-
Kreni od onoga što je lako eliminirati - reinstaliraj Win. Ako poslje bude radilo kako treba, problem riješen. Ako instalacija ne prođe ne znam koliko se uopće isplati dalje zamarati, s obzirom o kojoj se konfiguraciji radi i kolika je cijena i dobavljivost ploče i procesora s478.
-
...sumnjam da bi problem kod tog, ali i svih ostalih, ventilatora imao veze sa klas. softwareom... jer sve ventilatore kontrolira bios - tako da jedino još probaš flashati njega i ako i to ne uspije - diagnose - it`s time to change...
-
Hm, ja se ne bih usudio flashat bios na možda sprženom procesoru. Nitko nije napisao da windows ugasi ventilatore već da je moglo doći do greške na hdd-u ili u registry-u usljed blokiranja kompa. Manje vjerojatno ali jednostavnije, sigurnije i jeftinije provjeriti.
-
Spojit cu vent na napajanje da se vrti,jer nece nikako drugacije da se pokrene i pokusat cu sa ovim procesorom sta ima sad (2,7) reinstalirat,jer mi ga je zao. Nabio sam unutra gigu rama,dobar HDD,solidnu graficku,jako napajanje,lijepo kućište,tj sastavio sam ga od svega i svacega sta sam imao doma,i vrtio je ko blesav. Ne sluzi mi nizasto drugo nego za COD2 u mrezi. Jes da imam jos jednog za igru,al nije to to... :) Treci je doma za net i ostale programcice... Javit cu se kroz koji dan s ovim,jer imam jedan laptop i jedan komp za sredit,pa mi sad ponestaje vremena za sve skupa... :respect:
-
meni je prvo pitanje matične, neš se moralo dogodit na matičnoj, opet može biti neš procesorske ili softverske prirode....meni su znali kondenzatori iscurit pa se freezo, sličan problem, provjeri dal možda cooler ne "šteka" zbog nečeg. Makar nebi trebalo po tvojim instrukcijama bit po tome...
-
Pozdrav s krepanog kompa
Sad ti budi pametan... :dunno:
Komp je mirovao dva dana,jer nisam imao vremena za ga cackat. Danas sam imao namjeru ponovno instalirat Windowse,i ukopcam ja njega,s tim da sam nanovo spojio vent na napajanje a ne na plocu,i ubo onu zelenu zicu na maticnu da mi eventualno izbroji okretaje ventilatora,ako Bog da... :) Cooler sam skinuo,i promjenio one hvataljke jer su mi se ucinile sumnjive,te sam i procesor skinuo,i vidim da nema iskrivljenih pinova i prasine,jer sam,kad sam sastavljao tu mašineriju u ovo kućište,ispuhao s kompresorom sve zivo,ukljucujuci i socket i sve kutke gdje se prasina moze skriti. Znaci procesor na mijesto,cooler na mijesto,pasta je nova i spremna i druge hvataljke koje mrvicu bolje drze od starih. Kresnem ga da vidim oce li opet zablesit,a on vrti ko zmaj. Everest ocitava temperaturu i brzinu okretanja ventilatora. Metnuo sam mu nekih 6-7 minuta test stabilnosti sustava,i to izgleda ovako:
http://slike.hr/slika/teststabilnostisustava0th.png
Sad ti vidi... Doduse,sad je u njemu 512 RAM-a,jer sam onu gigu uvalio u drugi komp koji je ostao ziv,a 256 + 512 sad uvalio u ovog,al ne prepoznaje svih 768. Onaj stari prepoznaje,i dobit ce ih natrag... :) Valjda ce sad drzat neko vrijeme... Zasad,hvala svima na pomoci, odgovorima i savjetima... :wave:
EDIT: Morao sam otic kod frenda nesto,i ostavio sam Everest da ga muči...
Nakon 2 sata i 47 minuta sam se vratio,i mislio sam da cu nac zapaljenu kuću i sl,al nasao sam ovo:
http://slike.hr/slika/test21th.png
Lijepo i stabilno radi... :D
-
Jel ima koja šema za natjerat obicni vent s dvije zice da se spoji na maticnu i da mi ocitavanje senzora broji okretaje? Mislim da nema,al svejedno cu pitat... :) Nisam na netu nis nasao... .dunno:
-
Hm, viđao sam na nekim ventilatorima sve već pripremljeno za treću žicu, pa bi možda radilo ako bi jednostavno zalemio tu žicu. Ako nema, onda se isto može, ali izvedba nije isplativa, a vjerojatno bi bilo ružno za viditi, povečalo bi vibracije i buku.
-
Stavio sam vent s jednog napajanja na kuciste,pa sam mislio da se da nesto izvest,al necu onda komplicirat... :)
Zakljucat cu temu,posto vise nema problema s ovim,a ako se pojave,opet cu se vratit ođe. :respect:
:tclosed: