Riješeno, stavio ispočetka flash i sad radi i malo drugaćije nek onda, dok drzim za zatvarat tipku mi se restarta tipa ima ona app Taptalk predinstalirana i tako dalje ....
hm, jel moguce da sam brickao mob?
Prvi put sam sad isao flashati, napravio sam sve ko iz uputstava, skinuoo fajlove iz navifirma, stavio ove iz prvog posta, pokrenuo jaf, popalilo mi se ono zeleno sve sta treba, ugasio mob i stisnuo flash, nakon onog upozorenja yes i pritisnuo tipku za paljenje. mob je poceo blicat i ponasat se ko da se nes dogada...
jaf je doso do onoga "pooling phone" i nakon kaj je mob blico 10ak sec sam je presto i iskocilo je upozorenje "Phone didn't respond, if the phone is not started yet please wait for the phone to start and connect to usb, then press yes to continue. If the phone is not responding press No."
i ja stisnem No jer ne responda i phone ostane mrtav, nemrem ga upalit... :S
= Citat =:
Init usb communication...
PRESS POWER ON NOW!
Searching for phone...Found
Sending RAW loader...
Using 009.012.005
Elf2flash 09.11.000
CMT RAW loader...
Patching RAW boot step1...
Patching RAW boot step2...
Patching RAW boot step3...
Sending RAW Loader...
....................Loader Sent!
Stage 2 starting..................PUBKEYS already sent...
PUBKEYS already sent...
PUBKEYS already sent...
PUBKEYS already sent...
PUBKEYS already sent...
...........Phone prepared OK!
Waiting for the phone to boot...
Searching for phone...
Status byte: 8000
Selecting CMT flash...
Result: 0000
Phone is in flash mode...
CMT blocks: 209, APE blocks: 0
Erasing cmt...
Processing F:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_52.0.007_prd.core.C00...
Erasing cmt zone 00040000 - 00082FFF ... Erase result: 0000
Erasing cmt zone 00083400 - 003FFFFF ... Erase result: 0000
Erasing cmt zone 00400000 - 007FFFFF ... Erase result: 0000
Erasing cmt zone 00800000 - 00D5FFFF ... Erase result: 0000
Erasing cmt zone 00D60000 - 09E5FFFF ... Erase result: 0000
Partition result: 0014
Processing F:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_52.0.007_prd.rofs2.V07...
Erasing cmt zone 07180000 - 0915FFFF ... Erase result: 0000
Processing F:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_52.0.007_C02_prd.rofs3.fpsx...
Erasing cmt zone 09160000 - 09E5FFFF ... Erase result: 0000
Processing F:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_52.0.007_027_000_U001.uda.fpsx...
Erasing cmt zone 09E60000 - 0F71FFFF ... Erase result: 0000
Send CMT CFG...
Writing cmt...
Processing F:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_52.0.007_prd.core.C00...
Sending CMT HASH for ADA
Sending CMT HASH for KEYS
Sending CMT HASH for PRIMAPP
Sending CMT HASH for RAP3NAND
Sending CMT HASH for PASUBTOC
cmt->PAPUB_CERTIFICATE_DATA_BB5 block detected
cmt->PAPUB_CERTIFICATE_DATA_BB5 block detected, sending...
cmt->PAPUB keys already sent...
Sending CMT HASH for SOS*UPDAPP
Sending CMT HASH for SOS*ENO
Sending CMT HASH for SOS*DSP0
Sending CMT HASH for SOS*ISASW
Processing F:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_52.0.007_prd.rofs2.V07...
Sending CMT HASH for SOS+ROFS2
Write result 27: 1701
Processing F:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_52.0.007_C02_prd.rofs3.fpsx...
Sending CMT HASH for SOS+ROFS3
Write result 27: 1701
Processing F:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_52.0.007_027_000_U001.uda.fpsx...
Rebooting...
Finishing CMT session...
Restarting CMT...
Pooling phone...
Phone not found...
Done!
Izvadi bateriju na 10-ak sekundi i ponovi flash. Ako ne ide, napravi isto to, ali ovaj puta s uključenim dead flashom.
a di ukljucim taj dead flash?
e da, i dok ga poola ekran sflasha al onak ko da je pokvaren, pojavljuju se crtice u raznim bojama i neravnomjerno se pali gasi..
EDIT: uspio sam i radi, problem je bio u nekom od custom fajlova, kad sam ih ponovo prebacio uspjelo je...
je li zna iko moze li se sa ovim svim programima uraditi to na nokiu x6 s 60.5. posto ne mogu uzeti ovo od noki 5800. pozdrav svima.
jel mi moze neko dat upute za instal. najnovijeg port. cfw-A na 5800 ? neki detalji mi nikako ne idu :((
Pa reci što ti ne ide? Imaš sve upute u prvim postovima..
