Decki danas nazalost nisam stigao do sancta domenice ali zato idem ujutro pa mozda saznam preciznije datum. Sta se tice cjene to mogu potvrditi da ce biti izmedu 4500 i 5000 kuna jer su mi to rekli prosli tjedan kad sam pricao sa njima
Printable View
Decki danas nazalost nisam stigao do sancta domenice ali zato idem ujutro pa mozda saznam preciznije datum. Sta se tice cjene to mogu potvrditi da ce biti izmedu 4500 i 5000 kuna jer su mi to rekli prosli tjedan kad sam pricao sa njima
Preporučio bi oprez svim potencijalnim kupcima da se ne zalete i kupe mob prije nego su ga isprobali jer kolikogod bio dobar na papiru lako može sve past u vodu. Pogledao sam danas mobitel i što se tiče izrade tu nema primjedbi, djeluje čvrst i kvaliteta izrade je na nivou.
Kako se i prije govorilo , softver je i dalje spor i vuče se...sučelje sa nekoliko desktopa koji se vrte u pozadini prava je muka gledati kako mjenjaju orjentaciju ( uspravno i vertikalno) kao i sama brzina sistema.Iako se još uvjek radi o testnim primjercima nekako sumnjam da će u ovom preostalom vremenskom razdoblju uspjet išta popravit glede ovog problema koji prati X1 još od ranih dana.
http://www.youtube.com/watch?v=bfBLsMl-yoI
Pogledajte i ostale video uratke od njega. Koliko vidim na testu stvarno brzo prebacuje slike i sve što treba...
da se pohvalim malo.... narucio sam xperiu i dolazi mi za 14 dana!!!! jej!!!
sorry, al iskreno neznam ni ja bas.. preko ebaya, mob dolazi drito iz tvornice, cijena je 160$ znaci cca 1600kn, sa postarinom i carinom nekih 2000kn, sto je po meni povoljno. To su informacije koje znam jer mi to bratic narucio(on je htio sebi al je ceko neku lovu, a ja sam imo nekaj pa sam reko da mi ga uzme, i eto u pon mob krece.
a kaj se garancije tice mislim da ne vrijedi iz druge zemlje.
160$ samo? Nemre bit da se na trepavice postavi :D. Ne bi te htio razočarati al ako je to Xperia, nije od SonyEricssona neg ona kineska. Tak imaš i J96, ista N96 sam veća, teža dost i tak to, kineska kopija. U svakom slučaju preispitaj malo odakle je taj mobitel i tako to :)
p.s. dolar je odavno manji od 10 kn, sad približno 5,6 kn, znači mob ti košta oko 900 kn + poštarina :)
ma lol...ni od toga...bratic te nasamrio+jos ti je reko da je dolar 10kn i fina mu provizija:D
ziher ekonomiju studira:D
= Citat =:
cijena je 160$ znaci cca 1600kn, sa postarinom i carinom nekih 2000kn,
N95 8GB koštala je 6000 kuna kad se pojavila ,sada košta 1800 a tvoja xperia 2000 .= Citat =:
ja samo znam da mi mob dolazi i da cu ga ja imat a vi ne.
xperia je jači od N95 8GB i sigruno je da nije 1600 kuna.
Jedino ako je mobitel ukraden to može biti opravdanje za vrlo nisku cijenu.
Ovo je moj prijatelj govorio kada je kupovao n95 za 800 kuna ,hvalio se da je uzeo N95 za tako male pare i kada smo napravili test (pebacivanje sis datoteka) uopće nije prepoznao te file-ove i nije postojala opcija wlan,kamera je bila nikakva.= Citat =:
sam siguran da je origigi a ne kineska kopija.
Dobro su ga zayebali.
ja sam dobila Pravu xperiu samo cekam software na engleskom jer ovaj njemacki apsolutno nis ne kuzim pa nemogu napravit ni rewiev, a ti bajza fakat su te gadno zaj...meni je nabvna bila 650eura tako da :tomato:
Požuri se sa tim softwareom! Jedva čekamo rewiev!
Veli se REVIEW a ne REWIEV :)
Naravno da svi iščekujemo taj review. Samo da te pitam, mobitel je iz Njemačke jeli?
Nadam se da ovi naši hrvatski intelektualci neće prevest xperiu na hrvatski :cry:
lol,engleski neka ostane :)
evo par pitanja:
jel se to meni čini ili nema štopericu i odbrojavanje???
Cijena je oko 6000 KN u VB koliko mi se čini, kako onda 4,5k KN u HR?
Ima li softver na Hrvatskom ili samo Engleski?
Štopericu i odbrojavanje će sigurno imat na bar jedno 1000 načina preko raznih aplikacija :)
Cijena u VB je oko 450 funti što nije ni blizu 6000 kn. ;)
Software je na engleskom, još nije poznato da li će bit i na hrvatskom, toplo se nadam da neće, jer bi to bilo baš kao i windowsi na hrvatskom, glupost :)
Citao review http://www.racunalo.com/komunikacije...stopada-2.html pa pisalo da je 600 funti.
Ja se isto toplo nadam da nece bit HR prijevod, iako sam na XPu koristim HR prijevod cisto tolko što mi je to ono, glupo mi je kako prevode pa da se divim njihovim glupostima :banme::crazy:
Znam da će imat aplikacije za štopericu i odbrojavanje al ipak. Malo mi glupo da nema u softveru.
BTW: Ako napadne tkz. "zloćudni softver" ilivam virus, kako ga se riješit? Na symb. 3rd se riješi formatiranjem moba, a na WM6.1?
EDIT: mislio sam na vraćanje na tvorničke postavke na NOKIA s neke 2-3 tipke pri uključivanju. Dali je tako i s WM 6.1 odnosno X1?
EDIT 2: Jel nešto strašno tih 64k boja, odnosno jel se razlika primjeti u normalnom korištenju?
+ kako se kod tih touchscreen mobova zaključa tipkovnica, odnosno ekran?
i jel ima taj mob handwritting opciju? Da mogu s stylusom pisat, iako necu da ne oštetim ekran :respect:
Što se tiče zaslona to znam da će ovih 65 K bit sasvim dovoljno, kažu da je zaslon što se tiče reze i boja predobar.
Handwritting nisam čuo da postoji, ali što će ti uostalom kad imaš tipkovnicu pomoću koje 3 puta brže pišeš stvari u odnosu na ručno pisanje
Ma znam da ću brže pisat s tipkovnicom, ali pitam tek toliko jer je p910 i p990 imao tu opciju. A pošto se meni poslovna serija ne sviđa, a X1 to nije (jel, može bit i zabavan) pa njega uzimam.
A osim toga, nebi ni "trgao" ekran tako, ovo sam mislio koristiti za potpis i za slike (crtanje)
jos jedan review:
http://www.infosyncworld.com/reviews...a-x1/9919.html
čini se da Xperia ima problema s kvalitetom izrade.dosad je prijavljeno 24 slucaja lomova na pojedinim dijelovima.evo i slika:
http://img254.imageshack.us/img254/4...1casiz9.th.jpg
http://img72.imageshack.us/img72/592...1casre0.th.jpg
http://news.softpedia.com/news/Sony-...d-100957.shtml
Handwriting ima i to 2 mogućnosti.
Prva je letter recognizer gdje u dnu ekrana imaš prostor za pisanje slova jedno po jedno sa stylusom, a druga mogućnost je transcriber gdje možeš pisati cijele rečenice po cijelom ekranu.
@ Vepar
Zar se X1 ne prodaje samo u 2 boje? Srebrna i crna. Možda je ovo prototip.
Što se tiče prve slike volio bi da su stavili i sliku kako sada izgleda stylus jer ga vjerovatno netko nije ugurao do kraja i onda je zapeo za njega.
T - mobile poslovni plus najavljuje dolazak pocetkom sijecnja. Znaci li to da ce biti samo u ponudi za poslovne korisnike?
http://slike.hr/slika/x11th.jpg
Mislim da ne, s obzirom da su svi iz poslovnog u privatnom i obrnuto.
@Vepar
Baš sam imao iskustva sa padanjem X1 (nažalost ostao kod kuće na milost i nemilost 10-ak djece...) i mogu reć da je kvaliteta izrade na vrlo visokom nivou. Ni najmanje škripanje, pomicanje bilo kojeg dijela nisam zamjetio...
Malih problema imam sa alarmom, nabacao sam bio gomilu programa pa neki nisu za WM 6.1 neg za ranije pa neće se izbrisat... izbrisah tako iz windowsa jedan a s njim i još neke djelove koje nisam smio vjerojatno i eto tako mi sad ne radi ni standardni alarm... :)
Tako je rečeno na Softpediji,nisam izmislio majke mi!;D
Nije izmisljeno. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=447211
Dogada se na rano proizvedenim modelima.
No gdje je ta Xperia u T-Mobile...vec ce polovina 1.mj i nista :( Najgore je sto ih pitas, a nitko nista ne zna.
ma gdje je Xperia bilo gdje a ne samo u t mobile, već mi je lagano dosta čekanja!
To što su oni napisali u časopisu kada ju očekuju ne mora skoro ništa značiti. Vrlo često uređaj dolazi kasnije od predviđene najave.
napokon u mojim rukama . . . :D
mobitel je odlične izrade, stvarno čvrst i odlično napravljen . . . ;)
u ovih par sati korištenja, treba malo da se snađeš u svemu tome . . .
ali, brzo se da skužiti kaj je gdje . . . ;)
ubrzo nabacim i neki review . . . ;)
@bbbrljo: koliko si ga platio? (oglasnik ili dućan)
Kakav ti je slide?
a malo će ti trebati da se privikneš na WM, al kad ga skužiš, bit će ti super... ;)
uskoro i u mojim rukama samo da dođe u prodaju više primjeraka.......
Evo nek se nađe i moja recenzija tu, možda nekome pomogne u odluci da ga kupi...
http://www.youtube.com/watch?v=7CxBf...e=channel_page
Napokon i kod mene se nasao :) stoga ako imate pitanja, tu sam! :)
za početak jedan mali review . . . ;)
mobitel kao mobitel, jako dobro izrađen
odlični materijali, čvrsta izrada, odličan slide, nema škripanja (dobro, za to je možda još rano, ali ipak), odlično leži u ruci . . .
što se tiče softwera, pošto mi je to prvi takav telefon, treba malo navikavanja na sve to, ali se brzo pohvata gdje je što . . .
po mobitelu se baš i ne može raditi bez stylusa, dosta teško je, pogotovo za one s velikim prstima . . .
optička tipkovnica je gotovo pa neupotrebljiva, dok hardwerska ima svojih nedostataka . . .
po danu je vidljivost dosta slaba, dok je opet po noći savršena, a veći minus po meni je to što sve tipke ne pružaju isti otpor pri stiskanju, što je mali problem kod pisanja poruka . . .
touchscreen radi savršeno, jedino sam zamijetio male probleme kod scrolanja sa stylusom, u desnom krajnjem dijelu ekrana ima smanjenu osjetljivost, no opet, to zamjenjuje optičli joystick, koji je opet odličan . . .
