= Citat =:
Izvorno postao
danijel1
Hm pa ne znam dal je baš to. Čitao sam u nekim auto novinama. Čak mi se čini da je bio Garminov uređaj. Prokazivao je sve gore. Okretaje motora, kojekakve temperature... Ali ne mogu se sjetiti u kojim sam to novinama čitao. Mislim da je pisalo kao može to svaki uređaj samo moraš stavit taj softver. Znači svaki Garmin (dobro valjda ne baš svaki) i staviš taj softver. A softver je čini mi se koštao 700kn. Ali velim davno je to bilo i nisam siguran u ovo kaj sam napisao.
Garmin je specifičan uređaj i na njega neide baš nešto sa "strane" , što nije Garminovo . Program ili Software je neka vrsta "pokvarenog" Linuxa , koji se može čitati na normalnom Windows računalu ...
Nije mi jasno , kakva bi to bila Navigacija (Garmin :D ) , koja čita svakojake temperature !? Za očitavnje temperature u vozilu ili van njega mora biti nekakva sonda koja je ili ugrađena u uređaj ili iizvučena žicom izvan vozila , ako si mislio da još i mjeri temperaturu motora , okretaje ... onda to zaboravi ...
GPS uređaj pa čak i Garmin mjere brzinu kojom se vozilo kreće i to točnije nego što pokazuje brzinomjer , a potrošnju goriva izračunava po pređenom putu , ako si mu stavio koliko tvoja "krntija" troši prosječno na 100 Km ...
Ja sam kupio Navigaciju Mio Moov V505TV prije nekog vremena , a našao se "pametnjaković" koji je vidio kako gledam TV na parkiralištu ... pa kaže :
" ... U jebote kruh , kojeg Garmina imaš , još i utakmicu moš' gledat na njega , kol'ko si to platio ... "
"Nije svaka Navigacija Garmin , kao što nije svaka zubna pasta Kalodont"