Jel itko isprobao Duttys DualTouch v4 RTM rom. Ja sam ga ubacio i cini mi se ok. Neznam kako da ga testiram da vidim koliko je dobar. Imas ti SHAMANIX neki prijedlog za rom
Printable View
Jel itko isprobao Duttys DualTouch v4 RTM rom. Ja sam ga ubacio i cini mi se ok. Neznam kako da ga testiram da vidim koliko je dobar. Imas ti SHAMANIX neki prijedlog za rom
Pozdrav svima.
Evo ja se jučer dočepao Tytna II, stigao iz Austrije :) Tako sam si uštedio par tisuća kn, a Vario III mi je jednostavno malo ružnjikav, pa je ta opcija otpala. Plus što mi za par mjeseci ističe 2-godišnji ugovor s T-Mobileom, a ne bih se htio vezivati na duži rok opet.
Moj problem je što imam na Tytnu njemački software, tak da sam apsolutno izgubljen. Zanima me koliko je pouzdano to flashanje, da li da se sam upuštam u to ili da probam to nekako službenim putem riješiti?
Hvala svima unaprijed!
gle, flashanje nije uopće komplicirano samo se trebaš držati uputa. da, postoji rizik da ćeš brickati uređaj ali to su minorne šanse ako se držiš uputa. ali ako nisi siguran da bi to mogao sam napraviti, odneseš u servis i kažeš da bi htio da ti samo stave engleski ROM i to je to
Aha, hvala!
A ovi u servisu mi to ne bi odbili? I imaš li možda ideju o kojoj bi se novčanoj naknadi radilo?
nemam pojma bi li ti naplatili to... ali ako i bi to ti nije neka velika svota, možda 200-300kn AKO i toliko. evo ti broj od Movensa (ovlašteni distributer za Hrvatsku) pa pitaj: 01/6388040
Super, hvala! Nazvat ću sutra, pa javim kaj su mi rekli ;)
Imam vario III a to bi trebalo bit isto nešto se ne snalazim u imeniku. Kako da podesim da mi ne prikazuje kontakte sa SIM kartice?
Jer kontaktima mogu dodati sliku samo ako su na kopirani na uređaj a uređaj mi pokazuje stalo sve kontakte sa sima i one na uređaju i toga ima previše
forum.xda-developers.com
i skini si aplikaciju koja se zove kaiser tweak
naci ces ju na kaiser dijelu foruma
kad ju pokrenes imas opciju da prikazuje samo kontakte s telefona
Pozdrav forumu!
postoji li nacin kako otvoriti stranice poput www.betsson.com ili www.betfair.com te www.gamebookers.com dakle stranice online kladionica na tytn 2?
Kupio sam ga najvise za tu svrhu a kad pokusam otvoriti te stranice napise mi previse frame-va na internet exploreru.
Molim vas ima li ikakvog rijesenja za otvoriti te stranice jer mi taj uredaj najvise i treba da se mogu okladiti dok sam daleko od neta.
Placam cevape ko mi to objasni,lijep pozdrav!
Imam par pitanja. Kada pišem sms, prvo stavim broj koji hoću i onda klikenm dolje da počnem pisat poruku i on mi odscrola dolje umjesto da mi se spusti na prostor za pisanje poruke. Onda moram prstom kliknut na prostor za pisanje poruke. Na početku je normalno radilo i odjednomse nešto promjenilo.
Te kako da na onome "HTC home" dodam speed dial? Ne mogu nać opciju. Imam za melodije, music player, vrijeme i propgrami.
Hvala
A jel se na ovom čudu može stišati dolazni poziv. Znači telefon zazvoni, ja stisnem nešto, a on se stiša ali i dalje zvoni na 0 decibela. :)
I još nešto, hoće li se sa najavljenim patchom ili grafičkim driverima popraviti kvaliteta snimljenog videa? Jer ono što sam vidio na netu je živi očaj.
