Kupio sam wide Neovo 19". Hvala na pomoći.
Printable View
Kupio sam wide Neovo 19". Hvala na pomoći.
...definitivno se slažem sa Sodomom...
...jedini način da vidiš razliku je spojiti ISTI monitor (jedino problem predstavlja to što taj monitor mora imati i VGA i DVI ulaz) najprije sa DVI i raditi tako min. dan-dva ta ga zatim spojiti na VGA ...
...govorim iz vlastitog iskustva jer imam Samsung LCD 2232 model te sam prije neka 3-4 dana to i uvidio jer sam svoju graf. morao spojiti na VGA dok sam rješavao računalo koje je bilo spojeno na DVI ...
...i u čemu je razlika, pitaš se - naime, slika na VGA je bila puno svjetlija, mutnija te me već bila lagano i glava počela bolit od naprezanja... postavke su ostale iste, ništa nisam dirao - samo sam grafiku spojio preko VGA...
...i vjerujem da je uočljivija razlika na većim monitorima, jer na poslu radim na 17" i 19" monitorima spojenim preko VGA i nemam nekih problema...
P.S. avantgard - čestitam... ;) ...može koja slika radno stola da vidimo kako to izgleda...i naravno - koliko te koštao...
...eto, toliko od mene :) ...
strucnost: privatni računalni servis, 8 godina službeni serviser računalne opreme gradskog Kazališta, nekoliko ispita do završetka informatičkog fakulteta te izvršavam poslove na terenu za lokalnu informatičku firmu... ali mislim da bi bilo pametno stvar ostaviti na kraju tvog posta u kojem piše...jer je subjektivno...
ne kazem da ne postoji razlika ali zavisi o miljun faktora koji utjecu na razliku u kvaliteti prikaza i koji su daleko bitniji od vga ili dvi konektora i cine daleko vecu razliku. sad ispred sebe imam spojeno 2 monitora na istu grafiku dok vam ovo tipkam s ukljucenim nvidijinim dualview prikazom - na dvi konektor je spojen lcd cibox low end monitor malo koristen, a na vga konektor samsung syncmaster T220 22" nov, znate kakva je slika na dvi u usporedbi sa vga? mutno i zamorna. valjda je jasno o cemu govorim, nikog nisam htio uvriditi
nista avangard nema na cemu nadam se da je savjet bio dobar
sodom ukoliko si stvarno u timu, ispricavam se i RESPECT znas sto govoris
Možda se ne vidi razlika na prastarim 17" monitorima no ako se radi o monitoru novijeg datuma i kvalitetnije matrice definitivno postoji razlika. Vjerojatno na nekim sadržajima razlika nije odmah uočljiva ali ako moraš buljiti u monitor par sati primijeti se - ovo govorim na temelju osobnog iskustva. Na poslu imam 19" Lenovo monitor (znači nije smeće neko) koji ima samo vga konektor i naon pola sata gledanja u nešto sitno (excel tabela itd.) peku me oči, glavobolja itd. Možda pretjerujem ali mi se čini kao da slika malo i diše (što ne mora biti zbog vga konekcije).
Doma imam 22" Samsung 2232BW i ne pada mi napamet spojit ga preko vga (iako su isporučili oba s njim). Iako na dotičnom monitoru razlika ne bi bila kao na nekom lošijem ili no-name monitoru jer je sigurno kvalitentiji analog/dig converter unutra.
Možda da zamijeniš monitore pa da Samsung (jedan od jačih modela njihovih) spojiš preko DVI a low end monitor cibox na vga pa me zanima rezultat. Jer taj samsung moguće preko vga ima bolju sliku nego low end monitor.
I da ne kompliciram dalje: signal na grafičkoj je digitalni - preko dvi izlaza digitalni signal digitalno se prenosi na digitalni (dvi) ulaz monitora. Ako se radi o vga izlazu na graf. kartici tada bi prvo imali konverziju na analogni a onda opet kad signal dođe do vga sučelja monitora na digitalni jer je LCD monitor digitalni. Ako sam pogriješio ispravite me. Ali i uz superkvalitetan čip prilikom konverzije koja se odvija 2 puta mora doći do gubitaka.
Moj subjektivni dojam je na strani DVI :)
pa u tome i je stvar, zelim reci koliko je bitna kvaliteta i model monitora. da ima veci ucinak od vrste konektora. samsung je kvalitetniji monitor i zato namjerno spojen na vga, a cibox na dvi da mu digne kvalitetu slike međutim nikakav ucinak, slika je opet daleko bolja na vga konektoru jer je na njoj samsung daleko kvalitetniji i noviji monitor. da ne postoje razlike izmedu dvi i vga kao sto sam rekao prije vise ne tvrdim jer sam bio u krivu (ko prizna pola mu se prasta:-)ali da je bitnije ovo gore navedeno na tome ostajem
Složismo se :)