je li moguće da zbog FW imam problema sa signalom?
je li moguće da zbog FW imam problema sa signalom?
Signalom čega? GSM, EDGE, 3G, WLAN, RADIO, BLUETOOTH, GPS radi kao i prije.
nemam pristup internetu, ni mreži uopće(pozivi, poruke)
radi se o TELE2, prije sam imao signal normalno
Nemam Tele2, možda rade odašljač, pa je privremeno nestalo signala. Probaj stavit karticu u drugi mob, vidi s nekima u blizini koji imaju Tele2 da li mogu razgovarati.
problem je u mom mobu
Očisti SIM karticu i utor u mobu, napravi hard reset. Nije do mog CFW-a, dalje na PM, da ne krčimo thread ovdje.
Tko nije vidio u 4.postu su dodatni modovi, po želji za staviti u CFW.
Koji razlog moze biti da se 5800XM ugasi sam od sebe a baterija nije prazna.
Probao sam sa VIP i T-COM SIM karticom, na drugom mobu su u redu, tako da od toga nije. :(
thx.
Mislim da si rekao da imaš C6 FW na 5800, on ima loše upravljanje slobodnom RAM memorijom, nakon korištenja ostane ti oko 35MB i neki bolji program ti pojede sve. Od 5800 FW, kad je manjak RAM-a prvo te upozori, pa isključi efekte tema samostalno, pa ugasi aplikaciju/e.
C6 FW ugasi mob, jer FW nije dorađen!
Jucer sam stavio tvoj zadnji CFW i kod njega mi to radi .Primijetio sam da nakon sto sam stavio tvoj CFW na E: nije bilo svih dir. E:\private E:\sys E:\system E:\resource E:\patches.
Prije stavljanja tvog CFW te dir. sam obrisao.Koji je tocan postupak vracanja sa C6 ?
Da li prvo treba staviti original zatim tvoj CFW ?
http://forum.pnht.org/showthread.php...to-original-FW
:)
Imaš jedan bug kod vraćanja što ti na PNHT stranici ne piše, na koji moraš paziti, ovdje:
http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=28545.0
Možeš odmah staviti CFW 4.0.
E:/patches će staviti CFW 4.0 nakon flešanja, ostale foldere stvara symbian sam isto nakon fleša.
1. Već drugi puta mi se događa da Flash Live home screen ne radi nego je cijeli ekran bijele boje, bez ikakvog drugog teksta, ikone,... Je li greška do mene ili do firmwarea? Prvi puta sam mislio da je zbog kartice jer za vrijeme flashanja nije bila umetnuta, a drugi puta sam je ostavio pa opet ne radi.
2. U startupu se svaki puta pokreće sat koji sigurno ne mora biti tu. Gdje to mogu isključiti?
3. Startup skriptu sam editirao i dodao ovo:
Ali ništa se od toga nije napravilo, nemam blage zašto... Htio bih obrisati te foldere da nakon flasha izbjegnem probleme s ostacima programa.= Citat =:
MD E:\Backup\1000484B\
CP E:\Private\1000484B\* E:\Backup\1000484B\
RD E:\Private\
RD E:\Resource\
RD E:\Sys\
RD E:\System\
EDIT:
Zasad sam obrisao ecom-3-2.s01 datoteku i Flash Livea više nema, ali i dalje ne kužim kako postaviti drugi home screen kao default. Igranje s 10207342.txt ne pali...
1. Flešanje i prvi boot bez mem.kartice unutra, neće ti raditi Omnia HS jer se flash HS očitava sa mem.kartice (da sam stavio Omnia HS samo na Z:/ ne biste mogli mjenjati flash zaslone bez flešanja), scriptinit.txt ti govori da se folderi Icons, Omnia i gadget.swf kopiraju na mem.karticu na prvom bootu. Oni su dio Omnia HS-a.
2. Jbg, zaboravio sam makniti sat sa boota (možeš ga maknuti i sa JBak, odeš na proces sata pa na Menu/Program rules/Kill after boot), ideš u rofs2/resource/starter_background_apps.rsc i editiraš sa RESEdit prvu liniju iz "z:\sys\bin\clockapp.exe" u "z:\sys\bin\clockapp.ex$"
3. Jesi stavio kose crte ili ravne? Moraju biti kose. Ako daješ script za E drajv kao u tvom slučaju prije svih tih linija moraš napisati liniju CD E:\
Još jednom da ponovim, ako mem.kartica nije u mobu za prvog boota neće ti ništa napraviti na E:\.
4. NE BRIŠI ecom fajlove! Rade uredno. Za promjeniti default HS moraš promjeniti ime HS koje je u hexadekadskom broju, u fajlu rofs3/private/10202BE9/101F876F.txt, linija 0x2 string "536885743" 16777216 cap_rd=alwayspass cap_wr=WriteDeviceData
Ne sjećam se koji su brojevi za koji HS pri prvom bootu, probaj naći.
