Ide ko na ASOT 500 možda?
Printable View
Ide ko na ASOT 500 možda?
Rekoh,niti sam doktor niti znam što oni znaju. Ako ne znam,neću ić mrdat ozljeđenog i nešto eventualno s*ebat if u know what i mean. ;)
A to šta ti ideš po takmičenjima i sve gledaš "by book" je pohvalno,al u stvarnosti to skoro pa možeš objesit mačku o rep. To se radi na lutkama,a u stvarnosti nitko ne garantira da ćeš se kakit u gaće u nekoj zafrknutoj situaciji ili ćeš bit hladan i smiren kad pred tobom leži netko uistinu ozljeđen. Nije to borba protiv protivnika,bodova i štoperice,tu se radi o ljudskim životima i tu nema mijesta neozbiljnosti i riskiranju tuđih glava. Kontaš?
To ja pokušavam objasnit i tebi i ostalima i nadam se da je sad jasno. NHF
Sve kontam :).
Ovako, onu situaciju koju sam ti gore napisao, se danas dogodila kada sam se vracao sa treninga.
I to sa natjecanjima nisi bas dobro rekao, jer se tamo radi sa djecom (9 god., mozda i sa starijima koji su pravi glumci) i ozljede na tim natjecanjima ti recimo ovako izgledaju:
http://www.pohrani.com/f/2F/5B/4jED1w7y/ozljede.jpg
Iako su ovo jos lagane rane, znaju ti biti i otvoreni prijelomi kostiju gdje se stave prave kosti itd..
Zato se i vjezba kako bi u takvim situacijama bio "cold as ice" ;).
Samo postavi sebe u tu situaciju, pao si na ruke sa 6-10 metara i obje su polomljene, na jednoj ti je vanjski prijelom, na drugoj unutarnji, usput imas i unutarnje krvarenje u trbusnoj supljini i prvi koji se zatekne pored tebe je netko sa tvojim (ili slicnim) stavom i pozvat ce hitnu i samo ce te gledat kako ces ti iskrvariti do smrti.
Mene sama ta cinjenica grozi da netko moze gledati u oci osobu koja ce umrijeti bez da mrdne prstom.
Zato sam i otisao na taj tecaj prve pomoci :)
PS: Ozljede su ti:
-gore lijevo-jako krvarenje
-gore desno- razderan lakat
-dolje desno-unutarnji prijelom (ne vidi se na ovoj slici najbolje, ali je jako realan)
-dolje lijevo- opecena saka
Ja sam ti pisao za konkretan slučaj koji si naveo u početku. U kompliciranijim slučajevima bih bio hladan kao što sam par puta i bio,al da se kontam toliko da saniram ozljede poput ovih gore,ne kontam se. ;) Fino pozvat hitnu i čovjeka u granicama svojih mogućnosti pripremiti za vozilo hitne pomoći. Ne želim nešto dirat u što se ne kontam pa da nekoga osakatim i nešto slično... Ajmo mi lagano natrag na bezvezearije koje su predviđene za ovu temu. :ontopic: ;D
Pa, ja znam da bi pozvao hitnu (da reko sam to več), jel nemam pojma kaj da delam drugog. Kaj bum ga ja sad išel micat, još mu nekaj slomim, mene okrive... Ajd da je neko pored mene, da mi govori kaj da delam, da me navodi (il barem da kad nazovem hitnu da me oni navode kaj da delam dok ne dođu...). To za prijelom.
Krvarenje, pa to bi mogel sa majcom il nekom tkaninom zamotat (ispravite me ak grešim), da ne iskrvari. I da, na bok ga okrenut, da se ne uguši.
Sad će neko opet reč da pišem sam da nekaj napišem. :-/
OT: češljam AppStore... :) idem nekaj sad igrat :notooth:
EDIT: da smuc, dosta off topica :)
ASOT500 cu nazalost propustit ali sam bio prosle godine na Transmissionu u Pragu i Armin Only-u Mirage u Utrechtu ;)
Blago vama,ja bi otišao jednom na sensation white ili asot :(
btw kakvo odvratno vrijeme,gadi mi se,kad će više proljeće i temp.od 20+ ...
Gdje će biti Asot?
Znam za sensation da je u Srbiji..
Eh kad bi to bilo kod nas u Areni..
@Rav: Kao sto sam rekao, slike su nasminkane
@Smuch: Imas vozacku? Da. Jesi polozio prvu pomoc? Jesi. To znaci da bi morao moc pruziti bilo kakvu pomoc, a one gore ozlijede su najjednostavnije, jako krvarenje-gaza + kompresa + zavoj i imobilizacija u slucaju jake boli. :)
@Fico: Ovisno o vrsti krvarenja :). Ako je jako stavis recimo kamen na majcu i cvor zavezes.
E ovo za kamen nisam znal :notooth:
Upravo sam dao6.99$ ta aplikaciju... Tolko o Jailbreaku ak bum moral kupovat skupe appove o.o
Na par lokacija. Najbliža je Nizozemska
http://www.astateoftrance.com/a-state-of-trance-500/
koje sirenje nacionalne netrpeljivosti :belj:
meni frendica ide na SW u Beograd.
meni je to prelaganica, a i nisam u stanju ici :D
i da, HCSC i Luna su keljili i cvilili za stvarima koje veze nemaju s tranceom :D
HC
meni je nedosanjani san Thunderdome u Nizozemskoj. ah. :laluna:
Sve sami doktori :coffee:
ma nemoj, ima i jedna trudnica :P
:D
Ajd doktori, kak da ščupam špranju iz palca! Čeprkal sam al neide van. Špranja je od železa :P
Ot: papam neku generičnu nutellu xD
Lunče, ako ti oni ne budu babice, popišam im se na diplome i certifikate :)
iks, pa kaj ti je :eek: normalno da ne budu!! ne dam ja svoju cucu svakome na uvid!!
fico, krpicu za naočale treba redovno i prati. Ja je perem jednom u 10ak dana, to je dovoljno :)
A za čitač otisaka - brat ima lenovo, radi mu. Svjestan si da prstom trebaš prevući preko čitača, a ne samo staviti ga na to kao u filmu? :P Šalim se, vjerovatno je do drivera.
Ja još nisam siguran idem li na Sensation, ali rado bih. Bijelu majicu sam već kupio :notooth:
Malo mi je karta preskupa + put do BG...
ja kombiniram naocale i lece
a za ove maramice, ovako ti izgleda kutija
http://www.yopi.de/image/prod_pics/1588/f/1588054.jpg
samo sto je za nase trziste kutija svjetlo zuto plave boje.
Ma pral sam i ja svoju, evo je u ladici tam lezi :D a brise kooo...! A neka krpica koju sam dobil od opticarke, jao pa ta krpica mulja, nis se nevidi... :)
A taj skener nismo slozili, odustali smo xD
A sad, odem opet nekaj igrat... Neke su me igre na iPodu zarazile ^^
otisao malo ranije s posla i odoh se tushnuti pa na predavanje prve pomoci :D jos moram i trcati uplatiti uplatnice :/