svaki kabel koji ima na sebi 3,5mm konektor za slusalice i dva cincha sa druge strane može služiti kao av kabel ;)
Printable View
svaki kabel koji ima na sebi 3,5mm konektor za slusalice i dva cincha sa druge strane može služiti kao av kabel ;)
pa, ne baš AV jer fali V kao video ;)
inače paše AV kabel od iPoda, ali naravno najprije se mora uštekati ona bijela kutijica pa onda kabel. to je minus iz praktičnosti i estetike, a da ne spominjem mogućnost da se kutijica zagubi pa su onda problemi. dva kabela iz Hong Konga sa poštarinom koštaju kao jedan za iPod kupljen u Zg, tako da jedan ostaje u autu a jedan za razne namjene
http://www.oriongadgets.com/images/v...le_zen_m-1.jpg
razliku u zvuku sam očekivao, ali nisam očekivao da će biti toliko osjetna. spojio sam oba na pojačalo i prebacivao ulaze. puno bolji je linijski, ne ide preko pojačala za slušalice i nema regulaciju glasnoće. TV izlaz je isto dobar
AV kabel- prenosi sliku i zvuk
kabel koji si dao na slici može prenjeti stereo zvuk i sliku na tv
kabel koji sam ja spominjao može prenjeti mono zvuk i sliku na tv
tako da ne fali V ;) nego fali drugi kanal za zvuk, tj sa takvim kablom dobit ćeš mono a ako ga i spajaš na kompozitne ulaze stereo ili mono na televizoru neznači ništa, svaki kabel paše na zen-a samo je potrebno pogoditi pinove pri ukapčanju, to možeš isprobati i sam.
spomenuti kabel košta 12 kn ;)
pola cijene za polurješenje. takvih kabela po 12 kuna imam na bacanje samo nije to "to". u prvom redu mi je bitan kvalitetan stereo zvuk i praktičnost, TV izlaz je koristan bonus :thumbup:
navodno da ovaj paše da imaš i stereo i video, samo cijena je katastrofa... mislim da je bio 70 kn kad sam zadnji put gledao, a toliko su koštala ova 2. u biti treba potražiti kabel za kamere ili nešto slično jer je isto, ali sve što je brandirano kao iKabel košta ko da je od zlata :loco:
ako tako gledas ona je poluriješenje i gledanje divxa sa zena ne tv-u ,
mono zvuk na tv-u u odnosu na stereo nije ništa značajno ako si uopče u situaciji da moraš koristit player kao izvor video signala.
polurješenje je imati stereo materijal a mono kabel tako da nisam puno ni eksperimentirao sa ovom hrpom što imam doma, probao da vidim TV izlaz na par minuta i to je to. ako je namjena specifična, kao primjer gledanja divxa na mono televizoru onda je to za 12 kn čak i optimalno rješenje, ali već sam napisao da je za moje potrebe bitniji stereo od videa i onda je mono nedovoljan pa i da je kabel besplatan - ipak je to u prvom redu mp3 player i kao takav mi najviše treba :)
uglavnom, ako itko ima slične potrebe ovi jeftinjava kablovi sa ebaya su dobri i rade :thumbup:
da, služi za spajanje na pojačalo ako ga ubodeš u izlaz za slušalice ali:
zvuk dobiven direktno sa porta je line-out koji ne ide preko pojačala za slušalice i zvuk je kvalitetniji kad se spoji na nekakvo pojačalo. usput ima i video izlaz, a kabel košta nekih 30-40 kuna ili manje, ovisi od koga se kupi. što uopće nije puno. ali treba paziti jer efortcity, everydaysource, accstation, itrimming imaju problema sa slanjem u rvacku, iako je kod njih kabel najjeftiniji: 1$ + cca 4$ poštarine.
odgovarajući kabel u rvackoj trgovini, koji je univerzalan i za kojeg treba nositi i dongle košta više. ako slučajno izgubiš dongle nema ni spajanja na komp ni punjenja, osim sa dodatnom opremom
ponovo, isti kabel koji spajas na line out mozes spojiti direktno na mini dock (da bi zaobiso izlazno pojacalo ) pa na komponentno pojacalo.
o ovome smo vec negdje na forumu diskutirali prije kojih godinu dana, potrebno je samo pogodit prave pinove. tako radi video i mono na tv-u , tako radi stereo na mini dock konektoru ...sve sa jednim najobicnijim kablom za 12 kn
http://www.electronic-center.hr/images/K5215.JPG
a moja poanta je da bi tako spojio player (video ili audio na pojacalo) nemoras narucivat navedene kableove sa e-baya ili Hong Konga nego preči cestu u obližnji dučan s elektronikom.
je. možeš i naći univerzalni AV kabel koji nije za iPod pa će koštati recimo 15-20 kn. ovakav
http://djbulbs.com/OSCommerce/catalo...es/255-219.jpg
i rezultat će biti isti ali uvijek treba dongle. kod ovih naručenih između ostalog oduševljava me upravo to što mi on ne treba, nije praktično nositi ga sa sobom, po autu i tak...
što misliš pod dongle? za svaku vrstu ovih kabela ti treba minidock ako ga zelis spajati kako ti to radis.moje je samo pitanje zasto ne kupiti takav kabel nego narucivati ? ;)
dongle, ispravnije bi bilo sync adapter:
http://images.americas.creative.com/...arge/14539.png
pa onda u njega bilo koji kabel. vidio sam da je netko komentirao kak je modao taj snyc/dongle i izbacio video izlaz da bi dobio običan stereo za običnu 3,5 mm stereo bananicu. ali za ovaj moj to ne treba jer ide direktno na port, vidi konektor
http://www.oriongadgets.com/images/v...le_zen_m-1.jpg
zato 20-30 kuna za takav opće nije neki trošak :). nažalost takvog uopće nema kod nas
u mukama sam ljudi, oću opet svog starog plejera:(((( jel ima ko kakvu ideju kaj se tiče displeja? naime, displej otišo k vragu još prije pola godine valjda, garanciju nisu priznali, i evo mogu profućkat sve pare šta sam za njega dao. a šta će mi bez displeja, kad je prevelika prednost plejera displej, snalazim se nikako, pogotovo što ima touchpad , preslušavam i tražim pjesme na pamet po sjećanju, ma živa koma. ak ima ko ko prodaje zen vision, ili mu je plejer u banani al displej radi željan sam kupit... ajme kako sam sam profućko sodomovu ponudu:cry: