zašto baš za garmin?
imaš program baš za to, zove se GTx, http://www.tempes.com/
zašto baš za garmin?
imaš program baš za to, zove se GTx, http://www.tempes.com/
Hvala za ovo :respect:
Nisam čak ni ja znao da ovo postoji!
Program izgleda super, sutra ujutro odma u praksu!
S tog linka je demo verzija, ja sam već izgooglo i našao cracked verziju.
Potrebno je samo registrirati program sa "00000".
hvala obojici
odmene samo rijeci hvale za one koji su se trudili da nam ovako slikovito objasne instalaciju garmina kod mene na nokia 5800 perfekt radi
Pokušavam instalirati Garmin navigaciju na E66, s kojom god verzijom pokušam kod instalacije mi ispiše "Nije moguće instalirati"? Memorijsku karticu kapaciteta 4GB sam formatirao, na telefonu ima 103MB slobodne memorije!
Evo sad sam probao ponovno, kad preko kompa stavim ga na memorijsku karticu! odpojim usb kabl, i kao on počne sam instalaciju, i ispiše mi kao aplikacija nije insalirana da pogledam u instalacije(poruka brzo nestane) u instalacijama sada imam Garmin i piše nije instalirano, idem na opcije i instaliraj, i izbaci mi "Instalacija nije moguća!"
budem pokušao! pa javim rezultate!
Kak formatirati mobitel dal se pod to podrazumijeva"vratiti sve prvotne postavke telefona"!?
Naima ja imam 5800XM i kad spojim putem usb kabla i odaberem PC Suite, pojavi mi se mobitel i memorijska kartica, dok kod E66, nema ničega!
EDIT:
Evo snašo sam se napravljen je master reset! sad koja je zadnja verzija Garmina za S60 V3?
Uspio sam instalirati 50060, master reset je pomogao(zahvaljujem članu Ico)!
Pozz ljudi, imam nokia n95 8gb i na njemu instaliran Garmin 5.00.60
ubacene karte preko mapsource za ex-yu po uputstvima sa ovog sajta..
Problem je taj kad idem na opciju view maps uspije se spojit sa satelitima i odrediti moju lokaciju, medjutim kada ukucam neki grad ili ulicu, tj. odredim neku tacku kretanja, tada mi ne uspijeva pronaci satelite... Gdje sam mogao pogrijesiti?
da li si u tom trenutku vani ili u kući ili okružen zgradama??
Pronalaženje GPS-a (uz prepostavku da si namjestio u garminu da koristi interni GPS) ovisi o tome da li si u zatvorenom prostoru ili na otvorenom.
i da na n95 8GB, mora ti biti otvorena tipkovnica, jer je GPS reciver u donjem dijelu mobitela
da li moze neko da mi da link za snimanje scg route za garmin navigaciju
jos jedno pitanje ... koji god mapsource instaliram kaze da nemam predhodnu verziju ... sta da radim? :)
PROČITAJ
[Tutorial] Garmin Mobile XT 5.00.50 (60) , Mapsource i karte - instalacija
nemoj samo slike gledati nego i malo pročitaj post #3
i pročitaj malo i ovu temu od početka. naći ćeš odgovor
Izašao je napokon adria route 3.0
A evo i linka za download:
http://navigo-sistem.com/update/Adri..._CD_update.exe
pa kaj je toliki problem deinstalirati? postupak traje 2 min
izgleda da i nema nekih noviteta u 3.0 nista nisu naveli da je novo
Radi li nekome onaj 3D prikaz ili za to moramo čekati novu verziju Garmina? :D
ako misliš na 3D objekte mislim da garmin mobile XT to ne podržava, nego samo neki njihovi navigacijski uređaji
baš gledam novi AR.. nekih manjih mjesta u slavoniji uopće nema, dok ih je u prošloj AR bilo (istina bez naziva ulica i kućnih brojeva, ali su barem bili upisani na karti)..
meni isto nema 3D objekata, valjda nisu podržani.