Imam jedno pitanjce, i unaprijed se ispričavam ako se već pojavilo, a ja ga nisam vidio...
naime, imam tytn II i zanima me kako ga mogu natjerati da me prije spajanja na net pita da li se želim spojiti, a ne da se samo spoji. recimo, kliknem na explorer ili bilo koji drugi program i on se automatski povezuje. Jedino rješenje do sada je bilo da mu promjenim postavke spajanja pa da se ne može spojiti, no dojadilo mi to svaki put mijenjati. nije mi problem toliko dok sam tu, može se spajati koliko hoće, ali u roumingu...
unaprijed zahvaljujem na odgovoru
Snimio sam neki video na hard u komp i sad me zanima koji program da koristim za konvertiranje da mogu to pogledat u Variu 3 i koji prog da ubacim u njega za gledanje.Hvala
Instaliraj Core player i s njime možeš pogledati većinu formata. Da bi video dobro radio, predlažem da prije stavljanja na mobitel promjeniš rezoluciju videa na max 320x240
Hvala.Probati ću.Koji ti program za smanjenje rezolucije i koji format videa koristiš .Hvala
Ja koristim ImTOO MPEG Encoder i avi format, ali bilo koji drugi će također biti dobar
Ok.Player sam ubacio još neki video da sredim i da vidim kako šljaka.Reci mi molim te još gdje ima dobrih igara za skinuti.Hvala
Evo mala recenzija na :
http://mobile-place.info/home/index....=140&Itemid=30
i preview video:
http://www.youtube.com/watch?v=7h1T6NGKi8k
Trebam za Varia ako ima negdje za skinuti Erik kartice opasnih tvara na hrvatskom jezihu.Hvala
Ima kakvih novosti o video driveru? Smradovi, sta nisu rekli da ce krajem treceg mjeseca to izac?
Jel bi na Variu 3 trebalo ići exe datoteke instalirati.Nemogu ništa sa exe instalirati samo cab.Jel treba šta ubaciti u njega neki program ili nešto.Hvala
.exe fileovi su ti za instaliranje na kompu pa ti se onda preko ActiveSynca prebaci na pocket pc, a .cab fileovi su ti instalacijski paketići za instaliranje na samom uređaju (samo prebaciš na memoriju uređaja ili na karticu i pokreneš)
Znači ako sam dobro razumio instaliram na komp i onda od tamo kuda sam instalirao prebacim sve na karticu i to je to.
instaliraš na komp i spojiš uređaj i sam ti instalira, ti samo trebaš odobriti instalaciju na ppc-u (bude ti pop-up screen) i lokaciju instalacije
Ok sad probam.Hvala
Probao sam sve ide super.Jedimo me zanima jel ide ovaj exe što je za komp ubaciti u Varia.Imam neki program za posao koji bi trebao ubaciti u Varia.
Nemogu naći msn messenger za njega i koja opera radi dobro u variu ako neko zna gdje ima za skinuti.Hvala puno.
msn? pa windows mobile ima u sebi msn... ali ako nemaš, oba programa možeš naći na možeš naći na ppcwarez.org i na ipmart-forum.com (meni je osobno draži ppcwarez)
pa kod mene nema msn.Ali pogledati ću još
Hvala.Probao sam otvoriti preko explorera radio stanice ali nemogu ih pokrenuti.
Jel mi fali kakav plugin.
Kako da formatiram memorisku karticu.
ako kupim mobitel u švicarskoj oču li onda moći staviti da jezik ne bude njemački nego engleski
Da, ubacivanjem novog ROM-a koji je na engleskom.
Moze li netko preporuciti kakav dobar ROM za Tytn2. Ja koristim trenutno Dutty 6.1 hybrid,nedavno sam ga flashao, ali mogu priznati da nisam bas zadovoljan. Ima nekih bugova kao sto je npr. nemogu instalirati IGO 2006, jer je mob resetira tijekom instalacije i tak jos par koji te zivciraju. Ako netko ima vec neki link jos bolje. Hvala.
Koliko bi došlo to mijenjaje roma u servisu
A neznam...
Možeš to i sam od kuće. Registriraš se na http://www.htc.com i od tamo skineš, pogledaj si malo ili pogledaj malo na http://forum.xda-developers.com/
mogu li koristiti stylus da pišem poruke
onak ko olovku da ne moram tipkati
Jedno pitanje. Kada pišeš poruke moraš li koristiti Qwerty tipkovnicu ili on ima ugrađenu on screen tipkovnicu za SMS?
tnx
Ima više mogućih unosa teksta. Hardverska QWERTY tipkovnica, prepoznavanje rukopisa, softverska QWERTY...