kameru i internet nisam baš nešto previše isprobavao, tako da ću to javiti kroz dana . . . ;)
to je to ukratko zasad od mene, ako koga što zanima, nek pita . . . ;)
@bbbrljo
scroll sa stylusom nije ni predviđen već da se ide na onaj desni dio ekrana ona linija kaj ju povlačiš ko na kompu, primjetit ćeš da su neke funkcije napravljene tak da prepoznaju jel koristiš prste ili stylus samo treba malo privikavanja. Recimo scroll radi isto ko na iphone-u sa prstima dok sa stylusom nećeš baš tako lako to izvest, dok recimo nemožeš baš označit nekoliko dokumenata prstima ak ideš označit (lijevi klik miša i drag preko dokumenata) već će ti mrdat sliku gore dole i tak to... Jedino na što da se nikako ne mogu naviknut je trajanje baterije, svega dva dana traje (oko vuru wlan gori, isto toliko i media player za mjuzu, pol vure razgovora i isto toliko črčkanja po sudoku igrici) u odnosu na prijašnje modele SE-a koji su trajali po tjedan skoro
a kako se radi update softvera? preko istog programa kao i za ostale W...K...serije? Ili preko Active sync?
btw. stigla Xperia u T-Mobile :)
http://www.t-mobile.hr/2/20-30-01-12...fra=SEXPERIAX1
EDIT:
jos jedno pitanje, dali je lokalizirana na Hr? Te kako radi T9, tj. dali on sad ima smisla kod qwerty tipkovnice?
nije...
T9 bas i nema smisla...
meni je uključen, ali pošto stalno koristim fizičku tipkovnicu i nema nekog smisla ... ;)
nisam tolko tražio programe zasad, više sam se fokusirao na smu funkcionalnost moba kao samog moba... ;)
sad bi trebao dobiti neke programe, pa se javim s rezultatima... ;)
Hmmm, ako netko napuni memoriju X1 do kraja, nek javi koliko brzo radi:) Nadam se da nece biti kao kod recimo N96 i slicnih, da postanu neupotrebljivi..:(
Da iznesem svoje viđenje dotičnog modela pošto sam ga kratko isprobao u jednom prodajnom centru.
Što reći, prvo o utisku zatim ostalo... Moram priznati da me se uređaj i nije nešto dojmio, ubiti ljep uređaj ali mi nedaje dojam sigurnosti, točnije kvalitete izrade, više kao "dječja" igračka. Naravno on to nije, pošto vrti WM OS. OS kao i svaki WM OS, dopali su mi se ovi Paneli od strane SE, moram priznati zgodno, ali zahtijeva određen period privikavanja.
Sama brzina OS-a, nemam neki komentar, znači zadovoljavajuće. E sada ono što me se stvarno nije dojmilo, a to je Optical trackpad, sad što reć u svezi istoga, dijeluje mi preosjetljiv ili da čak i ne reagira svaki put (zna zakašnjelo), misli da još nije dotijeran ili treba vrijeme privikavanja. Nekako koda "leti" proizvoljno po ekranu, odnosno ja kao korisnik ga nisam uspio skužiti, odnosno prihvatiti njegov način rada.
I ostala zamjerka ide na sam stylus, točnije njegovo pozicioniranje na samom uređaju koje se nalazi sa lijeve strane uređaja točnije na njegovoj lijevoj gornjoj strani kučišta, što meni kao dešnjaku ne odgovara, odnosno smatram da bi prilagodnije mjesto bilo da je pozicioniran na desnoj strani uređaja.
Tastatura: sve u svemu jako zgodna, ugodnog je hoda i sa dobro međusobno razmaknutim tipkama. Smatram da neće predstavljati veći napor pri dužem tipkanju/pisanju na samom uređaju.
Ostalo: Molim korisnike Xperije da iznesu svoj stavi u svezi Optical trackpad-a, dali su zadovoljni, odnosno kako ih služi i dal su se privikli na takav način navigavije.
ovako...svi hvale kvalitetu izrade i čvrstoću a ti kažeš da je više kao dječja igračka...ne lovim nit baš
to kao "dječja igračka" takav dojam sam stekao, ubiti kao oni plastični modeli što stoje npr. u Mobisu i daju vjerni prikaz pravih modela, e takav dojam imam. To je onaj prvi dojam kako sam ga primio u ruke, al on je ipak važan. Naravno da ga sad odem opeta gledat/primit bilo bi...
