Hahaha, klinac prijeti predsjedniku vlade... hah... Pa neću da za Božić gledam samo drvce, a ispod njega prašinu.
Printable View
@rap boy
on je premijer,a ti nisi;D= Citat =:
Pa volim i ja Armani odijelo, pa ne furam, kolko ja stvari volim, a pola nemam
odi ponudi svoje usluge slovencima...samo nemoj reci da smo te mi poslali:D
Bez ikakve uvrede i nista osobno Luna.
Da se mene pita ja takodjer nebi dao isplatu bozicnice i regresa u javnom sektoru kod nekog tko ne privredjuje.
Kako recimo shvatiti to da ce zaposlenici Croatia Airlinesa primiti bozicnicu a u velikom su gubitku ?!?!?!
Ja takvima svakako nebi dao ni lipe.
U belom svetu poslodavac (koji puuuuno zaradjuje) ne isplacuje pod obavezno svima bozicnicu vec je to njegova odluka.
Hrpa ljudi u Hrvatskoj koja radi u privatnim firmama nece dobiti bozicnicu dok bi netko ko radi na opcini ili u skoli trebao dobiti bozicnicu koja se financira iz poreza ovog koji to nece dobiti.
To mi je nonsens i to ne shvacam.
slazem se to za bozicnice . ako se ikako moze , bilo bi lijepo, ali brate mili ako poslujete s gubitkom , onda jos bozicnice ic isplacivati ,., ?!?
sto se prosvjeda tice, nisam neka vrlo ekstra jako obrazovana osoba, ali vjerovatno necu otkriti toplu vodu kad kazem da su zahtjevni u najmanju ruku preopći, a ako cu biti iskren, zvuce koda ih je pisala dokona baba u penziji .
nemozes se sprdit i rec, ocemo smanjenje vanjskog duga!
nije to da ce netko sad make a few phone calls i eto nas puf 5 mlrd € u plusu.
sto se tice onog o besplatnom zdravstvu i skolstvu...kazem , da se covjek pita tko je pisao te zahtjeve. Cijene godine studiranja su kod nas gotovo smijesnje. ako mislite da je puno 5000 kn za godinu dana studiranja, guess again. Zdravstvo - kao stoj e netko rekao , da si najveci šar-klo , da pijes ko smuk i sisas tri kutije cigareta dnevno , imas zdravstveno osiguranje besplatno..jos te beneficiramo mi koji radimo , tebe koji ne radis.
Prosvjed nije radi Božićnica, ali je to jedan od primjera nedosljednosti naše Vlade. Zamislite samo izjavu: "Mi smo to dogovarali pod drugim okolnostima". Ako sad dogovore zamrzavanje plača, a 2010 dupli rast, oće li 2010 biti "druge okolnosti"!?
Važno je da se izrazi nezadovoljstvo jer oni očito misle da su nam uspješno zamazali oči. Ovi zahtjevi nisu ništa novo niti revolucionarno već ih je naša Vlada svijesna, ali misle da su nas uspjeli zavarati da se tu nešto riješava.
Opet ponavljam, ovaj prosvjed ne organiziraju pojedinci već grupa otvorena za svakoga tko ima malo vremena i volje da se priključi, pa ako netko misli da bi moga nešto bolje definirati, nek se priključi.
@rap_boy:
Ovaj prosvjed je mirni prosvjed i bilo kakvo nasilje može samo uništiti cijeli trud.
Takve izjave (doduše u malo blažem izdanju - samo materjalna šteta) sam već slušao zadnjih dana. Čak ako zanemarimo zakon i moral, ako bi netko tako nešto i napravio u medijima bi bio prikazan kao pripadnik mafije. Ispalo bi da se mafija boji Vlade i da Vlada tu nešto stvarno sprema. Od lopova bi napravio heroje. Pogledaj samo Bush-evu popularnost nakon 11.9.
I to bi država trebala regulirat? :D Neznam kako je sad,ali vjerujem da se nije puno promijenilo od onda kad sam ja upisivao....faksovi nakon kojih si se mogao zaposliti bez jebemti,tipa strojarstva,nekih viših građevinskih i sl. su studente upisivali i u 9om mjesecu,dovoljno je bilo predati papire ,bez prijemnog i upao si bez plaćanja,sva studentska prava.....pazi,a kad to završiš možeš birati posao,plaće bogovske.....ali ne,navala je na psihologije,sociologije,antropologije,novinarstvo i ostale struke s kojima je zaposlenje u struci vrlo,vrlo teško. Premda je država tu dijelom kriva,mogli bi pojačat prirodne znanosti u osnovnoj/srednjoj školi,stipendirati deficitarna zanimanja.....nitko tebe ne tjera da upišeš npr. novinarstvo umjesto strojarstva. Valjda sa 20 godina možeš skužiti da ćeš kao dipling strojarstva bolje proći već kao dipl novinar. Tvoj izbor,tvoj problem-šta je tu država kriva.
Stezat se remen mora ******,recesija je svugdje u svijetu,dolaze miljarde dolara na naplatu dogodine....zbilja postoje druge okolnosti,sad je najvažnije to pregrmit,a kasniije se može prosvjedovat,izražavat nezadovoljstvo na izborima....vrijeme prosvjeda nije moglo biti gore i zato mislim da nema nikakve šanse za uspjeh. Ako uspije i povećaju se plaće/smanje porezi kao što vi predlažete,to je samo na dugoročnu štetu svih nas.
Evo čitam u novinama da smo se proteklih godina zaduživali 3,5 milijarde eura godišnje. Sva ta lova je dolazila izvana. Pošto sad ni vani banke nemaju para, sad je špina zatvorena, a naše gospodarstvo i građanstvo naviknuto na 3,5 milijarde € kredita godišnje ostaje na 0 (nula) eura godišnje.
Možda je i bilo vrijeme da se konačno zaustavi tobožnji gospodarski rast zasnovan na uvozu, špekulacijama i financijskom sektoru koji je prerastao i na kraju pojeo sam sebe.
Sad će se vidjeti koliko je naše gospodarstvo na zdravim nogama, tj, vrlo je bolesno jer se temeljilo na uvozu, trgovini i turizmu umjesto na proizvodnji i izvozu.
Pobuna naroda... xD
Stvarno mislite da možete nešto promijeniti? Svaki političar je isti (pa čak ni dragi Milanović vas ne bi ispunio zahtjeve koje vi hoćete).
Vaše zahtjeve ne može nitko ispuniti, čak ni par puta razvijenije zemlje nemaju takve uvjete, osobito tijekom krize.
Obraćam se sa vi jer ja kao maloljetnik nemam pravo se žalit na krizu,a osim toga, nikad nisam gajil neku ljubav prema svojoj zemlji.
Naglašavam ono što ljudi najčešće krivo shvate:
- Ovaj prosvjed nije stranački ni sindikalni, već skup nezadovoljnih građana
- Nitko ne misli da bi ova ili ona politička opcija bila bolja
- Nitko ne očekuje promjenu preko noći
- Tražimo samo malo dobre volje da se krene u rješavanje problema
- Želimo istaknuti da država raspolaže našim novcem i da mi biramo Vlast
- Želimo potaknuti ljude da razmišljaju o onomu što im se servira
- Želimo pokazati da ima dovoljno ljudi i da se uz malo inicijative može sve
- Želimo pokazati da narod više ne želi trpiti pljačke i obmane
Iako je internet za sad jedini medij na kojem se piše o prosvjedu, već su krenile priče "Nisam ja to rekao, ne znam od koga ste to čuli!" Već je krenila panika, jer je Vlada svijesna da je narod nezadovoljan i da je dovoljna iskra da se narod pokrene. Krenuli su zadnji pokušaji mazanja očiju, pokušaji da se prosvjed sabotira.
Nemojte se čuditi ako pročitate u novinama ili vidite na televiziji da je prosvjed 30.11 ili 6.12 ili neki treći datum ili da je odgođen da je postignut dogovor s Vladom ili da je sve bila neslana šala. Već je bilo negdje objavljeno da je prosvjed odgođen ili da se odustalo. To su dezinformacije, prosvjed će biti 5.12. kako je i najavljeno.
Svi ovi pokušaji dezinformacije i provokacije zapravo samo pokazuju da Vlada misli da možemo nešto promijeniti i da se boji promjena koje su Hrvatskoj potrebne.
Evo, kako je to prekosutra, mali podsjetnik:
1.Zagreb
2.Rijeka
3.Split
4.Požega
5.Zadar
6.Osijek
5.12. u 18 sati
Evo mali podsjetnik i update:
5.12. u 18 sati je prosvjed. Prosvjed nema veze s SDP-om niti HSM-om ili nekom 3. strankom niti je odgođen - to su sve HDZ-ovske provokacije kojima pokušavaju sabotirati prosvjed - ne nasjedajte.
Necemo...jedva cekam....:D
Evo malo spama :-) Još nešto više od dva sata. Sjedenjem doma imate puno manje šanse za nešto promijeniti!
A prosvjedovanjem sa ovakvim zahtjevima imate jos manje sanse da vas itko, sad i u buducnosti, shvati ozbiljno :respect:
:thumbup:
http://www.blogfordemocracy.org/we-are-idiots.jpg
Ovo bi jedino možda trebalo iskoristiti u smislu prosvjeda protiv upadanja u stanove i privođenja ljudi. Prosvjedovanje za izdrkavanje tipa "dajte nama naše novce" je, usudim se reć, maloumno.
http://www.imagesforme.com/out.php/i156080_9.jpg
Ovo nije štrajk, pa će jedan zahtjev biti uvjet za prestanak štrajka. Ovo je prosvjed na kojemu građani izražavaju svoje nezadovoljstvo glede nekih stvari. Nije problem to što Vlada ne može riješiti te probleme nego što ili ne želi ili ih je strah riješavati!
ma nista od toga.cak su mi pomalo i jadni ovakvi nazovimo prosvjedi,jer se nista nece postici.a parole "mi hocemo,mi zelimo" su otrcane i ne mogu postici nikakav efekt.
nemam nista protiv prosvjeda jer su prosvjedi jedna od "blagodati" demokracije,ali na ovako banalan nacin nikako ne mogu biti uspjesni.
Ma katastrofa ...nemaju pametnijeg posla....:D
nononon..ne pada mi na pamet ić na prosvijed :D
Sad ne možeš i da hoćeš, jer je završio :notooth:
ma mislila sam ranije to reći al mi se nije dalo