Mogu se instalirati i druge vrste tipkovnica, npr. http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=55806
Moram pitati za svaki slučaj da budem siguran. Imam priliku dobiti at & t tilt iz usa. Gledao sam na gsmarena i vidim da radi na svim frekvencijama. Trebam samo da mi netko potvrdi da će raditi kod nas ako mi ga donesu. Vidio sam da je netko kupio preko ebaya i da radi, ali želim biti siguran.
Please
&
Hvala!!!
Naravno da ce radit...zasto nebi radio hehe..
Pretpostavljao sam da hoće, ali sam samo htio da mi netko potvrdi da se ne zaletim.
Hvala na odgovoru.
Dakle, namjeravam nabaviti novu verziju i ulupati opet lovu. :bat: Za sad imam TyTN1, ali pošto mi tehno frikovi nebremo dugo s istim stvarčicama uvijek se traži nekaj novo.
Pošto imam osobu koja putuje često po cijeloj europi, zanima me dal imate za preporučiti koji dučan di bi se ovo dalo kupiti. Ne zanimaju me web-dučani nego baš klasični dučani ali da imaju i web za nabaciti pogled! Prednost (njemačka, austrija)!
Pozdrav, nabavio je stari MDA Vario III u T-mobile-u, pa imam par pitanja u vezi Tytn-a.
1. Stavljal sam novi ROM, 2 puta, i totalno razlicite verzije od razlicitih ljudi, al jos uvijek imam onaj pocetni ekran kod paljenja od T-mobile-a, i ostaju mi one veze za GPRS i sl. Ne kuzim zasto mi se te T-mobile znacke ne maknu kod mjenjanaj ROM-a.
Trenutno imam ovaj : Ruu_Signed_Duttys_WM6.1_5.2.19700_Hybrid V2_1_65.14.06[CubeV2]
Ak taj recimo nije dobar, moze preporuka?
2. Zauzece memorije je stano oko 50-60%, jel to tak normalno?
3. Kamera, neznam zbog cega, al kamera mi je ocajno troma, upalis kameru i slika na ekranu se mjenja svake sec., nema onak lijepi glatki prikaz slike sa kamere, i tak je nemoguce skoro snimit fotografiju . . .
To je zasad to, ak se sjetim jos ceg, javim . . . :)
Imam MDA VArio III kupljen u T-comu :cry: te sam sa njim dobio 4GB micro SD karticu. Za sada sve radi savršeno osim - niti jedan čitač kartica mi ne prepoznaje micro SD - da li je problem u 4 GB ? Uredno prepoznaje karticu od 512 MB sa drugog mobitela. Probao sam na čitaču ugrađenom u laptop te USB čitaču preko laptopa i stolnog komp. Probao više adaptera.
U čemu je problem ?? :comp:
radi se o microSDHC kartici (sve kartice veće od 2GB su SDHC) i ta zakve kartice ti treba poseban čitač.
Hvala Dark. Nadam se da ih ima kupiti.:comp:
Nasao u Vemil-u ali moraju naručiti pa će doći za koji dan.
Dark hvala jos jednom.:hrv:
Je, riješili su pitanje - dat je novi drivet za kameru za HTC Tytn II - radi super kod mene - čak ima i opciju (koristim je na izletima) GPS fotografiju, koju kada prebaciš fotku na PC i ideš na Google maps, izbaci ti na mapi točnu poziciju gdje si fotografiju napravio :)
Pitanje - jel ima kakav program s kojim radi mjuza kodirana u looseless FLAC formatu?
Naime, kupujem novi sony radio i namjeravam ga povezati stereo bluetooth linkom sa mobom, pa bih radije slušao ziku u FLAC.u nego u mp3.u, imam 6gb karticu, tak da memorija nije problem...
btw. jel uopće tko probao povezivanje moba i radija u autu?
Tipa ovo - http://youtube.com/watch?v=SSZVS2gNCMQ
btw. radio je - http://www.sony.hr/view/ShowProduct....oth+Car+Stereo
Hm, sad baš gledam po wikipediji... pitanje je da li ovaj bluetooth 2.0 koji podržava A2DP stereo prijenos zvuka uopće podržava FLAC...?
ili recimo ATRAC?
Danas sam u Vipu koristio Tytn II i super je.
Samo imam jedno pitanje pošto samo koristim VodafoneLive:Koliko se na Tytn-u plaća pretraživanje interneta uz IE?
Mislim da ti VIP svoj GPRS promet naplaćuje, svako spajanje na VodafonPortal, odnosno odlazak na VodafoneLive 50lipa.
A surfanje preko WiFi konekcije ti je free
kako sam skužio taj IE je free
ako je tako,hvala!
Ne. Spajanje PocketIE-om na Vodafone Live portal ti se naplaćuje tj. ne naplaćuje se 50 lipa ulaz, nego GPRS promet, kao što ti i piše kad se spojiš.
ma mislio sam google i take stranice,ne VodafoneLive
koliko ovaj PDA kosta u Americi?
jeli mozda mozes naci ducan u Houstonu.thx
Mogu ga pronaći isto kao i ti, googlanjem. Neznam niti jedan da bih ti napisao. Ali imaš u USA Best Buy (imaš njihove dučane, svoda po Americi), dosta su povoljni i popularni, vjerojatno, ali te ne garantiram dalo bi se nać u njihovoj ponudi i TyTN II. Također imaš i trgovine mobilnih operatera, gdje bi se našao aparat, ali vjerojatno brendiran.
Ja sam svoj HTC uzeu preko neta u jednom od navedenih web stranica iz gornjeg posta (kad sam boravio u USA), mislim da su sve to web dućani.
Sve u svemu, ako ideš u USA ili ti netko od tamo dolazi neka jedno 4-5 dana prije naruči preko neta uređaj i neka ti ga donese.
Kakva mu je baterija tj. koliko traje?
zar mi nije bolje kupit ga brendiranog i ovde ga otkljucat?
doci ce me jos jeftinije.
Neznam ti cijene, odnosno puna ili vezano za ugovor??? Vjerojatnije je nešto jeftiniji od običnog, čistog.
http://www.wireless.att.com/cell-pho...sku=sku1060009
nekuzim zasto je ovo ovako jeftino sto treba napravit?
Ne moraš se ništa čuditi, u USA ti je sve jeftinije od 20% do 50% u odnosu na Hr ali i EU. Ja kad sam prošlo ljeto plačao svoj HTC P3600 kod nas je novi iz dućana koštao oko 1000$ a i danas je nekako tako, dok sam ga ja platio u USA 600$, a i vjerujem dobio više opreme nego da sam ga u Hr uzimao. Eto toliko o USA.
ovo gore nije na neku pretplatu ili nesto.
kad ga uzmem jedino je brendiran jel?
Maloprodajna cijena ovih 500$ dok je na ugovor od dve godine 300$.
I jedinio što mislim (sigurno) brendiran je na AT&T mrežu, što znači da je softverski prilagođen, kao i kod nad MDA (T-mobile) i vjerojatno prima samo AT&T SIM kartice.
Vjerujem da ako im pošalješ e-mail upit s nejasnočama da će ti rado odgovoriti ili ako ih osobno pitaš, ista stvar.
jel dosao vec jednom bilo kakav update???
barem na wm 6.1 ???
Službeni 6.1 je dostupan još od 23.5. u HTC e-Clubu
skuhani romovi su bolji nego sluzbeni, provjereno
Pitanje - nikako ne mogu pronaći gdje točno mogu podesiti ime svojg titana koje će mi se prikazivati kad se spojim na neki wlan... recimo kućnu mrežu... samo mi prikazuje neke šifre, tj. brojeve...
za wlan ne postoji ime kao što postoji za Bluetooth. Wlan koristi samo MAC adrese koje ne možeš mijenjati
Hm, ako to mogu podesiti na kompu, onda mi je malo glupo da ne mogu i na titanu, kad ionako koristi windowse...
Siguran si da možeš? Možeš promjeniti ime AP-a, ali ime računala ne možeš
Hm, ja aludiram na ime pc-a kojeg upisuješ kad odeš pod properties na my computeru... i onda se to ime pojavi na mreži kao ime tog kompjutora, laptopa, ili čega već...