Daj navedi nekoliko primjera... Možda ima kad tražiš preko gradova, a ne preko adrese?
U pravu si, ima kad tražiš preko gradova.
Evo konkretno jedan primjer.. ja sam tražio Podgrađe (između Lipovca i Nijemaca, otprilike 30-ak km od Vinkovaca). Malo me zbunilo što u garminu piše PodgraDe, a ne PodgraDJe. Isto, u AR 2.30 je na karti uredno pisalo ime tog mjesta dok ovdje kad odem na Vidi kartu i potražim ga, više ne piše.
Dobro, malo se hvatam za detalje sada, nemojte zamjeriti.
Ponovi si uključi prikaz manjih mjesta, mislim da se meni to isključilo nakon stavljanja nove karte...
To s DJ i D umjesto Đ je i meni predebilno. Kod Đakova je ista stvar, umjesto DJ piše D itd.
Pozdrav svim forumašima,
prije postavljanja pitanja pregledala sam dosta tema i stranica ali nisam pronašla sličan problem. Imam Nokiu XM 5800. Instalirala sam Garmin (ikona je na displayu mob-a) i kada ga želim pokrenuti krene i nakon sekunde izbaci bez nekakve obavijesti da je greška. Sama instalacija je prošla normalno bez javljene greške. Pored nekih fajlova u folderu Garmin stoji upitnik pa neznam dali je možda to problem. Recimo pored fajla GMAPBMAP.IMG stoji upitnik. U čemu je problem????
zanima me zasto se stalno pali ovaj gps asistant ... kad god ga ugasim i ponovo startujem program on je opet upaljen ... koliko kb povuce? u romingu je to mnogo skupo ...
i jos jedno pitanje kako da ovu zensku prevedem sa milja na kilometre :) :)
Primjetio sam da mi sada Garmin sada radi samo sa jednom kartom, onom pod nazivom GMAPSUPP.IMG. karte pod drugim nazivima ne učitava.
Npr imam instaliran Adria route pod nazivom GMAPSUPP.IMG, a City Europu pod nazivom GMAPSUP1.IMG i Garmin mi prepoznaje samo Adria route. Zajenim li nazive mapa pa City Europu nazovem GMAPSUPP.IMG tada mi garmin u izborniku Upravljanje mojim podacima > skupovi karata prepozna samo City Europu.
Dali je tko imao ovakav slučaj i kako ga je riješio da su obije karte aktivne.
Smiješ imati samo:
1. gmapsupp.img
2. gmapsup2.img
3. gmapprom.img
i gmapbmap.img za base mapu.
vidim da su u adria route 3.0 sad uključene SCG.
pitanje za stručno oko:
je li AR3.0 preciznija od SCGroute ? Za područje SCG, naravno.
Ico ?
P.S. Lako se vozit po Hrvatskoj.
garmin je instaliran na satio i sve je savrseno radilo bez ikakvih problema.
e sad mi vise ne moze pronaci satelit, pokrenem garmin i nema signala satelita, ostavio sam ga sat vremena da radi i trazi, ali nista.
u cem je problem?
prije je nasao signal u roku 3-4 sekunda, evo snimka kak je radilo
http://www.youtube.com/watch?v=a4V9R27KcDg
Odi u opcije Garmina pa isključi, malo pričekaj i onda ponovo uključi GPS.
E ljudi jel probao neko da ubaci mape sa 3D gradjevinama nasao sam nesto o tome na ovom forumu??? To bi bilo zanimljivo probati
http://www.freshwap.net/forums/appli...010-10-nt.html
mozda i podrzava ovo sam nasao na netu http://www.freshwap.net/forums/appli...010-10-nt.html
Radi ko singerica! Izgleda teže nego što jest.