Sad dal je kavalitetan ili ne, nisam uspio procijeniti u kratkom vremanu igranja sa njime, ne velim da je igračka nego takav dojam sam dobio. Sad mi je jedino žao što nisam pogledo detaljnije klizni mehanizam koliko je čvrst, točnije dal se klacka, al da ljepo i čvrsto otvara to je točno pa možda i iz toga proizlazi da je mehanizam kvalitetno napravljen.
Vjerovatno je osjetljivost trackpada bila na max pa zato preleti cijeli ekran. Na minimumu je dosta ne osjetljiv i ide jednu po jednu ikonu, ali kada ga podesiš radi odlično. Sa jednim prijelazom prođeš 3-4 ikone (reda). Ne koristim ga često, uglavnom scrollam prstom po ekranu, ali nekada stvarno dobro dođe.
Zbog težine i zbog toga što je bilo hladno kada sam ga uzeo u ruke, moj prvi dojam je bio da je cijeli od metala i da je savršen.
što se tiče trackpada, kao što je Riddick rekao, kad se podesi, radi savršeno... ;)
Znima me jedna stvar a to je koliko sam skuzia kad se ide na net preko x1 ne mogu se direktno gledat clipovi sa youtubea....moze samo ona mobile verzija (ako i to - ne znam) e sad citajuci po forumu postoje te neke aplikacije ili drugi playeri priko kojih se moze pa me zanima na koji nacin to radi? Dali se klikne na link (npr priko opere) pa se automatski otvara taj drugi player ili se triba skinit cili filmic pa ga onda triba pokrenit u tom drugom playeru?
Neznam konkretno kako je riješeno na X1 ali kako se isto radi o WM uređaju imaš mobilnu verziju YouTube-a (aplikacija) i pomoču nje možeš gledati video direkt se njihova servera, stranice. Sve se svede na kraju kao kad gledaš na PC-u. Ili skineš (naj)noviju verziju Core player-a i ona ima podršku za gledanje YouTube-a.
Vidia sam u prijateljda (s nekog drugog moba) tu mobilnu verziju youtubea i kvaliteta je vidljivo losija nego ona prava. Kako to gledas sa core playerom, znam da ima podrsku nego me zanima kako to funkcionira? Otvori link u core playeru ili?? Znam da pilam ekipu sa mozda smjesnim pitanjima ali nikad nisam ima wm mob a planiram uzet x1 pa bi tia nesto naucit u medjuvremenu da znam vec sta me sve ceka kad ga uzmem.....
Ako ima netko X1 kupljen u tele 2 neka napiše da li je kodiran za druge mreže... Hvala :)
Ja svoju i T-Mobile jos nisam provjerio, no cini mi se da isto nije...ima generic_uk soft, a na pakovanju je En, Hu...
Btw. dali ce biti lokalizirana na Hr?
može mala pomoć!
kad upalim uređaj ,danas kupljen ,pokazuje mi samo WM, nakon toga ALIGN SCREEN,nakon toga ne mogu ga ni ugasiti niti ga pokrenuti moram izvaditi bateriju.ovo mi je prvi uređaj sa WM.
klikći stylusom u sredinu tog x-a i upalit ce se
mislim možeš i prstom samo ne znam hoćeš li pogađat onu točkicu
da,i svaki put kad stane klikni u sredinu i proc ce
To je normalno kad prvi put pališ WM, ekran se mora kalibrirati i nakon toga se normalno pali...
Moze li se na xperiji napravit precac za new sms i dali ima ona SE shema da pamti kome si zanje poruke slao kao kod SE dummy telefona?
Zanima me na ovom mobu zvučnik.
Znam da nije music mob, ali me zanima jel mu jak zvucnik, jel krci na maximumu, kakve su slusalice (ako se uopce dobiju)... Jel jaci zvucnik od K800i?
Prečac za novi SMS se može napraviti uz pomoć nekih programčića.
Zvučnik je nekakva sredina. Nije previše jak, ali na max nema distirzija i krčanja. Slušalice su in-ear. Meni dobre, ne ispadaju iz uha.
Dali je netko primjetio kad drzi telefon uspravno i mice ga naprijed nazad, cuje se gore kod slusalice klik klik kad se nagne ekranom prema dolje?
Leca autofokusa?
I ja sam pomislio da nešto nije u redu ali sve imaju taj zvuk.
Ali ta leca bi se trebala pomicat samo kad se nesto fokusira valjda....a ne non stop.
Pa da, zato i "zvekece", jer nije aktivna. Valjda...
Uglavnom, jel netko nasao neki konverter svacega u nesto podobno za gledati u x1? Optimalna rezolucija - bitrate, ali, gledajuci po forumima, svi nekako zanemaruju audio, a ja uglavnom kad je A/V u pitanju slusam preko BT stereo slusalica, dakle, 64...96...128 su mi ne prihvatljivi :P Koje reze koristiti ako recimo sripam spot sa DVD koji je 16:9, tj. 4:3? Core player je zasad pljuga kad ne podzava cpu iz xperie, a WMP je oduzet sto se tice kojekakvih formata, jel :D
To što zvekeće su spojevi tipkovnice i ekrana (slider).
mislim da ne postoji bolji:)
converter
Da li netko zna koju stranicu sa software-om za xperiu(programi i igrice) i sa free maps za gps??????
Probaj malo tu prokopati, Download linkovi za PocketPC ili se možda što nađe i na službenim stranicama SonyEricsson-a. A možeš se poslužiti i ovime Molbe/zahtjevi za fileove/aplikacije -NOVO
A što se tiče free GPS-a (mapa), jedino znam za Google Maps ili na onaj način...
Nadam se da ću postati sretni vlasnik X1.
Sad me zanimaju par stvari:
nikad nisam imao WM na mobu, kao ni PDA...
ugl:
Dal je lako Garmina puknut nutra (jel, govorimo o cracku i tim stvarima :D)
Ako nešto pođe po zlu (softverski, virusi (ako postoje), itd...) jel postoji Master Reset? Ako npr. hocu odstraniti sve aplikcije, i sve "prnje" od njih (govorimo o crackanim, garmin...) jel se to obrise s deinstaliranjem programa ili master resetom (pošto nisam poklonik crackanim stvarima, imam legalni XP, ali naravno da se gta IV i sl. nadje crackano na kompu :))
Hvala!
Garmin radi ko vurica :)
Btw. postoji i laksi nacin nego sto je tamo objasnjeno. Karte uploadam putem Mapsource te kroz njegov wizard ih registriram (kako doci do broja postoji objasnjenje) ;) I na kraju svega, oznacim zeljene karte i send to device... Govori Hr...precizan je, tocke interesa...ma ono..:) Pjesak, auto, motor, bus...sve ima
neznam konkretno situaciju kako sa Xperiom, ali svi PDA WM uređaji imaju mogućnost hard reseta (master reset) pa tako predpostavljam da ima i X1. samo neznam kakav je postupak na dotičnom modelu.
naravno harde reset-om ti se briše SVE što si ikada instalirao na mobitel, dobivaš "čisti" uređaj kao kad si ga kupio.
sad si baš mislim (ako se ne varam) da hard reset možeš izvesti i na način: Start - Settings - TAB System - Clear Storage
hvala, a jel znas jel postoje koje gamadi koje mogu unistiti WM6 ? Da se mob nemoze upaliti recimo itd... ?
iskreno meni se to još nije desilo. što se tiče virusa mislim da ih na svu sreču nema. Ostalo jedino što ti može bite je eventualno da skineš kakvu app. kojoj je to jedina namjere, odnosno kakav ROM kojem je to cilj, ali to je već neka druga priča.
