Jesmo.
I?
Printable View
Jesmo.
I?
samo si površno pročitao i donio krivi zaključak.
da si temu pratio od ranije, ili išao detaljnije proučiti problematiku znao bi da EU komisija nameće telekomima unutar zemalja EU niže cijene u roaming (kada njihovi korisnici borave u drugim zemljama članicama EU). plan je da za par godina roaming sveda na trošak blizu 0 (kuna ili eura). još od lani je stanovnicima hrvatske (dok su u hr) bilo jeftinije koristiti kartice inozemnih operatera za pozove prema ostalim članicama EU nego bilo koju hrvatsku mreži za iste te usluge. od jučer je ta razlika još veća i kako stvari stoje ubuduće nećemo imati dual sim mobitele za vip/ht ili ht/t2 ili t2/vip već za jednu hr i jednu stranu karticu.
Nemam više njihov SMS, ali mislim da je pisalo u poruci da su to cijene prilikom gostovanja/roaminga u EEA mrežama (EU, Island, Norveška i Lihtenštajn). U poruci je također bio i link koji je vodio na ovu stranicu sa objašnjenim svim detaljima.
Roaming i promet prema inozemstvu nisu jedno te isto. :)
Pozdrav društvu.
Kome da se čovjek obrati i žali jer je t-mobile nakon raskida ugovora u t-mobile centru još tražio da se zove broj koji je bilo nemoguće dobiti 3 dana za redom zvano po 2 sata, te nakon slanja maila povratni je bio da će se sve urediti kako je i napisano u ugovoru koji nije ni potpisan ni poštambiljan.
Nakon 25 dana u subotu je broj isključen te se korisnik ostavio preko cijelog vikenda i pola radnog dana bez bilo mogućnosti zvanja ili primanja poziva tj. do ponedjeljka do poslije podne iako je nekoliko puta zvana služba za korisnike tokom dva dana gdje su rekli da je broj greškom isključen i da se do utorka nemože uključiti. Postoji snimka razgovora. U ponedjeljak je dobiveno pismo od neke voditeljice Amire bez potpisa i pečata da u skladu tel. razgovora će ugovor biti raskinut. Nikada nitko nije kontaktirao ni nazvao korisnika.
Evo jad i tuga t-mobilea i to bez isprike ili nadoknade bilo kakve sankcije što rade djelatnici t-mobila.
Ima li smisla tužbu poslati HAKOMU ili sve dati u javnost, jer ovo je pokvaren i bahat odnos prema korisnicima.
Prigovor im pošalji(u subject maila stavi isto prigovor).
Mail možeš kopirat i poslat i Hakomu ako želiš no oni će te uputit da s njima sve rješavaš. Ako ćeš slat i Hakomu u mailu T-comu napomeni da je poslano i Hakomu.
Hvala, mail je poslan u nedjelju kad se korisnik vratio u Zagreb jer je bio na putu i u ponedjeljak nakon što se pročitalo pismo od te voditeljice.
DAkle još samo sve kopirati i poslati hakomu..
gubljenje vremena.
hakom reagira tek nakon što im pošalješ odgovore povjerenstva HT-a: prvog i drugog stupnja.
i tada hakom donese odluku u roku od 2-4 mjeseca.
dakle, moja preporuka: u t-centru već danas zatražiti ponovno izdavanje ugašenog broja, a onda prigovorima tražiti oduzete bodove.
Nigdje ti zakonom nije propisan taj dio o tome tako da sve osim ispravka te greške što ti vrate/daju je njihova dobra volja.