... pa mi je malo glupo da se to ne može i na titanu...?
imam tytn II i u zadnje vrijeme mi se pojavili neki problemi sa adslom doma pa bih ja tytn-a spojio kao modem ako je to moguce da se spajam preko vip-a i surfam na kompu. dali je to netko isprobavao i kako izvesti to?
nije mi jasno kak taj Tytn 2 tak dobro drži cijenu. Ok, zadnja riječ tehnike, ali sad ga je nasljedila Diamond serija, pa nebi trebala malo pasti cijena na crnom?
usudujem se reci da je htc jedna od firmi koje najbolje drze svoju cijenu. to nije nista cudno zbog tehnologije i standarda po kojem su uredaju napravljeni, a cak i TyTN jos uvijek drzi svoju cijenu nakon sto je dobio i nasljednika.
Pozdrav ljudi!
I dalje nisam uspio natjerati win vistu da mi prikaže moj tytan kad odem na network map kao uređaj spojen na kućni wlan.
Konfiguracijsko sučelje Thomson t-com routera ga uredno prepozna, ali windowsi neće...
Namjera mi je da recimo mogu nekako sherati fajlove sa pda uređaja kao da je običan pc... Jel to moguće uopće?
Nisam toliko stručan, ali mislim da ne možeš uraditi zamišljeno. Moj se bar ne vidi u mreži kako god da odradim. Može valjda da se seruje kad se ide preko blututa.
A sad jedno pitanje za tehničare. Punjač mi da signal da puni telefon al ga uopšte ne puni, dok se sasvim normalno puni preko usb kabla.
Jednom prilikom kad sam radio soft reset, nabio sam stilus u utor od usb'a i od tada mi je taj problem. Šta da radim, dal da na originalni punjač stavim običan usb kabal.
Hvala
di mogu nac update na wm6.1 za Vario , ali sluzbenu verziju?
Mislim da čak nije ni izašla službene verzija WM 6,1 za Varija (nisam baš siguran, ali mislim da je nema ni da će je biti), a ako je ima onda na službenim stranicama HTC-a pod HTC e-Club (potrebna besplatne registracija), ili na stranicama T-mobila pošto je Vario brendiran za T-m opereatra.
Ponovo postavljam pitanje oko punjenja HTC-a.
Dal neko zna na koje pinove na usb port punjac daje napon, struju. Originalni punjac nece da mi puni, ali hoce da se puni kada zakacim na comp putem univerzalnog usb kabla.
Nemam ti ja pojma na koje pinove se puni. Kažeš da puni peko kabele i kompa, onda je vjerojatno otišao punjač, odnosno možda kabel punjača.
koliko ja znam i koliko sam probao mora bit ili ,ili.Da mu konfiguriraš da se spaja preko 3G ili 3,5G postavki (gprs i umts 3G) (hsdpa 3,5G) ili da se spaja preko wlan-a.naravno ako imaš bežični internet.Ja uglavnom preferiram wlan jer me niš ne košta , a i po gradu nađen hot-spot za spajanje koji nije osiguran ili je public free.
Newbie alert :wstupid:
OK, sad kad smo razjasnili s kim imate posla :) nadam se da će netko imati volje za pomoći dobrim savjetom. Hvala unaprijed!
Prekjučer sam uzeo HTC Tytn II u VIPu na produljenje ugovora, i sad sam na sto muka. Totalni sam newbie i po pitanju WM operativnog sustava i općenito PDA, ma i Windowsa jer zapravo dobro poznam samo Linux, pa molim vas budite nježni :)
:suicide:
Osnovni problem s kojim sam se suočio su "profili". Dakle da se telefon različito glasa s obzirom na recimo doba dana (ali da ja to ručno mijenjam), nešto kao što je na Nokijama vulgaris oprilike "Quiet, Meeting, Outdoor...". Štoviše, ne mogu pronaći ni način kako manualno stišati ili pojačati ringer?! Da, postoje profili u onom HTCHome, "Sound: Normal", "Sound: Silent", "Sound: Vibrate" i "Sound: Automatic", ali s obzirom da nisu onakvi kako ja želim - ne uspijevam ih editirati, niti dodati ikako novi profil.
Drugi problem je instalacija softvera i GPS. Kako pokrenuti GPS? Kako instalirati TomTom navigaciju ili što već? Dajte mi molim vas kratke "quick-start" upute. Je, imam Windowse na disku ali svejedno ne znam odakle krenuti?
I treće konačno... volio bih da mogu koristiti topografske karte sa GPS-om. Savjet što nabaviti, gdje? A Google maps? Kako se to pokreće uz GPS?
Hvala vam što ste me otrpili :)
Neznam dali misliš na stišavanje i pojačavanje zvona ako DA onda na početnom homescreen-u ekranu uređaja u samom vrhu pored sata (između prikaza jačine signala i sata ti se nalazi ikonoica zvučnika) e pa na nju kljikni i dođeš u opcija da si sam ručno reguliraš jačinu, Volume. Neznam dali si mislio na to.
Ja ti malo znam o HTC u, imam ga i ucim. Za klasicne profile ne znam nista, znam da na moj today ekran imam da izaberem ocu li da mi zvoni ili ne ili ce da vibrira. Mada vjerujem da ima softvera za tako nesto. TomTom navigaciju instaliraj sa CD-a koji dodje u paket, bar je meni dosao. Mada ja koristim IGO jer je Crna Gora pokrivena fantasticno sa zadnjim mapama, skinuo sam ga sa neta mislim sa ppcwarez sajta.
Mislim da IGO ima i mape terena ako na to mislis, bar sam ja stavio sebi mapu istocne evrope i imam ono brda i ostalo. Nijesam ja strucnjak, zato ne zamjeri ako ti nijesam nista pomogao.
Inače moj opšti utisak o HTC tytn II je da je to telefon PDA kako oćeš ispred svog vremena, tehničkim karakteristikama, funkcionalnošću i dizajnom zadatim na postojećim gabaritima. Svaki dan pogledam svoj Tytn i kažem sebi ¨imaš naučnu fantastiku od telefona¨.
Inače riješio sam svoj problem sa punjenjem telefona. Kod HTC'a trenutno mi se puni strašno jednostavno. Uzmete klasičan usb otvorite ga na crvenu žicu spojite + a na onu oplatnu srebrnu zakačite -. Radi vrh, tako ću da prespojim i punjač za u kola. Napominjem da sam ja imao problem sa svojim USB-om i oštećen mi je tako da ne znam da li navedeno radi na ispravni HTC telefon.
Ima li gdje u Zagrebu kupiti baterija za Tytn ii, ali jača od standardne, znači iznad 1350mAh? Tnx.
Pogledaj na www.baterije.hr. Ima za HTC TyTN (1) od 2400 mAh, pa mislim da bi ti mogli srediti i za dvojku...
Imao sam pola godine vario III i moram reć da sam sretan da sam ga konačno prodao, izmnjenjao negdje 50 romova i nijedan nije bio dovoljno brz da taj telefon bude uporabljiv.
Preporodio sam se sa nokiom N82...
Imao sam originalni ROM na tytn 2 i htio popi*dit. Touchscreen je radio svakih 3 puta, resetirao sam ga u pravilu 4-5 puta dnevno. E onda sam stavio HyperDragonov ROM. Majke ti mile, to je drugi mobitel. Naprosto savršen rom, brz do bola. Usuđujem se reči, i to iz žeščeg iskustva, da je brži opako od symbiana. A imao sam ih barem 6-7, em novih em starih. Kao all-arounder mob-zvijer
e jedno pitanje, zanima me jel je ista stvar kod svih koji imaju tytn 2. Znate ono kad malo prejako stisnete LCD pa se onak uvuče malo , ko da izobliči sliku? Slična stvar ako pritisnete LCD na laptopu. E mene zanima, dal vam se to događa kada otvarate tipkovnicu? Jer koliko vidim , između gornjeg djela i tipkovnice je flat kabel , pa on očito vrši pritisak od ispod ekrana. Mislim jako malo se vidi, jedino na bijeloj ili sivoj podlozi
ljudi veliki pozdrav,,dajte mi recite razliku u softwaru između at&t tilt 8925 i htc tytn II ??? jeli se sve može ubaciti u at&t kao i u htc tytn?zam da je glavna razlika u tome što at&t nema naprijed kameru ali dali se isplati uzeti at&t ili dodati malo više love pa uzeti htc tytn II?
i još jedno pitanje,,,dali je jednostavno dekodirati at&t tilt? čitao sam da je komplicirano,ali ako se prate upustva sve je ok..right?