što se tiče takvih stvari mislim da možeš biti miran. A ako što pođe po zlu napravi hard reset
Da li postoji više modela xperia-e?LOL!!! Jer na stranicama tele2 on ima 240x400 a na t-comu i drugim ima 800x480. Očito greška kod unosa podataka kod tele2, ali pošto su najjeftiniji možemo im oprostiti takvu malu "greškicu"...
Ma na živoj sam muci prodati ili ne N96 i kupiti Xperia X1.
Znate li koja je maksimalna veličina SD kartice koju prima?
I znate li neki link za kupnju legalnog dodatnog software-a, aplikacija i igara, za Xperiu?
Hvala i pozdrav!
@Meeslaw, greška 100%.
@8oy5cout, ako se dobije s njim 4 GB, pretpostavljam da barem do 32GB podržava. Imaš panela na SE-ovoj stranici.
Zanima me kad stavim sim u x1 i idem kopirat kontakte dali ce pripoznat automatski da spremi dva boroja pod istim imenom (npr pribacujem sa k800 i imam masu brojeva pod istim imenom) ili ce nadodat neke nastavke kao kod samsunga itd.....
evo ti jedan odličan site za kupnju svih takvih stvari legalno, uživaj. handango
Kako cu izravno kad onda u njemu nece bit sima nego ce bit u x1 pa k800 necu moc ni upalit a nemam drugog sima?
Kad sam pribaciva sa d750 na k800 pripozna je automatski po onim SE nastavcima......ali posto je ovo winmobile ne znam....
Jedno pitanje uz album art...ne radi mi u WM playeru. Recimo u onom iz Windowsa XP radi. Dakle, slika je ubacena putem programa Mp3tag http://www.mp3tag.de/
Kada otvorim u mobu sa WMp nema je, kad je otvorim sa Core playerom radi, isto tako i preko Media panela, slike ima. Zasto onda glupi WMplayer je nece pokazati. Btw. slika je u mp3, nije kao zaseban file (po meni manje "smeca" u folderu gdje je glazba) :) nego je "embedded".
Primjeri:
http://slike.hr/slika/wmp1th.jpghttp://slike.hr/slika/mediapanel2th.jpghttp://slike.hr/slika/core1th.jpg
primjer mp3:
http://rapidshare.com/files/19855369..._High.mp3.html
Btw. sto je ono pored ? u core playeru? Od X malo dolje ulijevo?
@tomios: Tu mu mozes dozvoliti (ako je crno) ili zabraniti (ako je sivo) da se povezuje na net...
Bok!
Vjerojatni sam skorasnji ponosni vlasnik Xperije i razmijenio sam par mailova s korisnickom sluzbom Sony Ericssona i danas dobio jedan mail koji mi se nije svidio. Na pitanje o GPS-u dobio sam odgovor:
"GPS navigacija u modelu X1 potrebuje aktivnu uslugu interneta, podaci se pribavljaju i ažuriraju preko takve veze. Ni preuzimanje karata ne omogućava off-line korištenje GPS navigacije."
Sad, iskreno se nadam da su oni mislili na onaj Wayfinder pa te molim da potvrdis da Garmin instaliran na karticu radi OFF LINE, bez koristenja interneta (citaj velikih troskova).
P.S. Ako sam dobro shvatio iz kraja tvoga posta, stavio si u X1 karticu od 8 GB. Sve dobro radi? Naime, famozna sluzba za korisnike garantira ispravan rad uz karticu od 4 GB, a za sve vece kaze da mogu probati, ali da oi nista ne garantiraju.
Oni su skoro 100% sigurno mislili na defaultni softver (WayFinder). To se ne odnosi na 3rd-party softver koji moze imati i offline mape.
Pošto je mobitel WM na njega se mogu instalirati dodatni softveri za navigaciju koji se ne trebaju spajati na net i rade off line. Njegov predinstalirani softver (Wayfinder) se treba spojiti na net da skine karte i to se onda plača, mislim promet koji skine. Meni na c905 Wayfinder i Google maps skinu oko 250 kb po karti što je jako skupo ako nemaš neki data tarifni model.