Kako nema signala?
Pa prebaci se na T-Mobile signal (za njega sam 1000% siguran da ga ima jer sam ga koristio tmao)...
Printable View
U Areni nema ni signala od t-mobila, barem ga u nedjelju nije bilo
U Zagrebu i još 6 gradova ukinut je nacionalni roaming
Takav je bio slučaj i s još nekim shopping centrima, i to sa svim operatorima, ali signal se ubrzo pojavio... Valjda će tako biti i sada.
Split
City centar one,ni s od signala.:cry:
Vip ima signal,pretpostavljan da i tmobile ima signal. :crazy:
Nova karta pokrivenosti signalom TELE2 na njihovom webu pokazuje prilično manju pokrivenost no što je pokazivala ona prije... Svašta...
@Toninjo
Govoris o ovoj karti?
http://www.tele2.hr/mobilni_internet...rivenosti.html
Ovdje je samo 3G pokrivenost!
@10aLEX: Karta prikazuje 2G/3G pokrivenost, tj. onu pokrivenost kakva bi bila kada ne bi postojao nacionalni roaming s T-Mobileom. Nije li to oduvijek bilo tako? Koliko sam uspoređivao sa situacijom na terenu - jest.
@ojpi i Sipe: Samobor je pokriven s 2G/3G, a tako je oslikano i ovdje (jer Samobor se ne nalazi tamo gdje na toj karti piše "Samobor", nego sjeveroistočno od toga gdje je i oslikan signal). Međutim, što se Samobora tiče, signal prestaje odmah na zapadnom rubnom dijelu grada, čim se zađe u Samoborsko gorje (prema Rudama ili Šoićevoj kući - isprobao osobno više puta).
Sve u svemu, prijašnja karta je pokazivala prilično bolju pokrivenost nenaseljenih mjesta. Al svejedno, sve je to mršavo.
Hoćemo li dočekati pokrivanje cijele HR, zna li koji insajder kakva je strategija hrvatskog TELE2?
Isitna u pravu si sad sam bolje pogledao kartu, uglavnom znam da se na granici sa Slovenijom 3G uhvati bez problema. Ali čim se krene prema gorju (kod mene prema Grdanjcima, Stojdragi, Gornja Vas) odmah ili t-mobile roaming ili nema signala. I mene zanima isto za baze. Nikad zapravo nisam vidio bazu od tele2 kako izgleda
Da, Žumberak je prilično loše pokriven, i to kad su u pitanju sve mreže. A što se tiče baznih stanica TELE2, one izgledaju isto ili vrlo slično konkurentskim... Mislim da su Ericssonove... Evo ja imam jednu na zgradi u Novom ZG (Travno).
Dugo se nije ništa napisalo u ovom threadu, no neki dan sam nakon dugo vremena prošao zagrebačkim Importanne-centrom u pothodniku i svečano objavljujem da je isti u potpunosti pokriven signalom Tele2 (ne znam od kada, doduše...) S obzirom da je nepotpuna pokrivenost ovog centra svojedobno ovdje uživala kultni status, osjećam se dužnim objaviti ovu mega-informaciju... :)
Pokrivesnot se poboljšala to je neminovno ali i dalje se još ostaje bez signala u liftovima i podzemnim garažama
Pa kako gdje što se tiče liftova i garaža... Al evo, ovih su dana napokon obajvili i detaljnu kartu vlastite pokrivenosti koja je sad malo preglednija i može se zumirati/odzumirati.... Pokriveno je dosta teritorija, no još uvijek mi to izgleda jedva pola pokrivenosti VIP-a i T-Mobile-a... (zanemarimo sad nacionalni roaming)
http://www.tele2.hr/podrska-korisnic...ine/ccs126-t2/
Oni su mi još uvijek fascinantni sa tim uploadom od samo do 1.4 zašto?
Nisam ih nikada probao a vidim da sam kao skroz dobro pokriven mada te karte mogu objesiti mačku o rep možda ih i istestiram kod sebe sa e372 ako će mi se dati nemam pojma ni apn a kamoli što drugo toliko su mi bili napeti xD.
Evo danas sam se razočarao s tele 2.Vozeći se autocestom za Sl.Brod telefon se sam prebacio sa tele2 na neku bosansku mrežu.Bilo je uključeno ažuriranje e-maila tako da sam ostao bez dosta kuna na računu.100kb =6kn.
ja držim isključen roaming data pa mi se to ne događa ali se zato zna dogoditi da nemam ni telefona dok ne isključim data promet.
kad smo vec kod toga, kako je Tele2 zamislio rjesiti problem sto nema svaki android opciju "enable national data roaming", a 80% telefona u njihovoj ponudi su androidi i na 80% teritorija su u nacionalnom roamingu? tko je tu lud?!
Postoji aplikacija roaming control koja rješava taj problem.
https://play.google.com/store/apps/d...cm9sdHJpYWwiXQ..
znam, upravo sam na tu aplikaciju mislio, ali se nisam mogao sjetiti imena. ono sto sam zelio reci je da bi aplikaciju trebao platiti sam Tele2 te je predinstalirati na androide, a ne da je placamo mi korisnici.
@Zdrave
Ne zelim braniti Tele2 ali slicne probleme imaju svi koji zive uz neku granicu (Zagorje, Baranja, Slavonija,...) na bilo kojoj mrezi, tako da na zalost nema nekog univerzalnog rijesnja. Ja znam iz osobnog iskustva da se VIP signal hvata do 20km u dubinu Bosne kad se ide prema Derventi od Slav.Broda. Samo sam htio reci da ne samo da bosanski signal prodire u Hr. vec i hr. operateri bacaju daleko svoj signal u Bosnu. :(