Hvala!
da li netko zna koji je broj za odključavanje karte adriaroute 3.0 onaj 708 više ne pali
pozz ekipa...
imam par pitanja :
1.dali se može naštimati recimo ako se vozim po cesti,nebitno bila ruta ili normalan rad gps-a da mi piše ograničenje brzine,(na noki maps sam imao da me upozorava kada odem iznad dopuštenih brzina.recimo na cesti je znak 70,a ja vozim cca 80,i onda me upozorava da smanjim brzinu dali takvo šta postoji na garminu.
2,što je to "Dim Roads"
hvala
1. Alati -> postavke -> audio -> točke blizine -> audio obavijesti i staviš točkicu na upozorenje za brzinu. Ali vjeruj mi, to je prilično iritantna opcija.
2. Dim roads, koliko sam upoznat, značilo bi da kad si odrediš rutu kojom ćeš voziti, garmin ti zatamni one ulice koje u ti rutu nisu uključene.
probao vise puta, resetirao postavke garmina, gasio - vadio bateriju i ponovno palio mob. jednostavno neznam vise kaj da probam, jer ne zeli nac satelita.
pod opcijom signala satelita prikazuje da je pronasao samo satelit 24 i to sa signalom oko pola i dalje nista :mad:
mozda jos koj savjet?
hvala
ne pričaj gluposti, kod je bio i ostao 708
potraži potpomognuti gps
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=60070
Definitivno sigurno je da je ID map za AR3.0 708.
Ja sam samo C/P sa mobitela na mobitel na koje je već bio AR2.3 i Garmin nije tražio nikakvo ponovno otključavanje mape.
ja sam ga otključao sa 708, e sad dali je trebalo ili ne neznam uglavnom sve radi bez problema
lijep pozdrav svima!
nemam vise snage traziti odgovor na slijedece pitanje, a trazim vec 3 dana po forumu...
ADRIA TOPO 2.20 - kakav je za voznju?
da li trebam brisati ADRIA ROUTE i onda tek stavljati ADRIA TOPO?
imao sam ADRIA 2.30, pa sam stavio ADRIA TOPO i kad bih zadao odrediste dobivao sam odgovor tipa: ˝unable to create rute, no roads near starting point˝. a ja na autoputu...
karte ubacivam bez problema preko mapsourcea, sve dobro radi. sad sam stavio ADRIA 3.00 i sve super. sav materijal sam nasao ovdje. koristim E66.
puno hvala na vasim komentarima i savjetima, nisam imao pojma o garminu dok nisam dosao ovdje.
p.s. ima li netko BlueChart: Mediterranean Regular? bio bih jako zahvalan.
adria topo nije rutabilna karta, isključi ju u izborniku kada koristiš navigaciju
da ne trazim po ovim postovima...
ja sam preko mapsourcea stavio adra route 3.0.... jel mogu samo opet prebaciti sebi adria topo, hoce li se snimit preko route ili ce obje ostat?
jel neko pokusao instalirati garmina na N900??
mislim da ostanu obje, jos sam u zatvorenom prostoru pa nisam testirao
prebaci ih zajedno, kao jednu mapu
dali imaju točke brzine za garmin na mobitelu?
što misliš točno pod "točke brzine"?
[QUOTE=Vader;912154]ne pričaj gluposti, kod je bio i ostao 708
Izvinjavam se svima na brzopletosti, :creep:(moja greška);2200- to je id map za city navigator 2010.30
- za Adriaroute kod je bio i ostao 708 i hvala prika na ispravci:beer:
pozz
da se i ja ukljucim .problem je u sljedecem. kad odredim neku ulicu u koju namjeravam krenuti. i onda zelim pogledati na karti kuda ce me voditi , prije nego pritisnem tipku IDI, ali vise ne radi ono zumiranje. koje je do sada radilo.nadam se da shvacate o cemu govorim. mislio sam da treba pricekati. ali uzalud , jednostavno ne radi. ako netko zna razlog. unaprijed hvala. p. s. mob je nokia 5800 i n85. problem je isti. kod oba aparata.garmin je 5.00.60 a karta je adriaROUTE 3.0
imaš u postavkama automacko zumiranje
ljudi volio bi ako mi itko moze pomoci, sve sam radio po uputama ali kada pokrenem garmin nema opcije za interni GPS, a 100% sam stavio SW.UNL file, i sto je jos gore nece niti karte da mi ucita, kaze da nemoze otkljucati karte bez valjanog ID-a jedinice,... jel mi itko moze pomoci,.. unaprijed HVALA... P.S. znam da je tema zastarjela alll neznam kom da se obratim
Postupak sam ponovio 3 puta i opet isto,...
imam jedan problem. instaliram uredno garmina 5.5 verziju na mob, i otkljucam program, karte u mapsorceu i prebacim ih na mob. znaci city navigator i adriaroute. i onda oznacim sta da prebaci na mob (nebitno koji dio karte ili dijela karte). I kad upalim garmin, kad odem na vidi kartu - napise mi no map, kad odem na trazenje lokacije, uredno ima napisano sve gradove, lokacije itd. i onda kad odaberem gdje da navigira, uredno pokaze na karti (vidi) i kad pocne navigaciju, opet nema karte. a on uredno govori kuda da vozim, pise oznake ceste itd.
probao na vise mobitela n95, n5800 i n6xxx i na svima isto. heeelp!!
unaprijed zahvaljujem na odgovoru
ajde, jos jednom prodji Tutorial: http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=60969
deinstaliraj Garmin, napravi back up, formatiraj SD karticu sa FAT 32 i pokusaj ponovo. Mora raditi. Ja sam bez problema instalirao na Nokia 5800, a ti kazes da nece! :funny:
Hmm... jako cudno... udjem da vidim ima li iko odgovor na moje pitanje... kad ono moga pitanja uopste i nema... a neku noc kada sam ga postavio bilo ga je?!?! O cemu se radi... Naime pitao sam da li mi neko moze reci gdje da skinem sebi A/R 3.0 link, i koja je karta najbolja za BiH!???
Problem rijesen,.. XD
Adria route3.0 skini sa Navigo stranice
navigo-sistem.hr/katalog/cat36
Koja je karta najbolja za Bosnu neznam ali mislim da kombinacija AR 3.0 i CNENT 2010 trbao zadovoljit potrebe.
Jel zna neko kako da ubacim ove 3D-buildings u garmin mobile xt?
3D-buildings for Garmin City Navigator Europe v2010.10 NT
Code: Select All
http:_rapidshare.com/files/221079163/cneu_2010.10_3d.part1.rar.html
http:_rapidshare.com/files/221078623/cneu_2010.10_3d.part2.rar.html
http:_rapidshare.com/files/221087065/cneu_2010.10_3d.part3.rar.html
citao sam negde da kad se instalira Garmin u telefonu da MORA da se instalira na memorisku karticu telefona,jer ako ga instaliras u memoriju telefona iako primer ima veliku memoriju od 8g ili vise onda se Garmin program nece startovati dali je to tako i ako je zasto?
i jos nesto... kad iz MapSource ubacujem mape u telefonu ako imam 3 mape jel treba ja sam da promenim ime svaku mapu posebno primer gmapsupp.img....
ili MapSource to automatski radi za svaku mapu menja ime u gmapsupp.img,gmapsupp2.img i tako dalje... i nema nikakvi problema ili moram ja sam da menjam ???Pozdrav
@milovancevicm
ti linkovi koje si postavio ti ne rade
ali i kad ih skineš moraš ih prvo raspakirati s winrar-om (program)
a i 3D zgrade se ne mogu koristiti na symbian uređajima, tako sam bar pročitao na nekoliko foruma
@brzi82
garmin se sam instalira u memoriju telefona, mape idu na mem karticu, osim ako sama mem telefona nije dovoljno velika
ne trebaš mijenjati ime
čitaj ovdje
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=838394&postcount=5
ima ko adriu novu ( ver 3.0) u verziju onog unlockanog gmapsupp.img koji je gotov i otključan i treba ga samo prebaciti u Garmin folder na memorijskoj kartici...
