Molio bih da se u ovu raspravu jave oni koji su me skontali i koji su imali slicnih iskustava (da izbjegnem ponovno instaliranje windowsa,i system restore i ostale fix ideje i savjete) Hvala!
Komp radi super vec 6 mjeseci od zandnjeg instaliranja Windowsa XP.....
Onda:
Sinoc mi se smrznuo komp,i nakon nekoliko restartovanja,nije bilo pomaka. Windowsi se podignu i kad mi zavrti neke procese (ne sve) smrzne se.
Otvorim kuciste,i vidim da je vent na procesoru stao. Skinuo sam ventilator i odnio ga doma i nakopcao ga na svoj treci komp i vrti se uredno bez stajanja,i Everest mu prati broj okretaja i sve 5.
Vratio sam se nazad u igraonicu s tim ventilatorom i pokusavao na oba prikljucka jer ploca ima dva prikljucka za ventilator. Jedan je za procesor,a drugi za kućište. Prikopcao sam tog s procesora u drugi prikljucak (za kuciste) i vrtio je mjesec dana,a sad nece ni s njega da vrti,tj na oba prikljucka kad kresnem komp,vent napravi jedan-dva kruga i stane,i naravno,kasnije se komp smrzne.
Onda sam prekinuo crnu i zutu zicu s ventilatora i spojio se direkt na napajanje i postavio vent nazad na mijesto,te onaj jack za napajanje venta s ploce spojio na plocu da imam u ocitavanju senzora podatak koliko se vrti kroz onu zelenu zicu s jacka. Vent se super vrti ko i prije,a bez obzira,prikopcam li onaj jack na plocu u bilo koji utor,Everest ga ne vidi u ocitavanjima senzora,i opet ista pjesma. Komp se digne i kad se pojave ikone na desktopu,smrzne se. Cak sam spajao vent na napajanje i na plocu istovremeno,i vrti se,al đaba...
U safe mod idem bez problema,pa sam mislio da je neki proces u pitanju na startup-a,al nije 100%,jer kroz safe mod u Everestu pokrenem test stabilnosti,i kad ga Everest optereti,opet se smrzne.
Evo sad sam neka 4 ventilatora spajao na oba prikljucka vise puta,al nece da ih zavrti,jedino ponekad jedan krug... Napon je cca 12,34V,znaci ima ga,al nece da zavrti vent...
Ima li tu pomoci ikakve? (osobno mislim da nema)
EDIT: Ne pomaze ni drugo napajanje...

...

Bookmarks