I da izdrazi jedan dan kupi si externu bateriju od 2000 mha/v koja kosta 100-150 kn i izdrzat ce mu 2-dana a uput ima odmah io case
Printable View
I da izdrazi jedan dan kupi si externu bateriju od 2000 mha/v koja kosta 100-150 kn i izdrzat ce mu 2-dana a uput ima odmah io case
iPhone-u baterija traje kao i na ostalim smartphone-ovima koji imaju tako veliki ekran i brdo multimedije. Razlike su minimalne, tako da se tu ne može govoriti o nekom minusu. Naravno da mobiteli kao E72 i slični troše puno manje bateriju, ali imaju i neke nedostatke - kao puno manji ekran itd.
Čovjek hoće veliki pregledni ekran - tu se mora pristati na kompromis kraćeg trajanja baterije.
Meni je osobno baterija uvijek trajala - skoro pa 2 dana. Uz upotrebu mobitela kao što si opisao ne bi trebao imati nikakvih problema progurati kroz čitav dan, a po meni vjerojatno dan i pol.
Što znači WiFi bi bio upaljen 8h na dan? Ako je upaljen, a mobitel miruje u džepu i eventualno "hvata" mailove onda slobodno može biti i 24h upaljen - to ne troši skoro ništa bateriju. Ako je pak upaljen WiFi i ti cijelo vrijeme surfaš, gledaš Youtube i slično ode baterija za 5h! To je i normalno.
Baterija se najviše troši ovim redoslijedom :
- igre
- GPS (aktivan rad)
- surfanje / Youtube-anje preko WiFi
- upaljen ekran
- aktivna data veza (2G, 3G) kod npr. push maila ili notifikacija
Meni se osobno sviđa stolni dock punjač kao riješenje za potrošnju baterije. Koliko sam skužio radiš u nekom uredu, e tamo si stavi taj dock punjač i jednostavno nek ti mob stalno bude u tom docku. Baterija na iPhone-u je tako napravljena da ne trebaš brinuti da će joj takva vrsta punjenja smanjiti vijek trajanja / kapacitet. Osobno testirao na 2G iPhone i nikakvih problema nisam imao.
Nije da bas previse vremena provodim u uredu, vise u pogonu u firmi, al ako je tako sto se tice baterije, onda i nije problem punit "svako malo" ako je to bezbolno za samu bateriju.
Kao sto si i naveo, neki kompromis mora postojat, buduci da zelim velik ekran.
Dakle gotovo sam siguran da cu uzet iPhone onda. Sada samo treba vidjet dal se isplati dati xk kn za otkljucan ili prijeci na t-mobile.
Zahvaljujem svima na komentarima, pogotovo God's Servantu na svim korisnim informacijama.
Nema na čemu... samo još jedna stvar za kraj (ili dvije :))
Prvo uputa za kupovinu novoga iPhone-a: u Italiji su dosta povoljniji nego u Hrvatskoj, tako da se možda za razliku u cijeni isplati do Trsta.
Drugo, nije ni iPhone savršen uređaj, ali nakon jailbreakanja i instaliravanja aplikacija / podešavanja puno stvari on će biti najbliži ovome što tražiš od mobitela. Nemoj očekivati da će čim ga kupiš sve raditi - zapravo puno toga neće! Rješenje se krije u AppStore-u i jailbreaku (nije nužan ali mnogi korisni "tweak-ovi" se kriju iza tih vrata)...
u Appstoru nema nicega svega ima u apptracku :D
Drugi tjedan bas moram poslovno u Italiju, tako da cu imat priliku kupit ga tamo. Znas mozda okvirno koliko je cijena u Italiji?
Naravno da se nemoze sve dobit zdravo za gotovo, treba se malo i pomucit :D.
Mozda da mi malo pojasnis ovaj pojam jailbreakanja? Nisam upoznat s time... Ili neki link?
Link ces pronac na ovom forumu , hbg nekad se treba i ppotrudit za nes
TIM Italia
iPhone 3G 8G crni
499 eura
iPhone 3Gs 16GB crni/bijeli
619 eura
iPhone 3Gs 32GB crni/bijeli
719 eura
To su mislim sve tvornički OTKLJUČANI modeli, a ako se snađeš vjerojatno bi mogao i dobiti povrat IVE (poreza).
Jailbreak ti omogućuje korištenje tisuća programčića koji nisu sa službenog AppStore-a, tamo ima i nekih stvari koje službeno iPhone nema (npr. izvješće o poruci i bluetooth slanje), tamo su i teme, te najzanimljivije preko jailbreaka dobiješ i podršku za besplatne programčiće (koji se inače plaćaju). HINT: Apulo.us
Uglavnom, bez jailbreaka je iPhone samo polovica onog što može biti...