti).
Stoga mislim da nema potrebe stavljati još neke folije gore na ekran.
Jedini problem mi je što Belkin-ove trakice koje drže iPhone unutra sjedaju točno na mikrofon i zvučnik...banana. Stoga pazite kako izgleda bilo koja zaštitna oprema u stvarnosti i kako sjeda na sam uređaj, jer je očito da "ime" ne znači i kvalitetnu izradu.
ja neznam kakva je to folija bila s kojom sam ja probal frendov iphone al je bila nekakva gumasta (kakti da ne ostavlja ostiske) i tog trena sam odustal. nije fora kad prst zapinje.
Ja sam si naručio nekakvu foliju koju su relativno hvalili koja se lijepi na display, čisto iz navike da ga zaštitim. Također i slim futrolu, kožnu, onu u koju se samo utakne mob pa u džep. Ako se stavi naopačke, "glavom" prema dnu torbe, dobije se da je zvučnik otkriven i prema vrhu džepa, dakle čuje se bolje, a i home button je bliže za pritisnut. Isto tako da se i punit bez vađenja iz futrole (ako to išta znači). Tako sam se naviknuo sa SE P1, i to mi je OK varijanta. Onda idu i ključevi i kovanice u isti džep bez brige za iPhone.
A folije - za ispod 3 dolara (dostava uključena u cijenu) mislim da mogu isprobati pa vidjeti: ako legne kao što je legnula na P1, da se ne vidi nego moraš znati da je tamo, onda zašto ne - ziher je ziher.
E da, uzeo sam i neki armband za 3G, izgleda kao kopija Belkina, djeluje čvrsto, široki remen za oko ruke i futrola sa prozirnom prednjom stranom. Sve skupa, dakle armband, kožni pouch i te folije za display - US$ 9,07 sa dostavom. 50 kuna. Pa nek traju sve tri stvari godinu dana (a to hoće ziher), baš me briga.
@BlueDevil...dobro, tako može u džep naravno. Plus što si to upecao toliko jeftino sve. Odlično!
Budem si ja pogledao na e-bayu što sve ima, možda si i ja štogod uzmem od opremice.
Znam da je u onome shopu kod Sheratona bila folija za iPhone, odlična. Oblikovana tako da ide preko cijele prednje strane i preko home tipke (ima otvor za nju). Kvalitetna, bez odsjaja. Samo je bila skupa u tri kraja. Mislim negdje oko 40kn...za samo jedan komad. Previše za komad folije meni.
One hint:
http://www.dealextreme.com
* free worldwide delivery
* cijene nevjerojatne
* ima stvarno svega
* plaćanje preko PayPala
* ako su sve stvari "in stock" u ZG stiže za 10-15 radnih dana
Orginal zadnja Strana znaci ona plasticna ti kosta 850.- KN sa zamjenom
eh sad odma da odgovorim na moguca pitanja da zasto tako skupo :)
na zadnjoj strani se nalaze konektori od vibre i jos neki dodatni kablovi i slicno.
APSOLUTNO se nevedi da je uredaj OTVARAN na 3g modelima posto ima ona 2 mala srafica dole kod konektora i onda se lagano otvori i kao sto rekoh nevidi se nimalo da je uredaj ikada otvoren.
Hoćeš reći da nema onih plastičnih kukica svuda okolo, da se radi jednostavno o tome da izvadiš ladicu SIM kartice, odviješ ta dva vijka i iPhone (3G) je otvoren - zatim samo odlemiš ona 3 kontakta baterije, zalemiš novu, vratiš vijke i ladicu i to je to? Kao kad rastavljaš peglu?
http://www.youtube.com/watch?v=GGslu...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=U-e-F...eature=related
jos brdo takvih videa se moze naci, ako slika vrijedi 1000 rijeci, video onda bar milion. :)
Damn! Ima toga za rastavit! Mada oni kompletno rastavljaju iPhone, ne samo bateriju.
Thanx, dobro za znati!
pa sta si timislio da su to samopar konektora :) i nebi to preporocuo daradis ako nemas imalo iskustva sa rastavljanjem takvih stvari
Ni ne mislim, ne pada mi na pamet. Samo sad kad je jednostavnije (utoliko da ako radi netko s imalo iskustva neće se vidjeti da je otvaran), onda kad jednog dana dođe red da se mijenja baterija ne moram plaćati $100 i slati ga u Apple nego ću dati nekome tu u Zg tko zna da to obavi - kupit bateriju, dat čovjeku pare za ruke i mir.
Imam jedno pitanje..
Kakve veze ima koja je verzija softvera na iphone-u?
Navodno se neki mogu otkljucati a neki ne..
Pa ako moze malo objasnjenje. Hvala..
koliko ja znam, 2.2 se moze softwareski otkljucavi, 2.2.1 ne moze. sve prije 2.2 moze.
neka me netko ispravi ako grijesim. isto tako, iz t-mobile sada kupljeni iPhonei su mahom 2.2.1
Tako je Srki, samo što se i neki 2.2.1 modeli daju otključati, ali rijetki...
Nema to nista s verzijom softvera, nego s verzijom basebanda (modem firmwarea).
moguce je otkljucat samo ukoliko se pri Updatu Softwera na 2.2.1 ne dize sami Baseband na 02.30.03 znaci treba User Custom IPS file 2.2.1 stavit na iphone jer je onda baseband ostaje na 02.28.00 i onda se ljepo samo Jelowsnowom unlocka.
ali sa 02.30.03 Basebandom nema sanse da ga se unlocka osim sa REBEL simom
E ljudi trebao bih otkljucati svoj iphone pa me zanima kako to napraviti ali sa ovom verziom 2.2.1. :suicide:
ima nesta na pc expertu ali mislim da to nije to...tj vjerojatno je, ali posto treba paziti na neke detalje volio bih kad bi mi netko to objasnio podrobnije. :)
HVALA
ej evo napokon stigao iphone. jel ja njega ne mogu uplaiti bez t com kartice?
mob je kupljen u t com-u 11.05.2009.
uzmi Simpa karticu i upali ga ako se ne moze drugacije.
Nemozes ga AKTIVIRAT bez t-Com Kartice znaci kao sto je rekao SrKi stavi unutra karticu bilokakvu od T-coma i Instaliraj su iTunse na komp ako nemas i onda ga lijepo Aktiviraj i NEMOJ SLUCAJNO RADITI UPDATE SOFTWERA ZA POCETAK :) Jer ce ti 100% ponudit Software Update :)
Moj je kupljen 8.5. i već ima najnoviju verziju.
p.s. vrlo je izvjesno da imas verziju softvera 2.2.1 te basebanda 02.30.03, i telefon neces moci dekodirati softverski, vec samo hardverski s unlock SIM karticom tipa Rebel SIM ili eventualno Universal SIM.
Evo i ja nabavio taj kramp. :)
Jel moguce nekako u Safari stavit Flash? Mislim ako je telefon zamisljen za internet, a pol sadržaja interneta ne mogu vidjeti onda bolje da ga odmah zapakiram i u oglasnik s njim.
I dal kad sam u Safari-u mogu negdje vidjeti dal je spojen na Wlan ili na 3g?
Flash zasada nema za iPhone i Sumnjam da ce ga uopce i bit barem zasada.
A iskreno receno meni zasada nije niti jedan jedini put zafalio Flash na iPhonu :)
a kaj se tice tvog pitanja dali se vidi jel si spojen na WiFi ili na 3G pa vidi se naravno imas ikonu gore u desnom kutu od WiFi-ja :)
Zanima me nešto u vezi iPhone..
Jeli netko primjetio da mu je jako slab domet WLAN-a? Ili je tako samo kod mog frenda, jer kad sam vani tražio, njemu nije našlo niti jednu mrežu, a na Nokiji E51 5 mreža..
hmm.. pa neznam koliko je to INTELIGENTno :)
ja sam normalno sufao na E51, bez prekida..
dakle to se nemože poglupiti? :notooth:
I ja sam primjetio, nokia 5800 mi je prije našla oko 4-5 mreće, a iPhone samo jednu.
Jest da su bili slabiji signali tih mreža- ali opet, ako ti baš nešto na brzaka treba, bolje da možeš pogledati nego da tražiš jak signal.
Ali, pošto ima aplikacija, budem pogledao.
WiFi mrežu možeš "nasnifati" na 10ak puta većoj udaljenosti nego što ti može biti korisna. Tipa, ako je korisni radius 30 metara a nakon toga je signal preslab da bi se kvalitetno koristio, ti isti taj signal možeš vidjeti i sa oko 400 metara. Naravno, sve preko 30 bit će beskorisno za surfanje. Tako da ako iPhone stvarno radi kako viperpitbull kaže, onda je to pametna stvar. To što se spojiš na neku mrežu, pa je speed 0.2, pa pukne svakih 30 sekundi i ponovno se spaja - to nije signal, to je nešto što može pomoći lokacijskom servisu da te triangulira, i ništa više.
Jel mogu negdje povećati Cash u Safari-u da mi brže otvara stranice koje stalno koristim?
I da li postoji negdje opcija da isključim ono kad stranica ima verziju za mobitele, on mi automatski ode na tu verziju stranice, a ja želim surati na orginalnoj kao na kompu?
ljudi moze li se nekako pristupiti iphonu 8gb jer mi ga je klinac zakljucao,a kod neznamo
Planiram si kupiti Iphone 3g,,, sad imam par pitanja.
1. Mogu li ja na Iphone staviti svoju glazbu, slike,,, sa PC bez da kupim sa onog njihovog storea.
2. Radi li u Hrvatskoj GPS (google maps) normalno??? Kad se upiše tražena adresa, neki restoran, pizzerija da li ju on pronađe. Može li locirati tvoju trenutnu poziciju i ostalo??
3. Ako se mob otkljuca moze li se spojiti na ap store i skidati besplatne stvare i da li kad se otkljuca sve radi normalno (mail, GPS.....) i što se sve dobije otkljucavanjem Iphonea???
Djura- probaj ga restore- ati u iTunesu (ne znam da li to miče kod)
Ayrox:
2) mala napomena, da bi mogao to pretraživati- moraš imati pristup internetu.
Ovo sto si mi predlozio neide nego da li bih ja mogao na neki nacin da ubacim neki drugi sw pa da ga onda otvorim za sve kartice.
mislim kupit iphone 3g prek ebay-a jer mi se cini da je tamo najjeftinije
i sad me zanima na sta trebam paziti. mislim kak da znam da ce on radit u Hrvatskoj?
Za pocetak pazi da je verified seller s dobrom reputacijom i da iPhone imas baseband 02.28
imam iphone tj dana, jailbreak-an je i u cydii je preko iphone.org.hk instaliran mobileinstallation patch, dakle ne bi trebao imati problema sa instaliranjem crackanih igrica..
samo cuo sam da bi trebao i itunese crackat da bi mogao preko njh prebacivat igrice, filmove apps-e...
vec dva dana po netu trazim crackane i tunese, i ne mogu ih naci..ima netko neki link, ili sve radim krivo?
btw imam instaliran i iFunBox, ali ne kuzim kako preko njega prebacit aplikacije, jer kad prebacim igricu, na mobu je nema...ili je otisla negdje drugdje? kad prebacujem, onda stavljem sve u aplikacije...tj za sad samo 1 igricu, ali vidim da je nema, pa necu vise ni pokusavat dok se ne raspitam...