1. Sve jasno, karticu nisam namjerno ostavio vani. :D Zašto onda drugi puta nije radilo iako je kartica bila unutra? U bilo kojem slučaju imam bijeli ekran s kojim ne mogu ništa.
2. JBak ne koristim jer mi program nikako ne "sjeda". Taj file mogu editirati bez obzira na JBak ili ima neko bolje rješenje?
EDIT: Radi i bez njega...
3. "Backslash" sam stavio, ali ih je forum nakosio na desnu stranu pa sad izgleda kao da su okomite. :D Budem onda probao s tom naredbom na početku.
EDIT: Ništa, samo se napravi Backup folder, a ovo ostalo se neće obrisati.
4. Ako to ne uspije, mogu komotno staviti verziju 4.0? 4.0i je bolji samo za taj HS ili ima još nešto?
EDIT: Ma kakvi, koji god HS stavio u startup, uvijek je Flash Live prvi.
1. Jedino što mi pada napamet zašto nije radio Omnia HS je da nisi preimenovao moj rofs3 u naziv svog rofs3 ako ima drugi produkt kod od BALKAN blue. Jer cijeli Omnia HS je u rofs3.
2. Ne treba ti Jbak za to. Jbak sam stavio jer najmanje RAM-a pojede, ima najviše opcija te mora autostartat SpeedyGo pri svakom bootu ako želiš ubrzanje. Možeš staviti bilo koji drugi taskmanager.
3. Ha ništa, onda uzmi Uninstaller pa obriši prije svakog fleša sve programe instalirane na mem.kartici ili prekini automatsku instalaciju pri prvom bootu. Meni radi RD naredba.
4. Je, 4.0i ima samo Omnia HS dodatno. Probaj mjenjati 10275102.txt, liniju 0x100 i 0x101, broj ispred 16777216 isto mjenja početni HS, samo nisam siguran koji od ta 2 reda. Jedan red isključi 3extra tipke, pa probaj.
1. Balkan Blue imam...
2. A bez Jbaka se SpeedyGo ne pokreće?
3. Lakše je onda spojiti mob s kompom i prije flasha ručno sve obrisati. :D
4. Nije samo 4.0i u pitanju. Jučer sam stavio 4.0 i ni u njemu ne mogu odrediti koji HS želim. U bilo kojem ranijem firmwareu (bio tvoj ili neki drugi s DM-a) sam mogao to napraviti. Osim toga, u 4.0 ekran se okreće i na desnu stranu, ali naopako. Imaš možda ideju što bih još mogao napraviti?
SpeedyGo se automatski pri svakom bootu neće pokrenuti jer autostart kod integracije aplikacije u Z:/ ne radi, pa moraš koristiti neku aplikaciju koja će ga pokrenuti, recimo powerboot...Jer speedygosvr.exe proces mora biti aktivan da dobiješ to 10% ubrzanje.
Kako se okreće ekran naopako kad sam to ispravio. Znam šta si napravio. Restorao si postavke sa Ovi Suitom ili PC Suitom, pa ti je koristio modove sa starog firmwarea. Detaljnije rečeno, vratio ti je restoranjem 10282F0F.cre u C:/Private/10202BE9/persists. To je cache fajl originalnog 10282F0F.txt iz 3.6CFW. Isto ti je napravio i s zaslonima i sa svim ostalim modovima koje sam usavršio na v4.0(i)CFW-ima.
Nažalost restorat možeš samo kontakte, kalendare...POSTAVKE NE SA STARIJEG CFW!
Nisam vraćao postavke jer ih u starom firmware nisam ni backupirao. To s rotacijom na desno se pojavilo samo danas ujutro kad sam čitao SMS i kasnije više nijednom. Ne znam što mu je došlo...
Home screen i dalje ne mogu namjestiti, već sam lud. Stavljao sam čak i datoteke iz original firmwarea, ali ništa. Možeš li mi reći, ako se sjećaš, što si sve mijenjao kad si modificirao home screenove da konačno i to riješim?
v4.0 bi trebao raditi i bez mem.kartice, zasloni isto, mogu danas flešati v4.0 da vidim ponovo, možda je mediafire ili moj komp koruptirao fajlove, iako ne vjerujem.
OVDJE imaš Orange, Vodafone, Full Page, Satio da dobiješ uvid gdje se koji fajlovi nalaze, ja sam njih sve modificirao tako da ovo što ti dajem je samo da imaš uvid koji fajlovi čine HS. Ne stavljaj ih u HS. Popodne ću ti izvaditi sve fajlove iz rofs2 v4.0 svih HS-a, ako hoćeš, sad ne stignem.
Nema potrebe, bit će i ovo dosta, hvala.
Danas sam izvadio SIM i MEMORI karticu iz moba i pokrenuo ga u izvanmreznom radu.
Sad sam sve vratio na mjesto i upaloi mob sada je slobodno 4.5mb memorije a prije no sto sam to napravio bilo je 70mb.
Kako ponovo vratiti memoriju, RAMblow bi trebao pomoci ili ima drugi nacin koristim CFW C6 od PNHT.
thnx
Aloha, imam par pitanja:
-1. imam cooked fw 3.6 lite (veliko HVALA), htio bih staviti 4.0 (v51), kakva je procedura? moram li ponovo staviti original pa cooked.. (sorry ako je već opisano. nisam pronašao)
2. pošto sam primjetio usporenje (npr. sticky notes) i prije upgradea na v50 a i nakon svih modova, želio bih skroz 'očistiti' mob, kako to napravit, formatirati karticu pa staviti najnoviji fw?
samo bih backupom vratio brojeve telefona.. ostalo bih obrisao...
više volim spartanski brz softver, bez nepotrebnih gluposti...
tenkju!
hvala!!
Ovo što si vadio SIM pa je nestalo memorije je jako čudno, to mi lići na nedorađenost C6 od strane PNHT, kao da nije C6 na 5800 softwerski kompatibilan sa mjenjanjem SIM i mem.kartice. RAMBlow može ubiti neke aplikacije i procese, ali ovo tvoje curenje rama nije ni aplikacija ni proces, već BUG.
1. Moraš prvo staviti v51, kako god hoćeš, preko FOTA ili NSU svejedno je, brže preko FOTA (upišeš *#0000# i stisneš potraži nadogradnje). Ako imaš drugi produkt kod nego Balkan BLUE, promjeni nazive rofs3, rofs2 i uda mojeg CFW-a u nazive svojih i presnimi, flešaj JAF-om.
2. CFW v4.0 je najbrži (s obzirom da sam se držao toga da nijednu funkciju ne uskratim) što može. Ako isključiš efekt teme i koristiš neki jednostavan poč.zaslon, ako isključiš vibracije zaslona i wallpaper bit će ti još brži. Koliko aplikacija instaliraš tako će ti se usporavati symbian, jer nema recimo Superfetch fukciju kao Windows 7 na kompu da ubrzava sistem vremenom.
3.Što se tiče backupa, slobodno napravi backup kontakata, kalendara i notifikacija. Postavke NE! Sa mem.kartice spremi na komp ono što ti treba (Music, Images, Videos folderi itd) pa vrati nakon formatiranja mem.kartice. Nakon fleša restoraj backup, fajlove na mem.karticu i izmjeni postavke symbiana nanovo. Napravi novi backup sa postavkama nakon svega.
U 4.postu 6.točka sam vam stavio novi mod od jednog rusa, uključio je efekt rotacije ekrana, uključio efekte čestica i ispravio bijeli bug sličice pokraj "*Prikaži otvorene programe" u opcijama menija. Piše vam tamo uputstva kako staviti. VRLO PREPORUČLJIVO!
tnx gopacic!
ali glupi nokia suite se nece updejtati kak treba na xpu i zaboravio je prepoznavati 5800.
na novom stroju sa win7 se novi ovi suite opet glupira, i zeza onaj modem driver i svasta nesta,
posto sam isprobao sve ideje s googla i potrosio 2 sata, sav zivcan sam odustao.
Rješenje je došlo iznenada, i to od moje supruge.
Nokia je zavrsila na +60 u perilici. I to sa uključenim prajnem srebrnim ionima hahaha...
Eto, više nemam problema. Imam novu staru nokijicu, model s ekranom u 16 boja :)
Nije ni to loše :-D suosjećam, meni je jednom mačić spavao u deci, pa centrifugirao u perilici.
Kupi sad N8 kad izađe, najbolji mob na svijetu. Već su ga uspješno hakirali, povećali broj slicica u 720p videu s 24 na 30 FPS i isključili kompresiju JPEG, tako da slika ima umjesto 2MB 11MB. Mob još nije stigao, a već je zvijer. Čekam da dodje kod nas.
Ako netko često fleša, znam 2 moda za JAF koji će vam ubrzati njegovo korištenje:
1. Kopirajte sve fajlove iz C:\Program Files\ODEON\JAF\JAF USB Driver foldera u folder C:\Windows\System32, to će vam makniti onaj Error nakon pokretanja Pkey-a.
2. Ubacite ovaj fajl u C:\Program Files\ODEON\JAF , kad u JAF-u stisnete Use INI, otvoriti će vam se prozor samo s 5800D-1 i neće vam više dugo u čitavati popis modela mobitela.
Postoji li kakav widget za vremensku prognozu za Tomato home screen? Sad sam slucajno naletio da bi onaj od SPB-a mogao raditi pa cu probati prvom prilikom...