kao ovo-- http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...postcount=1886
please...
ja bi to uplodo kad bi znao kako.
ljudi može pomoć jer zajebo sam pošteno. komplicirano je pa pažljivo čitajte
ovako jedan čovjek(marko) mi je dao karticu od njegovog garmin uređaja na kojoj ima europe nt 2010 i adriaroute 2.30. i rekao mi je da tu njegovu karticu kopiram na karticu njegovog prijatelja(josip) koji ima nešto starije verzije karta. no josip je meni dao dvije kartice kupio je jednu novu i dao mi njegovu staru i rekao da njegovu staru karticu ostavim kao sigurnost a da na ovoj novoj mogu šupat do mile volje. ja sam uzeo markovu karticu i kopirao je na josipovu novu. ubacim kopiranu jospiovu karticu u gps i tamo mi napiše da nemože otključat karte. vratim josipovu staru karticu u gps i pogledam karte tamo ima samo adria route 2.0 i ništa više. a prije je bila europa. kako se to dogodilo ja neznam a to se nikako niej msjelo dogodit. i evo kakva je sad situacija:
imam karticu sa kartama europe i adria route-markova
imam karticu sa samo adria route a treba bit i europa-josipova
na kompu imam adria route 3.0 i Garmin.City.Navigator.Europe.NT.v2010.Update. i prekoračio sam promet šta da radim ovaj update traži neki kod da bi se mogo instalirat
uploadaj na rapidshare ili jos bolje na megaupload..please..
Uploadao sam nedavno ovdje, neki kažu da ne moraju otključavati, neki da moraju... Ne znam, meni radi na tri moba bez problema.
probat cu,skidam ..inace to ide na garmin uredjaj.. al tako sam imao i 2.3 adriu pa radila i na mobu i garmin uredjaju.. nadam se da bude i ova..
hvala
kako vi otključate te GMAPSUPP.IMG fajlove?
to bi morala biti vec otkljucano..samo stavis u garmin i radi..
a mapsource verziju treba otkljucavat...
Pozz!!!
Prvi put se javljam i naravno imam problem.Nikako ne mogu da uspostavim glasovno navodenje.Sve je uradeno po tutorialu,folder voice je prebacen na folder garmin i ostalo.
Na datotekama u mobitelu gdje su jezicu stoje upitnici? Inace tekst je na Hr.,ako to ima neke veze.
Hvala unaprijed!!!
Pripazi oko naziva foldera voice, nesmije biti voices, već samo voice, pripazi odakle si ga skinuo, s nekog stranog foruma ili odavdje, i pročitaj malo bolje tutorijal, nemoj gledati samo slike, ako svima radi mora raditi i tebi.
Možda bolje da izbrišeš Garmin i sve ispočetka, pažljivo instaliravajući.
@Vader, N95 8GB ima memoriju telefona i masovnu memoriju (8GB), što je u stvari ono što je na drugim mobitelima memorijska kartica.
Da li kod instalacije garmina 5.00.60 ,posle toga treba staviti
Free Base map i
Support Files
da li se poi ,vehicle i voice ubacuje rucno sa pc u foldere sa istim imenima koji postoje u garminu 5.00.60 u telefonu ili ima neki program za to (i kad se ubacuju pre, mapa ,posle ili nije bitno kad)
Za voice i vehincle je objašnjeno u tutorijalu kako se ubaci u Garmin, samo se mapa ubaci u Garmin mapu i to je to. A za POI ima neki program koji se na kompu instalira, pa se spoji mob s kompom i tako instaliraju POI na mob. A ima i verzija gdje se samo folder ubaci pod POI u Garminu.