Ne moraš ništa po iTunesima raditi. Ako si zamijenio installer (a to bi ovaj mobileinstallation patch trebao napraviti), onda si skini preko iTunesa jednu aplikaciju - bilo koju - i instaliraj je (hint: free apps). Nakon toga, kad downloadaš neku app preko neta na PC, drag-drop u iTunese, pa sync, i to je to. A ovu free koju si skinuo možeš i obrisati.
skino sam i instalirao sigurno jedno 10 aplikacija, ali svejedno mi itunes-i ne daju da prebacim ni aplikacije ni nista..(sivo je i ne mogu kliknut )
sorry, sad sam skuzio da skinem preko itunes-a, a ne preko app store-a..
nist, idem probat! :respect:
ovo gore savrxeno sljaka, i igra se need for speed na veliko..thnx!
dalje imam pitanje: posto je meni iphone na simpi pa ne mogu koristit postojece tmobile pakete za iphone ( 512mb...bla bla ), pa je jako zivcirajuce, kad slucajno kliknem na google maps ili bilo koju aplikaciju koja se spaja na net i u roku par sec ostanem bez svega na racunu..
nacuo sam da bi se preko winscp-a moglo podesiti da se mob ne spaja na nista osim na wi-fi, dakle pare mi ostaju netaknute...zna li netko nesto vise o tome?
Odeš preko iPhone- a na http://www.unlockit.co.nz/
Instaliraš fake vpn postavku i to je to.
Meni i dalje ne uspijeva JB- tj. normalno instaliranje bilo čega iz Cydi- e nakon JB- a.
Ne razumijem... :(
imaš puno bolju opciju od toga, zove se bossprefs, na cydii. Preko njega možeš manje više sve: respring, reboot, uključivat/isključivat wifi, 3g, edge, telefon bla bla. uglavnom bolje rješenje jer za slučaj da ti recimo nekad treba net možeš ga uključit ponovo za razliku od unlockit koji je trajno
ne razumijem ovo za net? mislis na 3g i spajanje bez wi-fi? sumnjam da cu se vise ikad vratit na pretplatu, tako da mi to i ne igra neku ulogu..a doma mi fino radi preko wifi-a i za moje potrebe mi vise ni ne treba..
mislim da ti ne isključi trajno edge i 3g nego imaš moguććnost uključit ih po volji, a simpa ima one jednokratne pakete za internet koji nisu skupi tako da ako ti ikad zatreba šteta je imat ga za stalno ugašenog
Koliko uopce vrijedi imati neotkljucani Iphone 3g???
kakvo je to pitanje? ako imas t-mobile vrijedi koliko si ga platio, ako nemas t-mobile, vrijedi cekati da se ta verzija sw moze otkljucati.
Ma ne mislio sam koje se sve aplikacije ne mogu onda instalirati i takve stvari???
Miješaš JB (jailbreak) sa otključavanjem mreže. Jailbreak (ili JB) je kad se "podesi" softver mobitela tako da možeš instalirati aplikacije koje nisi kupio legalno preko iTunesa, nego ih downloadaš crackane kao i svaki drugi file na PC, pa preko iTunesa ubaciš u mobitel.
Otključavanje se odnosi na mrežu - kod nas jedino T-Mobile ima ugovor i može prodavati iPhone, pa je stoga iPhone zaključan na T-Mobile mrežu, i ako ubaciš neku drugu karticu unutra (VIP, Tele2, itd) onda mobitel neće raditi. Tu stupa na scenu otključavanje koje ti omogućuje da u iPhone staviš bilo koju karticu i da to radi (ok, ne baš svaku, ali shvaćaš bit problema).
PA malo si Fulao ubiti PUNO si fulao u objasnjenju sta se dobiva sa JB. Ti si naveo da se JB radi da se mogu INSTALIRATI Crackane aplikacije koje inace preko iTunsa kosta. To je jedan jako mali dio JB koji niji bio od pocetka podrzan.
JB sluzi za raznorazne aplikacije i ubiti nema nikakve veze sa iTunes-ima ni sa samim APPLE-om nego se radi o programu ( CYDIA) koja ima bazu Aplikacija koje sluze za iPhone kao npr. MMS, Querty, Video Snimanje, Podesavanje Tema za iPhone, Zoom funkcija za Kameru i jos masu toga sta inace nemozes raditi preko iTunes-a.
zato neznam zasto svi spominjete samo taj dio koj govori o tome da je moguce skidati CRACKANE aplikacije na iPhone koje inace kostaju xx $ ???'
inace sa dolaskom novog OS 3.0 ce vecina svih tih "mana" iPhona biti uklonjene pa ce i potreba za JB biti manja. I pitanje je dali ce se moc opet tako jednostavno JB i pogotovo dali ce se moc bez problema puniti sa CRACKANIM aplikacijama jer vec se naveliko govorka o tome da je APPLE sa novim iTunsima 8.2 ubacio neki (KOD ) koji onemogucuje da se CRACKANE aplikacije mogu ubaciti u iPhone.........
Kažem to za JB zato da bude što jednostavnije, a većina ljudi koristi JB baš zato da bi mogli instalirati raznorazne aplikacije koje nisu kupili, pa bilo to preko Cydie ili download pa preko iTunesa - svejedno. 95% ljudi ga JBa baš i samo radi toga - radi aplikacija.
@viperpitbull, a štp je sa crackanim aplikacijama iz appstorea?
Ja koristim samo installous repository jer ima većinu crackanih aplikacija iz appstorea i ne vidim svrhu plaćanja istih kada ih ovdje mogu skinuti.. eto, još jedna prednost jailbreaka. :)
Fak fak i faak!! Prije nekih sat vremena sam prolio casu bambusa po stolu i iphone mi se malo namocio u tome..od tad mi svahih 10sec javlja "this is not made to work with iphone i dali zelim da upalim flight mode!! I bez obzira na moje da ili ne ono se stalno pojavljuje!!!!
Mob sam iste sec obrisao i sa fenom posusio prema zvucnicima, i nije mi se cinio mokar.. Ne znam,evo sad mi se to nije pojavilo, ali do sad je redovito dosadjivao
Inače se u pravilu ne bi smjelo sušiti fenom jer možeš rastopiti neke ključne djelove, ali sad je već kasno, bar znaš za ubuduće. Nažalost nisam ti baš od pomoći :)
ma to sam iz daleka na par sekundi samo..nije se mob ni zagrijo...evo citam po americkim forumima i nema mi spasa...ljudima je pao usnjeg ili na pod u prasinu i zrnce pjeska se prikelji na konektor i stalno javlja isti error dok ne pozdere bateriju do kraja..oni su dali tl nazad u servis i dobili nove..
posto je moj samo jailbreakan dali ga mogu restorat i otic sa njim u tmobile, ili sam totalno izgubio garanciju?
mob sam ocistio sa finim alatom ( stari mi je precizni mehanicar ), presao sa alkoholom i posusio sa malom pumpicom za ispuhivanje zmazanoce..i radi ko beba..a vec sam se usro ;)
Evo par n00bovskih pitanja :D
1.Da li u iphonu postoji opcija prozor u prozoru? Ne mora biti u punom smislu rijeci, vec da imam nekoliko aplikacija pokrenutih u pozadini.
2.Da li postoje dodatni wireless klijenti za iphone osim ovoga sto je instaliran?
3.Da li je moguc rad u exelu bez stekanja? Recimo moja nokia prakticki blokira pri listanju kad imam oko 200 aktivnih polja sa nekim formulama.
4.Da li je moguce instalirati shareware aplikacije besplatno na iphone ili itunes to sprjecava?
5.Da li radi skype preko iphona?
