Ali ti sigurno gledas preko mreze operatera a ne preko WIFI-a jel tak?
Printable View
i preko jednog i preko drugog mi radi bez problema... ;)
Jel moze netko ako nije problem slikat svoj mob gledano odozdola i povecat skroz da se vidi detaljno cijeli donji kraj moba, ali mora biti crna xperia
EDIT: U redu netreba :)
Nije prljav optički joystick, čini mi se da znam šta je u pitanju, to mi se događalo dok god nisam isključio wireless na routeru, izgleda da u blizini snažnog routera s upaljenim wirelessom poludi!
Iako je na samoj Xperiji bilo isključeno da se kači na wireless izgleda mu jačina signala koji je tako blizu (metar, dva) ipak smeta!
S isključenim wirelessom na routeru mi se to nije ponovilo, a onako je non stop ludovao!
Pozdrav!
Dal je netko isprobao igre na Xperii za PocketPC, jer sve igre ne rade bas nesto za pohvalit, ove 3D, mislim to me cudi s obzirom da Xperia je trenutno sa vrlo jakim Hardverom
I znam da je procesor Qualcomm, ali jel moguce da nije niti jedan od ovih (ili ako je koji je)
ARMV4
ARM
MIPS
SH3
WCE420X86
X86
Desava mi se kad frendu na W910i posaljem mms, sliku koju sam uslikao sa X1, smanjio na 640x480 recimo, dobije kod sebe ovako nesto:
http://slike.hr/slika/ubuntugarbled10.jpg
Nabavio sam igru i stvarno savrseno, bez problema bi mogli napravit gaming masinu od xperie jos bolje nego N-Gage, jedino nekad malo padnu FPS-i al nista strasno jer mislim da xperia ima softverski 3d accelerator al ne Hardwerski il mozda ima neznam..., al bas je super
I jel moze netko dat link di mogu skinuti voice control
neznam jel već bilo spomena o vibraciji, ali imam veliku zamjerku, najslabija vibracija od svih mobitela koje sam imao, tu sam se uvelike razoračaro... ima li to načina pojačat nekako ili nešto?
Ljudi pozdrav, može opet mala pomoć?
Ima na službenim SE stranicama za Xperiu, u dijelu "Paneli" za download .cab file koji se zove nekako "SPB_mobile_shell.cab" otprilike, besplatan, i skinem ga ja na mobitel direktno, surfao preko VIP-ovog Mobile Broadband 512, i pokrenem taj .cab file i završi instalacija uspješno!
Ali ja sad nemam nikakav novi panel, a ni program, jednostavno nema toga nigdje!
Taj .cab file je i dalje u folderu "Personal" gdje sam ga i inicijalno spremio ali ne kužim sad šta se instaliralo kad ničega nema?
matija ti si genijalac!
Svaka ti čast, a ja sam valjda i lijen i glup, sve to valjda negdje piše ali tko bi to sve čitao, ovako reagiram kad mi se pojavi problem!
Hvala ti prijatelju!
Windows Mobile 6.1 Professional
Prvo pozdrav svima!
Prije par dana sam kupio X1 u tele2, pa bih sada imao jedno pitanje kada sam se konacno susreo s uređajem, ovako:
1.Uz uređaj sam dobio instalacijski CD sa ActiveSyncom. Zanima me kako sada spojiti PC i mob? Pošto PC ne može pronaci ništa niti prepoznati.
Prvi puta se susrećem sa takvim uređajem, pa bi svaka pomoć dobro došla. Tnx!
Ja sam imao velikih problema, isto kao i ti, neće ga pronaći i neće! Sva sreća pa imam i kućni komp i notebook, jer kućni komp nikako nije htio.
Onda sam lijepo pokušao s notebookom i bilo je sve pet!
Mislio sam, na kućnom je stari XP, tri godine, pa naknadne instalacije SP 1, 2, 3, i tak...a na notebooku je noviji koji je odmah imao SP3.
Ali ne budi mi teško ja reinstaliram XP na kućnom računalu, isto stavim novi sa svime gore, SP3 (.NET Framework 3,5), ogroman posao, driveri, programi, ma muka živa...ali gle čuda-opet neće sinhronizacija sa Xperiom?!
Nemam racionalno objašnjenje!
Osobito jer mi je manji problem bio ActiveSync koliko Update software-a koji nije htio završiti posao pa mi je ostajala neupotrebljiva Xperia, dakle totalno neupotrebljiva, to je vrlo opasno!
Sva sreća pa imam i taj mali notebook koji je onda uvijek odradio posao kako treba i do kraja.
Ako imaš priliku probaj s drugim računalom!
:blush:
Inače Xperia mi je fantastična, jako sam zadovoljan, jako brza i sasvim dovoljno pametna, isto su mi ljudi ovdje pomogli već sto puta.
Već sam je nekoliko puta formatirao cijelu, da je vratim na tvorničke postavke, i sad iz iskustva znam da ne treba pretjerivati s nekim malim instalacijama, ako želiš da ti sve radi brzo i korektno.
Ja sad imam gore:
1. SPB Wireless monitor (treba ti da ti prati promet ako imaš aktivnu podatkovnu tarifu, da znaš gdje si s prometom)
2. SPB Backup (ovo možda i ne treba ali napravio sam Backup čistog telefona s privatnim postavkama)
3. SPB Mobile Shell Panel (odličan odličan panel)
4. Garmin XT (zakon nad zakonima)
Sad me samo muči kako iz Xperie formatirati samo memory card i kako gledati You Tube jer to još ne kužim!?
Pozdrav!
Probati cu s nekim drugim kompom, tnx!
Baterija se u 6h ispraznila 50%, to mi malo prekratko izgleda? Vidio sam da nekima drži i više od 24h, a nije da sam puno koristio mob.
Bez obzira na sve komp bi ti je treba pripoznat kao mass storage (karticu od 4gb) bez ikakvih drivera a activesync koristis ako oces uskladet neke stvari a i neki programi traze da se instaliraju priko njega (znaci instalacija krene na kucnom pc pa se nastavlja/prebacuje na ppc-u).
Sta se baterije tice i meni je u pocetku trajala dosta krace nego sada (valjda dok se ne formira kako treba)..
Sada uz normalo koristenje (oko 1.5 h poziva dnevno, malo surfanja wlanom-15min dnevno, prckanja po njemu dosta (mislim na ono da na kavi uvik neko nesto gleda pa je nonstop upaljen ekran)) traje oko 2/2.5 dana s tim da ga gasim nocu.
Evo, ovaj dio oko spajanja sa kompom je riješen, sada je drugi problem (u biti, nije ni problem, nego ja neznam:D). Znaci ovako:
Upustio sam se u instalaciju Garmina, išao po ovom tutorialu (http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=62188) i došao sam do dijela slijedeceg:
# dobiveni software unlock code označite i kopirajte u sw.unl datotaku (koju ste također skinuli u attachementu). Izaberite File – Save As i spremite na mem. karticu uređaja (Storage card) u Garmin File.
# ili umijesto kopiranja software unlock code u sw.unl datoteku, možete ovako: skinite patch na svoj PC, spojite mobilni uređaj i PC tako da vam uređaj bude prepoznat kao mass storage (start->settings->connections->usb connection i odaberite My storage. Pritisnite ok) Na računalu vam se u My computer pojavio removable disk. Zapamtite pod kojim je slovom (particija). NIPOŠTO NE NASTAVLJAJTE DALJNJU RADNJU DOK SE U MY COMPUTER NE POJAVI KAO REMOVABLE DEVICE. (Ako vam to ne uspije, stavite mem. karticu u čitać mem. kartica i spojite sa PC pri čemu bi vam PC trebao karticu preboznati kao vanjski disk). Kada vam je mobitel/kartica prepoznat kao vanjski disk, pokrente na PC patch koji ste skinuli i sljedite upute, koji će umjesto vas odraditi posao, otključati Garmin (stvoriti će automatski sw. datoteku u Garmin Folderu mobitela). Zahvaljujem se članu FREAKed na ustupljenom materijalu.
E sad, kada otvorim taj patch i ukucam onaj key koji je program generirao, javlja mi "krivi broj parametara.." ? Šta radim krivo? Jel mi može netko malo bolje ovaj dio pojasniti? Ispričavam se ako je off ili zamaram, ali novi sam u svemu pa.. valjda imate razumjevanja :)
Hm, a zasto ne pitas u tom tutorialu? :jehon: