E dobro, sad restartaj komp i pusti ga da se boota...
Printable View
E dobro, sad restartaj komp i pusti ga da se boota...
nista brate... bootao je i opet mi je sam pokrenuo instalaciju, ponovo sam bootao i kad se copirao files dok se resetirao izvadio sam xp cd i pise mi opet isto disc boot failure insert system disc and press enter. Ovome nema spasa izgleda.... ajjjjj
ma kakav cd kakvo sta ja neznam jedino jos da telegram posaljem IZ BOOT DEVICE STAVI CD/DVD na DISABLED i neka ti na prvom mistu ostane hdd onda ce komp biti prisiljen da boota sa hdda i znati ces na cemu si
uradio sam kako si rekao,na prvom mjestu je hdd,na drugom mjestu je cd/dvd i disable je... Sad ubacim xp cd i komp se ponasa kao da ga nisam ni ubacio. kako sad da bootujem kad sam cd/dvd disable?
e pa u tome i je stvar instalacija se trebala pokrenuti sa hard diska bez obzira sto cd/dvd je disable u boot opciji jer fileovi za instalaciju su kopirani na hdd a instalacijski cd je takoder u cd/dvd uredaju i on bi ga kasnije moga koristiti da mu treba u instalaciji. znaci problem je 100% HARDVERSKE prirode. mogu biti kablovi, ide ili sata port na ploci koji vec disk je itd.
a gledaj... onaj prvi hard disk koji je crko... isto je pisalo disc boot failure insert system disc and press enter, pokusao sam njega formatirati ali kad je doslo do dijela da se odabere c ili d pisalo mi je, error, kako ne prepoznaje hard disk i kad sam pritisnuo enter pojavila mi se plava slika kao setupdd.sys faild. Onda sam stavio ovaj drugi hard disk i probleme vec znas. Da li je mozda razlog sto sam stavio slabiji hard disk?
to ti nema veze s tim, kazem ti kabel (sumnjam nije) ili IDE port na ploci, probaj kabel spojit na plocu na drugi IDE port sa primary na secondari (odma pokraj njega) a mozda i sta drugo. idem vani petak navecer je, see you tomorow
ajde ja cu cackati... lijepo se provedi i hvala na pomoci..Pozz
Ma kakve hardverske prirode....bootaj neki os s necega,drugog HD-a,usb-a,bilo cega,skini neki partition manager i pretvori to sve u neparticionirani prostor....onda restartaj udji u bios i kao primary boot stavi CD/DVD,i radit ce ti,sigurno....imao sam taj problem.
necemo se vridati ali moga si procitati od pocetka do kraja pa bi skuzia da je to i proba, stavia je drugi disk i pokusa bootati s ispravnog diska ali ne ide. genijalac. i sta kad bi i diga sistem sa usba? da stavi bananu umisto hard diska u kompjuter pa na nju mounta image koji napravi?
Ako CD nije bootabilan,onda ce komp nastavit boot s uredaja koji je podesen za boot pod broj 2 tj kao drugi boot device.
Posto tvoj komp izbacuje boot failure,to znaci da ti je HDD u banani,jer takvo sto komp ne izbacuje kod CD/DVD-a...
tako je, ili posto je to drugi disk po redu ka sta san vec reka ide portovi na ploci
Jedna rijec: LINUX
Pa nije windows centar svjeta j**o vas on...nek nabavi Fedoru na cd-u,znam da se ona upali prilikom boota i mozes je koristit prilikom instalacije... Nek se tako spoji na net,skine neki partition manager i to uradi....al kad bi isli na to imali bi jos 10 stranica rasprave pa necu ni objasnjavat....imas ODE sve objasnjeno :) Vidio sam kako od pocetka rjesavate ovaj problem i necete nista postici...
A imo sam i ja takav problem i isto sam mislio al nije mu HD u banani...upisi taj error na google i vidit ces...
Da nebi otvarao novu temu, imam i ja problem sa HDD-om..
Neki dan sam mjenjao nešto u biosu, nije bilo vezano za HDD i kad sam to spremio, upalio kompjuter, više nije prepoznavao drugi disc.. Onda sam posli toga vratio to u biosu i opet je isto bilo, probao sam i default postavke, pa ništa..
Sada mogu viditi HDD pod Disc Managment, ali da bi ga mogao koristiti moram ga formatirati, a na njemu imam važne stvari, tako da bi ih tio spremiti.. jeli to ikako moguće? Bar neke stvari da spremim, pa mogu formatirati..
Koje je sučelje diska? Da nisi mozda disableao SATA controller? Zaviri u BIOS pa javi sta sve ima tamo i sto je ukljuceno ili iskljuceno.
Pogledao sam sada u BIOS, uključen je SATA controller.. i da, disk je SATA..
Ma neznam do čega je stvarno, valjda nešto s tim BIOS-om, stavio sam si clock procesora na 2.2 (standardno je 2.0) i očitava mi 2.0 u windowsu, iako je prije bilo 2.2..
Everest ti moze te podatke puno bolje ocitat. Za te ne generalne podatke Windows i nije nesto precizan...
Nisi reko koje sve postavke vezane za HDD imas u BIOS-u i kako su podesene pa ti sto se toga tice ne mogu pomoc...
Imam ponovo problem sa HDD-om ... Bio mi je crko HDD i zamjenio sam ga novim, pokusao dignuti windowse i onda su nastali problemi. Kad se nakon instalacije windowsa komp. restarta opet mi krene formatiranje, tj.boota mi opet sa cd-a... zatim sam zemijenio mjesta da mi prvo boota sa HDD-a, no medjutim isto je.... komp se restarta i on opet krene formatirati tj.boota mi sa cd-a... Jel netko zna u cemu je problem...
Zato ti i Windows setup naglasi da prilikom reboot-a izvadis CD iz optickog uredaja...