Nije li propisana ona točka...nekorektan odnos prema korisniku ili sam ja to za neku drugu državu čitao, ali mislim da ih hakom po tom pitanju pere i da bi mogli i neku kaznu platiti..
krenimo redom.
taj tvoj poznanik je tražio gašenje broja kako bi dobio kod i mogućnost razgovora sa službom za savjetovanje korisnika.
onda ih nije dobio na telefon, a oni su napravili zatraženo u t-centru = ugasili broj!
podsjetnik:
tko mu je kriv što se više nije trudio da ih dobije u savjetovalištu.
ma kakva tužba. ljudi bi se tužili za svaku glupost koja im padne na pamet.
a kada izgube bitku pred hakomom teško im platiti odvjetnika da sastavi tužbi i upravne pristojbe nadležnom sudu. jer te dvije stavke zajedno mogu iznositi koliko i godišnja pretplata za tarifu
S druge strane, država će promptno poslati 50 policajaca da te deložiraju ako duguješ t-comu :)
+ 3000 kuna penala za prijevremeni raskid ugovora po stavci ostatak vrijednosti uređaja (koje ne bi platio da si raskinuo ugovor u ponedjeljak)
izračun:
6000 kn (za s4) - 1198 - (24x75) = 3000 kn
ili
21 mj x 525 kn = 11.025 kn.
dakle, jeftinije je raskinuti po cijeni mobitela nego po tarifi.
p.s.
nego, gdje nam je nestao izvorni post od danci033?
@ yager
Ja baš nisam siguran da jesmo !
Mi jesmo u EU , ali smo još uvijek nepravomoćno u EU , kad budu nestale kontrole policije , kao između Italije i Sovenije .
Neki dan sam bio u Italiji i ne nekadašnjoj granici između prijelaza Kozina - Pesek oko zgrada raste trava i korov , nebih ni
znao da sam ušao u Italiju da mi nije T-Com poželio dobro došlicu , s cijenama poziva , SMS_a i korištenja mobilnog interneta .
Za nazad sam išao preko starog prijelaza Gorizia- Nova Gorica ista stvar nema ni pasa na granici ... Opet ona ista poruka SMS
od T-Com_a ... Ideš li iz Trsta prema izlazu za Kopar uopće neznaš da si prešao granicu , jedino vidiš slovenske oznake , a svako
toliko oznake "vinjeta - vinjeta" . Na ulazu izlazu iz SLO na njihovoj strani stoje slovenski i hrvatski policajac , jedan pita "kaj
maste za prijavo" , tri metra dalje slijedeća kućica "imate li što za prijavit " , tri stotine metara dalje , naš bivši granični
prijelaz s praznim kućicama , nema nikoga .
Sad reci jesmo li u EU ili nismo !?? (na papiru možda da , ostalo ... nebih o tome) ...
jesmo u eu, ali nismo u šengenu...
a cijene poziva su lopovske dokle god se opreterima omogućava da iz hrvstake prema eu košta i dalje 3kn i više po minuti...
Koliko sam shvatio , kad zovem iz Italije u HR košta manje nego iz HR u Italiju ili neku drugu EU državu ! Onda bi T-Mobile trebao imati iste cijene i kod njih i kod nas .
Taj "nepravomoćni Šengen" nebi smio utjecati na telefonske razgovore , ako smo u Evropi , i dalje plaćamo kao nekad odlazne pozive prema EU , možda su dolazni
nešto manji . Stranac plaća normalno , a mi ovdje u HR razliku , i ako je on zvao . Plaćamo manje samo kad smo u EU , u odnosu na prije , ajde i to je nešto ...
ali tako je i korisnicima ostalih 27 zemalja EU! dakako, postoje tarife gdje je poziv prema inoz. nula kuna/eura. U Hrvatskoj je to VIPnet tarifa + opcija 5 koja se do nedavno prodavala za 255 kn/mj. i druge zemlje imalju slične tarife. u nekima (od ostalih 27 zemalja EU) to se dobije za manje od 33,6 € (po koliko ih je prodavao VIPnet), a u drugima za više od toga.
zašto HT-u (hrvatskoj) namećeš pravila koja ne vrijede u ostalim zemljama EU?
šengen nema nikakve veze s time. ova pravila o kojima pišemo vrijede i za zemlje članice šengena i one koje to nisu
Njemački T-Mobile naplaćuje 82 centa +pdv po minuti pozive u EU zemlje odnosno 7.5kn, pa je to i skuplje nego kod nas.
Bok svima. EVo da i ja podjelim moje iskustvo sa HT-om.
POčetkom sedmog mjeseca "revni" agent na 0800202028 mi je na jednom od brojeva koje koristim u HT-u stavio ugovornu obvezu bez da ista potpišem ni pristanem na to.
I od onda počinje priča. Na moje zahtjeve da se to ispravi jer ja to nisam tražio i jer je to zapravo greška djelatnika, njihov je odgvor bio da da, da će to riješiti i da se ja ne brinem. I tako prolazi vrijeme zovi opet, da čekajte, zovi opet, da strpite se, zovi opet pa evo pišemo požurnicu a po njima su ih poslali jedno 10 najmanje.
Nakraju ja šaljem mail na onaj njihov famozni prigovori@ht.hr i naravno opet čekaj. Danas je 24.07. i još uvijek nije ništa riješeno a niti kada zoves niti ti ništa ne znaju reći al doslovno ništa a poludim kad mi spomenu da ce poslati požurnicu.
Jučer kao šlag na cijeli slučaj ja lijepo registriam se u HAKOMU i lijepo sam sve njima isto prijavio pa da vidimo zapravo što će biti od svega. Al ne mogu vjerovati bahatosti i organizaciji i zapravo dokazu po mom primjeru kako se ne rješavaju problemi kod njih nego onda kada ih doslovno u novine daš.
A da ne kažem da sam na drugom broju ( imam ih četiri na preplatu) zatražio produženje preplate uz flat opciju i mobitel koji od 07.07 još uvijek nije uspio stići i na to mi isto ne znaju reći kada će biti realizirano.
Čovjek ne može vjerovati da se tako nešto dešava pa evo i da "javnost" zna što se u HT-u zna desiti.
Nista novo. Desetke puta viđen slučaj i u mojoj obitelji.
P.s.
Nama 2 mobitela nisu isporučiti već mjesec i pol.
Nije to nista, znali su oni kasniti i 3 mjeseca!
P.s.2.
Sad već je postalo popularno da odgovore šalju nakon 50 dana. I zbog toga ih prijavio Hakomu
putem službe za savjetovanje korisnika HT i dalje nudi najpovoljnije ponude. i što se tiče cijena mobitela i tarifa. no, pristup toj službi moguć je podnošenjem zahtjeva za trajno isključenje pretplatničkih brojeva. mnogi koji su u lipnju putem službe za savjetovanje korisnika dogovorili produženje ugovora doživjeli su da im je ta ista služba ugasila brojeve. tada su se pravdali da je bila velika gužva pa da su propusti mogući. sada, u srpnju, služba ponovno bilježi velik broj ugašenih brojeva za pretplate koje su ti isti djelatnici produžili ugovore i prodali mobitele.
dakle, saga se nastavlja. želite li najjeftinije tarife i mobitele = spremite se na gubitak pretplatničkog broja u t-mobile na nekoliko dana.
kod njih je to prečesta pojava
Ukinuli su:
Prejaku malu opciju
nadoplatom do besp megabajta
smanjili promet u bonstart tarifama na 500mb
I sad imaju prejaku za 50kn sa 1Gb,s obzirom da sam prejaku malu zbog neta znao aktiviratii do 2 put tjedno,ja stavrno neznam zbog cega da uopce vise budem kod njih,sve sto je valjalo su ukinuli,a tek sam u 5.mjesecu presao kod njih,internet mi je najbitniji,sad mi jedino ostaje bonbon ili tomato zicer tarifa,ovo je uzas !!
Ako ti treba samo internet, onda odi na Bonbon. Meni je Bonbon dvostruko skuplji od Simpe kad uzmem sve opcije koje trebam.
+ što oni još naplaćuju prvu aktivaciju Prejake opcije 75kn. To su kopirali od tomata i Brutalne nakon samo par mjeseci, ali bitno je da nisu ukinuli kada je i tomato ukinuo :D nisu kopirali ni kada su Vip i tomato povećali MB na tarifama od 50kn na 1500MB/mj :D
Baš sam očekivao jučer da će ponuditi nešto novo u zamjenu za Bespplatne MB i Prejaku Malu, ali... :D