...službeno da ako nećeš baner iliti što mu već dođe... ;)
Printable View
...službeno da ako nećeš baner iliti što mu već dođe... ;)
open book nije baš ono što sam tražio, ali definitivno olakšava rad s bookmarksima, tnx...
@wb, koji si ti kriminalac, ja barem imam legalne windowse i trudim se koristiti što više open source/freeware programa ;D
meni su sve bile stabilne tam od 0.7 il 0.8, ne sjećam se, uključivo 1.0PR... i, da, tabbrowser se skulirao s 1.0, kao i ikonice... :)= Citat =:
Izvorno postao gog
što se tiče usporedbe opera/ff, moj izbor je definitivno FF... razlozi? opera ni meni nije baš legla, opera se plaća ili gnjavi reklamama, ff je ipak lakši i brži, ff se ekstenzijama može nadograđivati i vrlo uskoro će ziher postojati sve stvari koje opera ima riješene u FF preko ekstenzija, ljudi će jednostavno skopirati to kaj postoji i to je to.
instalirao sam i mogu reć da sam zadovoljan! puno je brži od opere! prelazim trajno na firefox! premda ,da nema "mouse gestures" nebi! kako ljudi mogu surfat bez toga na ie,meni nije jasno!
jedinu manu uočih u presporom otvoranju cacheiranih stranica! prođu dvi-tri sec nakon što ja "trznem" back da se one prikažu! u operi je to instant! znam da cjepidlačim,al čovjeka veseli kad je brzo! ima kakav extension za ubrzati to?
Ne mogu se sve stranice cache-irati...
zašto ne? ako može opera,valjda može i ff!
Nije stvar u tome da ne može broser zapamtiti što je bilo, nego je stvar u headerima koje server šalje, a koji su podrobno opisani u HTTP 1.1 specifikaciji, proguglaj malo ukoliko te to malo više zanima. Sigurno si primijetio da neke stranice na kojima si bio ne možeš posjetiti kada uključiš "offline" mod, razlog tome su headeri koje server šalje prilikom dohvata sadržaja...
Ukoliko imaš neko konkretno pitanje stojim na raspolaganju...
Uglavnom većina dinamički generiranih stranica se ne cache-iraju osim ukoliko direktno webmaster ne napravi tako nešto, kao u slučaju mog info-mob-a, gdje dozvoljavam keširanje stranica svugdje osim na naslovnoj (kako bi posjetitelj uvijek vidio najnoviji sadržaj), tada tvoj broser dobi nešto ovako:
Code:Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT // Date in the past
Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT"
Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate
Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false
Pragma: no-cache
...pa evo i foruma sa ekstenzijama (ako netkome treba)...
http://www.extensionsmirror.nl/index.php?showforum=2
(dobra ekstenzija mi je minimize to tray pa...)
evo napokon sam jučer ulovio malo vremena i instalirao FF 1.0+ tabbrowser ext., nemam što drugo reči nego...gOg :thumbup:....dmi :thumbup:...
imao sam prije 0.8 ali nije mi bila nešto pre stabilna, možda mi je i komp bio tada zakrčen svim i svačim...
BTw...još samo da rješim setup da mi se smajliči miču, stoje ko zalliveni..;D
postao sam FF poklonik..;)
...ako vam se ne sviđa sadašnja firefox ikona odite na http://iconpacks.mozdev.org/ i odaberite neku drugu...
(naravno pročitajte uputstvo prije instalacije ;))
Misliš na animirane gif-ove?= Citat =:
Izvorno postao tomo
BTW, postoji ekstenzija koja ti omogućuje ubacivanje hrpetine smajlove u post direktno iz browsera... nisam ju probao, jer mi ne treba, ali vidim da ju ljudi hvale...
...da samo generički smajlići za forume (ali ti ovdje baš i ne pomaže jer su promjenjeni kodovi za iste)...
Ima i fora ako pretežno koristite brze odgovore pa da ne pišete cijelo vrijeme kodove (ono za bold, citat...) postoji ekstenzija BBCode koja desnim klikom daje izbornik za iste, pa...
@svi...pa animirani gif mi ne šlljaka ni u firefoxu ni IE.....avatari stoje, smajliči na forumu smrznuti....živcira me to, a prokopal sam po postavkama...daj pomagajte...i to sve od kada sam instaliral FF1.0
Nije, ima nas vise! Samo sutimo. ;)= Citat =:
Izvorno postao dmi
power useri....jel ima kakav ext za ff da prikazuje onu traku na dnu prozora kao u operi pri otvaranju stranice? veličina stranice,broj slika,vrijeme učitavanja,% učitano....
e to se i meni sviđa u operi...
...meni ne rade samo neki...npr. "wb-ov" mi jučer nije radio,danas radi...= Citat =:
Izvorno postao tomo
Ima, imao sam ju, ali kako sam ugprejdo na 1.0 full sam sve zbrisao i sada se nemrem sjetiti kak se zove, prekopaj po ekstenzijama na https://addons.update.mozilla.org/ex...cation=firefox= Citat =:
Izvorno postao niten
...ovo sa animiranim gifovima može biti do firewall-a ukoliko ga imate...
(evo sve prekopah na FF-u i nigdje ne nađoh opciju za animirane gifove u biti meni uredno sve radi)
disable-o sam zonealarm i opet isto
A nitko ne rabi Maxthon (bivši MyIE)?
Tu je frend u uredu stavio FF pa je probao otvoriti moj interni site tu u firmi (na intranetu) i no chance. OK, cijeli site je ASP+db, ali opet... nije ga htio otvoriti, stalno baca "page not fount". No, ko za inat, sa IE nema frke, sa NS radi...
Meni je Maxthon jako OK, fakat mi ne treba više ni brže.
Ja sam dugo bio na myie2 ali to ipak koristi IE-ov engine, a nije ni čudno što ti lokalna aplikacija ne radi u FF-u, zavisi kako je isprogramirana, ali afaik ASP-ov framework voli samo IE ukoliko se ne pazi previše...
Al' obični open/close db, povlačenje menija i linkova iz tablice.. Ništa fancy... Recimo, vade se newsi (last 5) iz mdb, vade se imena menija iz mdb, i to tako. Ako si ciljao na dotNET, ma ni blizu nisam :-/
Čisto ne editiram svih 50 stranica da bih stavio "news" na svaku nego opendd -> read 5 -> generate HTML -> gotovo.
Ali da je FF brz - fakat je. I brz i lagan. Tu nema govora, pogotovo u usporedbi sa MSIE.