EVO U SPLITU U HG SPOTA M2 4GB 349 KUNA
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=033358
Printable View
EVO U SPLITU U HG SPOTA M2 4GB 349 KUNA
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=033358
Jel zna netko ima li se gdje nabaviti adapter sa M2 na MSDP? Ili da kartica dodje u paketu s tim. U biti i microsd na MSDP isto moze. Vidjeh na netu da i toga ima, ali pitanje jel ima u hr.
Ma zanemari tekst, to je M2 kartica sa adapterom na DUO, i gotovo.
Za ovo za microSD na DUO nisam jos cuo...
OK, tnx :thumbup:
Ima i toga, samo ne kod nas valjda.
http://www.twinmos.com/flash/flash_p_ms_duo_adapter.htm
Edit: Nadjoh i kod nas
http://217.14.221.177/StartEU.ashx?_...produo-adapter -> IQ centar Zagria
http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=3362
http://www.msan.hr/katalog/ArticleDe...d=linkArticles
Ovako, istina je da to pise dole, ali vjeruj mi imaju je tamo, i znam sa sigurnoscu imaju i u VeMil-u. Vidjeo na svoje oci... :)
@ravilov: Ne vidim da je bio spominjan microSD... ali nema veze... :)
Imas pravo, moja greska... :)
Stvarno postajem preumoran...
Iskreno, tog jos nisam vidio kod nas... ali to i nema veze sa ovom temom... :crazy:
od 1gb u konikomu 99kn
Samo? Ja sam svoju od 1gb platio 400 kn.
a ovisi kad i gdje,cijene su im dosta pale sad.sada u HGspotu za 350 kn kupis M2 od 4GB
Evo ja prekjučer kupio u HGspotu 2GB M2 karticu za 139,00. Marka SanDisk imaju i garanciju 12 mj.
A ima i 1GB, iste marke, za 129,00. Isplativije je ovu uzet od 2 gige....
ej raja da ne bih otvarao novu temu da ovdje pitam. Imam k810 i htio bih kupit memorijsku pa me zanima hocel stopat fon ako uzmem od 2 ili 4 gb memorijsku. pozz
Ne bi trebalo stopati samo od sebe ali ako je napunis do kraja (4gb) ocekuj barem malo stopanje jer to ipak nije malo memorije.
Neće ti štekat, jedino možda malo kada memorijska bude dosta popunjena... Ja sam se bojao kupiti od 2GB da mi nebi štekalo, no nimalo nešteka... Prezadovoljan sam..
Koliko znam, K800/K810 podrzavaju max. 2GB karticu.
Da ne bi bilo...
imam k800
dal da uzmem sony ili sandisk M2?
uzeo bih 2Gb
ima kakve razlike u brzini?
moze li memory stick micro m2 u sony ericsson p910? (sa produzetkom naravno) ako da, ima li kakve razlike sto se brzine prijenosa podataka tice, u odnosu na memory stick pro duo
@forumer9,
Neki tvrde da ima nekih razlika u brzini, ali iskreno, sumnjam da bi osjetio neke velike razlike.
Takodjer, koliko znam, SanDisk radi kartice i za sebe i za Sony, pa su kartice vrlo slicne, ako ne i iste.
@flOoKi,
Nisam 100%, ali mislim da bi trebalo raditi bez problema, dokle god je kartica kapaciteta koji P910 podrzava.
Algoritam, SanDisk:
512MB - ne znam :D
1GB = 99kn
2GB = 139kn
4GB = 199kn
8GB = ne znam :D
Kupio sam 2GB za k800 i radi savrseno :thumbup:
EDIT:
[Sve kartice dolaze sa adapterom!]
Ja si razmišljam o 4 GB za K 800. Da li će štekati ?
Kupio bih san disk. Feniks ima dobre cijene za njih:
1GB - 88 kn
2GB - 127 kn
4GB - 208 kn
@flOoKi: Ja sam uvjeren da ti nece raditi... Posto nemas adapter za MD duo, vec za MS duo pro koji je drukcija tehnolocija... M2 niti nema inacicu pro posto je ova prva sama po sebi zastarjela... Mislim, mozda ce raditi, ali se nebi kladio... A sto se podrske tice P910 bi mogao u specifikacijama podrzavati 128 MB koliki je bio najveci MS duo, sto nista nemora znaciti. Meni u P990 specifikacijama pise da podrzava do 1 GB, a imam 4 GB i pouzdano znam da radi sa 8 GB PRO duo karticama.
Ima koja dobra i povjerljiva osoba koja bi mi htjela kupiti M2 od 2GB u nekom od najbližem i najeftinijem dućanu, pa da mi pošalje poštom? Da ne dolazim po to u ZG, jer nisam u mogučnosti sada...može od SanDiska ;)
Ako je cijena ova 2GB - 127 kn plaćam 150kn ;) (10kn poštarina i 10 za trud :D )
Ja u P910 trenutno imam 512MB i radi super.
Ali to je ovdje off-topic, pa se ajmo sad koncentrirati na M2 kartice. :)
Isprike, istina...
Ja sam mislio na p900 koji ne podrzava MS pro duo...
sorry...
Onda bi definitivno M2 (uz adapter) trebao raditi... Oni uvijek u specifikacijama napisu trenutni najveci kapacitet. Sigurno moze podrzavati i vise...
a jel treba ugasiti mob prije umetanja kartice?
nigdje ne pise da ga treba ugasiti pa pretpostavljam da ne treba...
a i dio manuala napisan o M2 je napisan jako slabo...sve u par recenica...
trebam li paziti na sto?
ako je ekran okrenut prema meni kuda onda gledaju pinovi kada guram karticu? isto prema meni?
thx
Neki dan sam kupio m2 karticu,1 gb za 180 kn i prezadovoljan sam.
Ne pise nista o gasenju jer nije bitno, tj. mozes umetati i kad je upaljen.
Obicno ako je potrebno da se mobitel ugasi, slot mem.kartice se stavlja ispod baterije (pa ni ne mozes do njega ako ne ugasis mob).
Isto tako i za pinove, ne pise previse jer ne mozes pogrijesiti (nece ti moci uci kartica ako je krivo stavis).
Mob ne treba biti ugašen kada stavljaš karticu...jednostavno ju staviš i odmah ju prepozna...
Jel moguće zaključati M2 karticu? Tako da kad upališ mob da te pita kod od mem.kartice....
Ne, koliko ja znam za se, ali si mozes , barem mislim , kod samsunga zakljucati sve sto je na meniju. Se ima takodjer mogucnost zakljucavanja nekih kodova koje si ti cuvas u mobitelu,tj. code memo.
Ma znam to, al mislio sam na lockanje mem. kartice, kao SIM kartice, no nema veze...
Preporucuje se da se ugasi, bare u mom manualu, a k850 nece da procita karticu ako ne izgasis mob prije stavljanja. Ja sam tako svoj stari k750 razvalio jer sam umetao karticu bez gasenja pa mi se nije htio ukljuciti ni kad bi stavio karticu u iskljucen mob.
Ne, mislim da ne moze, pitaj u radnji ili servisu.
rap_boy- to se može napraviti patchom (da zaključaš poruke i datoteke i pozive)
Ne znam za koji mobitel pričaš, pa nemam patch.
zna li iko mozda kolka bi bila cijena 4 gb za K800?
aha :D tnx na odgovorima
EDIT:evo sad sam pronaso jednu u fenixu pa me zanima dal bi meni isla u mob...http://www.feniks-kompjutori.hr/inde...169&kateg=0309 :hrv:
Pa ako je m2 onda hoce...heh.
Evo, samo da napomenem, ja frendu kupio za rođendan origi SONY M2 za 130 kn ali bez sticka a ja jednako platio 512 s stickom isto origigi
ja sam u 6. mj u vemilu kupio od 2gb i dobio sam onaj stick koji sluzi kao adapter,platio sam oko 150 kn
Mislim si uzeti karticu za mob, ova moja od 256mb jednostavno nije dovoljna.
E sad, ako ne gledamo razliku u cijeni, koju preporučate.
Jer bilo je nekog govora da se mob slabije "snalazi" s vecim karticama, da pocme blokirat, nemože procitat neke fileove itd.
cijene ti ovise od trgovine do trgovine,iako je razlika uglavnom mala nade se ponekad i dosta jeftinije.tvoj mob podrzava kartice do 2gb ali mislim da bi normalno radio i sa karticom od 4gb (kao i vecina njih koji podrzavaju samo do 2gb),ako ipak mob bude radio malo usporeno to ce se dogadati samo kod otvaranja nekih datoteka i to ce biti jako kratki zastoj koji jedva da ces primjetit,pa ti ja savjetujem ako povoljno nades karticu od 4gb i ako ti treba uzmi nju
Šta mem. kartica od 4 GB može radit i na mobu koji podržava do 2 GB?? Da sam znao, kupio bi si rađe od 4 GB, meni je 2 GB premalo, sve mi je popunjeno, neznam šta da brišem...
