Ma da toliko znam ne bi pitao :) nešto i znam, tj. učim u ovoj za mene večernjoj školi, ali neznam ni blizu koliko ova ekipa ovde koja impresionira znanjem :)
Jasno je i meni nakon dosta pročitanoga da su te battery apps i slične stvari navlakuše bez pretjerane koristi. Treba mi neki app od toga za jednokratnu kalibraciju baterije koja možda na kraju nešto malo i uštela bateriju da točnije i duže radi.
Pokušat ću sigurno nešto pozatvarat sa greenify, iako koliko vidim, i kod te app, tek sa root ovlastima se mogu napravit ozbiljnije stvari.
Ovo šta pišeš na kraju za googleov bloatware i micanje u postavkama, to sam pokušao odmah i sam na početku, al jednostavno nije išlo. Bio bi uspjeh i samo ih nekako sakrit da ne smetaju. Google naravno ne dozvoljava deistalirat, a ni onemogućit nego samo skine zadnji update. Mislim da i oni sišu bateriju, tj. da su wakelock aplikacije. A kad smo kod toga jel postoji neki app kod kojeg se može vidit koje sve aplikacije rade kao wakelock pa da ih pokušam stavit u greenify ili nešto treće jer se ovako može samo nagađat. I opet isti problem, ima opcija za rootane mobitele, ali za unroot nisam nigdje vidio.