1. ne u pravilu, ne podržavaju to. I to namjerno. (to nije prozor u prozoru nego multitasking)
2. AFAIK ne.
4. Apple predviđa instalaciju isključivo preko iTunesa ili iz AppStorea direktno sa iPhona. Postoje varijante da se to zaobiđe, naravno (jailbreak pa cydia itd) ali to nije officialy supported
I skype aplikacija radi sasvim normalno
zapravo obojca ste u krivu. ne podržava multitasking u pravom smislu riječi ali iz mnogo aplikacija ne izalzi potpuno nego pritiskom na home button ih "zamrzne" i učitava u stanju u kojem je bila u vrijeme izlaska kada sljedeći put otvorite tu aplikaciju, primjer: safari, telefon, poruke, ipod. Ali istina je da su to u stanju samo sistemske aplikacije raditi, odnosno one već ugrađene a ne instalirane naknadno. MOguće da ima i takvih ali bar ih ja još nisam vidio
Apple baš izričito ne podržava varijantu da aplikacija ostane aktivna u pozadini. OK, par sistemskih to radi, ali ništa što bi se dalo instalirati. Možda preko unsupported-aplikacija, ali legalno ništa.
Ove koje se, kako FREAKed kaže, smrznu pa ostanu u poziciji u kojoj su bile, te zapravo ne nastavljaju raditi, nego baš ostanu smrznute i vrate se u to stanje. Znači da jedan Safari, recimo, kad otvori stranicu koja ima autorefresh svaku minutu, pa ga zatvoriš pritiskom na home button i nakon sat vremena ponovno otvoriš - ta stranica se neće refreshati svaku minutu (dakle 60 puta u sat vremena), nego će se refreshati kad ga ponovno otvoriš. Da se nastavi refreshati kao na računalu, to bi bio multitasking.
To sam baš provjeravao, taj slučaj konkretni, tako da sam kreirao stranicu i stavio jednostavan javascript koji broji otvaranja stranice te autorefresh na 10 sekundi. Otvorio je u Firefoxu, i refreshala se uredno iako je prozor bio neaktivan. Onda sam resetirao counter, pa ponovio isto sa iPhona - nula. Refreshala se 5 puta dok je Safari radio, zatim kad sam ga nakon 10 minuta ponovno pokrenuo, counter je bio na 6 - jer se kod ponovnog pokretanja refreshala stranica.
Vjerujem da SEGA cilja na nešto tipa IM+ koji je meni sasvim pristojno radio na SE-P1 i bio aktivan u pozadini cijeli dan, bio sam stalno "available" na svim messenger-programima. A na iPhonu to ne radi tako - kad odeš van sa home i pričekaš par minuta, pa pogledaš preko browsera na računalu, vidiš da nisi online, sve dok ponovno ne digneš IM+.
Prednost toga je puno stabilniji telefon, puno manje rušenja (u usporedbi sa spomenutim P1 koji je često ostajao bez memorije ili se restartao sam od sebe "to improove performance"). A s druge strane, baš u primjeru always-on-line messengera je to banana.
Čak se spominjalo negdje da je postojala ideja da možeš sam staviti određeni broj aplikacija koje bi bile multitasking-enabled na način da su to one čije ikone staviš na onaj dock na iPhonu. Ali to je, barem za sad, tek neka ideja, testiranje, uglavnom ništa što je "available" za nas obične smrtnike. I naravno, tek kad izađe nova generacija iPhona, sa više memorije i jačim procesorom, prije to sigurno neće biti moguće - kao, primjerice, ni video recording na 3G, nego tek na 3GS.
