brandirati odnosi se na to da nema kerefeka u softwareu popt vip teme i screenservera
nako updatea soft je isti i sve mi je ostalo od slika i ostalih podataka iako sam napravio reset
Printable View
Znam već se je pisalo o ovome, ali ima itko da je uspio uspješno update-jtao 6280 na 6288 i nek napiše kako.
Čitao sam na jednom drugom forumu da je lik uspio, javio sam mu se i pomogao mi je ALI meni i dalje ne uspijeva, već mi ga je bed tlačiti.
Stoga želim čuti Vas.
Ono kako ja radim: promijenim preko NSS-a product code (stavim ovaj 0539843 i probao sam i s ovim 0541969), ne gaseči NSS otvaram NSU i krenem raditi update softa i nakon nekog vremena mi izbaci poruku da ne može povezati se s uređajem.... mislim ne kužim. NSS mi ga poveže kao i Nokia PC Suite, a NSU ne želi. Gdije griješim, pogasio sam i Nokia PC Suite i web browser, sve i dalje isto.
Probao sam i product code-om od 6280 pa mi javlja poruku da uređaj nije podržan to mi je jasno, pošto ne postoji update softa za isti.
Svoju 95 8gb bez garancije sam zamjenio za 95 8 gb sa mobis garancijom i sada taj mob ima ver softa 20 i neku. Nova verzija je ista koju sam imao na staroj 95 30.0.018 ali sada me zanima pošto imam sada i novi komp na njemu nemam xp x86 nego xp x64 pa me zanima da li je moguće napraviti update na ovim windowsima jer nisam siguran da li sam negdje pročitao da nije preporučeno raditi update sa 64 bitnim verzijama xp-a i viste lako moguče da mi se je nešto pobrkalo u glavi ovih dana je to moguče.
pozdrav nov sam sa symbian telefonima imam 6120c .mob je bil austrijski i odključan je .imam problem sa update tj NSU pronađe model i novi update krene download ,sve prođe uredu do instalacije .onda mi se prekida veza sa mobitelom i tako svaki put .gasim mob.vadim bateriju,reinstalusb drivera i opet sve isto ,veza prekida sa mobitelom molio bih pomoč.hvala
Eto ja listao malo i nisam našo, naime problem je ovakav, bila neka starija verzija na N95 8G, bio je tu i hrvatski jezik, i nije bilo onih TIM brand gluposti, i ja nerazmišljajući napravim update firmwarea na verziju 30.0.018, ali mi je instaliralo sve te brand gluposti.
Uspio sam promjeniti product code, ali kad pokušam updateati nudi mi reinstalaciju iste te verzije, pa ja vas pitam što mi je činiti kako bih instalirao verziju sa hrvatskim i po mogućnosti bez TIM gluposti?
Hvala unaprjed
EDIT: Evo ga uspio sam, reinstall NSU-a i firmwarea je riješio stvar.
Kako da updejtam novu verziju softwera E66 110.07.126 sadašnja mi je 102.07.81.
Pomoču Nokia sofware updejta nemogu dobiti novu tj.uopče ne prikaže da postoji nova verzija samo da mogu rinstalirati telefon i ništa više.
Kako ste vi uspijeli staviti novu verziju...???
Hvala..
Ako imaš važeću garanciju možeš mobitel dati u mobis da ti oni naprave free update.
trebalo bi biti na službenim stranicama Nokije, radeći sve preko NSU, a imaš ga i na Nokia PC Suite-u
kako da uradim downgrade? ne mogu nigdje da nadjem stare verzije firmware-a...
za Nokiju N93
Eto, imam velikih problema s updateom. Naime, kada krenem updateati, kaze da mi je firmware up to date. A ima verziju 10. Sto bi mogao biti problem?
Jel mogu vratiti product code na stari (originalni) nakog updejta fw-a, može li doći do nekih problema? Naravno, kao i većina vas, promjenio sam product code da bi stavio zadnji fw koji nije bio dostupan sa originalnim kodom..
Pa poluditi ću. Pokušavam već 2 sata promijeniti product code ali mi ne uspijeva. Sve sam napravio iz tutoriala ali mi kada pokrenem JAF PKEY v5.0 i stisnem OK napiše da ne može napraviti winscard.dll file i to je to.
DAJ POMOZITE !!!!:cry::cry::cry::cry::cry::cry:
EDIT: mobitel je 5800 XpressMusic
Iman sljedeći problem.... Hoću instalirati na svoju nokiju novi firmware 31 umjesto ovog 21 što imam trenutno.... Uđem u software updater (ili nešto tako) i počne mi skidat taj novi firmware koji sadrži oko 140 mb.... nakon što sve lipo skine počne uploadirat i počne sa 15 minutes remaining i kad mi dođe na 13 minutes remaining piše mi sljedeći eror: kao da bi mobitel trebao spajati direktno na usb kompa a ne preko nekog huba ili slično..... a ja naravno spajam mobitel preko usb-a i to stavim pc suite način rada kako i treba..... Ako netko zna, molim ga da mi pomogne!!!!
EDIT: radi se o N95
Detaljan postupak za nadogradnju softvera za NOKIA N95 8GB ( obacezno napravit back up )
Dakle ovako skine se Nemesis Service Suite promjeni se product code
Šifra za balkan je 0550379 ( hrv menu ) poslije toga se ponovo mora instalirati soft.Code:http://thenokiablog.com/2007/11/19/how-to-update-nokia-n95-8gb-product-codes-for-changing-language-packs/
Detaljno objašnjenje sa slikama je ovdje
Radi isprobano :)Code:http://www.mobilecastle.biz/mobiles/288753-post1.html
E ovako imam ovaj mob i sve perfektno radi samo imam jedan problem. Kada hocu da izvrsim update moba nista se ne desava, niti bude crna slika na mobu ni bilo sta. Kada skinem 76 mb tezak update onda mi govori da mob nije prikopcan kako treba. Zna li mozna neko u cemu je problem
imam problem kod nadogradnje 8800 carbon arte.. naime, zapnem na koraku 2. kad mi pokušava pronaći mob, spojio sam i sve okej, instalirao usb drivere i mob normalno prepoznaje, al u programu ga ne može naći, ima li neko riješenje?
kad mi se pojavi ono da izaberem, piše mi:
comport
webcam
mass storage
..šta god da odaberem u programu za update on ga ne prepoznaje, dok ovako mogu normalno radit s mobitelom, znači prebacivat slike, melodije itd.
Da li je neko imao slican problem.
Nakon izvrsenog update softvera pokazuje stalno pokazuje PHONE START UP FAILED.Nakon update uredno je napisano da je update complete.Cak ne mogu ni izvrsiti reinstall,jer nece da prihvati pc suite.
VIdim da se mnogo raje zali na netu.neki su rjesili problem drzanjem zvijezde broja tri i zele tipke istovremeno ali kod mene nece!!
zato sto nesto nisi napravio kako treba mislim da se to moze rijesiti sa Fenkisom ili pokusaj sa hard resetom kao sto si rekao gore drzanjem zvijezde broja tri i zele tipke istovremeno ako nista ne pomaze pravac mobis
Evo ja bi pitao par kratkih pitanja, pa ako ima tko vremena da mi odgovori.
- Dali update firmwarena na N95 8G riješava i tkz. debrandiranje (otključavanje na sve mreže)
- Ako ne, koji je najbolji firmware za taj uređaj?
- Noviji firmare, uvjek najbolji ili ne?
- Ne mogu naći sa searchom, ali postoji li tutorijal za debrandiranje ovog uređaja?
(bez damoram kupovati nexe boxove, npr. sa određenim softeware-om ili kodovima).
Mnogo hvala na odgovorima. Lijep pozdrav.
Debrandiranje NIJE unlock!
Kada napraviš unlock onda ti mobitel radi na sve mreže. Kada napraviš debrandiranje, onda ti se maknu wallpaperi i tonovi od operatera.
N95 8gb NEmozes sam od kuce dekodirati (otkljucati), ali mozes debrandirati. A za debrandiranje trebas samo staviti novi product code (balkans, ako zelis hvatski izbornik) i napraviti update firmwarea (imas obavijest o tome, pa si procitaj)
Novi firmware obicno donosi neka sitna poboljsanja, ali nekad donese i neki bug.
Polako, čujem te jasno i glasno, ne moraš vikati. ;)
Zašto nebi doma mogao napraviti unlock?
Jel ima shema spajanja pomoću nulovanja na masu, kao kod motorola?
To bar nije problem.