Osobno sam isprobao i radi 4 GB u tvom V630. Pošto nisi naveo odakle si, pretpostavljam da si iz Zagreba (mada vjerojatno nisi al eto :D), u Feniksu su ti najjeftinije kartice. 4GB sada dođe skoro đabe (stotinjak kuna) u odnosu na prije godinu dana... Tako da kupi od 4 GB, možda u početku neš moć popunit al će ti kroz koji mjesec biti mala
Iz Splita sam.
4GB it is :)
Nisam našao neku bolju temu za ovo pitanje, nema "Sony Ericsson - općenito", a tiče se i ovog modela, pa ću da ne otvaram novu temu pitat ovdje.
Naime kod većine SE modela piše da podržavaju M2 kartice do 2 ili 4 GB, a rade bez problema s više puta većim karticama (po kapacitetu). Zašto navode te podatke ako su uređaji potpuno kompatibilni s karticama veće gigabajtaže? Možda ipak nisu posve kompatibilni ili može doći do problema, nestabilnosti sustava pri upravljanju s tolikom količinom podataka ili brojem datoteka...
Ili to ili tada nisu kartice od 2 ili 4 gb nisu tada bile dostupne široj javnosti. :dunno:
@Quaresma_7,
Kako si tocno pretrazivao a da nisi nasao ovu temu? :jehon:
Osim toga, vec je vise puta objasnjavano (ja osobno bar dvaput) da se u specifikacijama najcesce navode najvece TRENUTNO DOSTUPNE kartice, cesto sam uredjaj podrzava i vece. Nista cudno.
Zanima me brzina Sony M2 kartica. Ima li razlike u brzini kod 1gb,2gb,4gb,8gb... Znam da ucitavanje traje duze sto je vise podataka,ali dolazi li do izrazaja sporost sto je veci kapacitet? Mislim da kod usb stickova vrijedi sto vece to sporije (osim naravno: sto vise novaca to brze). Kada u k850i stavim M2 2gb slike kad uslikam snima prakticki odmah,sekunda-dvije,a sa microSD snima najmanje 5sec,ako ne i vise..jednako kao kod samsunga d900i kad je ta ista kartica u njemu! Dakle micro sd je naspram m2 daleko,daleko,DALEEEKO sporija! Kako je kod M2 8gb? Jel ima od 16gb? Micro sd 16gb ima,200kn mislim. 8gb m2 300kn-ali ne isplati se ako je znatno sporija...
A drugi put prije otvaranja nove teme ipak prvo pretrazi postojece.
Koliko struje troši M2 kartica (npr. 2 GB)? Na sony stranici u info kaže: Radna jakost struje uz paralelni prijenos (mA) - do 100. Jel to onda znači da kada se ne ništa ne piše i ne čita na karticu da je potrošnja 0 - tj. kao da je nema? Ili postoji kakav napon održavanja, stand by!? Traje li onda baterija u mobitelu kraće ako uz paralelni prijenos troši do 100mA (koliko je to 100mA praktično)?
Edit: Evo našao sam ovo- Power Consumption (in standby) 1.0mA --> što mi to konkretno znači? Praktički ništa, ili?
dakle zanima me bil u SE c902 mogla ic ova sanddisk od 4gb a da ne blokaje,ili neka sonyeva od 4gb?
Mogla bi. I Sandisk, i Sony.
jel netko zna kolika je max. zapremnina m2 kod w302?
Trebalo bi biti 4-8 ili slučajno 16 GB, ali nisam siguran.
pošto sam novi ovdje nisam znao di bi postavio ovu teme pa eto postavio sam ju ovdje.
moje pitanje je sljedece, može li se šta dogoditi mobitelu (sony ericsson k800i) koji podržava karticu do 2 gb, nešto dogoditi ako se u njega stavi kartica od 4 gb, ili će on onda samo sporije raditi?
mobitelu se nemre nista dogoditi.
eventualno(teoretski) se moze dogoditi da mob ne vidi cijelu memoriju, ali mislim da to nece biti problem kod tebe.
ono zbog cega se trebas brinuti je da ce ti se mob dosta usporiti