pa da, upravo to sam i rekao. Ali s novim push servisom koji je razvijen za os3.0 neće biti ni potrebno da se vrti išta u pozadini jer recimo im programi su bazirani na push protokolu, što znači da ne moraš biti aktivan da ti dođe poruka. prema tome, što je već i demonstrirano aplikacija je prividno u pozadini ali zapravo ugašena i kada ti dođe nova poruka na recimo msn push servis na iphoneu preuzima odgovornost na sebe da pošalje obavijest iphoneu a na njemu tada poruku presreće aplikacija zadužena za to. vrlo pametno riješeno i ja osobno nisam fan toga da forsaju multitasking pošto će time izgubiti mnogo na fluidnosti sučelja a da ne spominjem moguća trzanja
Hvala na ovako opsirnim odgovorima. :respect:
@ FREAKed: znaš neku app koja to već koristi? Neki messenger, nešto, da probam? Nemam niti jednu a živo me zanima kak to šljaka :)
Da i mene. Naravno OS 3.0 je već gore pa da vidimo jel to valja :)
nisam isprobao a i ne vjerujem da je to moguće pošto bi taj push servis trebao izaći skupa sa novim softom, ali milsim da nimbuzz radi na tu shemu samo ima vlastiti push umjesto ovog appleovog koji će služit kao all-in-one
Vlastiti push? Ne kužim... Ali pošto je free, idem probat :)
sta je to izasao novi iPhone?
3G S?
meni se cini bolji od starog iPhona...
jel zna netko dal ga ima vec i u Hrvatskoj?
ili u nekim drzavama Europe?
http://www.apple.com/iphone/compare-iphones/
Edit: navodno izlazi u prodaju 19.6.
Normalno da je bolji. :)
Noviji je.
Evo, imaš već temu.
apple je razvio neku vrstu univerzalnog pusha koji će služiti da online aplikacije ne trebaju raditi u pozadini nego npr kad ti dođe poruka na messenger u springboardu će se prikazat kao obavijest i kad učitaš aplikaciju će te čekat sve poruke koje dosad nisi pročitao bez učitavanja, tako daje privid da cijelo vrijeme radi u pozadini. A ono što se zapravo događa je koliko sam vidio po načinu rada da aplikacija kada se gasi daje neki status nimbuzzovom serveru da je minimizirana/ugašena ali želi dobivati nove poruke kao da je online. Tada njihov server "probudi" aplikaciju kada ti dođe nova poruka. Zato kažem vrsta vlastitog pusha, jer se razlikuje od onog koji je apple razvio posebno za iphone
http://www.youtube.com/watch?v=tK5Mfg54Gpk
sve je tu objasnjeno tako da i laik moze shvatiti :)
Je, objašnjeno je. Samo mi jedan detalj nije jasan - tko to plaća? OK, Yahoo! radi push mailova koji je real-time, ali tu nije konstantna konekcija. Apple kaže da se održava konstantna IP konekcija između njihovog push servera i korisnika, a 3rd party aplikacije komuniciraju sa push serverom. Ergo, netko održava taj server, stalnu konekciju, netko guta procesorsko vrijeme, memoriju, i na kraju disk space, jer negdje je zapisan koji kilobyte o svakom iPhonu spojenom na taj server. A sve free? Super ako je, ali sam nekako skeptičan...
jedno i od mene.... registrirao sam se u iTunesu ali kada idem na sign in kaze mi da je user name ili pasword krivi???
btw-proslo je ves 12h od registracije
Jesi li dobio confirmation mail?
E, u tom je problem...
Meni je stigao za kojih 24 sata.
Tako da se još malo strpiš pa ćeš moći skidati. :)
imam jedno pitanje, tj. tražim savjet
mislio sam sad produžit ugovor sa t-mobileom te u zamjenu za bodove uzeti iphone 3g 16gb, e sad, koliko bi se isplatio pričekat 3gs da ga MOŽDA uvrste u ovu ponudu zamjene za bodove
bolje rečeno, jel razlika vrijedna čekanja?
Da je razlika primjetna - je. A sad, da li je vrijedna čekanja, to ovisi... Ako čekaš mjesec-dva, onda da. Ako čekaš godinu dana, onda ne. IMHO, of course. Da se zna koliko se mora čekat, i da se to zna sigurno, onda bi to već bio podatak - ovo ti je jedna jednadžba s dvije nepoznanice :D