Ili evo link odakle sam ja radio:
http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=17667.0
Svaka cast za pravi odgovor,ali jos uvjek me bune 2 stvari .... prva koju varijantu da odaberem u navifirmu buduci da postoje tri iste balkan black sa mojim product kodom , drugo rofs3 fajl nijesam dobio u cfw-u (trebam li njega obrisat buduci da na pnht pise da mi nije potreban , u cfw-u imam samo 1 fajl i to ovaj rofs2 jel samo njega pastujem (promjenim mu extenziju sa originalom) sa ovim ostalim od orig fw-a ili .... treba bit vise fajlova u cfw-u ? takodje na http://forum.pnht.pl/showthread.php?...0-amp-523x-V40 se moze skinut cor fajl a procitao sam na par sajtova da mogu iskoristit moj cor fajl sa orig fw-a
E ako ćeš stavljati PNHT portan fw, nemoj nista sa navifirmom skidati, sve ti je u njihovim file-ovima, trebaš ih skinuti s njihovog foruma.
Iskreno, preporuka je da staviš Photon, otvori tu temu, pod download section si preuzmi Photon 8 ili 9 HS variant za svoj RM, vjerojatno je 356.
Dobit ćeš ja mislim 2 ili 3 file-a koja zamjeniš sa PNHT-ovim, pa njih sve staviš u:
C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\
I dalje nastavljaš po onome prije linku što sam ti dao.
znači car si ,ali ja se ovde sad izgubio sa linkovima sta od ovog trebam preuzet ...
5800 : RM-356 (English Only fixed by knobtvicker) tj http://www.multiupload.com/VB92OKBRJI
ili ove dole linkove
CFW's based on ORIGINAL FW.
Photon
8HS variant : Without Flash Live HS
RM-356 | RM-504 | RM-559 | RM-588 | RM-593 | RM-625
A TEL MI JE RM-356, izvini sto smaram ali ovde je sve nabacano kao na deponiji...daj mi link za sta ti mislis da je najbolje..
evo ovaj sam ja sebi i frendu stavio, oboje jako zadovoljni:
http://www.mediafire.com/?biwysgw75sbaxde
To je 9HS With Flash Live.
Sretno :)
ja tek sad nista ne kontam .... znaci nikako da skontam koje sve fajlove da spojim ali nema veze hvala na trudu ,pozdrav :) i ne znam koji xxxxxxx ne upakuju sve lepo u jedan rar file i to bude to .... a ne ovako da se jurim ko debil...pre cu da objasnim bernulijevu jednacinu nego us*ani cfw na *ebenoj nokiji,bas sam puko...
Evo ja ću ti uploadati sve file-ove koje treba staviti u taj folder, samo će trebati malo vremena zbog brzine uploada.. Editirati ću ovaj post.
Kroz nekih pola sata bi trebalo biti.
Evo uploadao sam:
http://www.multiupload.com/OFKXNWH2PV
pa odaberi odakle ćeš skidati :)
je li niko ne zna da li mogu to uraditi na svoju nokiju x6 :(((
a ne verujem koji si car :)) znaci poslednje pitanje nadam se .... jel trebam nesto menjat oko ovih fajlova ili samo njih kopiram u c: ..... rm-356. pitam zato sto sam na drugim sajtovima nasao da mi extenzija i imena fajlova trebaju bit ista kao imena fw-a koja skinem sa navifirmom,inace moze doc do brikovanja fona jer jaf ne prepoznaje nekakve kodove i slicno...
Gle, ja sam to iskopirao iz mog foldera s kojim sam flashao moj i frendov mobitel, dakle nebi trebalo mjenjati ništa.
@boris366 e to neznam stvarno, nisam se puno bavio flashanjem nokia
e ne znam jesam pogodio temu ali ,da nemas mozda linkove i neki tutorial za jezik,a nasao sam nesto i o modifikaciji qwerty tastature,trebala bi mi ruska slova mesto onih budjavih znakova http://forum.pnht.pl/showthread.php?...yaboard-Editor
Eh jbt nisam znao za taj program, ja sam ostavio qwerty kako je.. Sada mi se neda opet flashati i podešavati sve :)
Valjda možeš preko tog programa što si linkao, pišu upute..
e pa ja reko da nisi mozda kuva :) da saznam od nekoga ko je to vec radio isplati li se :)
a nisi mi reko da nemas mozda neki uput za jezike ?
Kad sam ja mijenjao tipkovnicu, onda ovog programa nije ni bilo nego sam radio pomoću HEX editora, a sad je to p***** dim... :D
tek sad skontao da postoji i ^3 symbian za 5800, iskustva mozda ?
pozdrav raja...zna li iko kako staviti cooked fw od n5800 na n97, ili vec ima posebno za n97 ali da je na bosanskom ili hrvatskom jeziku???
tebi valjda samo jezik treba da ubacis u fw ili kako ?
imam ja preveden orginalni fw al je malo poglup a oni cooked fw su ekstra pa da njih stavim ako se kako moze, tako da mi mob odmah bude i haknut i ostalo???
@sanel18 e to stvarno ne znam :/
Svako ko pokusa stavit photon koji je andro dao u linku nemoj da importira jezike jer moze radit samo na eng